Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kutsal Kitapları Allah mı gönderdi?


Panteidar

Önerilen İletiler

Kuran-ı Kerim'de sadece Allahu Teala'nın sözleri yoktur. onda firavunun sözleri de vardır, şeytanın sözleri de vardır, Peygamberlerin sözleri de bulunur. ve bu sözlerde ilahî bir yön aramamak gerekir.

 

pek çok dine yönelik sorgulamalar "yumurta mı tavuktan çıkar, tavuk mu yumurtadan" tarzında. yani sonuçsuz, yani sadece sormak için sarfedilmiş. çünkü bunca laf salatasının arasında herkes bilir ki hakikat çok daha farklı sorular ardındadır.

 

ya da herkes bilmez, bazısı oynamayı tercih eder.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Muhkem ve Müteşabih ayetler vardır tabiki

Al-i imran

7- Sana bu kitabı indiren O'dur. Bunun âyetlerinden bir kısmı muhkemdir ki, bu âyetler, kitabın anası (aslı) demektir. Diğer bir kısmı da müteşabih âyetlerdir. Kalblerinde kaypaklık olanlar, sırf fitne çıkarmak için, bir de kendi keyflerine göre te'vil yapmak için onun müteşabih olanlarının peşine düşerler. Halbuki onun te'vilini Allah'dan başka kimse bilmez. İlimde uzman olanlar, "Biz buna inandık, hepsi Rabbimiz katındandır." derler. Üstün akıllılardan başkası da derin düşünmez.

 

ancak paintaidar a bir sorum olucak

(haşa) kuranı kendi kafasından uydurarak yazdı ise Efendimiz(sas)

ve herkesin de kendisine her dediğine kayıtsız büyük bir imanla bağlı olmasına rağmen neden böyle bir ayet koymuş istediği şekilde inadıra bildiği halde

yoksa bi koşu gelceği görmüşte öyle mi yazmış??

 

senin dediğin hususlarda zaten fikrimi biliyorsun

Kelamda hitaplar vardır misal yahudinin sorularına cevap verirken

cevap kelam dan gelir ve deki ey muhammed.................

gibi gibi

 

 

ESHQIYA

Neden elçi (peygamber ilahi kitap)

buna lütfen hikaye demeyin cevabı karşılıyormu onabakın

 

sen bir evde oturoyorsun bir odada bir an bir ses işittin sonra fark ettinki bu kapının sesi o anda sana sorsa biri yada sen kendi içinde bu soruyu kendine yöneltsen desenki şuan şu kapıyı kim çaldı bi cevap alırmısın tabiki alamassın bileceğin tek şey şudur dışarda biri var onun da benim kapımı çalmaya gücü yeter onun dışında dediğin her şey ya tutar ya tutmaz sen bilemssin kapıyı öçalan sarışınmı esmermi kısamı uzunmu ama işte senin cevabın

 

ertesi gün bir arkadaşın gelse deseki senin kapını çalan şöyle biridir senden şunu şunu ister senin bir durumdan haber dar eder

 

Bakın kardeşlerim o gücünü sana gösteren Allah celle celalüdür o sana kendini anlatması içinde gönderdiği onun elçisidir kuranıdır yani seni senden haberdar için bir rahmet göndermiştir.Bu misal Hz. muhammed (sas) içinde geçerlidir.

 

Elbette buna ihtiyacı yok yanlız unutmayın bu bir imtihan ömrü sır ile dolu.

 

Sonra kitapları değiştiren Allah değildir

insanlar kendi çıkarlarına göre değiştirmiştir.

Hakkın bunları önceden yazması hususuna girmeye gerek yok sanırım

 

bir de şu var diğer dinlerde kiitaplarda olmayan ancak Kuranda olan hususlarda olabilir

ancak bunda da bir denge vardır

 

cenabı hak nasıl isterse mülkünden öyle tassarruf eder

Allah kullarını istediği şekilde sorumlu tutar

neden şarap sonradan ahram oldu

neden önceden oruç böyle idi vs.

demeye gerekyok

Sonuçta hiç bir sınavın sorularını öğrenci hazırlamaz

türkiyenin sisteminde oluyo ama bu ömür imtihanında böyle bir durum yok

soruları cevaplamak yerine boşu boşuna sorulara itiraz etmekde

sadece kurtuluşu erteler.

Bakarsın sınavın süresi biter

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"ancak paintaidar a bir sorum olucak

(haşa) kuranı kendi kafasından uydurarak yazdı ise Efendimiz(sas)

ve herkesin de kendisine her dediğine kayıtsız büyük bir imanla bağlı olmasına rağmen neden böyle bir ayet koymuş istediği şekilde inadıra bildiği halde

yoksa bi koşu gelceği görmüşte öyle mi yazmış??"

 

Kur'an'ı kendi kafasından uydurup yazmamıştır. Gelen vahyi yazdırmıştır. Gelen vahiy ise ilhamdır. Normal zamandaki kafasındakilerden, düşündüklerinden, konuştuklarından farklı sözlerdir.

Örnek vereyim:

İfk olayını bilirsiniz herhalde. Bilmeyenler için kısaca hatırlatayım. Bir sefer dönüşünde, kervandan ayrılıp daha sonra bir genç Arapla dönen peygamberin eşi Ayşe ile ilgili zina iddiası, dedikodu ve sansasyon ortalığı kaplamıştı.

Şimdi bu olayla ilgili olarak olaydan 1 ay sonra ayet geldi.

