Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İslam neden iddiasını kaybetti?


democrossian

Önerilen İletiler

Bu yol seni suçsuz birini öldüren bir canavar yapar.

 

ama bu senin kendi korkularindan ibaret ;

 

sana daha once de soledim ;

 

 

onlar ofkelerini yenerler (ayet)

 

affederseniz sizin icin daha hayirlidir (ayet)

 

hayirlarda yarisin (ayet)

 

sen yine de af yolunu benimse (ayet)

 

ilk aklima gelenler ; 100 lerce affetme ve hosgormeye dayali bir ayet temelini gormezden gelebiliyorsun demek ...

 

 

 

ve takili kaldigin tek sey kisas yontemi .. yani en adil yontem mi ? o da zaten hem caydirici hem de effetmeye yonlendiren bir anlam ifede ederken mi ?

 

 

 

 

iste bana diyosun ama senin kafan bunlari kabul etmemeye sartlanmis : )) anormallik bende degil sende  sleep.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bak birader, uyarımı çok ciddiyetle dikkate almalısın. İnsanlıktan çıktığını görmen gerekiyor. Ne alıkoyması, kadını alıkoysun diye bir ifadeyi yazarken hiç mi utanmıyorsun, yüzün kızarmıyor senin? Ne dediğinin farkına var! Kadın evde yemek yapıyor, çat kapı polisler! Ne var, kocan bir kadını öldürdü, hadi gidiyoruz. Nereye? Öldürülenin kocası affetmezse idama. Affederse seni alıkoyacak! 

 

Kepazeliğin de bir sınırı var artık! Katil zaten karısından kurtulmak istiyorsa ne olacak bile demiyorum artık, bunu söylemeye gerek bile yok! İnsanda biraz utanma olur. Katile bir şey olmuyor, suçsuz biri cezalandırılıyor. Bu insanlıktan çıkmanın daniskası. İlla ben Arapların uydurduğu olmayan bir allahı savunacağım, çünkü fena tırsıyorum ondan, naapıyım korku belası işte diyorsan, bu korku uğruna insanlıktan çıkacaksan hiç boşuna konuşmayalım. Sen insanlıktan çık, korkun ile baş başa kal. 

 

Ayıptır ya! Arapların boş tehditlerinden bu kadar tırsmak hiç ağrına gitmiyor mu? Adamlar bir allah uydurmuş, seni burda tir tir titretiyor, insanlıktan çıkarıyorlar!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Peki. Suçsuz bir insanı başka birinin işlediği suçtan dolayı cezalandırmayı savunarak insanlıktan çıkmayı tercih ettin. Bu durumda insanlık dışı bir savunmayı eleştirmeye gerek zaten kalmıyor. 

 

Arapların uydurduğu bu dinin insanı insanlıktan çıkardığını böylece kanıtlamış olduk. Kıssadan hissemiz bu oldu. Bu başlıktaki amaç da yerine gelmiş oldu, teşekkürler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu ayetin asıl gayesi, işlenen bir hatâyı, ondan daha ağır bir ceza ile cezalandırmayı önlemektir. Çünkü bazı kimseler, ailesinden veya yakınlarından bir adam öldüreni öldürmekle kalmaz, onun çoluğunu, çocuğunu, yakınlarını dahi öldürerek intikam alırlardı. Kur'ân, bu tür aşırı davranışları yasaklamıştır. Suçun cezası, ancak dengi ile olur. Suça daha ağır ceza vermek zulümdür. Bu prensip: "Biri size saldırırsa, siz de onun saldırdığı kadar ona saldırın, Allah'tan (c.c) korkun "(Bakara, 2/194) âyetinde ifâdesini bulmuştur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

adam kadin oldururse ;

 

bunun tam adaletli cezasi ; adamin ailesinden bir kadini oldurme hakkidir

veya alikoymak ta olabilir

 

Bu Arap pardon denisse, YİNE ve her zamanki gibi ne dediğinin farkında değil. Ezberlerini sıralıyor yine. Hem yukardakini söylemiş hem de tam tersi olan aşağıdakini.

