Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dante Kulübü - Matthew Pearl


gloria

Önerilen İletiler

DANTE KULÜBÜ - MATTHEW PEARL

 

Dan Brown'un "Cehennem" isimli kitabını okuduktan sonra aklıma yıllar önce okuduğum Matthew Pearl'un "Dante Kulübü" isimli kitabı geldi. Kitap 2005 yılı basımı, okuyalı üzerinden epey bir zaman geçti, o nedenle çok fazla bir şey hatırlamıyorum ama şimdi Cehennem'i okuduktan sonra acaba kitabı tekrar okusam mı diye de düşünmeden kendimi de alamıyorum. Muhtemelen de okuyacağım.

 

Kitabı henüz okumayan arkadaşlar varsa onlara da bence iyi bir fikir olabilir diye düşünüyorum. 

 

Bu arada kitapla ilgili daha ilginç bir ayrıntı gözüme çarptı, dedim ya kitap 2005 yılı basımı ve arka kapaktaki tanıtım yazısında Dan Brown'un kitapla ilgili bir yazısı var. Kimbilir belki de bu kitap Dan Brown'un Dante merakını desteklemiş ve Cehennem kitabına ilham olmuştur ne dersiniz? 

 

O yazıda bakın ne demiş:

 

"Matthew Pearl edebiyatın yeni yıldızı olarak yükseliyor -çarpıcı, yaratıcı ve çok da yetenekli bir yazar. İnsanı bir anda içine çeken bir kurgu, klasik temalar, ve sağlam karakterler… daha başka ne istenebilir!" 
- Dan Brown- 
Da Vinci Şifresinin yazarı

 

Neyse dediğim gibi şu an kitap ile ilgili hatırladığım çok şey yok, ama okuyunca fikirlerimizi yorumlarımızı paylaşırız. O nedenle arka kapak tanıtım yazısıyla şöyle bir kitaptan haberdar olalım şimdilik yeterli.. 

 

Dante Kulübü 

Boston… 1865… 
Dantenin Cehennemini Amerikaya tanıtmak için hazırlanan bir grup akademisyen... ve Cehennemi yaşatmak için harekete geçen bir katil… 

"Dante Klubünü okumak tam bir zevk, döneme ait bilgiler mükemmel şekilde verilmiş, ve sadece duygulara dayanmadan etkileyici olmayı da başarıyor. Ben özellikle adım adım ilerleyerek gelişen yapısını çok beğendim. Bu kitabın tadını çıkarın!" 
- Peter Straub- 
Kara Evin yazarı (Stephen Kingle birlikte) 

"Matthew Pearl edebiyatın yeni yıldızı olarak yükseliyor -çarpıcı, yaratıcı ve çok da yetenekli bir yazar. İnsanı bir anda içine çeken bir kurgu, klasik temalar, ve sağlam karakterler… daha başka ne istenebilir!" 
- Dan Brown- 
Da Vinci Şifresinin yazarı


Sayfa Sayısı: 480
Baskı Yılı: 2005
Dili: Türkçe
Yayınevi: İthaki Yayınları

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Eksisozlukten biraz kitap ile ilgili yorumlara baktım tekrar hatırlamak mahiyetinde genel olarak iyi şeyler yazmışlar birkaç şey paylaşayım bakalım:

Bu arada kitabın bir de web sitesi var. Bu arada yorumlardan anladığım kadarıyla İthaki çevirisi bir miktar iyi olmayan bir kitap... Kitap daha önce Oğlak yayınları tarafından da çevrilmiş o çeviri daha çok beğenilmiş, belki sahaflardan bu baskı bulunabilir..

 

ilahi komedya' yı okumamış birine bu kitabı okuma isteği aşılayan, kıraati zevkli eser.

 

polisiye-gerilim sevenler için süper kitaplardan biri. gerçekten ilahi komedya okuma isteği doğurur bünyede ,ayrıca internette bu kitabın oyun haline getirilmiş siteleri de mecuttur bi bakıma şifreleri çözme ipuçlarını toplama misali. okunası bi kitap...

 

çok az hareketli sahne barındıran, daha çok dantenin hayata,ölüme ve cezalandırmaya yönelik görüsünü çok ince bir sekilde okuyucuya kazandırmayı basaran bir kitap. dönemin amerikasını da gayet güzel anlatıyor. amerikanın ilk zenci devriye memurunun karsılastıgı sorunlar, ic savasın askerlerde bıraktıgı izler vb... dantenin cezalarına hayran olmamak mümkün değil , tabi bunların anlatımına da... önsözde dendigi gibi "kelimeler kanatır"

 

keşke sitesine kitaba başlamadan girseymişim dedirten kitap. gerçi yine de tasvirler o kadar iyi ki, karakterlerin resmini görünce hangisinin kim olduğunu anlayabiliyorsunuz.

biraz ağır / yavaş işlense de çok güzel bir kitap.

 

dante'nin edebi dehasından yola çıkılarak kaleme alınmış, roman boyu dante'ye; anlattığı, aktardığı inançlar bütününe başarılı yorumlar, övgüler getiren; matthew pearl'ün dürüst kişiliği, detaylara verdiği önem ile kurgusal dehası bir araya getiren etkileyici, akıcı bir roman. sayfa sayısının fazlalığına rağmen, tasvirlere oranla hikayeye, karakterlere (ve onların kişilik çözümlemelerine) daha fazla yer vererek okurken hayal gücünüze de ihtiyaç duyuyorsunuz. eleştireceğim tek yanı ise, çevirinin zayıf olmasıdır. pek çok cümledeki düşüklük sayfalar ilerledikçe rahatsızlık vermeye başlıyor. profesör longfellow, dr. holmes, profesör lowell ve yayınevi sahibi j. t. fields, edebiyata düşkün okurların tanıması gereken karakterler. dante kulübü toplantıları "keşke bende katılabilseydim" dedirtecek kadar akılcı, eğlenceli ve edebi. dante'yi henüz tanımayanlar için, ona inanları tanımak, iyi bir başlangıç noktası olacaktır.

 

478 sayfayi 1 günde bitirmenize neden olabilecek kadar güzel bir kitap

 

dante ya da ilahi komedya hakkında pek bir bilgisi olmayan birinin bile elinden bırakamayacağı, sürükleyici kitap. şiddetle tavsiye ederim ama şunu bilin ki işlerinizi aksatmanıza sebep olabilir bir cuma günü elinize alın ve pazartesine bırakmayın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.