Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İslam neden iddiasını kaybetti?


democrossian

Önerilen İletiler

 Felsefi bilgisine itirazım yok derken din konusunda bildiğinden çok daha fazlasını biliyor anlamındaydı. Dini konuları hiç bilmiyor. Felsefecilerin hepsi dinler tarihini ya da yunan filozoflarından öncesini bilmez ki çok azı araştırmıştır bu konuyu bu arkadaş da belli ki felsefeye meraklı fakat dini konuları yeterli araştırmamış. Felsefi bilgisi de yetersiz olabilir aslında ben felsefeden çok anlamam yanılmış olabilirm.

Nasıl çelişki yok. Önce bana katılarak onun felsefe dinden öncedir mealindeki sözlerine itiraz etmişsiniz sonra da ona felsefi bilgine itirazım yok demişsiniz. original.gif

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Atlantisin bulunduğundan

Haberde " Araştırmalar sırasında insan yapımı bir yapıya ise rastlanmadı. " diyor.

 

" Atlantis " yakıştırması sansasyon yaratmak için habercilerin yakıştırması. Okyanuslarda batan binlerce Volkanik ada var.

 

Bilim bilimsel kaynaklardan takip edilir. Gazetelerden değil.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Haberde " Araştırmalar sırasında insan yapımı bir yapıya ise rastlanmadı. " diyor.

 

" Atlantis " yakıştırması sansasyon yaratmak için habercilerin yakıştırması. Okyanuslarda batan binlerce Volkanik ada var.

 

Bilim bilimsel kaynaklardan takip edilir. Gazeteden değil.

 Araştırma çok yeni başladı tabi ki bilimsel kaynaktan takip edilir ve ediyorum. O bölgede batan tek ada Atlantis başka volkanik ada olma ihtimali yok denecek kadar az fakat dediğim gibi araştırmalar bitmeden konuşmak doğru olmaz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Felsefeden önce din vardı. 

 

Bu mümkün değildir. Düşünmeden, yani felsefe yapmadan hiç bir insanlık kültürü olamaz. Yunan felsefesi ilk felsefe değildir. Kapsamlı, okullar kurmuş, sistematik ilk felsefedir. Felsefe insan bilinci evrimleştiğinde başlamıştır. Adını felsefe koyup biz felsefe yapıyoruz dememişlerdir ama düşünmek demek, bilmek istemek, öğrenmeye çalışmak felsefe demektir.

 

Henüz insan şeklini almamış, sadece taşları şekillendirebilmekten başka bir şey keşfedememiş en ilkel insanın bile konuşabildiği bir dil bile olmamasına rağmen bazı düşünceleri vardı. Bunlar ne kadar ilkel olsa da evrimleştikçe felsefeyi yaratmıştır.

 

Dini bilgim çok iyidir. Her müslümana karşı dinini ondan daha iyi bildiğimi açıkça iddia ederim. Müftü de olsa farketmez, ilahiyat profesörü de. Çünkü merak ettiğim için çok iyi araştırmışımdır. Sonuçta dinlerin insan icadından başka hiç bir şey olmadığını kesin şekilde anlamışımdır. Ben Kuran meali yazarları ile bile tartıştım ve hepsine Kuran'ın insan haklarına temelden aykırı olduğunu açıkça ispat ettim. Bu konuda en küçük kuşku yoktur. Kuran insan haklarına özden, temelden ve tümüyle aykırıdır.

 

Dinin iddiaları herhangi bir çözüme yol açmak şöyle dursun, işleri içinden çıkılmaz hale getirir. İnsanları ebediyen bağdaşmayacağını iddia ettiği derin bir ayrımla düşmanlaştırır. Aralarına hiç bağdaşmayacağına inanılan bir ayrım giren insanların ne kadar düşmanlaşacağını tasavvur etmek bile güçtür. Bu kadar derin bir ayrım dinden başka hiç icat edilememiştir. Üstelik bu ayrımcılık, inananlara sonsuz zevkler, inanmayanlara insanlık dışı korkunç sonsuz işkenceler vaadedilerek bencil, çıkarcı bir ahlaksızlaştırmaya da götürülmüştür dinde. 

