Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

KURAN'IN ARAP OLMAYANLARA BAKIŞ AÇISI


manve

Önerilen İletiler

Şimdiye kadar bize anlatılan:Kuranın bütün uluslara(kavimlere) geldiğidir.Sadece Arap ulusuna değil bütün uluslara geldiğidir.

  Peki ya Kuran ben sadece Araplar için geldim diyorsa,Arap olmayanlar için değilim diyorsa;ama tercümanlar ve din adamları bunu sizden gizlemişlerse,kendinizi nasıl hissederdiniz?

Böyle bir ihtimalin de olduğunu herkes en az bir kere göz önünde bulundurmalıdır.İşin büyüsü de buradadır zaten.Tek bir kere olsun,Kuran’ın sadece Arap kavmi için düzenlendiğini göz önünde bulunduran biri,bundan sonraki her Kuran okuyuşunda Kuranın Araplara özel olduğu gerçeği ile karşılaşıp duracaktır.İstesede istemesede bundan böyle Kuranın Arap kavmine özel oluşu gözüne batıp duracaktır.
  Çünkü daha öncesinde Kuran bütün uluslar içindir telkiniyle doluydu;ve o telkinin büyüsüyle okuduğu için Kuranın Araplara özel oluşu gözünden kaçıyordu sürekli.Ama artık o büyü bozulmuştur ve cin şişeden çıkmıştır.Artık istesede istemesede Kuranın sadece Araplar için olduğu gerçeği Kuranı her okuduğunda gözüne batmaya başlayacaktır.
  Şimdiye kadar pek çok kere;Müslüman tercümanların Kuranın tek kavme oluşunu,sadece Arap kavmi için düzenlenmiş oluşunu çeşitli tercüme hileleriyle örtbas etmeye çalıştıklarını söylemiştik.
  Şimdi bundan daha farklı bir şey yapıp,Müslümanların kendi tercümelerini kullanarak,Müslümanların ayet tercümelerine bakarak Kuranın Araplara özel oluşunu anlabilirmiyiz ona bakalım.
  Bunu yaparken tamamen müslüman tercümanların kendi yaptıkları Kuran çevirilerini kullanacağız.
 Aşağıdaki verilen bütün ayetler Müslümanların kendi çevirileridirler:

   Kuranı bilen bir topluluk için Arapça düzenledik-FUSSİLET 3 KURAN

   Eğer onu Arapça kılmasaydık neden dilimizde değil derlerdi.Arap olana Arapça olmayan kitap yollanırmı derlerdi(FUSSİLET 44 KURAN)

  Fussilet 3.ayeti Kuranın bir topluluk için arapça olduğunu söyler.Fussilet 44.ayeti ise Kuranın indiği bu topluluğun  Arapça inmeyen mesaja neden dilimizde inmedi itirazı yapacak özellikte bir topluluk olarak tanımlıyor.
  Fussilet 3 ve Fussilet 44 karşılaştırması Kuranın indiği topluluğun Arap topluluğu dışındakiler olamayacağını anlamaya yetiyor.Çünkü Japon topluluğu yada Türk topluluğu Arapça inmeyen kitaba,neden dilimizde inmedi itirazı yapacak bir topluluk olamayacaklardır.Birinde Kuranın bir topluluk için Arapça olduğu,diğerindeyse o topluluğun,Kuranın Arapça olmamasına itiraz edecek özellikte bir topluluk olduğu söyleniyor.Arapça inmemesi halinde,Kuranın gönderildiği topluluk ile  Kuran arasında uyumsuzluk doğacağı söyleniyor.Buda Fussilet 3.ayette bahsedilen topluluğun Arap topluluğundan başkası olmadığını gösteriyor açıkça.
  (NOT:Fussilet 3.ayeti onlar bilen topluluk olarak çeviriyorlar.Aslında ayette Lİ KAVMİN yani TEK KAVİM İÇİN sözü vardır.Yani ayet aslında BİR KAVİM İÇİN ARAPÇA DÜZENLEDİK şeklindedir.Ama neden bütün kavimler için değilde tek kavim içindir itirazının geleceğini bildikleri için ayette olan TEK KAVİM İÇİN sözünü atlıyorlar tercümelerinde.Oysa İbrahim suresi 4.ayette kavim kelimesini atlamıyorlar:İbrhaim 4.ayeti şöyle çeviriyorlar,Her peygamberi başka değil SADECE KENDİ KAVMİNİN DİLİYLE kendi kavmine yollarız.Onlar anlayabilsin diye-İBRAHİM 4 KURAN Fussilet 3 nolu ayette kavim kelimesi çok daha keskin ibr şekilde kullanıldığı için,Kuranın tek kavme özel olduğunu,sadece Arap kavmi için olduğunu çok keskin bir şekilde belirttiği için;Fussilet 3.ayetteki TEK KAVİM sözünü kavim olarak vermemeyi seçmişlerdir.)