Ayet gelene kadar geçen bir aylık sürede, peygamberin tüm konuşmaları, görüşmeleri, yaşananlar hadistir.

Hz. Muhammed kafasından uydursaydı, olaydan 3-5 gün sonra ayeti yazdırırdı.

Yine bir örnek vereyim;

Siz bir konuda şiir yazmaya karar verirsiniz, başlarsınız karalamaya. Hep kafanız o şiirdedir. Günle, haftalar boyu o konuda kafa yorarsınız. Bir gün bir anda aklınızdan birşeyler geçmeye başlar. Bunları hemen kağıda dökersiniz. Yaptığınız tüm karamalardan daha mükemmel mısralardır onlar. Karalamaların tümünü atar, ilhamla geleni yerleştirirsiniz şiirinize.

 

Kur'an'da böyle yazdırılmıştır. Her ayette Cebrail gökten inip okumamıştır.

Dolayısıyla insan ağzından çıkmış, insan eliyle yazılmıştır. Verdiğim örnek surelerde " De ki" bulunmama hatasının sebebi de budur.

Miras hesabındaki Matematik hatasının sebebi de budur. Allah matematiği bilmez mi hiç? Hem de ilkokul 4. sınıf matematiği.. Neden hata verir Kur'an'daki oranlar? Çünkü kul eliyle yazılmıştır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Canas310;

Sadece dünyayı değil, tüm kainatı ve bütün varlıkları Allah yarattı.

Bu ayrı konu..

Varolan Allah'ın kendisiyle meleği vasıtasıyla temas kurduğunu iddia ederek ortaya çıkanlar var.

Mesela İskender Evrenesoğlu. ( Efendi hazretleri İskender Ali Mihr)

Nur tv'de tebliğ yapıyor. İnsanları kendisine inanmaya çağırıyor. Allah'tan kendisine gönderilmiş risaleleri de var elinde. Üstelik arşa çıkmış. Allah'la görüşmüş. Tüm peygamberleri arkasına dizip, imamlık yapmış, namaz kıldırmış. Kendisine inananları cennetle müjdeliyor. İnanmayanlara cehennem azabı diyor. Hem de ebedi.

Yoksa inanmıyor musun?

O da öyle diyormuş. Beni ve risalemi deden göndermedi, Allah gönderdi diye..

İnanmayanlara da kafir diyormuş..

Son din olan bahai dini ve son peygamber Hz. Bahaullah zamanında da bunlar yaşanmış. Onların kitabı olan Kitab-ı Akdes'i de deden mi gönderdi?:)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Muhammed, adamlarınızdan herhangi birisinin babası olmadı. Ancak o ALLAH'ın elçisi (rasulü) ve son peygamber (nebi) oldu. ALLAH her şeyi iyi bilir. ahzap/40

kurana inanıyorsanız bahsettiğiniz kişilere inanmamalısınız.artk yeni bir kitap getirecek nebi gelemez.ancak gelirse nebilik vasfı olmayan bir elçi gelebilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kimin gerçekten Allah tarafından gönderilmiş elçi olduğuna nasıl karar vereceksin?

Bağımlı bir yapıda olduğundan, özgürce düşünme ve seçme hakkını kullanma yürekliliğin olmadığından

topluma uyacaksın. Toplumun çoğunluğu inanırsa sende inanacaksın. Böylece toplumdan soyutlanmıyacak, karalanmıyacak, suçlanmıyacaksın.

Aynı bugün sahip olduğun iman ve inanç gibi. Hazıra konmuş, anne-babadan almış, çevreye uygun, ezası-cefası yok. Tadını çıkar. Hatta ehlisünnet velcemaat, imam-ı azam ebu Hanefi olarak da çoğunluğa sahip bir avantajla farklı mezheplere, farklı inançlara, farklı felsefelere çatarak, yukardan bakarak, alaya alarak, kimi zaman saldırarak, kimi zaman öldürerek, kimi zaman Sivas'ta olduğu gibi yakarak egonu da tatmin edebilirsin.

 

Ya yanlışsan?

Ya herşey düşündüğün, inandığın gibi değilse?

 

"ancak paintaidar a bir sorum olucak

(haşa) kuranı kendi kafasından uydurarak yazdı ise Efendimiz(sas)

ve herkesin de kendisine her dediğine kayıtsız büyük bir imanla bağlı olmasına rağmen neden böyle bir ayet koymuş istediği şekilde inadıra bildiği halde

yoksa bi koşu gelceği görmüşte öyle mi yazmış??"

 

Herkesin kendisine kayıtsız bir imanla bağlı olduğunu nasıl söyleyebiliyorsun. Kur'an ayetleri 23 yılda tamamlandı. Alıntıladığın ayet de savaşların, tartışmaların sürdüğü dönemde indi. Herhangi bir ayeti yanlış bulup eleştiren topluluklara karşı müphem-müteşabih açıklaması yapıldı.

Örneğin ayette "İbrahim'in babası Azer" olarak geçince Yahudiler itiraz ettiler. "Tevrat'ta İbrahim'in babası Terah olarak geçiyor. Azer, İbrahim'in amcasıdır" dediler.

