Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Hz. Mehdi (as)'ın Çıkacağı Ortamın Özellikleri


Archi

Önerilen İletiler

Kıyamet yaklaştığı zaman ve müminlerin kalbi; ölüm, açlık, fitneler, sünnetlerin kaybolması, bid'atlerin ortaya çıkması, emri bil maruf ve nehyi anıl münker (iyiliği emredip kötülükten menetme) imkanlarının kaybolması gibi sebeplerle zayıfladığı zaman benim evlatlarımdan Hz. Mehdi (as) ile Cenab-ı Hak sünnetleri ihya eder. Onun adalet ve bereketi ile müminlerin kalbi ferahlar, Acem (Arap olmayan) ve Arap milletleri arasında ülfet ve muhabbet yerleşir.

 

Dünya herc-ü merc (fitne, dağınıklık) içinde kaldığında, fitneler zuhur ettiğinde, yollar kesildiğinde, bazıları bazısına hücum ettiğinde, büyük küçüğe merhamet etmediği, büyüğe vakarlı davranmadığında Allah, bu sırada onlardan adavetin kökünü kazıyarak dalalet kalelerini fethedecek ve evvelce benim ayakta tuttuğum gibi, ahir zamanında dini ayakta tutacak, önceden zulümle dolu olan dünyayı adaletle dolduracak birini (Hz. Mehdi) gönderecektir.

 

Mağrib'de (batıda) karışıklıklar, fitneler ve korku olacak... Fitneler çoğalacak.

 

Hiçbir tarafın ondan mahfuz kalmayacağı bir fitne zuhur edecek, bu fitne kaldığı yerden hemen başka bir tarafa yayılacak...

 

Hz. Mehdi (as) çıkmadan önce, milletler arasında ticaret ve yollar kesilecek, insanlar arasında fitneler çoğalacaktır...

 

Masum insanlar katloluncaya kadar Hz. Mehdi (as) çıkmayacak ve katliamlara yerde ve göktekiler, artık tahammül edemez bir hale geldiğinde zuhur edecektir...

 

 

Alıntı:

-Kitab-ül Burhan Fi Alameti-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, 

-Ölüm-Kıyamet-Ahiret ve Ahir Zaman Alametleri

-El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamet-il Mehdiyy-il Muntazar
 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İnsanların böyle mitolojik uydurmalara nasıl inandığını anlamak güç. Bunlar kesinlikle olmayacak, olamayacak mitolojik hurafeler. Bu hurafelerin dibi bucağı yoktur, ürer de ürerler. Yok yerden dabbetül arz çıkacakmış, yok kafirleri damgalayacakmış, yok yecüc çıkacakmış, yok mecüc çıkacakmış... Yok ağaçlar arkamda yahudi saklanıyor diyecekmiş... Bu safsatalara inanmak için biraz akıl zoru gerekiyor. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hz. Mehdi ve Hz. İsa'nın çıkış alametleri konusunda gerçekleşenler ve olmasını beklediklerimiz varken bu konuyu kestirip atmamak gerekir. Hz. Mehdi ve İsa şu anda yeryüzünde faaliyetteler ve bu yüzyılda tanık olacağız.

Aşağıdaki alemetler Peygamberimizin hadislerinden ve diğer kitaplardan alıntıdır, bakıldığında o dönemde bildirilen pekçok olay gerçekleşmiş ve Mehdi çıkışına çok az bir süre kalmıştır.

 

Hz Mehdi çıkış alametleri

1- Fitnelerin çoğalması

2-Hz.Mehdi çıkışından önce yaygın katliamlar,dünyanın her yerinde karışıklık ve kargaşa olması

 

3-Kadınlar ve çocukların dahi katledileceği fitneler

4-Ekonomik kriz (7 yıl sürecek 2007-2014) Hz. Yusuf dönemi kıssası Kuran'da bahsedilir.

