Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

PKK Geri Çekilmiyor


irinçköl

Önerilen İletiler

1628_2.jpg

 

 

 

 

 

Çözüm sürecinin ardından istihbarat raporlarına yansıyan bilgilerde, geri çekilenlerin, PKK`ya yeni katılanlar ve pasif kadrodan oluştuğu belirtiliyor.

 

Çözüm sürecinin ardından istihbarat raporlarına yansıyan bilgilerde, geri çekilenlerin, PKK'ya yeni katılanlar ve pasif kadrodan oluştuğu belirtiliyor.
 
Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın 21 Mart 2013 tarihinde Diyarbakır'da kutlanan Nevruz Bayramı'nda toplanan kalabalığa okunması için gönderdiği mektubunda geri çekilme çağrısı yapmasının ardından çözüm süreci örgüt kanadında başlamış ve ilk somut adım ise terör örgütü elebaşlarından Murat Karayılan'ın Kandil'de yaptığı açıklamanın ardından 8 Mayıs tarihinde atılmıştı. 8 Mayıs tarihinde Türkiye'de bulunan örgüt mensuplarından 6'sı kadın 13 kişi Kuzey Irak'taki kamplara doğru yola çıkmış ve 7 gün süren yolculuğun ardından Metina kampına ulaşmıştı. PKK geri çekilme hesapları yaparken, bu süre içerisinde yaklaşık 300 kişinin PKK'nın dağ kadrosuna katıldığı tespit edildi. İstihbarat raporlarına da yansıyan bu gelişme ile birlikte PKK'nın geri çekilme sürecinde örgüte katılımın da yüksek olduğunu gözler önüne serildi. Türkiye'nin farklı bölgelerinde bulunan yaklaşık 300 kişinin silahların sustuğu bu dönemde örgüte katılması istihbarat birimlerini harekete geçirdi. Bir yandan geri çekilme devam ederken, diğer taraftan ise örgüte katılımlarda yaşanan artışlar dikkatleri çekti. İstihbarat raporlarına yansıyan bilgiye göre geri çekilmeyle başlayan çözüm sürecinde PKK'ya katılımın artmasındaki asıl sebebin çözüm süreci sonrası dağa çıkan bu kişilerin örgüt içinde yer edinmek istemesi olduğu belirtildi.
 
Çözüm sürecinde geri çekilen PKK'lılar arasında örgüte yeni katılanların da olduğu ve bunların Kandil ile Zap kampı gibi büyük kamplarda eğitime alınacağı öğrenildi. Çözüm süreciyle birlikte Türkiye'den çıkışların daha rahat olduğu ve yeni katılanlarında bu bahaneyle çıkış yaptıkları da raporlarda yerini aldı. 8 Mayıs tarihinden bu yana çıkış yapan PKK'lı sayısının 700'ü geçmediği ve örgütün Türkiye sınırları içinde yaklaşık 2 bin 500 üyesinin olduğu belirtilen raporlara göre çıkış yapan PKK'lıların yeni katılım sağlayanlar ve örgütün pasif kadrosundakilerden oluştuğu bilgisine yer verildi.
 
Raporda örgütün ateşli gruplarının ise Ekim ayını beklediği belirtildi. Çözüm sürecinin sekteye uğrama ihtimalinin Ekim ayında daha ağır bastığı için örgütün ateşli gruplarının bu sürecin bitmesini sabırsızlıkla beklediği bildirildi. Ayrıca raporlara yansıyan başka bir bilgi ise Türkiye'den ayrılan PKK'lıların ağır mühimmatlarını bulundukları bölgedeki yere gömerek gizledikleri ve mühimmatlarını gömdükleri alanların etrafını ise bubi tuzakları ile çevirdikleri belirtildi.
 
Geri çekilme sürecinin, tahmin edilenin aksine yılsonunu bulabileceği ve PKK'lıların özellikle de Lice olayının ardından ağır davrandığı, çözüm sürecine karşı olan PKK'lıların ise ikna edilmeye çalışıldıklarına devam edildikleri de raporda yer aldı.
 
Muhalif Bakış
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, PKK’lı Sabri Ok’un “Hükümet 15 Ekim’e kadar adım atmazsa ateşkes bozulur” açıklamasına ilişkin, “Millet barış istiyor, millet kavga görmek istemiyor bu tür sözleri ciddiye almamak gerekir” dedi.

 

 

http://www.internethaber.com/bakandan-pkkli-oka-yanit-564720h.htm
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 yıl sonra...

Kürtler kendi aralarında güven duygusunu nasıl sağlıyor acaba? 1999 yılında Öcalan’ın yakalanmasının hemen ardından yapılan seçimlerde babası DYP’den Hakkari milletvekili adayı olan Abdullah Zeydan’ın, o dönemde seçim otobüsünün üzerinde, "imralı’yı basacağız Apo’nun kellesini getireceğiz" diye anons yapmış .

 

 1999 daki o Abdullah Zeydan 2015 yılında "PKK sizi tükürüğüyle boğar" dedi.

 

TC, kürt pkk gücünü test etmeye kalkmasın diyebilen bu kişinin TC milletvekili olması YSK'nın suçudur bana göre  Abdullah Zeydan'ın değil. Devlet otoritesi salakça hoşgörü davranışlarını sergilemeye devam ederse kürt pkk gücü bu pişkinliklerinin devamını getireceği açıkça anlaşılıyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.