Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

KÜÇÜK DİL


democrossian

Önerilen İletiler

Gen haritalama, canlıların akrabalık derecesini ortaya çıkarıyor. İnsana en yakın genetik, şempanzeninkidir. Bu çok yaygın bilinen bir konu. Bir şüphe de yoktur bu konuda. Kulaklarına baksanız, aynı bizim kulaklarımızdaki kıvrımları, şekilleri görürsünüz. Başka hiç bir canlıda insanın aynısı kulak kepçesi ve bu kadar çok benzeyen eller yoktur. Yüzü de insana en çok benzeyen canlıdır.

 

Her benzerlik köken yakınlığını göstermeyebilir tabii, istisnalar yok değil. İnsan gözüne en benzeyen göz, ahtapot gözüdür. Şempanzenin gözü daha az benzer. Göz akı pek görünmez. Deniz gözlüğüyle tüpsüz epey derine dalarım. Bir ahtapot gördüm ve bakışlarından bayağı ürperdim. Bir çift insan gözü üzerime dikilmişti. Tabii asıl korkan oydu. Hemen kumlara kamufle oldu. Kumların içinden hâla gözlerini bana dikmiş bakıyordu. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İnsan tüm canlılara benzer. Çünkü tüm canlılar birbirine benzer. Çünkü hepsi aynı soydur. İnsan ile kelebek, çok uzak olsa da akrabadır. Akrabamız olmayan bir canlı, yoktur. Birbiri ile çok uzak da olsa akraba olmayan herhangi iki canlı, yoktur.

 

bu sadece bir felsefe ve dusunce bicimidir : ))

ispatsizdir biggrin.png

 

 

azimda tuy bitti ama bir tane ara gecis fosili getirmedin

 

 

300 milyon tane mevcut kalinti YARATILISI ispat ediyor .

 

evreni siz yaratmadiniz ki ; sakin olun evreni yaratan zaten her canliyi itina ile yaratabilecek guctedir ; size gore bu akilli tasarim olanaksiz gozuktugu icin takmissiniz tasaduflerin cevrile cevrile bir canlilik meyadana getirdigine : ))))

 

sakin olun - canliligin kokenini bu kadar bilimdisi teori ile ustlenmeyin smile.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evrenin yaratılışını ihaleye çıkarıp usulsüz olarak tanrıya kazandıranlar belli... Bu ihaleye bile fesat karıştırmışlar...

 

tam tersi modern bilim Allahin varligini ispat ediyor

 

 

kisacasi biz heryeri Allah yaratti desek te ; bilim, bizim dememize gore hareket edecek degil merak etme smile.png)

 

ama her defasinda da ustun bir akil ve hayret uyandirici bir yaratma sanatini ortaya cikaran bilim - evrimi yine kendi curutmustur

 

 

ayni bilim Evrime tek bir ara fosil ortaya cikarmadi ve sen bu konuda sustun ; )

 

evrim sence hakkaten de sadece bir teori midir ? bence adi ustunde sadece bir teoridir smile.png evrim teorisi rolleyes.gif

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hy'lar âlemi belgeseli çekilmesi lazım... Çok âlem olur eminim...

 

"Hani denizyıldızı ile balığın atası olan kolları yüzgeçli denizyıldızı fosili? Yok!" 

 

"Bunlar kafayı bir evrimle bozmuşlar, bir de devrimle efendim!"

 

"Aaa dokuza çıktı! İnmez artık sekize..."

 

"Sizi çok seviyorum hocaaaam!"

 

"Maşaallah, maşaallah... Burdan çıkınca bir daha söyle inşaallah..."

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

evrim sence hakkaten de sadece bir teori midir ? bence adi ustunde sadece bir teoridir smile.png evrim teorisi rolleyes.gif

 

Günlük hayatta kullandığımız Teori kelimesi ile Bilimde kullanılan Teori kelimesi farklı anlamdadırlar. 

 

Ayrıca, Yasa başkadır, Teori başka. Teoriler kanıtlanınca Yasa olmaz.

 

Bilim Metodolojisinde kullanılan bu terimlerin anlamını bilmeden sağlıklı yorum yapılamaz.

 

Teori, Varsayım ( Hipotez ) de değildir. Varsayım ( Hipotez ) test edilir ve kanıtlanınca bir olguyu ortaya koyar. Teori ise bu olguyu mevcut Yasalar, İlkeler, Mekanizmalar aracılığıyla açıklar. Yeni gözlem ve bulgularla yanlışlanmadığı sürece de geçerliliğini korur.

 

Newton'un Klasik Mekanik Teorisi halen geçerlidir. 