5- Müslümanlara baskının artması

6-Mescid ve camilerin yıkılması

7-Haramların helal sayılması

8- Allah'ın açıkça inkar edilmesi

9-İran-Irak savaşı

10-Afganistan'ın işgali

11-Fırat'ın suyunun kesilmesi

13-Ramazan ayında ay ve güneş tutulmaları

14-Kuyruklu yıldızın doğması

 

15- Kabe baskını ve kabede kan akıtılması

17- Doğu tarafından bir ateşin görülmesi

18- 1979'da İstanbul'daki gemi patlaması

19- Sahte peygamberlerin çoğalması

20- Dinin şahsi çıkarlar için kullanılması

21- Güneşten bir alametin belirmesi

22- Büyük şehirlerin yok olması

23- Depremlerin çoğalması, yıldırım çarpmalarının artması

24-İki dişli kuyruklu yıldızın belirmesi

25- Uzayda insan eli biçiminde görüntü oluşması

26- Büyük sellerin olması

28- Kuş gribi,domuz gribi

29- Bağdat'n alevlerle yok edilmesi

30- Irak ordusunun çölde kaybolması, Irak parasının ortadan kalkması, Irak'ın yeniden yapılanması, Irak halkının Şam'a kuzeye kaçması, Irak halkının 3 fırkaya ayrılması

31- Irak ve Şam'a ambargo uygulanması, Şam'da çıkacak fitneler

32-Masum çocukların öldürülmesi

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın Haneke, Kuranda adı sanı bile geçmeyen efsaneleri savunabilmelerine olanak yok. Hayır, madem bu kadar önemli bir şahısmış bu Mehdi, neden Kuran'da geçmez? Bunu açıklayabilecek tek müslüman hayatımda hiç görmedim. Açıklayamazlar, çünkü açıklanması olanaksız.

 

Bunu tabii Kuran'da yazsaydı doğru olurdu anlamında söylemiyorum. Kuran'da yazan doğru bir şey yoktur. Kuran'da yazan tek doğru sözler, müşriklerin Kuran hakkında söylediklerinin aktarıldığı ayetlerdir. Örneğin "eskilerin masalları dediler" yazar. Çok doğru söylemişler. Kuran'da yazan doğrular sadece bu gibi müşriklerden aktarılan sözlerdir. Müşrikler teşhisi akıllıca koymuşlar.

 

Fakat bu kadar önemli saydıkları konuların Kuran'da yazmaması müslümanlar için büyük handikaptır. Ben müslüman olsam bu çözümü olanaksız işten nasıl sıyrılırdım bilemiyorum. Çetin mesele... Allahları kolaylık versin, ne diyelim...

 

Tabii sizin de müslüman olduğunuzun farkındayım, lütfen gücenmeyin. Fakat gördüğüm kadarıyla makul ve en önemlisi laik bir insansınız. Bu özelliğinize güvenerek hoşgörünüzden ümitli olduğum için gücenmeyeceğinizi umuyorum. Yapabileceğim bir şey yok, ne Allaha, ne Kurana, ne İslama inanmıyorum. Benim inancım da böyle ve inancımı ifade etmek zorundayım. Aksi halde özgür ve tam bir insan olamam...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hz. Mehdi ve Hz. İsa'nın çıkış alametleri konusunda gerçekleşenler ve olmasını beklediklerimiz varken bu konuyu kestirip atmamak gerekir. Hz. .

.

.

.

31- Irak ve Şam'a ambargo uygulanması, Şam'da çıkacak fitneler

32-Masum çocukların öldürülmesi

  33-Çernobil

  34-İstanbulda yaşanan deprem

  35-Büyük deprem ve tsunami Japonya da

  36-Mısırdaki darbe 

  37-Gezi direnişi

  38- Doğu Türkistanda olan ama halen kimsenin umursamadığı zulümler  vs vs 

 

 Daha ne bekliyor mehdi kırmızı mumlu davetiye mi? smile.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Merhabalar,

 

Mehdiyet Kuran genelinde yer alan bir konudur.

1) Allah Kuran'da İslam ahlakının yeryüzüne hakim olacağını müjdelemiştir. İslam ahlakının tüm dünyaya hakim olmasının Hz. Mehdi (as) vesilesiyle, bu yüyzılda olacağı hadislerde açıklanmıştır. Dolayısıyla İslam ahlakının hakimiyetini anlatan her ayet, Mehdiyeti anlatır.

2) Allah Hz. İsa (as)'ın yeniden dünyaya geleceğini ve tüm Kitap Ehli'nin Hz. İsa (as) vesilesiyle Müslüman olacağını söylemiştir. Tüm dünyaya İslam'ın hakim olduğu bu dönemde, hadislerde haber verildiği gibi, Hz. İsa (as) Hz. Mehdi (as)'ın veziri olacaktır. Dolayısıyla Hz. İsa (as)'ın gelişini müjdeleyen ayetler, aynı zamanda İslam ahlakının hakimiyetini ve Mehdiyeti de müjdelemektedir.

