Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ma'nene Ritüeli - Ölüleri Mezardan Çıkarıp Onlarla Zaman Geçirme...


gloria

Önerilen İletiler

Endonezya'da "Ma'nene" olarak adlandırılan ritüel, bizlere göre değerlendirdiğimizde gerçekten de tüyleri diken diken edecek ritüellerden birisidir...

Düşünsenize ölmüş insanlarınızı her 3 yılda bir mezarlarından çıakrıyorsunuz, üzerindeki giysileri temizliyor ve gerekirse eğer bu giysiler kullanılamaz hale gelmişse onlara yeni giysiler giydiriyorsunuz sonra yeni giysileriyle birlikte ölülelerinizi alıyor ve kasabanın etrafında onları yürütüyor, dolaştırıyorsunuz.

 

İşte Ma'nene denilen ritüel tam olarak bu şekilde gerçekleştiriliyor. Bölgede yaşayanlar, her üç yılda bir ölülerine olan saygılarını göstermek ve onları onurlandırmak için aile üyelerine ait mezarları açıyorlar ve sonra bir üst paragrafta size bahsettiğim ritüeli uyguluyor ve ardından ölülerini tekrar gömüyorlar.

 

Aslında böyle düşününce insanın varsa eğer ölüm korkusu böyle bir ritüelle olduğu gibi yok edilebilir. Bilmem belki hala sevdiğine, sevdiğin insanın bir parçasına dokunabilme, onunla zaman geçirebilme gibi imkanların olabiliyor.

 

Yine de korkutucu... Belki de alışık olmadığımızdan... Ne dersiniz?

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Aslında böyle düşününce insanın varsa eğer ölüm korkusu böyle bir ritüelle olduğu gibi yok edilebilir. Bilmem belki hala sevdiğine, sevdiğin insanın bir parçasına dokunabilme, onunla zaman geçirebilme gibi imkanların olabiliyor.

 

Yine de korkutucu... Belki de alışık olmadığımızdan... Ne dersiniz?

Evet, aslında olabilir. Yalnız mumyalama işleminin daha iyi yapılması gerekir.

 

Hayvanlar dolduruluyor da, insanlar neden doldurulmasın ?

 

czir.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Mumyalamadan çok daha ileri teknikler bulundu. Bunlardan en iyisi, plastikleştirme yöntemi. Bir ceset uzun ve pahalı işlemlerden sonra plastikleştirilebiliyor. Bu iş ölümün hemen ardından yapıldığı için bozulma da olmuyor. Plastikten yakınınız salonunuzda koltuğunda oturabilir. 

 

İşlem çok pahalı ama, her şeyde olduğu gibi Çin'de ucuza yapılıyormuş. Çinliler işi epey ilerletmişler. Şu anda bir çok tıp fakültesi Çin'e sipariş veriyormuş. Ama tabii onların istediği plastikleştirilmiş cesetler anatomi atlaslarındaki türden. Eğitim amaçlı.

 

İşlemin ayrıntılarını okumuştum ama şu an unuttum. İlk iş olarak damarları özel bir sıvı ile doldurarak işe başlıyorlardı. Yanlış hatırlamıyorsam aylar süren bir işlem.

 

Bu arada Türkler eskiden mumyalamada Mısırlılardan daha iyiymişler. Türk kadın mumya yazınca resimler geliyor, hayret edilecek kadar bozulmamış. Kirpikler bile duruyor.3800 yıllık, dile kolay... 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu mumyayı arkadaşlarıma neti açıp göstermek için hep hazırımdır. Gerçekten etkileyici. 3800 yıldan sonra güzel bir kadın olduğunun hâla belli olması inanılır gibi değil. Hâla huzurlu bir uykuda gibi. Nasıl bu kadar başarılı bir mumyalama olabilir? Aynı şekilde kuru iklime sahip ne Mısır, ne Atacama mumyaları bu kadar başarılı kesinlikle değil. 

 

Ona bakarken asla bir ölü yüze bakıyor gibi rahatsız olmuyorum. Hâla güzelliğini koruması inanılır gibi değil. Çin'de bir yasak bölge olduğu ve burada kazı yapmanın Çin hükümetince yasaklandığı söyleniyor. Bölge gereği gibi araştırılsa Türk tarihinin açıklığa kavuşacağı belirtiliyor. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.