 

Bu ayetin asıl gayesi, işlenen bir hatâyı, ondan daha ağır bir ceza ile cezalandırmayı önlemektir. Çünkü bazı kimseler, ailesinden veya yakınlarından bir adam öldüreni öldürmekle kalmaz, onun çoluğunu, çocuğunu, yakınlarını dahi öldürerek intikam alırlardı. Kur'ân, bu tür aşırı davranışları yasaklamıştır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu Arap pardon denisse, YİNE ve her zamanki gibi ne dediğinin farkında değil. Ezberlerini sıralıyor yine. Hem yukardakini söylemiş hem de tam tersi olan aşağıdakini.

 

 

tamam da ikisi birbirine zit degil ki : ))

 

caydirma ve kamcilama amaci var orda ..

 

 

 

 

eski kabileler birbirlerini birbirlerinden ustun goruyorlardi ;

 

kimi kabilenin kolesi kimi kabilenin kadinina ya da hur adamina esit sayilabiliyordu ..

 

 

 

 

ya da bir kabilenin 1 hur adami baska kabilenin 2 hur adamina denk tutulabiliyordu !

 

 

 

o bahsettiginiz ayet durumu tam anlami ile esitlemistir ;

 

koleye kole hure hur kadina kadin ..

 

 

 

 

 

 

bunun haricinde her halukarda adam oldurmenin cezasi oldurenin oldurulmesi hakkidir ..

 

 

 

yukarida anlattigim sey zit degil ; sadece arkadas biraz soka girdi ben de bozmadim

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

178 . Ey iman edenler, öldürülenler hakkında size kısas yazıldı (farz kılındı). Özgüre karşı özgür, köleye karşı köle ve dişiye karşı dişi.

 

 

 

bu ayeti takinti yapmayin bi kadar

 

adam olduren kisi elini kolunu sallaya sallaya gezebilir anlami cikmiyor bu ayetten : ))

 

adam oldurmenin cezasi bi kere ayriyetten oldureni oldurme hakkidir ..

 

 

 

 

ayet ozgur adamin ozgur bir adama esit sayilacagini ; 

 

kolenin de koleye esit sayilacagini ; kadinin da kadina esit sayilacagini vurguluyor o kadar ..

 

 

 

 

eskiden kabile savaslari vardi ve bazi onde gelen kabilelerin koleleri bazi kabilelerin ozgur adamlarina denk tutulabiliyordu ...

 

ya da bazi ozgur adamlar birkac ozgur adama denk tutuluyordu ..

 

kan davalari yaygindi ve surekli savas halindelerdi ; anlasma saglanamiyordu !

 

 

 

 

 

 

adamin kolesi olduruldu diye ; gidip ozgur birkac adami olduruyordu ve bu adaletsizdi ...

 

 

 

 

 

 

 

 

bu ayet buna bir duzenleme getirdi .. ama bu ayet o devrin sartlari icin gecerliydi ;

 

 

ama bu demek degil ki Kuran eskide kaldi : ))

 

 

 

Kuran dunya tarihindeki her cagrafya ve medeniyeti tanir ; mesele hz. Yusuf daha eski bir donemde yasadi ama modern hapisaneler ve yarilama sistemi vardi .. cezalar devletin kurumlari ile verilirdi ..

 

 

hz. Suleyman da ayni sekilde ..

 

mesela Hz. Musa gocebe bir hayat benimsemisti ve ona uygun tedbirler aliyordu ;

 

Peygamber sav doneminde bir cesit derebeylik sistemi vardi ..

 

 

 

bunlarin ortak ozelligi adaletin herseye yakistigini gostermektir !

 

 

bakin ! Kuran orfu de tanir ; bicok yerde orfe gore davranin der ve devrin ya da o an yaygin olan uygulamayi adaletli bir sekilde tesvik eder ..

 

 

 

siz israrla derebeylik tarzini yaymaya calisiyorsunuz biggrin.png gunumuze bakin ve Kurandan en uygun medeniyet ayetlrini kesvedin !

 

Kuran her devir icin farkli yonetim sekilleri ile asirlardir onculuk ediyor ; kiyamete kadar denenicek olan her sistem Kuranda islenmistir !