3) Allah Kuran'da Müslümanların birlik olmasını farz kılmıştır. Tarih boyunca Müslümanların hep bir lideri olmuştur. Ahir zamanda da Hz. Mehdi (as) Müslümanların manevi lideri olacaktır. Dolayısıyla Müslümanların birlik olmasını anlatan her ayet, Mehdiyeti anlatır.

4) Allah Kuran'da peygamberlerin hayatlarını anlatmıştır. Ve bu kıssalarda, akıl sahipleri için hikmetler olduğunu bildirmiştir. Her peygamber kendi devrinin mehdisidir. Dolayısıyla her peygamber kıssasında, içinde bulunduğumuz ahir zamana, yani Mehdiyete bakan işaretler vardır.

5) Tarih boyunca iyilik ve kötülük arasında, şeytanın taraftarlarıyla Hakkın tarafı arasında mücadele olmuştur. Ve bu mücadele Kuran'da kapsamlı olarak anlatılmıştır. Ahir zaman da deccaliyet ve mehdiyet arasında büyük bir mücadele yaşanmaktadır. Dolayısıyla bu mücadeleyi anlatan her ayette Mehdiyete işaretler vardır.

 

Ayetler ve hadis açıklamalarını ayrıca eklerim.

 

p.s.:democrossian ın bir süre sonra halis müslüman olacağını düşünüyorum, söylemedi demeyin, düşünen her insan Kuran'ın ne kadar açık olduğunu ve Allah'ın varlığını ispat eden delilleri rahatça anlayabilir. Fakat nefis her zaman aksini iddia eder. Allah inancı özgürlüğü kısıtlamaz tam tersi düşüncede boyut atlatır, perdeleri kaldırır ve daha net görmeyi sağlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Mehdi'ye işaret eden pekçok örnek ayet ve açıklaması var bir örnek :

 

Tevbe Suresi (33) "Müşrikler istemese de o dini (İslam'ı) bütün dinlere üstün kılmak için elçisini hidayetle ve hak dinle gönderen O'dur. "

 

İmam Ca’fer Sadık Hz.leri bu ayet hakkında:
“Vallahi! Kaim (Hz. Mehdi (a.s.)) zuhur etmeden bu ayetin ma’nası tecelli etmez."
 

İmam Zeynel-Abidin ve İmam Muhammed Bakır Hz.leri:
Cenab-ı Hakk muhakkak Kaim (Hz. Mehdi (as)) ile İslam dinini bütün dinlere galip getirecektir"

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

democrossian ın bir süre sonra halis müslüman olacağını düşünüyorum

 

Bu kesinlikle mümkün değil. Dinin aslını astarını iyice bilen bir kişi dine asla dönmez. Din bilmeden inanılan bir şeydir. Bilince artık inanılmaz. Ben ise dini son derece iyi bildiğimi her platformda iddia ederim. Doçent, meal yazarı kişilere bile bunu kanıtlamışımdır. İlahiyatçıların hemen hepsi içten ateisttir. En azından deisttir. Çıkar için müslümanız derler. Bunu yakinen biliyorum. Dini bilen bir kişinin ona inanması olanaksızdır.  

 

Mehdi diye bir tek ayet vermişsiniz, onun da mehdi ile hiç bir alakası yok. Mehdi diye birisi islam nazarında bile yok...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dine bilmeden inanılmaz o zaman zaten iman edilmiş olmaz tam tersine;

 

Allah bu sırrı bir ayetinde şöyle açıklar:

... Kulları içinde ise Allah'tan ancak alim olanlar 'içleri titreyerek-korkar'. Şüphesiz Allah, üstün ve güçlü olandır, bağışlayandır. (Fatır Suresi, 28)

 

Çünkü bilmek kişinin Allah'ın yarattığı şeylerde tecelli eden sonsuz aklına, gücüne, ilmine çok daha yakından şahit olmasını, Allah'ın kudretini, diğer insanlara göre, çok daha fazla takdir edebilmesini sağlar. Bu da O'na karşı imanının kat kat artmasına vesile olur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Mehdi'nin ortaya çıkışı ile ilgili hadislerde Peygamberimiz(sav) buyurmuştur ki:

 