Aynı şekilde Tevrat'ta Meryem'in babası İmran olarak yazıyordu ama Harun ve Musa'nın kardeşi Meryem'in babasıydı İmran. Kur'an'da İsa'nın annesi Meryem'in babası İmran diyr yazınca ortalık karıştı. Bu defa Hristiyanlar itiraz ettiler. "Sen Meryem'leri kariştırdın. İmran Musa'nın babasıdır. İsa'nın dedesi değil" diye.

bu yanlışlar ve itirazlar karşısında geldi o ayet. Yoksa sen peygamberin çağrısına herkes uydu ve kayıtsız inandı mı sanıyorsun?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ya yanlışsan?

Ya herşey düşündüğün, inandığın gibi değilse?

 

böyle düşünenlerdenseniz hiç inanç konusuna girmeyin daha iyi.dünyaya geldim yaşıyorum de gitsin.inkar edenler de kendi düşüncelerine göre yaşar ya öyleyse ya böyleyse demezler.

burda ve başka yerlerde hem mezhep cemaat tarikat hadis şubu şeylere karşı çaknalardan birisiyim hem de kuranı anlamaya çalışanlardanım

diyorum ki ya kuranı ve kurandaki rabbi kurandaki Allahı kabul edeceksin ya da üstte bahsettiklerini.

bunu yaparken kanıtlara bakacaksın.kanıtsız bişeyi kabul ediyorsan koyunsun demektir.ben kuranı kanıt kabul ettim Allaha şükür.kanıtsız bişeyi kabul etmeyin her ne olursa.

Hz.Bahaullah'mış böyle bir peygamber ismi olabilir mi.tarihte örneği yok.yazdığı kitapda arapça farsça karışık.evrenesoğlu hakında bişey söylemeye gerek yok

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"Hz.Bahaullah'mış böyle bir peygamber ismi olabilir mi.tarihte örneği yok.yazdığı kitapda arapça farsça karışık.evrenesoğlu hakında bişey söylemeye gerek yok"

 

Peygamber olup olmadığını anlamak için ismine mi bakacağız yani?

Hz. Mirza Hüseyin Ali olsaydı uygun olacak mıydı sence?

Tarihte Hz. Muhammed'in örneği var mıydı?

Babadan oğula yahudi krallarını peygamber kabul ediyorsun da bunları neden etmiyorsun?

Kitabı Arapçadır. Arasına Farsça kelimeler katılmış olabilr, Kur'an'a da Süryanice, İbranice katıldığı gibi.

 

Evrenesoğlu hakkında neden birşey söylemeye gerek yok. Tipi peygamber tipi değil mi?

peygamberler nasıl tipte oluyorlar sence? Yoksa konuşması mı hoşunuza gitmedi?

Hz. Musa'nın da dili pepeydi, o nedenle Yahve'den ricada bulundu. Harun da peygamber olsun, benim açığımı kapatır diye. Oh ne ala! kardeş kardeş iki peygamber birarada ümmeti Mısır'dan kaçırdılar. Filistin'e bela ettiler. Bugün Arab'ın başına bela oldular.

 

Azure kardeşim;

Sen yine en aydınlarındansın, nelere rastlıyoruz bu forumlarda. Ama kitaplara senin gibi yaklaşmayanları ateistlerle bir görme. Yani şunu söylüyorsun bir anlamda;

"Benim kitaba olan inancım sarsılırsa Allah'a olan inancım da sarsılır."

Neden?

Allah'ı şu koca evrende bir kitapta mı buluyorsun sadece?

O kitap olmasa Allah olmayacak mı?

O kitaptan önce ve diğer kitaplardan önce Allah yok muydu?

İslam, Hristiyanlık, Musevilik olmasaydı insanlar Allahsız mı olacaktı?

Sümerler, Babiller, Asurlular, Türkler, Yunanlılar, Çinliler Allahsız mıydı?

Çok tanrılı dinlerin dahi çoğunda bir Asıl büyük Tanrı vardı.Bir de yardımcıları.

Çinlilerin Tao'su. Türklerin Gök Tengri'si.

O zamanki dinlerde melek diye bir kavram yoktu. Yardımcı tanrıların yerini melekler aldı.

Araplarda büyük Tanrı Allah'dı. (El-lah), ellat, eluzza, Elmenat şefaatçi meleklerdi.

Neyi değiştirdi Hz. Muhammed? Pagan, Musevi, Sabii, zerdüşt ve Hristiyan olan bölge halkını tek din çatısı altında toplayacak şekilde hepsinden birşeyler alarak ve katarak Allah'ın izniyle yeni bir din kurdu.

Allah'tan ve gaybden alınan ilhamları direk olarak ve tamamen Allah'ın sözleri olarak kabul edersek doğruyu zor buluruz. O zaman Tevrat'a, İncil'e tahrif olmuş demek zorunda kalırız. Halbuki onlarda esinlenme ile yazılmış. İçinde Allah'tan ilham alınmış sözler de var. Kul sözleri de..

Kul sözlerini Allah sözlerinden nasıl ayırırız. Çelişkili olanlar, yanlış olanlar, bilimsel olmayanlar, bugün geçerliliğini kaybedenler kul sözüdür. Örneğin hesap hatası olan miras oranları kul sözüdür. Allah hata yapar mı? O hatalı ayetleri nasıl Allah'a maledebiliriz?

 

Bir başka topicde "Kutsal Kitaplarda Allah'tan Sözler" konusuna değineceğim. Ama sanırım yaz sonu olacak bu. Uzun bir süre yazamıyacağım.

Esen kalın..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Canas kardeşim;

Seni de iyi niyetli olarak görüyorum. Madem forumlarda yenisin, hiçbir fikre, inanca ön yargı ile yaklaşma.