 

Kuranda bilimsel en küçük bir bilgi kırıntısı bile olmadığı gibi, çağının bilimsel düzeyinden bile geridedir. Kuran'ın yazarlarının, yaşadıkları çağın bilimsel bilgilerinden bile zerre kadar haberleri yoktur. Bu da apaçık bir gerçektir. Bilimsel işaret iddialarının tümü uydurma, yakıştırmadır. Kuran'da bilime hiç bir en küçük işaret bile yoktur. 

 

Ben Kuranı çok iyi bilirim. Öyle işaretler olsa, başta benim bilmem gerekirdi. Çok iyi bildiğim için insanlar tarafından yazıldığını biliyorum. Bilmesem ben de kanar, Allah adlı bir tanrıdan gelmiş zannederdim. Ki zaten önce ben de öyle zannediyordum. Araştırdıktan sonra insanların yazdıklarını kesinlikle anladım.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bunu kim söylemiş o zaman:

 

Çelakıl söylemedi bunu islam tarihçileri yok olan kavimleri araştırırken atlantis ve mu kıtasının kuranda bahsi geçen kavimler olduklarını ifade ettiler. Bir çok kişi bu görüşte ki başka yok olan kavime dair bilgi de yok zaten.Kuranda var ayrıca eski metinlerde de var mesela ölü deniz parşümenlerinde de var bu bilgiler arkeolojik bulgularda var bir çok kaynakta geçiyor yani.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

herdevirde Kuranin uzerine gelinmistir - inanmak istemeyen kisiler Kurani potansiyel bir tehdit olarak algilamislardir ve isi gucu birakip Muslumanlarla mucadele etmislerdir ..

 

simdi madem Kuran etkisiz - neden isi gucu birakip Kurani yerme telasi ile hareket eden insanlar var ?

Sanirim bu soruya cevap vermek faydali olur.  Neden Kuran'a inanmiyanlar, Kurana karsi geliyorlar? Mantikli bir soru.

 

Cunku, bizim gibi insanlar, Teokrasiye, yani dine dayalı yönetim biçimlerine karşı çıkmak icin ihtiyac duyarlar. Afganistanda ki, Somaliayada ki, Irandaki, Lubnanda ki, ve Turkiye deki  gibi yerlerde , Allahin kendi taraflarinda olduguna inanip yaptiklari inanip halka yaptiklari zulumlere direnmek icindir.

 

Tektanrıcılık veya monoteizm dinleri acikca bizim bu dunya hayatinin manasiz oldugunu ve bu dunyanin sonuna gelmesini ister. Bilhassa, Islam dininde, özlem çekerek, "diger" dunyadan bahseder, cennetten. Eger kiyamete inanmiyorsaniz siz Kuran'a inanmiyorsunuz demektir. Bu özlem o kadar kuvvetli ki, bazi Muslumanlar sabirsiz olup "Allahu Ekber" diyip, otobusleri, trenleri, ucaklari havaya ucurup kendilerini "sehit" ediyorlar. Turklerde bu ozlemleri "sehitlerine" verdikleri saygi ve sevgi ile devamli besliyorlar. Boyle ölüme kavusmak icin yapilan, konusulan, okunan her sey bu dunyadaki masum insanlara devamli izdirap cektirir.

 

Iste bu yuzden.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Turklerde bu ozlemleri "sehitlerine" verdikleri saygi ve sevgi ile devamli besliyorlar.

Efendim, " Şehitlik " kavramı İslama özel değildir. İslam öncesinde de var olduğu ( yalnızca Orta Doğu'da da değil ) gibi, her ideolojinin " şehit "leri de sevgi ve saygı görür. Demokrasi Şehidi, Cumhuriyet Şehidi, Sosyalizm şehidi ( devrimci şehitler ) vs. gibi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sanirim bu soruya cevap vermek faydali olur. Neden Kuran'a inanmiyanlar, Kurana karsi geliyorlar? Mantikli bir soru.

 

Cunku, bizim gibi insanlar, Teokrasiye, yani dine dayalı yönetim biçimlerine karşı çıkmak icin ihtiyac duyarlar.

Kuran'a inanmayan insanlar Kuran'ı yanlış buldukları için eleştirirler. Teokrasiye karşı çıkmak için ise Teokrasiye karşı çıkmak original.gif gerekir , Teokrasi eleştirilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

herdevirde Kuranin uzerine gelinmistir - inanmak istemeyen kisiler Kurani potansiyel bir tehdit olarak algilamislardir ve isi gucu birakip Muslumanlarla mucadele etmislerdir ..