"Bizden olan hak üzere Kâim (Hz. Mehdi (as)) kıyam etmedikçe asla kıyamet kopmaz. Bu da Allah’ın izin verdiği bir zamanda olacaktır. Ona uyan kurtulur, ondan geri kalan ise helak olur. Ey Allah’ın kulları, Allah’tan korkun; MEHDİ (AS) ZUHUR EDİNCE, HER ŞEYI BIRAKIP MÜMKÜN OLAN HER VESILEYLE ONA DOĞRU KOŞUNUZ. ZIRA O ALLAH’IN HALIFESI VE BENIM VASIMDIR." (Bihar-ul Envar, c.51, s.65; Isbat-ul Hüdat, c.6, s.382)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın Archi... Maalesef bir ateiste Kuran ayetini kanıt gösteremezsiniz. Ben yaşadıkları çağın bilgi düzeyinin bile altında olan adamların söylediği sözlerde ne keramet göreceğim de bana ayet gösteriyorsunuz? Onların ilim sahibi dediği milleti allahla aldatıp sömüren adamlar. Onların ilim anlayışı bu. Eskilerin masallarını tekrarlayan kişilere onlar alim diyor. 

 

Bu bütün islam tarihinde de böyle gitmiştir. Kim eskilerin masallarını, dini efsaneleri, Arap, aslında İbrani mitolojisini ezberleyip tekrarlıyorsa alim o olmuştur. İslamda alim budur. Bu alim anlayışı ile bilim anlayışı arasında en küçük benzerlik yoktur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kuran'da Hz.Mehdi (AS) ve islam ahlakının dünya hakimiyetine işaret eden ayetler büyük islam alimleri tarafından şerh edilmiştir.

 

Başka bir örnek A’raf Suresi(128)

Musa kavmine: "Allah'tan yardım dileyin ve sabredin. Gerçek şu ki, arz Allah'ındır; O'na kullarından dilediğini mirascı kılar. En güzel sonuç muttakiler içindir" dedi.

 

...Ebu Halid el-Kabulî, Ebu Cafer (Muhammed Bakır)’dan şöyle rivayet etmiştir: Hz. Ali'nin kitabında şunun yazılı olduğunu gördük:

 

"... Gerçek şu ki, arz Allah'ındır; ona kullarından dilediğini mirasçı kılar. En güzel sonuç muttakiler içindir." dedi." (Araf, 128)  BEN VE EHL-İ BEYT'İM, ALLAH'IN YERYÜZÜNE MİRASÇI KILDIĞI KİMSE­LERİZ. BİZ, MUTTAKİLERİZ VE YERYÜZÜNÜN TAMAMI BİZİMDİR....BENİM SOYUMDAN KÂİM (HZ. MEHDİ (AS))... BÜTÜN YERYÜZÜNE HAKİM OLUR, ... TIPKI RESÛLULLAH (SAV)'İN YERYÜZÜNDE TASARRUF ETMESİ ...GİBİ.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Mehdi'nin gelişi ile ilgili sadece imamlar değil Peygamberimiz'e ait hadisler var. İslam alimlerine göre yaklaşık 2010 yılı itibarıyle Mehdi görevde ve faaliyettedir, bundan sonra 10-15 yıl içinde de insanlar tarafından bilineceği bildirilmiştir.

 

"Hz. Mehdi, ahir zamanda gönderileceği Peygamberimiz (sav) tarafından müjdelenmiş olan, Müslümanları zulüm ve sıkıntı ortamından kurtaracak, yeryüzündeki fitneleri ortadan kaldıracak, tüm dünyaya barış, adalet, bolluk, huzur, mutluluk ve refah getirecek kutlu bir şahıstır. Peygamberimiz (sav)'den aktarılan sahih rivayetlere göre Hz. Mehdi, çeşitli hurafelerle, batıl inanç ve uygulamalarla aslından uzaklaştırılmış olan dini özüne döndürecek, Hz. İsa ile buluşacak, Allah'ın izniyle yegane hak din olan İslam'ı yeryüzüne yerleşik kılacaktır."

 

Hz.Mehdi döneminde yobazlık ve dini zorlaştıran, dine sahte olarak eklenmiş tüm hurafeler ortadan kaldırılacaktır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Muhammed sağlığında kendisine allahtan geldiğini iddia ettiği sözleri derletip kitap haline getirtmemiş bir adam. Mısır'dan gelen cariyeyi kabul edeceğine ve eşlerini birbirine düşüreceğine, "cariye istemem, bana bir top papirüs gönderin, Kuranı derleteceğim" deseymiş madem o kadar geleceği filan biliyormuş. Muhammed hiç bir şey bilmeyen bir adamdır. İktidarı ele geçirmek ve yarımadayı Araplaştırıp kaynaklarına el koymak isteyen muhalif ekip tarafından kullanılmış, işi bitince zehirletip ondan kurtulmuşlardır. Cesedini öylece bırakmış, kokmaya başlayınca gece vakti gömmüşlerdir. 