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yukarida anlattigim sey zit degil ; sadece arkadas biraz soka girdi ben de bozmadim

 

Arkadaşın şoka girmemesi mümkün değil ki. Ben daha fazla şoka girdim ve sakinleşene kadar yazmamayı düşündüm.

 

Çünkü söylediğin şu:

 

adam kadin oldururse ;

 

bunun tam adaletli cezasi ; adamin ailesinden bir kadini oldurme hakkidir

veya alikoymak ta olabilir

 

Birisi suç işlerse suçlu bırakılacak ona yakın bir kadın öldürülecek. Bunu insan olan birisi ne düşünebilr ne söyleyebilir. Bunu söyleyebilen bir insan, insani özellikleri taşımıyor veya terketmiş anlamındadır.

 

tamam da ikisi birbirine zit degil ki : ))

 

caydirma ve kamcilama amaci var orda ..

 

Nasıl caydırmadır bu? O söz hala orada duruyor. "Suçsuzu öldür" diyen Kuran. Bu tavsiye ile de önüne geçmeyi sağlıyormuş. Sen çocuk mu kandırıyorsun? "Karını öldürtürüm haaa" diyerek tanrı insanı yola mı getirirmiş. Bu nasıl tanrıymış?

 

Bir de bunda zıtlık göremiyorum diyorsun. Göremememen çok normal. Düşünen insan zıtlığı görür. Ezberci insan nasıl görsün?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Birisi suç işlerse suçlu bırakılacak ona yakın bir kadın öldürülecek. Bunu insan olan birisi ne düşünebilr ne söyleyebilir. Bunu söyleyebilen bir insan, insani özellikleri taşımıyor veya terketmiş anlamındadır.

 

Gerçekten de dinsel bağnazlığın bu derecesine, her ne pahasına olursa olsun dogmamı savunacağım inadına karşı bundan başka da söylenebilecek laf yok. Yani aslında var da edep sınırları içinde yok!

 

Kuranda cinayete af getirmesi zaten ayrı bir fecaat. Cinayeti affetmeye hiç kimsenin yetkisi olamaz. Maktulun kardeşi, babası, eşi de olsa katili affetmeye asla yetkisi olamaz. Onun affetmesi hiç bir şeyi değiştirmez, kamu davası devam eder ve katil cezalandırılır. İnsani hukuk böyle olur. Kuranda yakına af yetkisi verilmesi sınıf ayrımını zaten hiç bir şekilde kaldırmıyor, alakası bile yok zaten. Ne affı yahu? Ölen öldüğüyle kalsın ha? Bu, özürü kabahatinden büyük değil, özrü kabahatinin karesi de yetmez, küpü bilmem yeter mi, kaçıncı üssü olur artık!

 

Başka bir çürük savunma da eskiden kabileler köleye hür kısas edermiş filan uydurmaları. Hadi diyelim tamam. Eskiden böyle bir şey varmış diye bir an kabul edelim. Bunun çözümü hüre hür köleye köle dişiye dişi diye sınıf ayrımı yapmak olamaz ki! Öyle bir şey vardıysa her kim bir insanı öldürürse kısas yapılır. Yani çözüm diye yutturulan şey, sorundan daha beter. Haaa, öldürülen kadın. Biz de senin karını öldüreceğiz!

 

Böyle bir şeyden söz etmek bile insanlık ayıbıdır, ayıp en hafif sözcük, insanlık suçudur. İnsan kalmaya devam ederek böyle bir laf edilemez. Bu lafı eden insanlıktan istifa etmiştir. Böyle bir laf etmek demek, insanlığın dogma çukurunda kaybedilmesi anlamına gelir. 

 

Bitmedi, kısasın zaten kendisi de insanlık suçudur. Kısas diye bir şey zaten kabul edilemez de, daha oraya gelmeye bile gerek yok. Hadi bir an tamam kısas desek bile faraza, ortada hâla korkunç bir sorun var. Kısas hüre hür köleye köle, dişiye dişi uygulanacak. 

 

Söylediğim gibi, bu sorunu çözmenin tek yolu bu Kuranı eski Arapların yazmış olduğu gerçeğini kabul etmek. Başka bir çıkar yol, yoktur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

anlamamakta israr ediyon !