  Kuranı anlayabilmeniz için Arapça indirdik(YUSUF 2 KURAN)

   Ve işte Kuranın sadece Arap topluluğuna seslendiğini gösteren bir ayet daha.Bu ayeti Arap olmayanlara uygularsak işin özü daha iyi anlaşılır:Ey Japonlar Kuranı anlamanız için Arapça indirdik.Ya da Ey Türkler Kuranı anlamanız için Arapça indirdik.Uyuyormu hiç?Kurandaki seslenişin sadece Arap topluluğuna yönelik olduğunu anlamak o kadarda zor değildir.Arap olmayan toplulukların anlaması değil,tamamen Arapların anlamasını göz önünde bulunduruyor kuran.

 Biz sana onu böyle Arapça bir Kur’ân olarak indirdik ve onda tehditleri türlü biçimlere çevirip açıkladık ki korunabilsinler. Böylece onlara bir hatırlatma yaptırsın(TAHA 113 KURAN)

  Dahası her bir peygamber sadece kendi dilini anlayan kendi kavmine peygamber olabiliyor.Dilini anlamayan yabancı kavimlere değil.Ve Muhammed de bunun istisnası değildir.Oda tıpkı öncekiler gibi;sadece kendi kavmi için mesaj getirdi ve sadece kendi kavmini ilgilendiren bir mesaj getirdi.

 Sonra onun ardından peygamberler gönderdik,her birini kendi kavmine…(YUNUS 74 KURAN)

 Biz bütün peygamberleri sadece kendi kavmlerinin diliyle kendi kavmine yollarız ki;onlara anlatabilsin(İBRAHİM 4 KURAN)

  Şimdi onların tercümesinde bile;bir peygamberin sadece kendi dilini anlayan insanlara gönderildiğini,kendi dilini anlamayanlara anlatamayacağını görüyoruz.Yani kendi dilinden olmayana gönderilmesinin,kendi dilinden olmayanların peygamberi olmasının tuhaf olacağı, müslümanların kendi tercümelerinde bile göze çarpıyor.
   Ve Muhammed de bunun istisnası değil.Oda sadece kendi kavmi için mesaj sunması gereken biridir.Bütün kavimlere ve bütün dillere değil,sadece bir kavme,kendi kavmine.

Biz o(Kur’â)n’ı senin lisanınla kolaylaştırdık ki, onunla inatçı bir kavmi müjdeleyesin ve uyarasın.(MERYEM 97 KURAN)

  Seni ataları uyarılmamış olan o bir kavmi uyarman için gönderdik(YASİN 6 KURAN)

Yoksa onu kendisi uydurdumu diyorlar?Hayır o haktır.Senden önce hiç bir uyarıcı/peygamber gelmemiş olan bir kavmi uyarman için sana indirildi(SECDE 3 KURAN)

      Bütün kavimleri uyarman için dememiş ayetler.Bu müslümanların kendi tercümelerinde bile aynen böyle veriliyor.

Ve peygamber şöyle diyecek;ey rabbim kavmim bu Kuranı terk etti(FURKAN 30 KURAN)

       Diğer kavimlere hiç değinmiyor,peygamberin gündeminde yoklar yani.Görüldüğü gibi sadece kendi kavmiyle ilgili durum değerlendirmesi yapacak.