 

Allahtan geldi dediği sözlerde mehdiden en küçük bahis yok. Mehdi uydurmasını sıkıntıya düştükçe medet arayan insanların ürettiklerini göremiyorsanız, yapacak bir şey yok. Masallarla uyutulmaktan başka durum gözükmüyor...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

@@Archi Hz. İsa yani bir peygamber mehdiye vezir olacak öyle mi? Sen buna inanıyor musun, herhangi bir peygamberin birine vezir olacağını aklın alıyor mu? Hadislerde bahsettiğin kaim Allah'ın sıfatlarındandır. Allah'ın sıfatı olarak her şeyi görüp gözeten, koruyan anlamındadır. Aslında burada çok önemli bir detay da var. Kuran'da "O hiç bir sıfat ile adlandırılamaz" ayeti de vardır. Bu durumda hem Allah'ın sıfatları var hem de O hiç bir sıfat ile adlandırılamaz ayeti var. O ve Allah arasında bir fark olabilir mi acaba?

 

Konuyu fazla dağıtmadan mehdi bir şahıs değil ortaya çıkacak bir bilgidir.

 

"Bizden olan hak üzere Kâim (Hz. Mehdi (as)) kıyam etmedikçe asla kıyamet kopmaz. Bu da Allah’ın izin verdiği bir zamanda olacaktır. Ona uyan kurtulur, ondan geri kalan ise helak olur. Ey Allah’ın kulları, Allah’tan korkun; MEHDİ (AS) ZUHUR EDİNCE, HER ŞEYI BIRAKIP MÜMKÜN OLAN HER VESILEYLE ONA DOĞRU KOŞUNUZ. ZIRA O ALLAH’IN HALIFESI VE BENIM VASIMDIR." (Bihar-ul Envar, c.51, s.65; Isbat-ul Hüdat, c.6, s.382)

 

Bu hadis güvenilir hadis midir bilemeyiz fakat diyelim ki sahih hadis fakat bu hadiste mehdi kısmı biraz zorlama bir ekleme olmuş farkındaysan.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Mehdi bir şahıstır, şu anda dünya üzerinde faaliyettedir.

 

O Kureyş‘ten ve Ehl-iBeyt‘imden bir kişidir.”
(Kitab-ul Burhan Fi Alamet-il Ahir zaman, s.13)

 

Allah özellikle  ihtişam olsun, güzellik olsun diye Hz.Mehdi'ye anlı şanlı bir peygamberi yardımcı kılacaktır. Hristiyanlık en büyük din şu anda Müslümanlık ikinci sırada, Hristiyan'ların Hz.İsa'ya sevgisi tartışılmaz, Allah bu büyük din peygamberini Hz.İsa'yı 2000 yıl sonra tekrar dünyaya getirip, Kuran'a tabii edip, sonra Mehdi'ye tabii yani veziri kılacak böylece İslam'ın dünya hakimiyetini sağlanmış olacaktır.

 

Deccali sistem, İsa Mesih (a.s.) ' ın ve Hz. Mehdi (a.s.)'n zuhuru için özel olarak yaratılmıştır. Allah dünya hayatının sonunun yaklaştığı ahir zaman adı verilen dönemde, tüm zorlukların, savaşların, terör, dejenerasyon ve korkuların hüküm sürdüğü bir zamanda, dünyaya mübarek bir şahsı gönderecek ve onun vesilesiyle her türlü zulmü ve adaletsizliği sona erdirecektir. Bu mübarek şahıs Hz. Mehdi (a.s.)'dır. Hz. Mehdi (a.s.)'ın zuhurunun ardından Hz. İsa (a.s.) yeniden yeryüzüne gelecek ve Hz. Mehdi (a.s.) ile birlikte, tüm dünyaya İslam ahlakını hakim kılacaktır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Mehdi bu  kadar önemliyse Kuran'da hakkında küçücük bir ima bari niye yok sorusu havada kaldıkça mehdi kitabı yazılsa yararı yok. 