 

 

Kuran tum dunya tarihinin yonetim sekillerini ve gelismislik duzeylerini tanir  ;

 

 

asireti de medeniyeti de ..

 

 

asiret yasalarinda kisas, adam eksiltme, vs kanunlar vardi ...

 

belli ayetler sadece asiret yasalarini yumusatmaya yoneliktir ...

 

 

 

 

 

bunlari gunumuze tasimanin alemi yok : )) gunumuz orfune en uygun ayetlere bakmak lazim ;

 

bazi ayetler donemi yansitir bazilari da kiyamete kadar isleyecek olan insan psikolojisinin temellerini ..

 

isin ilginci kiyamete kadar denenecek her sistem Kuranda islenmistir ! Kuran sayfalari bitince de Kiyamet kopuyor artik ..

 

 

mesela modern

toplumda yargi ve ceza kurumlari var ; Kuranda taninir ;

 

 

hatta kabile kanunlari icin bile inmistir ;

 

icinirde adaleti ayakta tutacan bir topluluk bulundurun (ayet)

 

bir topluluk ya da bir kurum sadece bu ise kendini adasin ve insanlar kendi haklarini kendileri ararken kargasa cikmasin der Kuran !

 

 

 

 

 

olay acik ;

 

 

Allah eskiden kan istemistir ! simdi ilim cagindayiz  smile.png) Allah ilim istiyor : ))  sastiniz di mi ? sasarsiniz ..

 

 

 

eski savaslarda olen insanlara son derece siradan gozle bakiliyordu ; zamani o devrin cografyasina gore degerlendirmek lazim ..

 

 

kaldi ki Kuran son derece kati asiret kanunlarina bile mudahale ederek olabilecek en yumusak hale getirmistir ;

 

yahu ayetin devaminda yazan su bi kere ;

 

 

affederseniz sizin icin daha hayirlidir ! bu laf bir kulaginizdan girip oburunden cikiyor !

 

e catliyorsunuz da ondan ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Şok üstüne şok! 

 

dennise yani sağol ha, sayende o kadar şok yaşıyoruz ki, espresso içmeye gerek kalmadı!

 

Demek allah eskiden kan istediği için suçsuz kadın ve kölelerin haksız yere kısas edilmesini emretmiş ha! Ömrümde böyle bir iddia duymamıştım. Bu allahla kankasın galiba, içini dışını, gelmişini geçmişini çok iyi biliyorsun. Akşamları çilingir sofrası kurup mu dertleşiyorsunuz?

 

"Ah be kanka! Ne güzel, ne kanlı günlerdi! Kan içmeye doyamazdım. Vay beee... Neler yaşadım ben yaaa!" 

 

"Bir zamanlar vampir!" ya da "gündüz tanrı, gece kurt!"

 

Bu mu yani şimdi? Eee, sonra nasıl kan bağımlılığından kurtulmuş? Kliniğe yatıp bağımlılık tedavisi mi almış? Yani kusura kalmayacaksın ama, bütün bu ironileri çok fazlasıyla hakettin. Ömrümde çok anlamsız iddia duydum ama, bu kadarını inan ilk kez duyuyorum.

 

Desene allahı bile yola getirmiş, bir kılığa sokmuşuz. Baksana, kan bağımlılığından kurtarıp medeni bir şey yapmışız. Yok biz onu daha iyi tımar ederiz de, ah şu kurban bayramları yok mu? Yapmayın şunu diyoruz, illa farzmış gibi ellerinde bıçak, hayvancağızlara saldırıyorlar. Yahu etmeyin, allahın kan bağımlılığı depreşiyor, bak tam tedavi ettiydik, insan kanının yerini tutmaz ama, kan işte! Depreşiyor allahın kan bağımlılığı! Yapmayın, bırakın şu vahşi geleneği diyoruz, yok! İlla kesecekler!

 

Bunların yüzünden, yoksa allahı biz şimdiye gayet demokrat, çağdaş, uygar bir kıvama soktuyduk! Bir sene uğraşıyoruz, tam bir kılığa girdi derken bir kurban bayramı geliyor, gözünü kan bürüyor, hadiii, gitti bütün emekler! Baştan bir daha!

