Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Radyofrekans Tedavisi Gereklikleri


DrNuranEstetik

Önerilen İletiler

Radyofrekansın Uygulama Alanları;

Antiaging

Selülit, çatlak

Bölgesel yağlanma

Yüzdeki sarkma ve deformasyonlar

Vücuttaki sarkma ve deformasyonlar

Saç dökülmesi

 

Radyofrekans uygulaması radyofrekans dalgaları ile kontrollü ısı tedavisi olarak bilinmektedir. Radyofrekans dalgalarıyla vücuttaki su molekülleri ve iyonlar (sodyum, potasyum,magnezyum vb.) harekete geçirilir.  Bunların hareketlenmesine bağlı olarak enerji açığa çıkar ve bölge ısınır. Radyofrekans su içeren bütün dokuları kontrollü bir şekilde çok derin dokulara geçmesine izin vermeksizin ısıtmaktadır. Çünkü Radyofrekans hücrelerdeki su moleküllerini harekete geçirmektedir. Bu teknoloji ile su düzeyi çok yüksek olan yağ hücrelerine ulaşılabilmektedir ve böylece yağ doku eritebilmektedir. 

 

Tedavi sırasında ısınan bölgede yağ hücrelerinin duvarları parçalanır, yağlar erimeye başlar. Eriyen yağlar dolaşımın artmasına bağlı olarak kan ve lenf yolu ile emilir ve vücuttan atılır. Ayrıca yaşlanmış ve yıpranmış kollajen doku parçalanır ve ölür. Bunların yerine vücut yeni kollajen üretimine başlar. Vücutta sıkılığı, gerginliği sağlayan dokuya bağ dokusu denir. Bu dokuyu oluşturan hücreler ise fibroblast hücreleridir. Oluşan ısı ile fibroblast aktivasyonu hızlanır. Sonuç olarak yağların erimesi, kolajenlerin çoğalması ve bağ dokusunun yenilenmesi ile incelme, zayıflama, selülitlerin yok olması, toparlanma, sarkıkların giderilmesi,kırışıklıkların yok olması sonucu doğar. Selülitin portakal kabuğuna andıran yumrulu ve pürüzlü görüntüsü çoğunlukla sertleşmiş cilt altı bağların ve birikmiş ödemin yağ dokusunu sıkıştırması ile oluşur. Radyofrekans teknolojisinin seçici ısıtıcı etkisi,  cilt altı bağlara ve yağ tabakasına kontrollü ısı gönderir. Cilde, sinirlere ve kan damarlarına zarar vermeden derinin kollajen üretildiği dermis ve yağ dokusuna etki eder. 

 

Bu şekilde hücreler canlanır ve hücrelerdeki su molekülleri harekete geçer. Bölgedeki dolaşım artar ve metabolizma hızlanır. Cilt altı bağlar normalleşir, ödem birikintileri çözülür, yağ hücreleri parçalanır, böylece sorunlu bölgedeki dalgalı görüntü önemli ölçüde kaybolur. Ağrısız olan uygulama ile dokuda belirgin bir sıkılaşma ve yağ hacminde azalma elde edilir. Sonuç olarak, daha sıkı, düzgün bir cilt ile genel bir incelme ve toparlanma ortaya çıkar. Radyofrekans uygulamalarında probleme ve uygulama bölgesine göre özel ayarlamalar yapmak çok önemlidir. Çünkü farklı frekanslardaki radyofrekans dalgaları dokudaki farklı derinliklere ulaşmaktadır. Örneğin selülit tedavisinde problem yüzeye daha yakın olduğu için bu bölgede etkili olan yüksek frekanslara çıkmak gerekir. Daha düşük frekanslardaki radyofrekans dalgaları daha derine nüfuz ettiği için bölgesel yağların eritilmesinde daha etkilidir. Polikliniğimizde, gerekli durumlarda yüksek ve düşük frekanslı radyofrekans uygulamaları aynı anda yapılabiir. 

 

Tedavi sonunda özellikle kalça üst bacaklar gözle görülür bir şekilde gençleşir, gerilir ve sarkmalar giderilir. Kollardaki sarkmalar, bel ve karın bölgesindeki gevşemeler toparlanır. Problemli bölgelerdeki portakal kabuğu görünümünde ileri derecede iyileşme sağlanır. Kalıcı değişimler için haftada iki kez olmak üzere 8-10 seans yapılmasını öneriyoruz. Problemin büyüklüğüne göre mezoterapi ve vakumterapi yöntemleri kombine edildiğinde oldukça iyi ve kalıcı sonuçlar almaktayız. Tedavi süresi bittikten sonra, aynı problemlerin tekrarlamaması ve sonuçların kalıcı olması için ayda 1 kez koruyucu uygulama yapılmasını öneriyoruz.  

 

kaynak: drnuran-estetik

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.