O senin için ve kavmin için bir zikirdir.Sen ve Kavmin ondan sorumlu tutulacaksınız(ZUHRUF 44 KURAN)

     Dikkat edilirse bütün kavimler ondan sorumludur demiyor ayet.
  (NOT:Fussilet 3.ayette gizledikleri tek kavim için sözünü bu ayetlerde gizlememişler.Çünkü Fussilet 3.ayette TEK KAVİM İÇİN ARAPÇADIR demiş ve kavimle Arapçayı birleştirerek tamamen etnik bir sınırlama getirmiştir.O kadar keskin bir ibareyi olduğu gibi veremezlerdi.O yüzden oradaki kavim sözünü göz ardı etmek zorunda kalmışlardır)
     Kuranın sadece Arapları göz önüne alarak derlendiği müslümanların kendi tercümelerinden bile kolayca anlaşılıyor.
     Yukardaki ayetlerde müslümanların kendi tercümelerinde bile; Kuranın bütün kavimler için değil tek  kavim için,Arap kavmi için olduğu az çok anlaşılmaktadır.Üstelik Kuran bu tek kavme geldim diyerek bırakmıyor.Tek kavmin lisanına göre ayarlandığınıda,tek kavmin lisanını göz önünde bulundurarak indiğinide ekliyor.Bütün kavimlerin lisanlarının göz önüne alınmadığını,Arap kavmine ait olmayanların anlamasının hiç göz önünde bulundurulmadığınıda görüyoruz Kuranda:

  Biz o(Kur’â)n’ı senin lisanınla kolaylaştırdık ki, onunla inatçı bir kavmi müjdeleyesin ve uyarasın.(MERYEM 97 KURAN)

  Eğer onu Arapça kılmasaydık,neden dilimizde değil derlerdi.Arap olana Arapça olmayan kitap yollanırmı derlerdi(FUSSİLET 44 KURAN)

  Biz sana onu böyle Arapça bir Kur’ân olarak indirdik ve onda tehditleri türlü biçimlere çevirip açıkladık ki korunabilsinler. Böylece onlara bir hatırlatma yaptırsın(TAHA 113 KURAN)

  Kuranı pürüzsüz bir Arapçanın dışında indirmedik ki,korunabilsinler(ZUMER 28 KURAN)

   Buda onların tercümesi.Çoğu bu ayeti korunsunlar diye pürüzsüz Arapça indirdik şeklinde çevirmişler.
   Buda Kuran’ın Arap olmayan kavimlerin anlamasını göz önünde bulundurmadığını,sadece Arapların anlamasını göz önünde bulundurduğunu gösteren ayetlerden biridir.
   Çünkü bu ayet Jaonların korunabilmesi için onu pürüzsüz Arapça indirdik anlamına gelemez.Japonların onu anlaması kaygısı güdülmediğini,sadece Arap kavminin onu anlaması kaygısı güdüldüğü bu ayetten bile kolayca anlaşılabilir.
   Biz bütün peygamberleri sadece kendi kavmlerinin diliyle kendi kavmine yollarızki;onlara anlatabilsin(İBRAHİM 4 KURAN)
  Buda onların tercümesi.Benim değil.
   Burada bir peygamberin sadece kendi dilini anlayan insanlara gönderildiğini,kendi dilini anlamayanlara anlatamayacağını görüyoruz.Yani kendi dilinden olmayana gönderilmesinin tuhaf olacağı onların tercümelerinde bile göze çarpıyor.Olaya tersinden bakarsak hiç bir peygamberin mesajını kendi dilinden olmayanlara anlatmak gibi bir sorunu ve zorunluluğu yoktur.
    Yani sadece o peygamber ve o peygamberin dilinden olan kendi kavmi o mesajdan sorumlular.Bütün kavimler değil.Böylece Kuranın,neden bütün kavimler ondan sorumludur demediğini,neden sadece tek kavim ondan sorumludur dediğini daha iyi anlıyoruz.

  O senin için ve kavmin için öğüttür.Sen ve kavmin ondan sorumlu tutulacaksınız(ZUHRUF 44 KURAN)

            Yoksa onu kendisi uydurdumu diyorlar?Hayır o haktır.Senden önce hiç bir uyarıcı/peygamber gelmemiş olan bir kavmi uyarman için sana indirildi(SECDE 3 KURAN)
          Yani ataları uyarılmış kavimleri değil ataları uyarılmamış olan kavmi uyarmak için düzenlendi.
           Buda Arap kavmidir.Çünküe diğer kavimlerin ataları kendi dillerinde uyarılmışlardır zaten:
        Sonra onun ardından peygamberler gönderdik,her birini kendi kavmine…(YUNUS 74 KURAN)

 Biz bütün peygamberleri sadece kendi kavmlerinin diliyle kendi kavmine yollarız ki;onlara anlatabilsin(İBRAHİM 4 KURAN)

     Hatta Kuran kendi iniş sebebini ve amacını Arapların neden bize okumasına yabancı olmadığımız  kitap gelmedi demelerini engellemek gibi bir yerelliğe indirgiyor.