 

Tamam bu kadar ironi yeter. Ama duyduğum en acayip ve tutarsız iddiaydı!

 

Bir de neye çatlıyormuşuz, onıu bi anlasaydık! "Lan şöyle kan içici bi allahımız olmadı be! Milleti ne tırstırırdık! Bak allahım kanını içer haaa! dedik miydi milletin benzi atardı! Millette ne allahlar var beee! Bizim de şöyle bi allahımız olsa ne vardı!"  

 

Bu yani öyle mi? original.gif

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Allah eskiden kan istemistir ! simdi ilim cagindayiz  smile.png) Allah ilim istiyor : ))  sastiniz di mi ? sasarsiniz ..

 

Yoo doğrusu hiç şaşırmıyorum. Senin için çok doğal bu tür sallamalar. Hatta az bile..

 

Din yaratıcı denisse din uydurmaya devam ediyor. Seni tehdit ettikleri kadar da varmış hani. Göya "oku" isteyerek(kendi Arap törelerini okutuyor) başlayan dine, sen kan istediğini söylüyorsun.

 

Demek ki aklına ne gelirse dinlere mal edeceksin. Arkadaşın dediği gibi dogmalara kılıf geçirme uğruna olmadık taklalar atıyorsun.

 

Cümlenin devamında da Tanrınızın şimdilerde  "ilim" istediğini söylüyorsun. Bu ne biçim ilim se ne olduğu belli olmayan. Üstelik şimdilerdeki ne istediğini bildirerek, günümüzün vahiy alıcısı ilan ediyorsun kendini.

 

İyicene dağıttın kendini. Sana diyecek söz kalmıyor artık. Uydur uydur söyle. Yakında peygamberliğini de ilan edersin. Beklenir senden.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

isin ilginci kiyamete kadar denenecek her sistem Kuranda islenmistir ! Kuran sayfalari bitince de Kiyamet kopuyor artik ..

 

Ciddi misin? Gerçekten ciddiysen örneğin demokrasi konusunu işleyen ayeti bir alabilir miyim? Lütfen numarasıyla olsun ki kontrol edelim doğru mu. Kaçıncı surenin kaçıncı ayetiymiş bilelim.

 

Kuran sayfaları bitince kıyametin kopacağını da ilk kez duyuyorum. Bunu ne müslümanken duymuştum, ne de ateist olduktan sonra hiç bir müslümandan duymadım. Çünkü bu son derece dayanaksız ve yersiz bir iddia. Böyle bir şey olması için Kuranın bir konu bütünlüğü ve sırasına sahip olması gerekirdi. Hiç böyle bir düzene sahip değildir. Bir kağıt hurdalığından rasgele sayfalar toplayıp ciltlesen ve kapağını yaldızlasan, bir konu bütünlüğü olan bir kitap elde eder misin? Hayır. Kuran da aynıdır. Ne bir konu silsilesi izler, ne bir anlatım bütünlüğü vardır, ne giriş gelişme sonuç düzeni vardır. 

 

Bu Kuranı kim yazdıysa ortaokulda kompozisyon sınavına soksan alacağı not tam olarak sıfırdır. Yarım üzerinden bir bile vermezler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kuran sayfaları bitince kıyametin kopacağını da ilk kez duyuyorum.

 

Daha neler duyacaksın dostum. Yenisin burada.

 

Aslında bu denissenin ciddiye alınıp tartışılacak bir argümanı da yok. Göya felsefeci imiş. İstisnasız hepsi sallama.

 

Bu yüzden diğer arkadaşlar muhatap almıyorlar. Ben ise insanlarımız çabuk kanıyorlar diye ara bir müdahil oluyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Aslında felsefeci de olsa, feriştahı da olsa islamın bir tutunabileceği dal yok. İlla savunacağım dediği zaman tutarsızlaşmaya eli mahkum. Bu sadece birisine has bir özellik değil. İslamı korumanın tek yolu baskı, zor ve korkutma. Bunlardan başka bir argümanı zaten olamıyor. Ben en az on yıldır müslümanlarla gerek internette, gerek yüz yüze tartışıyorum. Etiket sahibi prof ünvanlılar dahil, islamı savunmak için ellerinden gelecek hiç bir şey yok. Buna en az on yıldır tanığım. Daha önce ben de müslüman olduğum için de bu dinin ne olduğunu çok iyi bilirim.  

