Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kadınlar Olmasa Ne Güzel İdare Edilirdi Bu Laiklik


tülvent

Önerilen İletiler

Hiçbir dönemde kadının varlığı bu kadar rahatsız edici olmamıştı. 

Öyle ki ortada kadınlar olmasaydı, okula gitmek istemeselerdi, siyasete atılmak istemeselerdi, çalışmak istemeselerdi belli ki mevcut tartışmalarına hiçbiri yaşanmayacak, dolayısıyla da hiçbir sorunumuz olmayacaktı. 

Laiklik kadınlar üzerinden tartışılıyor. Özgürlük kadınlar üzerinden tartışılıyor. Medeniyet kadınlar üzerinden tartışılıyor. Namus kadınlar üzerinden tartışılıyor. 

Erkeklerle ilgili sanki hiçbir sorunumuz yokmuş gibi. Onlar tamam, onlar kamil, onlar hallolmuş, mesele sadece kadınlarda. 

Cumhuriyeti yıkacak olanlar da kadınlar, adaleti zedeleyecek olanlar da kadınlar, tıbbi haksızlıklar yapacak olanlar da kadınlar... 

Kadınlara bu kadar “ güç” atfetmek nereden çıktı? Bu “kadına çok önem veriyoruz” nümeroları nereden çıktı? Tesettür kadına değil de erkeğe gelmiş olsaydı, erkeğin giysisi dini inancını yansıtıyor olsaydı bütün bunları konuşuyor olacak mıydık?

Erkeği üniversiteye almıyor olabilecek miydik? Erkeği hakim, savcı, doktor olmaktan men edebilecek miydik? Kapalı erkek hastalar arasında ayrım yapar diyebilecek miydik? Kapalı erkek meclise giremez diyebilecek miydik? Kapalı erkek CHP’ye üye olamaz diyebilecek miydik?

Hayır. Diyemezdik. Nah derdik. 

Zaten demiyoruz da. Saydam türbanları, saydam çarşaflarıyla takır takır çalışıyorlar. Yasalarımız da insanlarımız da kapalı açık fark etmiyor erkeklere güveniyor ama kadınlara güvenmiyor. 

Erkeğe tapıp, kadını küçük görmenin en ağır dönemindeyiz. Hiçbir dönemde kadın bu kadar yerlerde sürünmemişti. Bu kadar istenmeyen, bu kadar hor görülen, bu kadar sevilmeyen bu kadar ruhsuz bir eşya addedilen bir “ yokluk” olmamıştı. 

Çağdaşlık adına, medeniyet adına üstelik. Çarşaflı bir kadın CHP’ye üye olmuş. Kimse o çarşaflı kadınla ilgilenmedi. İlgilenilen tek şey çarşafı oldu. Bir çarşafta fırtınalar koptu. 

Takkeli, sakallı bir amca üye olsaydı yine bu tartışmalar olacak mıydı? Olmayacaktı. Çünkü erkektir. Hem dindar hem de Atatürkçü olabilir o. Erkek buna muktedirdir ama kadın değil. 

Saydam türbanlarıyla ortalıkta fink atan erkekler laikliği zedelemiyor, rejime bir tehdit oluşturmuyor, adalet sarsılmıyor ama saydam olmayan türbanlarıyla dolaşan kadınlar oluşturuyor öyle mi? 

Kadın edilgendir, kadın güçsüzdür, kadın muhakemesizdir, kadın etki altındadır, kadın beceriksizdir, kadın yoktur. 

Ne kadınlar sevdik hiçbirini var saymadık. Kadın röfleli ise var, türbanlı ise yok. Kadın döpyes giyiyorsa var, çarşaf giyiyorsa yok. Röfle ve döpyes de başka çeşit tesettürdür, üniformadır diye düşünmek yok. 

Kadının adı yok. Açık kadınların da yok. Açık kadınları küçümsemek, yok saymak artık ultra demode olacağı için alttan alta devam eden hor görme güdüsü kapalı kadınlar üzerinde devam ediyor. Zira kadın tiksintisi sönmüş bir ateş değil. Tensikatlarda görüyoruz. Bilhassa basında. Kovulanlar öncelikle kadınlar. Hatta neredeyse sadece kadınlar. İşin içine para girince açık kapalı fark etmiyor. Kadın milleti! Yürrrü...

Erkeğe taparlık son gaz devam ediyor. Erkekler dünyasında var olma mücadelesi veren açık kadınlar da bu tuzağa fena halde düşüyor.

 

Mutlu Tönbekici

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hic olur mu, aslinda laikligin ve her turlu cok sesliligin temeli disiseldir.

 

Bir de erkeksellik disiselligin fiziksel kadindan gelmesini kaldiramaz.

 

Cunku bu tur erkeksellikte kadin, sadece erkeginin bir seyidir. Yani kadinin kendisi yoktur, "erkeginin bir seyi olan kadin" vardir. 

 

Bu bilincalti sartlanmislik, toplumumuz gibi cagdaslasamamis beyinlerin en bas sorunlarindan biridir.

 

Cunku ilk ayrimci, otekilestirici, korkutucu, susturucu, kullanilici, harcayici, bolucu, ezici v.s. akla gelen hangi vicdan ve insanlikdiusi dusunce ve davranis varsa; bu once KADIN FIZIGI UZERINDEN BASLAR.

 

Yalniz bu basligin bu bolume acilmasi da bir ayrimcilik olmus.

 

Tabi bolum sadece fiziksel kadini kapsamiyorsa!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

'' Yalniz bu basligin bu bolume acilmasi da bir ayrimcilik olmus.''

 

Hadi sen de istediğin bir başlığa aç! Sevgiler, sevgili Evrensel-İnsan smile.png

Gereksiz, ben bir mesaj onceki son cumleme gore bu baslikta kalsin diyorum.

 

Cunku fiziksel kadinin her turlu sorunu, insanoglu erkegi ve disisinin ortak sorunudur.

 

Ayrica insanoglu disi fizigi olmadan da ureyemez.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Erkeği üniversiteye almıyor olabilecek miydik? Erkeği hakim, savcı, doktor olmaktan men edebilecek miydik? Kapalı erkek hastalar arasında ayrım yapar diyebilecek miydik? Kapalı erkek meclise giremez diyebilecek miydik? Kapalı erkek CHP’ye üye olamaz diyebilecek miydik?

 

Hayır. Diyemezdik. Nah derdik. 

 

Zaten demiyoruz da. Saydam türbanları, saydam çarşaflarıyla takır takır çalışıyorlar. Yasalarımız da insanlarımız da kapalı açık fark etmiyor erkeklere güveniyor ama kadınlara güvenmiyor. 

 

Efendim, şimdi Laikliğin zaten böyle tartışılması yanlıştı. Çünkü; Laik devlette devlet hizmeti verenlerin dini, siyasi simge bulundurmasına izin verilmez. Yok ayrımcılık yapar falan gibi potansiyel suçlu görmelerle laiklik anlatılamaz.

 

Onun için, sakalı olanlara ne devlet ne de meclis iç tüzük ve kıyafetnamelerinde zaten izin yoktur.

 

Mesela, Türkiye'de Sihler yaşasaydı ve kafalarında o  abartılı gerçek anlamda Türbanlarıyla devlette görev almak isteselerdi veya Meclise girmek isteselerdi onlara da izin verilmezdi.

 

O nedenle bu yazı feminist bakış açısını yansıtıyor ve dolayısıyla fazla abartılı ve yanlıştır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.