 

simdi madem Kuran etkisiz - neden isi gucu birakip Kurani yerme telasi ile hareket eden insanlar var ?

 

Kısaca; evrensel anlamda insanların sosyal yaşamına karışıp, düzenlemeye çalışıyor. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kısaca; evrensel anlamda insanların sosyal yaşamına karışıp, düzenlemeye çalışıyor. 

 

 

Kuranda evrensel manada zararli ne varsa elestirilmistir ;

 

ego, nefs, kin, nefret , intikam(intikama hakkin bile olsa affetmek daha acil bir yonelme konusu kilinmis-hakkin olsa bile)

 

cehalet, bilgisizlik, tembellik, cimrilik, sevgisizlik, inatcilik ...  hepsini detayli tarif eden 10 larca ayet var .. bu ayetler ise numaralari ile sabit : ))

 

 

 

en basitinden

putlardan kastedilen - birseye onem verme sirasini sasirmandir ; adam arabasini, ticaretini, kar payini put edinirse kisa zamanda sevdiklerine deger veremeyen ilgisiz soguk bir hale gelebiliyor malesef .. kotu ticarette bayilmaya kalkabiliyor .. arabasi cizilince ortami velveleye verebiliyor ..

 

ilkel davranislarin hepsinin kokeninde bir put edinme saklidir .. psikoloji bunu net anlatir .. put = takinti saplanti vs anlamlarla aciklanabilir ..

 

 

adam sevgilisini put edinirse - iliskisi agirlasir , sevgi cinayetine kadar derin bir ruhsal bunalima suruklenebilir ... sirf sevgisini put derecesinde onemsedigi icin hem de !

 

Allah kendisinden baska hicbir seyin Yaradanin kendisi kadar onemsenmeyecegi bir hayat sistemi kurmustur .. bunu kavrayamayan icin ise zorlu ve kasvetli bir yasam vardir ..

 

 

 

 

Kuran herseyin en hikmetli aciklamasini vermistir ve modern cagdaki ogretilerin hemen hemen tamami Kuran hikmetine dayalidir ;

 

 

 

 

 

mesele rekor derecede satan - cekim yasasina dayali secret vs teorileri

 

dusunce gucu ile tedavi vs vs kitaplar iman gucunden gelen bir etkiyi anlatmaktadirlar .. inanmayan kisi icin etki etmeyecek bir temele kurulu ogretilerdir hepsi ...

 

 

 

Kuran ise herseyin en ozune iliskin aciklamasi ile tum modern zamanlarin bilimsel ve felsefi ogretilerinin patentini icinde barindirmaktadir ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kuranda evrensel manada zararli ne varsa elestirilmistir 

 

İyi de bunların eleştirilmesi için bir allaha ihtiyacımız yok. Bunları biz de eleştiririz. Tanrısız dinler de var yeryüzünde, onlar da bunları eleştirir. Filozoflar da eleştirir. Herkes bunları eleştirir. Kimse demez ki kibirli ol, paraya pula tap, bir çıkar için kardeşini sat, dolandırabildiğini dolandır, çalabildiğini çal diyen kim var zaten? Hiç kimse yok!

 

Bunları eleştirmeyi nasıl bir allahın tekelinde görebiliyorsunuz, doğrusu şaşmamak olası değil!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

İslam aslında yok olmak üzere olduğunu anladı ve uzlaşı arayışına girdi. Papa eli öpüldü, gömlek değiştirdiğini iddia eden, sonra "aaaa çorapları değiştirmeyi unutmuşum ama, neyse..." diyen başa geçirildi, dünyada tek direnen adam diye islam kahramanı ilan edilen kişiye "oh olmuş, iyi ki öldürüldü, ellerine sağlık efendimiz" denildi, vs... 

 

Eşzamanlı müslüman adı taşıyan bir adam da dünyanın en büyük gücünün başkanı yapıldı, papa eli öpenler de oraya gitti. Dünyanın en büyük gücünün desteği bilinen karşılıklı çıkarlar bedeli olarak sağlandı. Bu güce dayanarak hukuksuz, faşist, tiranca zulümler, cinayetler işlendi.