Bütün görüşleri karşıtlarıyla birlikte değerlendir. Daima sorgulayarak incele, araştır. Kalıplaşmış inançları, hurafeleri, batıl düşünceleri, uydurma hadislerden oluşan dini inançları kabullenmeden önce doğruluğunu tespit etmeye çalış. Sana kesinmiş, aksi düşünülemezmiş gibi gelen konuları dahi sorgula.

Bugünkü inançların aynı kalsa dahi, yeniden araştırıp inceleyerek kendi emeğinle iman tazelemiş olursun. Babadan-atadan kalma imana hazıra konmuş olmazsın.

Evreni öğren. azametini tahayyül etmeye çalış. Bu azametin sebebini sor kendine.

Cehennemi ve ebedi yakılma cezasını düşün.

Elinde olsa dünyada yaşamış ve yaşayanlardan kimlere ne ceza verirdin?

Yakma cezası verirmiydin? Sonsuz dek yakacağın insan var mıdır?

Yüce rabbimiz sırf Kur'an'a inanmadı diye, hiçbir kötülüğü olmayan, faydalı işleri olan bir insanı, farzedelim bir Arjantinli çiftçiyi sonsuza dek yakar mı?

Yakmaz diyorsan, bu görüşün Kuran'a terstir. İnkar etmiş olursun.

Sonraki yazımda ebedi cehennemlikler kimlermiş? Hak ediyorlar mı bir görelim bakalım..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ebedi Cehennemlikler

 

1- Allah'a inanmayanlar:Bakara/39. İnkâr edenler ve âyetlerimizi yalanlayanlara gelince, işte bunlar cehennemliktir. Onlar orada ebedî kalacaklardır.

 

2- Dinden dönenler:Bakara/217. Sizden kim dininden döner de kafir olarak ölürse öylelerin bütün yapıp ettikleri dünyada da, ahirette de boşa gitmiştir. Bunlar cehennemliklerdir, orada sürekli kalacaklardır.

 

3- Faiz Yiyenler:Bakara/275. Faiz yiyenler, ancak şeytanın çarptığı kimsenin kalktığı gibi kalkarlar. Bu, onların, "Alış veriş de faiz gibidir" demelerinden dolayıdır. Oysa Allah alışverişi helal, faizi haram kılmıştır. Bundan böyle kime Rabbinden bir öğüt gelir de (o öğüte uyarak) faizden vazgeçerse, artık önceden aldığı onun olur. Durumu da Allah'a kalmıştır. (Allah onu affeder.) Kim tekrar (faize) dönerse, işte onlar cehennemliklerdir. Orada ebedi kalacaklardır.

 

4- Müslüman katilleri:Nisa/93.Kim bir mümini kasten öldürürse, cezası, içinde ebedi kalacağı cehennemdir. Allah ona gazap etmiş, lânet etmiş ve onun için büyük bir azap hazırlamıştır.

 

5- Kibirli Kur'an inkarcıları:Araf/36. Âyetlerimizi yalanlayanlar ve onlara uymayı kibirlerine yediremeyenlere gelince işte onlar cehennemliklerdir. Onlar orada ebedi kalacaklardır.

 

6- Kötüler:Bakara/81.Kim kötülük işler de günahı kendisini kuşatırsa, artık onlar ateşin halkıdırlar, orada ebedi kalırlar.

 

7-Asiler:Nisa/14. Kim de Allah'a ve Peygamberine isyan eder ve onun koyduğu sınırları aşarsa, Allah onu ebedi kalacağı cehennem ateşine sokar. Onun için alçaltıcı bir azap vardır.

 

8- Kafirleri dost edinenler:Maide/80.Onlardan birçoğunun kâfirleri dost edindiklerini görürsün. Nefislerinin kendilerine sunduğu şey ne kadar kötüdür! Allah onlara gazabetmiştir. Onlar ebedî olarak azap içinde kalacaklardır.

 

9- Günahları sevaplarından çok olanlar:Müminun/103. Kimlerin de tartıları hafif gelirse, işte onlar da kendilerini ziyana uğratanların ta kendileridir. Onlar cehennemde ebedi kalacaklardır.

 

10- Doğru yola iletilmeyen unutkanlar:Secde/13-14. Dileseydik, herkesi doğru yola iletirdik. Fakat; “Cehennemi tamamen cin ve insanlarla dolduracağım” diye söz verdim. Siz madem bu güne ulaşacağınızı unuttunuz. Biz de sizi unuttuk. Tadın ebedi azabı.

 

Bu ayetlere göre;

Allah insanları yaratmadan önce kendine söz veriyor. Bir cehennem yaratacak ve insanları, cinleri burada yakacak. Bunun içinde öncelikle gözleri, kulakları perdeli, kalpleri mühürlü inanma imkanı olmayan, inanmayacağı önceden belli insanlar yaratıyor. Bunlar garanti cehennemlik. Peki ama bunların suçu ne? isteseler dahi inanamıyacaklar ise suç onlarda mı?

Bunun dışında günahları sevaplarından fazla olanları, faiz yiyenleri (kredi kartı kullanmak dahil sayanlar var)

bir ecnebiyi, bir turisti dost, arkadaş edinenleri dahi sonsuza dek cehenneme atıyor. Bir daha çıkmamak üzere. E bunu yapan, kendisine inanmayanı, müslümanı öldüreni, asilik, kötülük yapanı ebedi yakmaz mı?