    “Kitap, yalnız bizden önceki iki topluluğa indirildi, biz ise onların okunmasına yabancıydık” demeyesiniz diye;(enam 156-kuran)

    Yahut “Bize de kitap indirilseydi, biz onlardan daha çok doğru yolda olurduk” demeyesiniz diye (Kur’an’ı indirdik)-(ENAM 157 KURAN)

     Yani sırf Araplar bizim kavmimize kendi dilimizde Arapça kitap inmedi,okumasına ve diline yabancı olmadığımız kitap bize inmedi demesinler diye Kuran iniyor.O halde Japonlar ve Türkler de neden dilimizde kitap inmedi,okunmasına dilimize yabancı olmayan kitap neden bize inmedi deme hakkına sahiplerdir şu anda.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

Kuran, Arap toplumuna inmiştir ve böyle olduğu herkes tarafından biliniyor. Arap toplumuna inmesi o dönem Arapların içinde bulunduğu kötü duruma ve yozlaşmaya çözüm olması amacıylaydı ayrıca bozulmuş Arap toplumunu daha düzenli hale getirmek içindi. Arapça inmiş olması evrensel bir kitap olduğu gerçeğini değiştirmez. Türkler, Şamanizm'den Müslümanlığa geçmiştir. Şamanizmin bir kitabı yoktur ve herkes şaman olamaz. Şaman olmak için özel yetenekler gerekiyor. Şamanizm'i benimseyen Türkler Müslümanlığı da Şamanizm'e yakın olduğu için tercih etmiştir. Her milletin diline kutsal kitap beklemek biraz abartılı bir taleptir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kuran, inmemiştir. Dönemin Mekke muhalefeti tarafından yazılmıştır. Bu muhalifler, yarımadanın kalbi olan Mekke'de iktidarı ele geçirmek ve Arapları tek tanrı diye bir şey uydurup onun inancı etrafında toplayarak Yahudileri yağmalamak istiyorlardı. Bunun için yeni bir dine ihtiyaçları vardı. Bir de bu dini getirdiğini iddia ettikleri bir peygambere. Ki bu peygamber diye lanse ettikleri adam, icat ettikleri o tek tanrıdan geldi diye bir takım ihtiyaçları olan sözleri söylesin. 

 

Böylece İslam dini yaratıldı. Zenginlikleri yağmalamak isteyen kişiler hızla bu din etrafında toplandı ve önce Mekke ele geçirildi. Sonra tüm yarımada soykırımla Araplaştırıldı. Yahudiler yağmalanarak soykırımla kovuldukları anavatanlarına ancak bin yıldan sonra dönebildiler ve iki tarihi zaferle Araplara iki acı hezimet tokadı atarak tarihe karşı borçlarını ödediler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kuran, Arap toplumuna inmiştir ve böyle olduğu herkes tarafından biliniyor. Arap toplumuna inmesi o dönem Arapların içinde bulunduğu kötü duruma ve yozlaşmaya çözüm olması amacıylaydı ayrıca bozulmuş Arap toplumunu daha düzenli hale getirmek içindi. Arapça inmiş olması evrensel bir kitap olduğu gerçeğini değiştirmez. Türkler, Şamanizm'den Müslümanlığa geçmiştir. Şamanizmin bir kitabı yoktur ve herkes şaman olamaz. Şaman olmak için özel yetenekler gerekiyor. Şamanizm'i benimseyen Türkler Müslümanlığı da Şamanizm'e yakın olduğu için tercih etmiştir. Her milletin diline kutsal kitap beklemek biraz abartılı bir taleptir.