 

Bunlar son çırpınışlar. Bu emperyalistler bunları kullandıktan sonra mendil gibi çöpe atacaklar. Kurtulalım derken daha çabuk yok olacaklar. Bunun geri dönüşü, yanlış adamın peşine takılmışız pişmanlığı da olamayacak. Sakın kimse papa eli öpen islamı nerden temsil ediyor demesin. Verilen destekler, açıkça bu kişileri islamın sözcüsü yapmıştır. Destek yarın bir gün akıllar başa gelip çekilecek, bu bizi temsil etmiyor denecek ama geçmiş ola... Atı alan Üsküdarı geçecek. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 9 ay sonra...

Arkadaşlar herkese merhaba,

 

Bence en önemli ayrıntıyı atlıyoruz diye düşünüyorum. Tarihin derinliklerine inip bugüne kadar gelindiğinde algıma yapışan en önemli etkenin "dil" olduğunu söylemek isterim size. Yani aslında her şey aynı, fakat her topluluk farklı olarak nitelendirmiş ve dilinden çıktığı şekilde isimlendirmiş. Görece yoktur ve gerçek tektir. Bütün kainatı içinde barındıran "insan" sıfatını taşıyan bizler, kimin neyi nasıl ve şekilde nitelendirdiğini bir kenara bırakıp kendi gerçeğimizi aramalıyız. Tevrat'ı bile "tarih kitabı" olarak okumanızı öneririm. İsterse insan krem peynire tapsın, saygım sonsuz. Örneğin; "felsefe taşı" diye nitelendirilen "ölümsüzlük", aslında sadece bu dünyaya bir şeyler bırakıp, insanların isminizi anmasını sağlamaktan başka bir şey değildir. Musa gibi, Muhammed gibi, Atatürk gibi, Tesla gibi, Einstein gibi..() Bilmenizi isterim; aramakla bulunmaz fakat bulanlar arayanlardır. Önce kendinizi daha sonra sonsuz ve muazzam evreni keşfetmeniz dileğimle..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

KARDEŞ HERKES KENDİ İMANINI BU AHİR ZAMANDA KURTARAMIYOR Kİ SENİNKİNİ KURTARMAYA UĞRAŞSIN İMANIMIZ TUTUŞMUŞ YANIYOR RİSALEİ NUR AÇIK ALLAH NE DERSE O OLUR BİZ KENDİMİZİ BU ATEŞTEN KURTARAMAMIŞIZ BAŞKASINA NASIL KOŞALIM EĞER GERÇEKTEN TABİAT RİSALEİSİNİ OKUDUYSAN DİYECEĞİM ŞEY YOK ORDA NEYİ BULDUNDA BEĞENEMEDİN BANADA SÖYLE HE OKUMADIYSAN ZATEN BENIM GIBI BİRİNİN SANA YARDIM EDEBİLECEK GÜCÜ YOK

 

 

Şüphe yok ki sen, sevdiğini doğru yola sevkedemezsin ve fakat Allah, dilediğini doğru yola sevk eder ve odur hidâyete erecekleri daha iyi bilen.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

islam bir Samsung bir Windows kadar insanların işine yaramadığı için islam dini argümanları kullanım dışına itiliyor

 

 

bak madem Allah a ahirete peygamberler gününe inanmıyorsun asla tamam demem ama şu basit örneğe bak ve kendine gel 

yeni doğmuş bir çocuk düşün bu çocuk eğer islam terbiyesi alırsa 

 

yaptığı herşeyden etrafta kimse olmasa bile sorumlu olduğunu yaptığı ve yapacağı her hareketin bir karşılığı olacağını bilecek bu yüzden eğer çocuk iyi biriyse daha iyi olmaya çalışacak kötü biriyse Allah korkusundan daha az kötülük yapacaktır

 

Bu sadece çocuklardada olmaz mesela zamanında en azılı hapis koğuşlarındaki bir nurcunun tüm koğuşu ıslah edebiliyor olması buna bir örnektir.Hatta adam öldürmüş adamlar dahi bir böceği öldürmenin günah oldugunu bilmek istiyor hale gelir

 

Risale-i Nur küfr-ü mutlakı kırdığı için, küfr-ü mutlakın altı olan anarşilik ve üstü olan istibdad-ı mutlakı, esasıyla bozar, reddeder. Emniyeti ve asayişi ve hürriyeti ve adaleti temin eder.

 

Sana açık söylüyorum bana çevreciliğinden tut aklına gelebilecek her olumlu şey islamdır

 

o samsungu yapanlar windowsun yapılması olsun doğru ne varsa islamdır  doğruyu yapma işlevi islamı yaşamaktır imanlı yada imansız

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.