Doğrusu ben bunları Allah'a yakıştıranları, Allah'ı böyle zalimleştirenleri, Allah'a böyle iftira atanları yine Allah'a havale ediyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Selam

Bahaullah ismini uyduruk bir isim olarak görüyorum da ondan.normal ali veli gibi normal bir ismi olsaydı böyle söylemezdim.sanaırım aslında bir ismi varmış "mirza ali huseyin" öyleyse kendine neden bahaullah diyor?

sen evrenosoğluna inandıysan hansa da inanmışsındır:).biraz araştırma yap derim.bir sürü site var bunlar hakkında forumlar falan.

ben sahte peygamber takib edicisi değilim kendi aklını kullananlar bunları gayet iyi anlayabilir.

mesele kitab meselesi değil kitabın Allah sözü bir kitap olması.

 

Yüce rabbimiz sırf Kur'an'a inanmadı diye, hiçbir kötülüğü olmayan, faydalı işleri olan bir insanı, farzedelim bir Arjantinli çiftçiyi sonsuza dek yakar mı?

 

kurandan haberi yoksa kötülüğü de yoksa cehenneme atmaz heralde.zaten kişi kendi yaptığı ile cehenneme gider.Ancak nedense insanlar belki ben de dahil Allaha karşı işlediği suçları insanlara karşı işledikleri gibi tutmazlar.bunları önemsemezler.verilen nimetlere şükretmezler nankörlük ederler.

kimse, sana da dahi kuranı inkar et veya bir kısmına inan bir kısmını yalanla demiyor ya.hakkında bilgin yoksa inkar etmezsin.genelde kuranı suçlular inkar eder.belli ki sen bir sorgulama yapıyorsun ama sorgulaman bitmeden veya düzgün bir sorgulama yapmadan inkar etme.

Allahın ismi tüm dillerde veya ırklarda Allah olarak geçmemiştir zaten.onlara da içlerinden bir uyrarıcı elçi gelmiştir.o dinlerin de Kaynağı Allahtır.insanlar sonra ortak koşmaya başlamışlar hep işte.Ama Allah ortak koşanları affetmeyeceğini bildirmiştir.çünkü insana bir sıkıntı dokununca hemen Allaha yalvarır sıkıntı geçince ortaklarına döner.

ordaki fazi olarak geçen riba daha çok tefecilik anlamındadır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Panter kardeş Bak aklın yeni yeni çalışmaya başlamış en azından kutsal kitapların gönderildiğini yazmışsın bu da hayra işarettir. Tabi biz Kutsal kitapların tamamının Allah tarafından gönderildiğine inanırız. Sen ile gönderilme hususunda hem fikiriz. acep sen kim tarafından gönderildiğine inanıyorsun? :D:D:D:D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Selam,

 

Kuranda açıkca insanların Allahın sözlerini çok ucuz pahaya sattıklarını ve bunun yanında kendi sözlerini Allahın sözleri gibi gösterdikleri açıklanıyor.Allah tabiki buna izin vermiştir.Ancak kuran için buna izin vermemiş.verseydi insanlar tabi onu da değiştireceklerdi.Kitaplarını değiştirmeleri Allah'ın suçu değil.Artık insanlar nerdeyse iyilikleri kendinden Kötülükleri Allahtan bilecekler.Allah kuranı koruduğu zaman kötü Ama insanlar Onun sözünü değiştirdiği acaba onu bozuk mu gönder di veya bozulması için mi gönderdi oluyor.Hayır Allah onları Rahmet için gönderdi ama insalar bozdular.Allah kitabından fayda ve rahmet bulacaklar olduğu zaman kitabı göndermemezlik etmez.bu rahmeti alan alır içi fesat olanlar da bunu çekemeyip bozarlar.

 

Azure bana şunu açıklarmısın Yüce Allah Kuran'ı Korumuştur diyorsun.Elimizdeki meallerde Kuran ama hiçbiri birbirine uymuyor ee bende Arapça bilmiyorum zaten Allah araplara Kuranı anlayabileceğiniz dilde indirdim diyor demekki mana Kuranın kendi dilinden olup okuyanın öğüt alması ve Allahın isteklerini yapması. Şimdi benim elimdeki mealde Allahın kelamı olduğu halde bunu meal çevirmeni mansını değiştirebiliyorsaki Kuranın aslında değişme olabilir.Çünki Hz Peygamberin yazdırdığı Kuran yok ayrıca 7 tane çoğalttırıp islama davet için komşu devletlere gönderilenlerde yok.Yine Kureyş lehçesi ile herekesiz inen kuran şimdi herekelenmiş ve içinde çelişkiler buluyorum.Dilerseniz yazarım bunlar 3/7 deki muhkem ve müteşabih ler değil farklı.Peygamberi küçük düşüren ayetler var sadece İsrailoğullarını Alemlere öven ayatler var ama Kuranda Allahın çok güzel ayetleride vardır mesela ilginç bir ayet

 

8:29 Siz ey imana erişenler! Eğer Allaha karşı sorumluluk bilinci içinde olursanız O size, hakkı bâtıldan ayırmaya yarayan bir ölçü bahşedecek ve kötü işlerinizi silip örtecek, sizi bağışlayacaktır: Çünkü Allah, bağış ve cömertliğinde sınır olmayandır.

 

budur Kuranın ismi furkan ı Allah nasıl Kullanmış ilginç ayet rum/30 dur.