     İyide sorun Kuran'ın Arapça olması değil ki.Sorun Kuran'ın ben sadece Arap kavmi için geldim demesidir.Yani kendisinin Arapça olmasının sebebini sadece Arap kavmine özel oluşuyla çaıklıyor Kuran.Arapça oluşu değil ARAPLARA ÖZEL OLDUĞUM İÇİN ARAPÇAYIM demesi farklı şeylerdir.

    Her kavmin kendi dilinde inen mesajla muatab olması gerektiğini söyleyen de Kurandır.Yabancı dilde inen mesaja itiraz hakkı tanıyanda Kurandır.Yani bu bizim beklentimiz değil Kuran'ın kendi sunduğu bir prensiptir:

  Biz bütün peygamberleri sadece kendi kavmlerinin diliyle kendi kavmine yollarızki;onlara anlatabilsin(İBRAHİM 4 KURAN)

  Biz o(Kur’â)n’ı senin lisanınla kolaylaştırdık ki, onunla inatçı bir kavmi müjdeleyesin ve uyarasın.(MERYEM 97 KURAN)

   Eğer onu Arapça kılmasaydık,neden dilimizde değil derlerdi.Arap olana Arapça olmayan kitap yollanırmı derlerdi(FUSSİLET 44 KURAN)

  O halde Türklerinde Türkçe inmeyen mesaja neden dilimizde inmedi diye itiraz hakları vardır.Ayet açıkça bu hakkı tanıyor.

 

     O senin için ve kavmin için bir zikirdir.Sen ve Kavmin ondan sorumlu tutulacaksınız(ZUHRUF 44 KURAN)

  Dikkat edilirse bütün kavimler ondan sorumludur demiyor ayet.Tek kavmin sorumlu tutulacağı tek kavme özel bir kitaptır Kuran.Kendi kendini böyle sunuyor Kuran.Bu çok açık değilmi?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  Kuranı anlayabilmeniz için Arapça indirdik(YUSUF 2 KURAN)

 

 

 

demek ki neymis ?

 

sen bu ayetin arapcasina bakmadan konusuyormussun biggrin.png ayet ne diyor ? Arapca indirdik diyor ; ))

 

 

arapca dili uzerinden Kuranin aciklamalari internette var - mesela meallerde vurgulanamayan 100 lerce ince anlatim teknigi arapca edebiyati ile degerlendirildikce kendini hayret uyandirici bir sekilde belli ediyor .. bu bilinir

 

 

yoksa sadece araplara insin de Araplar seckin kavim olsunlar diye bir kasit yoktur : - bunu iddia etmek kisinin arastirma ve daha kotusu genel tecrube eksikliginden kaynaklanir

 

 

Kurani Kuranda yazdigi sekilde ele almak lazim -

 

peki ne yaziyor Kuranda ;

 

ben onu Arapca bir Kuran olarak indirdim (ayet)

 

yaziyor Kuranda ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Pekii, bu sözde ırkçı olmayan Kuranda, niye "size olan nimetimi hatırlayın, sizi alemlere üstün kılmıştık" diye İsrailoğullarına hitap edip onları tavlamaya çalışma gayreti var?

 

Bir ırkı alemlere üstün kılıp da ırkçı olmamak nasıl bir iş? Bir de sonra kızıp bunu geri almak, lanetlemek, aşağılık maymunlar diye hakaretler etmek ne iş? 

 

Ya muhterem müslümanlar, siz bu dogmaların ele alınır, yüzüne bakılır, insan içine çıkarılır nesini bulabiliyorsunuz, ben hayretteyim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yahudiler yağmalanarak soykırımla kovuldukları anavatanlarına ancak bin yıldan sonra dönebildiler ve iki tarihi zaferle Araplara iki acı hezimet tokadı atarak tarihe karşı borçlarını ödediler.

Yahudileri ana vatanlarından kovan Romalı'lardır. O tarihten sonra Filistin orada yaşayan Filistinlilerindir. İsrail devletinin kuruluşu meşru değildir. İsrail emperyalizmin arkasında olduğu faşist bir  terör devletidir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Pekii, bu sözde ırkçı olmayan Kuranda, niye "size olan nimetimi hatırlayın, sizi alemlere üstün kılmıştık" diye İsrailoğullarına hitap edip onları tavlamaya çalışma gayreti var?