 

Mehdi, Arapların özgün efsanesi olsa yine içim yanmaz. Mehdi bir İbrani efsanesidir. İslama da Yahudilerden geçmiştir. Yani İsrailiyattır.

 

Şimdi belki diyen olabilir ki "sen bu işe ne karışıyorsun? İnanmadığın islamı israiliyattan temizlemek sana mı kaldı? Zaten inanmıyorsun. Bırak bu sorunla müslümanlar ilgilensin!"

 

Sakın böyle demeyin! Baksanıza mehdinin işine başladığı iddia ediliyor. Yarın bir gün adamın biri "ben Mehdi'yim, işte geldim" diye bizi de Deccal'ın askerleri diye tanımlayıp savaş açarsa ne olacak?

 

Herkesi uyarıyorum: Evangelistler adım adım  dünya hakimiyetine gitmek için din ve mezhep savaşlarını körüklüyorlar. Bu dinden hemen ve acilen kurtulmazsak, din bataklığında boğulacağız. Bir an önce acil çıkışı kullanıp bu dinden çıkmak zorundayız. Laikliği derhal sağlam bir şekilde tesis etmeli ve dini siyasi gündemden yok etmeliyiz.

 

Dinin siyasete alet edilmesinin sonuçları korkunç olacaktır. Benden uyarması...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Mehdi bir şahıstır, şu anda dünya üzerinde faaliyettedir.

 

O Kureyş‘ten ve Ehl-iBeyt‘imden bir kişidir.”

(Kitab-ul Burhan Fi Alamet-il Ahir zaman, s.13)

 

Allah özellikle  ihtişam olsun, güzellik olsun diye Hz.Mehdi'ye anlı şanlı bir peygamberi yardımcı kılacaktır. Hristiyanlık en büyük din şu anda Müslümanlık ikinci sırada, Hristiyan'ların Hz.İsa'ya sevgisi tartışılmaz, Allah bu büyük din peygamberini Hz.İsa'yı 2000 yıl sonra tekrar dünyaya getirip, Kuran'a tabii edip, sonra Mehdi'ye tabii yani veziri kılacak böylece İslam'ın dünya hakimiyetini sağlanmış olacaktır.

 

Deccali sistem, İsa Mesih (a.s.) ' ın ve Hz. Mehdi (a.s.)'n zuhuru için özel olarak yaratılmıştır. Allah dünya hayatının sonunun yaklaştığı ahir zaman adı verilen dönemde, tüm zorlukların, savaşların, terör, dejenerasyon ve korkuların hüküm sürdüğü bir zamanda, dünyaya mübarek bir şahsı gönderecek ve onun vesilesiyle her türlü zulmü ve adaletsizliği sona erdirecektir. Bu mübarek şahıs Hz. Mehdi (a.s.)'dır. Hz. Mehdi (a.s.)'ın zuhurunun ardından Hz. İsa (a.s.) yeniden yeryüzüne gelecek ve Hz. Mehdi (a.s.) ile birlikte, tüm dünyaya İslam ahlakını hakim kılacaktır.

Şeyh Nazım Kıbrisi'nin de böyle ifadeleri var fakat tüm bunlar birer yorum net ve kesin bilgi değil hatta Türkiye'den Mehdi ve askerlerinin çıkacağını söylüyor. Bir konuşmasında Hz. İsa ile birlikte İslam'ı tüm dünyaya yayacaklarını söylemişti. Bu tip yorumlar var fakat doğruluğunu teyit edecek net bir kaynak yok ayrıca hadisler sahih hadis olmayabilir.

Mehdi benim araştırmalarıma göre bir insan değil tüm insanlığı bir araya toplayacak bir bilgi ve öyle bir bilgi ki itiraz edebilecek hiç kimse çıkmayacak fakat en doğrusunu Allah bilir yine de bu sebeple yorumlara temkinli davranmakta yarar vardır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hayır şimdi bu anlatımların ne kadar tehlikeli olduğunu göremiyorsanız ben daha ne diyeyim. Bir adam ben mehdiyim diye savaş çıkardığında bunun hesabını kim verecek? Savaştan korktuğum için değil. Ben savaşırım. Atatürk'ümüz zaten bunları bize haber verdi ve bize hitabesinde neler olacağını, ne yapacağımızı hep anlattı. Dediklerini harfiyen uygulayacağız. Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızda var. Tabii Atatürk'ümüzün emaneti Misakı Milliyi parçalatmayacağız. 