 

Yer Çekimi Yasası yasadır. Cisimlerin yere düşmesi bir olgudur. Cisimlerin hızı, ivmesi, kuvvet birer olgudur.

 

Newton'un Klasik Mekanik Teorisi bu yasayı ve olguları kullanarak Cisimlerin yere düşmesi olgusunu açıklamak için geliştirilmiş bir Teoridir.

 

Evrim Teorisi halen geçerlidir.

 

Mendel Yasası yasadır. Doğal Seçilim bir mekanizmadır. Genetik Sürüklenme bir mekanizmadır. Mutasyon bir olgudur.

 

Evrim ( Canlıların türleşmesi ) bir olgudur.

 

İşte, Evrim Teorisi de tüm bu olgu, yasa, mekanizmaları kullanarak Evrim ( Canlıların türleşmesi ) olgusunu açıklamak için geliştirilmiş bir Teoridir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hy'lar âlemi belgeseli çekilmesi lazım... Çok âlem olur eminim...

 

"Hani denizyıldızı ile balığın atası olan kolları yüzgeçli denizyıldızı fosili? Yok!" 

 

"Bunlar kafayı bir evrimle bozmuşlar, bir de devrimle efendim!"

 

"Aaa dokuza çıktı! İnmez artık sekize..."

 

"Sizi çok seviyorum hocaaaam!"

 

"Maşaallah, maşaallah... Burdan çıkınca bir daha söyle inşaallah..."

 

 

kanit ?

 

 

kanit yoksa evrim sadece bir teoridir rolleyes.gif

 

kanit istedim once soyle bir duruldu :D sonra da saka

ya vuruldu ; ))

 

 

 

kanit olsa gostermez misin hic - olsa dukkan senin

 

 

varsayimlardan devam edelim :)))

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kollarının uçlarında balık yüzgeçleri bulunan denizyıldızından balığa geçiş fosilini bulamadık. 

 

Ayrıca kafasında tavşan kulakları çıkmış kertenkele fosili de yok, iyi mi?

 

Yav bari geyik gibi dallanmış boynuzları olan atı bulaydık! O da yok! Üstelik geviş getiren ayakları toynaklı aslanı da bulamadık! Görür müsün derdi? Kedi bul bari kanatları ile uçup fare peşinde koşan, o da yok! 

 

Onun için kafanızdaki saçma sapan evrim sandığınız şeyin olmadığına inanabilirsiniz. Evrim o sandığınız şey değil ama, zararı yok. Evrim sandığınız şeyi inkar ettiğiniz için tanrınızın mükafat olarak vereceği içi huri dolu cennet köşkleri hayalleri ile avunabilirsiniz. 

 

Vermeyince yâ put, ne yapsın mahmut... İşler dersen kaput! Ver şurdan bi çaput! 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kanit ?

"

Fosilbilim fosil bilim ya da taşıl bilim olarak da bilinir. Bir başka tanımlamayla, ölmüş varlıkların "fosil" olarak isimlendirilen taşlaşmış kalıntılarından ya da izlerinden hareketle, jeolojik zamanda yaşamış olan canlıların en ilkelinden günümüzdeki en gelişmiş olanlarına değin geçirdikleri gelişmeleri, çeşit ve şekilleri, yaşama ortamları, ortaya çıkışları ve yok oluşlarıyla, zaman ve mekandaki dağılış ve yayılışlarını araştıran bilim dalıdır. "

 

Fosilbilim iki çeşit olarak incelenir. Bunlar;

  • Makropaleontoloji: Mikroskopta incelenmeyen, makro büyüklükteki fosilleri araştıran paleontolojinin alt dalıdır.
  • Mikropaleontoloji: Çıplak gözle incelenemeyen, ancak mikroskopla incelenebilen fosilleri araştıran paleontolojinin alt dalıdır.

 

İlgili Bilim Dalları

Sistematik Paleontoloji Fosillerin morfolojik ve varsa anatomik bilgilerine belli bir düzen verip, kökensel değişikliklerinin basamaklarını belirleyerek bunları isimlendirir. Stratigrafik Paleontoloji Fosillerin dikey dağılımını inceler. Paleoekoloji Fosil organizmaların paleofizik ve paleobiyotik çevreleriyle olan ilişkilerini inceleyerek fosillerin nerede ve nsaıl yaşadığını araştıran bilim dalıdır.Paleobiyocoğrafya Fosillerin coğrafi ve yatay dağılımını inceler.

 

Paleontoloji Ana Madde ( tr.wikipedia.org )

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Apandisin bağırsak florası yok olursa yenilemek için depo işlevi gördüğü savı tutarsız. 