 

 

hala arapcasina bakmadan konusuyorsun ; ''biz onu Arapca indirdik (ayet)''

 

israilogullari alemlere ustun kilindi ewt ; medeniyette, kulturde sanatta cok ileri gittilr , tarihteki en nadide refah ve bolluk donemlerini yasadilar ..

 

ama dejenere oldular ve en sonunda da lanetlendiler .. kutsal kitaplarindan ahireti tamamen cikarttilar ve yeni nesiller bilinc alti yonelme geregi materyalist ve siyonist bir yapilanma yoluna gittiler ... ve gunumuzde ekonomik krizleri bile yonetebilecek bir gizli guc olusturdular ..

 

 

ne tavlama gayretinden bahsediyosun biggrin.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Pekii, bu sözde ırkçı olmayan Kuranda, niye "size olan nimetimi hatırlayın, sizi alemlere üstün kılmıştık" diye İsrailoğullarına hitap edip onları tavlamaya çalışma gayreti var?

 

Peygamber soyu kastedilir de ondan :

"

İsrailoğulları İbrani soyundan gelirler. İbrani kelimesi Eber kökeninden gelmektedir. Eber Nuh'un soyundan gelen ve Yakup'un büyükbabası İbrahim'in atasıdır. Ortodoks Yahudiler ve dindar Yahudilerin çoğu "ilk İbrani" olarak İbrahim'i kabul ederler.

İslam peygamberi , İsmail peygamberin soyundan gelmektedir. İsmail ile İshak kardeştirler. İkisi de İbrahim'in oğulları olduğundan Muhammed'de bir İbrahim oğludur. Bu nedenle İsrailoğulları ve İslam peygamberi Muhammed'in de mensubu olduğu Haşimoğulları akrabadır. Bununla birlikte Kur'an'da Yakup'un Yahudi veya Hıristiyan olmadığı belirtilir (Bakara 140). "

( tr.wikipedia )

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir ırkı alemlere üstün kılıp da ırkçı olmamak nasıl bir iş?

 

hala arapcasina bakmadan konusuyorsun ; )))   ayet var - Arapca indirdik diyor -

 

irki degil ; kavmi olucak ; ))  kavimlerde her irktan insan olabilir ..

 

 

Bir de sonra kızıp bunu geri almak, lanetlemek, aşağılık maymunlar diye hakaretler etmek ne iş?

 

 

 

bir cocuga iyilik yap o da senin elini kessin ; )) ona verdigin destegi kesmez misin ?

 

********** maymunlar demiyor ayette :) ********** maymunlar gibidirler diyor :)

 

maymun dersen hakaret olur - maymun gibi dersen davranisini ve ahlaki duzeyini o an icin elestirmis olursun :))

 

 

 

 

 

 

 

 

farki anladin mi  ?

 

 

hakaret damga gibi surekli kalir - elestri o an icin yapilir ..

 

 

Ayette Arapca indirdik diyor :)

 

sen de Arapcasina bakarak elestir daha saglikli bir elestri konusu bulman icin tabi

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Peygamberimiz hristiyan hanimlarla evlilik yapmistir smile.png

 

hz, Yusuf misira yerlesmis ve burada evlilik yapmistir .. israilogludur

 

 

hz, Musa yine ayni sekilde .. tum hayati gocebe gecmistir .. yaptigi evlilik ise diyarindan uzak bir diyardadir ...

 

 

 

kavimlerden kavimlere fark vardir .. kiz alinir, kiz verilir ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kavim

 

Aralarında töre, dil ve kültür ortaklığı bulunan, boy ve soy bakımından da birbirine bağlı insan topluluğu, budun.

 

TDK

 

 

e tamam iste smile.png

 

 

 

israil ogullari alemlere ustun kilindi cok nimet verildi kendilerine peygamberler de verildi;

ve iclerinden gelen peygamberleri de yalanladilar ve cogunu sehid ettiler ..

 

boylece de lanetlendiler .. kavim olarak lanetlendiler hem de ..

 

 

 

 

 

simdi gunumuz israillileri bu lanetin ne kadar icinde diye bir soru elbette tartisilsa da ; elbette ki kutsal kitaplarindan ahireti ve hesap gununu cikaran asil gunahkar neslin devaminda sunu goruyoruz ;

 

 

materyalist ve siyonist bir dunya gorusune kayan bilinc alti ile ateizme olumune baglilar .. darvinizme ve ewrim teorisine kusursuzca baglilar ..