 

İslamda insanı oyalayan tek şey vardır: Şeyhler, efendiler, hocalar, imamlar gibi din baronları. Bunlar özenle Kuran'da gerçekte ne yazdığını gizler, araya yığınla perde çekerler. Perdenin arkasında bir şey var sanılır. Hiç bir şey yoktur. Bilgi düzeyleri çoğu kez taş devri bilgi düzeyinin bile altında olan birtakım adamlar yazmıştır Kuranı. Tek bir kişi de yazmamıştır, örneğin muhammed tek başına yazmış filan da değildir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yani islam iddiasini kaybetmedi

 

sadece muslumanlar gevsediler

 

 

 

darvinizm ve materyalizmin bilimsel dayanaklarinin curudugu su son donemde ;

 

madde gozu degil mana gozunu kesvedicektir insanlar

 

 

bu da insanlari dogayi meydana getiren guce karsi perdelerini bir bir indirmelerine vesile olucaktir,,

 

gorulen o ki evrimciler ve materyal dayanakli felsefeciler hic olmadigi kadar huzursuzlar 

 

 

 

 

''Allah kan istemistir'' yazinca bile huzursuz oldular : )) ama oyle , Allah kindari kindara kirdirmistir ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Eger Allahin kufre sapanlari birbirlerine kirdirmasi olmasaydi ... (ayet)

 

bunu bulup numarasi ile veririm ; Kurandan bir ayet ...

 

Bunlar seni bağlar, beni değil. Ben her hangi bir toplum ahlakı törecisi değilim.

 

Yüzlerce kez söylenildi. Arap törelerini hiçe sayarsan küfürcüsün demektir. "Uyarı almasam" sözüyle de bunu ispat ediyorsun zaten.

 

Aslında sana bulaşmamak gerekir. İnsanlığı küffar, onlarla iletişim yolunu da küfür görüyorsun.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"Bu ülkenin yüzde 99'u müslüman"diyen zihniyet demokrasi kavramini inkar eden zihniyettir.Bu kavrami inkar edenler dolayisiyla Laik'lige karsi olanlardir.Cünkü bunlar kendinden olmayanlara tahammül edemezler.Hele de böyle,herkesin imaninda inancinda inancsizliginda özgür olmasi bunlar icin mümkün olmayan bir durumdur.

 

Basbakanin,"bir insan hem Laik hem müslüman olamaz"sözü bu tehlikeli zihniyetin acikca ifadesidir.Halbuki gercek müslümanlar ayni zamanda laiktirler,cünkü Kuran'daki "senin dinin sana benim dinim bana"sözü laiklikle es anlamlidir.Bu sözün aksine düsünen ve hareket edenler acikca Tanrinin emirlerine de karsi gelmis oluyorlar dolayisiyla "HEM MÜSLÜMAN HEM LAIK OLUNMAZ"demek te Tanriyi inkardir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 Kuran'daki "senin dinin sana benim dinim bana"sözü laiklikle es anlamlidir.

 

Bir an için öyle kabul edelim ama, şu soruya da cevap verelim.

 

Tanrınız kendi dininden olmayanı cezalandıracak mı yoksa cezalanmdırmayacak mı? Cezalandıracaksa eğer, tanrınız veya dini laik mi?

 

Bence başbakan doğru söylüyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

.Halbuki gercek müslümanlar ayni zamanda laiktirler,cünkü Kuran'daki "senin dinin sana benim dinim bana"sözü laiklikle es anlamlidir.Bu sözün aksine düsünen ve hareket edenler acikca Tanrinin emirlerine de karsi gelmis oluyorlar dolayisiyla "HEM MÜSLÜMAN HEM LAIK OLUNMAZ"demek te Tanriyi inkardir.

 

saygilarla

 

aynen katiliyorum ; cok iyi bir yerden mudahale ettin

 

gercek muslumanlar

 

laiklik ,

 

ve laikligi yok sayanin Tanrinin ilkesini inkar etmesi son derece ince konular

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.