 

30:30 BÖYLECE SEN, bâtıl olan her şeyden uzaklaşarak yüzünü kararlı bir şekilde (hak olan) dine çevir ve Allah'ın insan bünyesine nakşettiği fıtrata uygun davran: (ki,) Allah'ın yarattığında bir bozulma ve çürümeye meydan verilmesin: bu, sahih (bir) din(in gayesi)dir; ama çoğu insanlar onu

bilmezler.

 

Yani Kurana muhtemelen gerek yahudiler gerekse emeviler tarafından ilaveler veya eksiltmeler yapılmış olabilir.Çünki bayağı çelişki var ve herkes bunun farkında bu zamana kadar arapça okutmaktaki diretmede bu olsa gerek.

 

Ama yüzünüzü Allaha dönme şartındada Allah Hak ile batılı ayırma yeteneğinide verecektir.Allah hepimize yardımcı olsun.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

meallerde çelişki veya farklılık olabilir.mealle hüküm vermek yanlış olur.gerçekten bu bizim çıkmazımız ama temel şeyler belli.

kurana ayet ekleme çıkarma olmamıştır.kuran lafız olarak inmiştir.yazılı bir kitap olarak değil.dolayısıyla orijinal bir yazılı metin elmizde olmaması doğal.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Azure Kuran yazılı bir kitaptır.

 

 

 

52. SİNA DAĞI (TUR) SÛRESİ (edip yüksel meali)

 

Rahman ve Rahim Allah'ın İsmiyle

 

1- Andolsun Tur'a,

 

2- Kaydedilmiş kitaba,

 

3- Ki parşömen üzerinde yayımlanmış.

 

 

 

52. Tûr (Tûr) SÛRESİ (Muhammet Eset)

 

RAHMÂN, RAHÎM ALLAH ADINA

 

52:1 DÜŞÜN Sina Dağı'nı!

 

52:2 Düşün (Allah'ın) vahyi(ni), ki işlenmiştir

 

52:3 açık tomarlar üstüne.

 

 

Yaşar Nuri Öztürk

 

TUR 1.Andolsun Tura,

TUR 2.Satır satır yazılmış Kitap’a,

TUR 3.Ki açılıp yayılmış ince deri üzerine yazılmıştır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Panteidar

 

Yuce Allah toplumlara peygaberler gondermiski bizler Yuce Allahi taniyalim ve bilelim diye.. Bu peygamberlerden bazilarina kitap dondermis, bazilarina gondermemis.. kiminin bir kac inanani olmus kiminin milyarlarca trilyonlarca belki daha da fazla.. kimi peygamber yeni kanunlarla gonderilmis kimisi ise eski kanunlari kabul ederek gonderilmis..

Yeni kanunlarla gonderilenlerden biri Musa Aleyhisselamdir mesela 3 vakit namaz varmis onlarin zamaninda ki Isa alehisselamda gunde 3 kere ibadette bulunurdu.. Onlarda namaz kilardi onlarda tek Allah'a inanilmasini bildirdi.. Isa aleyhisselam.. demistirki " I did not come to destroy but to fulfill" yani yok etmek icin degil tamamlamak icin geldim der.. Bunun icin onlar incil ya da Torah diye ayirmazlar.. onlar old testament (Torah) new testament (incil) derler.. yani onlar Bible dedigi zaman bu ikisinide kastederler..

Mesela New testament dili Aramaic idi.. ve Aramaic dilinde The God demek Allaha ' dir yani Isa Aleyhisselam dua ederken Allaha diye dua ediyordu.. Musa alehisselam da ise Eloh diye dua ediyordu ve bunlarin Allah Allaha ve Eloh hepsi telaffuz olarak birbirine cok yakindir..

 

Temelde bu dinlerin hepsi tek yaradandan gonderilmistir..

Once biraz hristiyanlik hakkinda konusmak isterim.. Henuz kac tane gospel oldugu bilinmemektedir cunku halen yeni gospellar bulunmaktadir ve iddia ettigin uzere cok eskiden bulunanlarla su an elinde olanlar aynisi cikmayabiliyor mesela bizim dinimize cok yakinsekilde soyleyenleride var..ama normalde iclerinden 66 kitabi kabul ederler ya da 72 tanesini digerlerini kabul etmezler yani secmece yaparlar.. Kimileri bu kitaplardan trinity kabul ederler yani 1 kisi uc,uc de birdir diye yani baba ogul kutsal ruh.. Buna gore bazialri derki ayni kitaplara dayanarak Isa Aleyhisselam ayni zamanda Allahtir ve Allah'in ogludur , kimileride derki yine ayni kitaplardan yola cikarak hayir Allah'in ogludur ama Allah degildir der.. Kimileri de yine ayni kitaplardan yola cikarak hayir hayir ne Allah' tir nede Allah'in ogludur o bir peygamberdir der tipki bizlerin dedigi gibi..

 

Simdi sadece bunlara bakarak.. kitabin sayisi belli degil... Kitap, Kim Allah Kim peygamber Kim Allah'in oglu konusunda acik degil demekki herkezin farkli inanislari var.. sadece bunlara bakarak bile Bible'in nasil degistigini gorebiliriz.. Cunku eger Allah bir sey gonderdiyse Kitap nedir Kim Allahtir Kim peygamber dir bunlar hakkinda acik olmali..