 

zaten dunyada ewrime en cok destek veren guc gunumuzde ingiltereden cok israildir .. guclunun gucsuzu ezmesini ve dogal seleksiyonun mutlaka islemesini yapay yollarsa tesvik eden guc gunumuzde israildir ... tum dunyayi dinsiz yaparak manen etki altina lamak istemektedir ..

 

 

 

 

ve buna da kutsal kitaplarindaki kaybedilmis bir yasam dengesi vesile olmaktadir .. bu yonu ile lanet hala uzerlerindedir ve hali hazirda bir bozgunculuk yapma potansiyelleri her an kendini belli etmektedir ...

 

 

Allah Kuranda buna isaret etmesi ile ayriyetten dunya tarihine yon verdigini de ayeti ile vurgulamaktadir!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kız verilmez. Kız alınsa da Soy erkek tarafından yürütülür.

 

e tamam iste 

 

her kavim hz, Ademin genlerini tasimaktadir ... 

 

genetik ayriliklar insan psikolojisineki bir onyargi haricinde zaten tek bir ataya isaret eder .. ben bu konuya en genel hatlari ile bakiyorm uzerinde durmaya gerek gormedim fazla ..

 

 

ama kavimlere itina ile ayrildigimiz da Kuranda gecmektedir .. ama birbirimizle tanisip kaynasmak icin kavimlere ayrildigimizdan bahseder Allah (ayet)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir ırkı alemlere üstün kılıp da ırkçı olmamak nasıl bir iş?

hala arapcasina bakmadan konusuyorsun ; ''biz onu Arapca indirdik (ayet)''

 

israilogullari alemlere ustun kilindi ewt ; medeniyette, kulturde sanatta cok ileri gittilr , tarihteki en nadide refah ve bolluk donemlerini yasadilar ..

 

ama dejenere oldular ve en sonunda da lanetlendiler .. kutsal kitaplarindan ahireti tamamen cikarttilar ve yeni nesiller bilinc alti yonelme geregi materyalist ve siyonist bir yapilanma yoluna gittiler ... ve gunumuzde ekonomik krizleri bile yonetebilecek bir gizli guc olusturdular ..

 

 

ne tavlama gayretinden bahsediyosun biggrin.png

 

Yukardaki soruya cevap varmı yazılanların içinde?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yukardaki soruya cevap varmı yazılanların içinde?

 

 

''Bir ırkı alemlere üstün kılıp da ırkçı olmamak nasıl bir iş? ''

 

 

adil bir is smile.png

 

 

 

Allah ustunlugun takvaya gore oldugunu soluyor - takvaca onde olan kisilerden Allah peygamberler de secer , onlara nimetlerini de artirir , onlari alemlere ustun de kilar ... onlara ilham de eder, onlara perde arkasindan da konusur .. takvasina gore artik ..

 

Allah, keyfine gore insan kayiracagi bir sistem yaratmamistir -

 

bir irki ustun kildi ise layiki iledir - takva olduklari icindir ..

 

 

 

 

 

lanetledi ise de verilenlerin degerini bilmedikleri icin degil(gaflet icinde olmak her zaman Allahin affi icindedir) ;gaflet icinde olmadiklari halde buyuklenip yeryuzunde bozgunculuk cikardiklari icindir . misal, teror estirmenin,ekonomik kriz cikartmanin vs kurandaki karsiligi yeryuzunde bozgunculuk cikarmaktir !

 

 

 

 

 

gunumuzde israilin derin devleti yeryuzunde bozgunculuk cikarmak icin karamboller ve ekonomik krizler yaratmaktadir ! dunyadaki para akisinin genel hatlari ile devinimini yahudiler cekip cevirmektedir ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yanıtların tatmin edici olmaktan çok uzak olmalarıyla anlaşıldı ki, İslam dininde ırkçılık varmış. Bir ırkı canın isteyince yücelt, canın isteyince maymuna çevir. Böyle bir keyfilik var mı? Olabilir mi böylesi dogmatik bir tutum?