 

Ama acılar çekilecek, felaketler olacak, hayatlar mahvolacak, ocaklar sönecek, insanlar zulme, gadre uğrayacaklar. Göz yaşları sel olacak. 

 

Herhalde bu mehdinin kafasının üzerinde nur topacı olacağını, görür görmez aha mehdi geldi diyeceğinizi iddia edemiyorsunuzdur. Böyle bile olsa lazerle filan bir nur topacı yapıp müslümanları yine işletirler. Mübarekler maden zaten. İşlet işletebildiğin kadar. 

 

Evangelist oyunlarını ve işbirlikçi cemaatlerin kara propagandalarını göremiyorsanız artık müstahak ne yapalım. Ne olacaksa olsun... ben hazırım. Atatürk'ümün Misakı Milli emanetini parçalatmamak için öleceğim. Bu emaneti ölünceye kadar savunacağım.  

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

@@democrossian bu bağlantıları nasıl kurduğunuzu hayretle okuyorum. Vatanı bölmek, parçalamak da nereden çıktı? Mehdi nedir ne değildir onu tartışıyoruz. Bu konuda çok farklı görüşler var fakat bazıları art niyet taşıyabilir bu konuda haklısınız fakat en doğrusunu araştırmak gerekli. Sizin bakış açınıza kalırsa toptan inkar edelim, unutalım gitsin. Fakat bu kavram yıllardır tartışıldığına göre en doğru bilgiye ulaşmaya çabalamak gerekiyor. Siz kandırmaca kabul edebilirsiniz fakat böyle kabul etmeyen çok sayıda kişi olduğuna göre herkes bildiğini aktarmalı, bu kadar endişe etmeyin cahil müslüman devri artık geride kaldı. Müslümanlar da bilinçleniyor birkaç kuşak sonra herşey değişecek.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Peygamberimiz'in Hz.Mehdi ile ilgili tevatür derecesinde ("kuvvetli haber, içinde yalan ihtimali olmayan ve bir cemaate dayanan kuvvetli haber") hadisleri vardır.

 

Mehdi ile ilgili önceden yazılan bahsedilen alametlerin hemen hemen hepsi çıkmıştır, bundan ilk mesajlarımda bahsetmiştim.

 

Ayrıca dinimizde çok önemli bir kaynak olarak kabul edilen "Kütüb-ü Sitte"de de Hz. Mehdi hakkında birçok "sahih" hadis bulunmaktadır. Kuran'da da Mehdi'ye işaret eden ayetler var İslam alimleri açıklamalarından bahsetmiştim.

 

@@democrossian, zaten kendisinin inandığını fakat kibirle nefsiyle mücadele ettiğini anlıyorum, düşünen bir müslüman olacağı aşikar.

 

Atatürk Mehdi öncesi ahir zamanın büyük ve çok önemli şahsıdır. Vasiyetinde Mehdi liderliğinde Türk İslam Birliği kurulacağından bahsettiği bildiriliyor fakat vasiyet açılması ertelendi, Mehdi çıkış zamanı geldiğinde eş zamanlı açılacağı düşünülüyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bu bağlantıları nasıl kurduğunuzu hayretle okuyorum. 

 

Bağlantı öyle açık ki hayret etmenize şaşıyorum. Mehdi söylemi apaçık bir savaş çığırtkanlığıdır. baksanıza Deccal'ın askerleri ile savaşacakmış gelip. Apaçık biri çıkıp ben mehdiyim diye savaş çıkaracak. Emperyalistler de fırsatı kaçırır mı, hemen Sevr'i tekrar devreye sokacak. Bütün Ortadoğuyu saran iç savaş belasına bizi sürüklenmekten alıkoyacak olan ne? Sürükleyen ve sürükleyecek  olan belli, din dogmaları. Bunda anlamayacak, hayret edecek ne var anlayamadım. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

democrossian, zaten kendisinin inandığını fakat kibirle nefsiyle mücadele ettiğini anlıyorum, düşünen bir müslüman olacağı aşikar.

 

Buna daha önce yanıt vermiştim. Asla tekrar müslüman olmayacağım. Bu mümkün değil. Ama siyasete karıştırılmayan islama saygı göstermem mümkün. Siyasete karışmazsa din ile alıp veremediğim yok. İnanç özgürlüğü ilkelerim arasındadır. Ateistlere de tanınması şartıyla.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.