 

Mesela Islam gibi,,, Bir tane Kur'ani Kerim vardir Peygamber efendimiz saw zamaninda yazilmaya baslanmistir O'nun olumunden sonra kitap haline getirlmistir ve Peygamber efendimiz hayttayken ezbere alinmistir ve suan halen ezberlerde oldugu gibi..Allah kimdir bellidir bir cok ayette Allah sifatlari ile tanitilmistir.. ve peygamberlerde ayni sekilde..

 

Ceviri yapanlarimiz bilir.. bir dilden digeri ceviri yapildigi zaman anlam dusuklugu olabilir ya da tam karsiligi bir kelime diger dilde olmayabilir..

Iste Kur'ani Kerim gonderildigi dildedir yani arapca yani tek harfi bile muhafaza edilmektedir ceviri ancak anlamak icin okunur ki okumliyizda.. ama original haliyle arapcadir ve bu sekilde tutmaliyiz ..

 

Ote tarftan Bible.. Isa Aleyhisselamin olumunden 200 ya da 300 yuzyil sonra kaleme alinmistir.. yani Isa Alehisselami gorenlerin bile haytta olmaidigi bir zamanda.. Originali yoktur cunku normal bir hristiyana sordugun zaman original dilini bile bilmez Aramaic oldugunu... artik siz tahmin edin.. 2000 yil icinde ceviriden ceviriye nasil degistirildigini..

 

Ama ozunde bu dinler ayniydi.. yani Allah tarafindan gonderilen dindi.. Isa Aleyhisselam Musa Aleyhisselam Ibrahim Aleyhisselam hepsi musluman insanlardir ve namazlarini kilarlardi..ve Onlara gonderilen de Islamdi.

 

 

 

Mesela..Bazi hristiyanlar Isa Aleyhisselami Allah olarak kabul ederler peki neye dayanarak cunku bible ki bazi ayetler derki..

 

"Jesus answered them and said, "My doctrine is not Mine, but His

who sent Me." [John 7:16]

 

Bu ogreti benim degil beni gonderinindir

 

For I have come down from heaven, not to do My own will, but

the will of Him who sent Me." [John 6:38]

 

Cennetten gelmis olmam, kendi dilegimi yapmak icin degil beni gonderinin dilegi icindir

 

 

 

 

ve bazilari derki Allah tek oglunu(Isa Aleyhisselami) bize gonderdi ve bizi kurtarmak icin oldu bizim gunahlarimiz icin derler..

Acaba Bible tek oguldan mi bahseder..

 

Jacob God's firstborn son (Exodus 4:22) Yakup Allah'in ilk oglu

Solomon is God's son (2 Samuel 7:13-14) Suleyman Allah'in oglu

Ephraim is God's firstborn son (Jeremiah 31:9) Ibrahim Allah'in ilk oglu

Adam is the son of God (Luke 3:38) Adem Allah'in oglu..

 

 

 

 

Bazilarida idida ederki Isa Aleyhisselam oluleri diriltti, hastalari iyilestirdi, O zaman o Allah' tir derler (ki Isa Aleyhisselam'in olulerini diriltigini ve hastalari iyilestirdigini bizde kabul ederiz ama hepsi Allah'in dilemesi ile olmustur)

 

ama Bible ayni zamanda diger peygamberlerinde ustun ozelliklerinden bahseder olulerin diriltilmesi gibi

 

Ezekiel raised many from the dead (Ezekiel 37:1-9) Ezekiel bir coklarini olumden sonra diriltti

Joshua stopped the sun and moon for one whole day (Joshua 10:12-13) Joshua gunesi ve ayi bir ay boyunca durdurdu.

Elisha raised the dead, resurrected himself, healed a leper, fed a hundred people with twenty barley loaves and a few ears of corn, and healed a blind man: (2 Kings 4:35, 13:21, 5:14, 4:44, and 6:11.) Elisha oluyu diriltti, kendini yeniden diriltti, cuzzamliyi iyilestirdi, yuz kisiyi yirmi somun ekmekle ve bir kac misirla doyurdu

Elijah raised the dead (1 Kings 17:22 and 14.) Elijah oluyu diriltti.

 

 

 

 

Sonrasinda derlerki ama Isa Aleyhisselam Kutsal Ruh ile destklendi.

 

Zacharias was filled with the Holy Ghost (Luke 1:67)

Elisabeth was filled with the Holy Ghost (Luke 1:41)

Peter, filled with the Holy Ghost (Acts 4:8)

Paul, filled with the Holy Ghost (Acts 13:9)

 

 

 

 

 

ve Hristiyanlar dua ederken dizlerini yere koyarlar kilislerde ama o kadar bildigim kadariyla ama Bible a bakarsak..

Matthew 26: 39And he went a little further, and fell on his face, and prayed, saying. (Bu ayet Isa Aleyhisselamdan bahseder ) Biraz ileri gitti ve yuz ustu dusup (basini yere koyup) dua etti..

Psalm 95:6 Come let us bow down in worhip, let us kneel before the Lord our maker, Gel Hadi ibadetinde egil, Yaradanin onunde diz coktur

Numbers 16:20-22 But Moses and Aaron fell face down Musa ve Aaron Yuz ustu dustu (basini yere koydu)

Genesis 17: 3 Abraham fell face down and God said to him . Ibrahim basini yere kodu ve Allah dediki

Exodus 34: 8 Moses bowed to the ground at once and worhipped Musa bi kerede yere kadar egildi ve ibadet etti

Nehemiah 8:6 Ezra praised The Lord The Great God all the people lifted their hands and esponded Amen Amen then they bowned down and worhipped The Lord with their faces to the ground. Ezra Yuce Allah'a Rabbine sukretti, herkez elini kaldirdi ve karsilik verdi Amin Amin sonrasinda egildiler ve Rablerine ibadet ettiler yuzleri yerde..