 

Bir kere modern antibiyotikler olmadan bağırsak florası yok olmaz. Bunu yapabilecek bir olay yok. Modern antibiyotikler bile artık bunu başaramıyorlar. Fakat diyelim ki yeni çok güçlü bir antibiyotik bulundu, hasta da kontrolsüz kullandı ve bağırsaklarındaki bütün bakteriler öldü. Eğer bu antibiyotik bu kadar güçlüyse, apandisteki bakteriler de kurtulamaz. O kadar da güçlü değilse, apandise gerek yok, binlerce bağırsak kıvrımı ve pütürlü dokuda sayısız bakteri saklanıp kurtulabilir. 

 

Bağırsakları işgal eden bir bakteri türünün yol açtığı süper enfeksiyon, yani tek güçlü bir türün egemen olup diğer türleri yok etmesi olayı da var. Bu olayda apandiste saklanan bakteriler canlarını kurtarabilirlerse iyi. Asla bağırsaklara yayılamazlar. 

 

Bu gibi olaylarda doktorlar sonda yoluyla sürekli yararlı bakteri takviyesi yaparak hastayı kurtarmaya çalışıyorlar. Yoksa apandiste bakteri saklanacak da, tekrar yayılacak da, böyle bir şey olanaksız. Böyle bir şey olmasını beklerseniz o hasta ölür.

 

Sonuç olarak apandis gereksiz bir organdır. Hatta enfeksiyona yol açarak ölüme neden olan tehlikeli bir organdır. Evrim sürecinde ortadan kalkmayışının nedeni, büyük oranda bir seçilim baskısına neden olacak kadar sık enfekte olmaması.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir organ gereksiz olduğu için yok olmaz. Örneğin yeraltı mağaralarında yaşayan balıkları ele alalım. Bu balıkların gözleri yoktur. Göze ihtiyaçları da yoktur. Çünkü yaşadıkları ortamda ışık yoktur. Fakat gözlerinin olmayışının nedeni bu değildir. Yani bir organ gereksiz olduğundan dolayı ortadan kalkmış değildir. Bu bir organın ortadan kalkmasını sağlamaz.

 

Bu balıkların ataları gözleri olan balıklardı. Sonra karanlık ortama uyum sağladılar. Bu uyum sürecinde gözleri ortadan kalktı. Vücudun bir toplam enerji düzeyi vardır. Bu enerji organları oluşturmak ve çalıştırmak için kullanılır. Uyum sürecinde, enerjisini gözleri oluşturmaya ve çalıştırmaya değil, dokunaç geliştirmeye ve çalıştırmaya harcayanlar hayatta kaldı. 

 

Balık tabii ki "bu karanlık ortamda bu gözler işe yaramıyor. Dokunaç geliştirmeliyim" diye bir karar vermedi. Önce ağız çevresindeki sinir hücrelerini daha duyarlı hale getiren mutasyonlar, yararlı olduğu için doğal seçilimde bu mutasyonu geçiren balıkların hayatta kalmasını sağladı. Seçilim, balıklara sürekli bu yönde bir baskı uyguladı. Sinir hücrelerini geliştirmeyen mutasyonlar balığı başarısız yapıp, seçilmedi. Geliştiren mutasyonlar balığın hayatta kalmasını sağlayıp, seçildi.  

 

Bu sürecin sonunda, iyice gelişmiş ve uzamış, dokunaç biçimini almış sinir hücreleri gelişirken, enerji bu dokunaçlara harcandığı için göz oluşumuna harcanmadı. Gözlerin yerini dokunaçlar aldı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 8 ay sonra...
  • 1 ay sonra...
  • 1 ay sonra...
  • 1 yıl sonra...
  • 8 ay sonra...
Misafir mahmut kaliforniyalı

Arkadaş bi küçük dilin özelliğine bakalım dedik geldiğimiz sayfaya bak , bütün dinsiz imansız ataistler buraya toplanmış, ahirette görürsünüz siz anyayı konyayı biri de yazmış hayvan atalarımız diye insan bi düşünür, yemek ihtiyacın geldiğinde karnının acıkması, tuvaletini yapmak için organlarının olması, görmek için gözlerinin olması, nefes alman düşünmen, yürümen koşman düşünmen konuşman daha sayamadığım binlerce özellik bunlar evrimle ya da tesadüfen olacak şeyler değil, yüce Allah o kadar özenerek insanı yaratmışki sizin şurda konuştuklarınızı görünce eğer dedim böyle düşüncede insanların sayısı fazla olsaydı vay halimize... sad.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.