 

Yahudiler ise İslam'ın yarımadaya egemen olmasıyla asimile ve soykırıma maruz bırakılmışlardır. Zaten İslam dini bu amaçla yaratılmıştır.  Öyle ki, etekleri açılıp bakılarak ergen olduğuna karar verilen çocukların dahi kafası kesilerek öldürüldüğü ve soykırım çukurlarına dolduruldukları, bizzat islam tarihi kaynaklarında yazar. 

 

Savaşa kışkırtıp, katliam yapabilmek için yahudilerin hurmalıklarının tahrip edilmesi, bizzat Kuran'da yazar. Bu kışkırtmaya gelmeyip savaşmadıkları halde toplu kıyımla soykırıma uğratılmışlardır.

 

Ama tarihe karşı borçlarını ödediler. Birleşik Arap ordularını iki kere (1967 ve 1973 de) çok ağır tokatlayarak hezimetin en acısına uğrattılar. Keşke dünyada her ulus böyle onurlu olabilse... Yahudiler onurlarını en iyi şekilde kurtarmış ve tarihe onurlu bir ulus olarak geçmeyi başarmışlardır. 

 

Şimdi bizi bölme planları yapsalar da bu gerçek değişmez. Düşmanım da olsa hakkını teslim ederim. Onurlu ol da sen de onurunla tarihe geç. Onlar başardı. Biz başaramazsak onlar bizden onurlu olur. Maalesef emperyalistlerin kuyruğunda, kafayı dogma ile bozmuş halimizle gidişatımız iyi görünmüyor...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

e tamam iste smile.png

 

israil ogullari alemlere ustun kilindi cok nimet verildi kendilerine peygamberler de verildi;

ve iclerinden gelen peygamberleri de yalanladilar ve cogunu sehid ettiler ..

boylece de lanetlendiler .. kavim olarak lanetlendiler hem de ..

 

İlerleyen ayetlerde hem Yahudilerden, hem de Hristiyanlardan bahis ver. Lanetlenenler de hepsi değil, bazıları. Dolayısıyla, İsrailoğulları demek Nuh'tan sonra gelen soydur. yani; Nuh Tufanından arda kalan insanlar. Alemlere ( bilinenlere ) üstün kılınanlar da " insanlar "dır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

materyalist ve siyonist bir dunya gorusune kayan bilinc alti ile ateizme olumune baglilar .. darvinizme ve ewrim teorisine kusursuzca baglilar ..

zaten dunyada ewrime en cok destek veren guc gunumuzde ingiltereden cok israildir .. guclunun gucsuzu ezmesini ve dogal seleksiyonun mutlaka islemesini yapay yollarsa tesvik eden guc gunumuzde israildir ... tum dunyayi dinsiz yaparak manen etki altina lamak istemektedir ..

 

Yapılan araştırmalara göre en fazla Evrime inanan ( ne demekse ) Budistlermiş.

 

Elbette basit düşünenler Evrim ile Ateizm arasında bağlantı kurabilir. Fakat bu değildir ki, Evrim Ateizmi kanıtlar veya dünyayı ateist yapmak için uydurulmuştur.

 

Ha keza Materyalizm de öyle. Materyalist olup, Ateist olmayan, Deizmi benimseyenler de çoktur.

 

Siyonizm de Modern Yahudi Milliyetçiliğidir. Faşizme kayması onun Faşizm ideolojisi olduğu anlamına gelmez. Faşizm devletin tüm kurumlarını kapsayan Korporatist bir ideolojidir.

 

Faşizm ile " Sosyal " Darwinizm  ilişkisinden giderek Yahudilerin Evrime inandığını falan çıkarsamak da yanlıştır. Siyonizm Modern Milliyetçilik olup Laikliği içerir ama dini dışlamaz.  Dolayısıyla, dünyada Yahudilerin Evrime inanma oranına bakarak İsrail halkının evrime inandığı söylenemez.  İsrail devleti Laik olmasına rağmen kanunlarında Yahudi şeriatına ait hükümler de vardır.

 

ABD'deki güçlü Yahudi lobisine bakıp Yahudiler dünyayı yönetiyor denilemez. Dünyayı yöneten gücün milliyeti dini imanı paradır.  Bu güç Uluslararası Büyük Şirketlerdir. Kapitalizmin lokomotifi silah sanayiidir. Kapitalizmin çarkı savaşlarla döner.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.