 

Simdiki hristiyanlar acaba secdeye vararak mi ibadet ediyorlar Tipki Bible da diger peygamberlerin ibadet ettigi gibi yoksa Muslumanlarmi ...

 

 

 

 

hristiyanlarin bircogu derlerki ibadete gerek yok, Isa Aleyhisselam inanman yeterli cunku O bizim gunahlarimiz icin oldu O aciyi cekti bizim icin O'na inanmamiz yeterli derler.. ama Bible derki..

"And behold, one came up to him, saying, "Teacher, what good deed must I do, to have eternal life?"

"And he said to him, "Why do you ask me about what is good? One

there is who is good. If you would enter life, keep the

commandments." Matthew 19:16-17

Biri O'na gelip derki sonsuz hayata sahip olmak icin ne yapmaliyim ve O derki Neden bana ne iyidir diye soruyorsun. Iyi olan sadece Biri (Allah) var Eger hayattaysan, Kurallari tut (bagli ol, Kurallara uy)

"Faith without works is Dead" {Jas 2:26} Calismasiz iman oludur

13 13 and adeath• and bhell delivered up the dead which were in them: and they were judged every man according to their works. Ve olunun icinde oldugu olum ve cehennem getirildi ve yaptiklarina gore yargilandilar..

 

12 12 And I saw the adead•, small and great, bstand before God; and the cbooks• were opened: and another book was opened, which is the dbook of life: and the dead were ejudged• out of those things which were written in the books, according to their fworks.

Ve oluyu gordum, Allah;in onunde kucuk ve buyuk ve kitaplar acildi baska bir kitap daha acildi , hayat kitabi, ve olu kitabin icindekilerle yaptiklarina gore yargilandi..

 

 

 

Hristiyanlar domuz eti yasak degil zannederler ama old testimant ta derki

Deuteronomy, chapter 14

8: And the swine, because it divideth the hoof, yet cheweth not the cud, it is unclean unto you: ye shall not eat of their flesh, nor touch their dead carcase.

ve domuz, toynagi boluk oldugundan ve gevis getirmediginden, size temiz degildir, siz onun ne etinden yemelisiniz nede olu govdesine dokunmalisiniz..

 

 

 

Kapalilik konusunda..

"Now I want you to realize that the head of every man is Christ, and the head of the woman is man, and the head of Christ is God. Every man who prays or prophesies with his head covered dishonors his head. And every woman who prays or prophesies with her head uncovered dishonors her head...If a woman does not cover her head, she should have her hair cut off; and if it is a disgrace for a woman to have her hair cut or shaved off, she should cover her head"

1 Corrinthians 11:3-6

 

Simdi anlamnizi sitiyorumki her erkegin basi Christ'tir ve kadinin basi erkeketir ve Christ'in basi Allah'tir. Basi kapali dua edenn her erkek basindakine saygisizlik eder. Basi acik dua eden her kadinda basindakine saygisizlik eder. Eger bir kadin basini kapatmazsa, sacini kazimali, ve kadnin sacini kazimasi itibarini dusurur, o basini kapamalidir..

 

 

 

 

Bildigini uzere Islamda puta tapmaktan uzaklasmak icin butun resim heykel ya da imajlarin hepsi yasaktir..O yuzden bizde Peygamber efendimizin resmi bile yoktur.. Ama kiliselerde bir cok heykel ve resim bulunur.. Bakin bible ne diyor bu konuda..

 

"I am the Lord thy God... Thou shalt have no other Gods in front of me. Thou shalt not make unto thee any graven image, or any likeness of anything that is in heaven above, or that is in earth beneath, or that is in water under the earth..." - Exodus 20:2-5.

 

Ben Rabbim sizin Allah'iniz, Benim onumde baska tanrilar(putlar) sahip olmamalisiniz Siz yontulmus simgeler yapmamalisiniz ya da ustteki gokte (gokteki) alttaki yerde (yerdeki) ve ya suda yerin altindakine benzeyen hic birseyi (simge yapmamalisiniz) (cevirim icin kusura bakmayin :( ...)

 

 

Incil ve Torah ZAmaninda Isa ve Musa aleyhisselama gonderilmistir ve Kur;ani Kerim'in ogrettiklerini bize bildirmistir aslinda ozunde aynidir ama cok degisikliklere ugradigi icin malesef ozunden sapmistir ve Bible in degistirildigini gunumuzde bircok hristiyanda kabul etmektedir..

 

Selametle..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kutsal kitapların tamamı allah tarafından gönderilmiştir.düşünenler için kanıt bulmak çok kolaydır.kur'an-ı kerimin bakara süresinin(23-24).ayetlerinde allah insanlığa meydan okuyor.lütfen bakınız.kur'an'ın onun tarafından geldiğine kesin kanıt yine o kitapta.o kitabın allah'tan geldiğini ispatlayınca ortaya diğer kitapların da ispatı çıkıyor.çünkü kuranı yollayan allh olduğuna göre ve kuranın içinde diğer kitaplari da kendisinin yolladiğini belirttiğine göre ve bize yalan söyleme gibi bi acziyette olmadığına göre tek sonuç;tüm semavi kitapların kaynaği

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.