Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İslam neden iddiasını kaybetti?


democrossian

Önerilen İletiler

Bir süredir İslam dininin tüm iddiasını kaybettiğini gözlemliyoruz. Artık o dinini tebliğ etmek için yırtınan, bir allaha muhammede kurana inanmayan görsem de bir "hidayete ermesine vesile" olsam diye çırpınan gayretkeş müslümanlar buharlaşıp yok oldular. 

 

Müslümanlarda bir pısırıklaşma, bir hız kesme ve hatta "acaba bu din gerçek değil mi yoksa?" diye bir şüpheye düşme bile görebiliyoruz. O eski risalei nurların "hidayet nurlarını"!!! saçmak için tabiat risalelerini filan kafirlere okuma çabaları çoktaaaan buhar oldu uçtu.

 

Niye müslümanlar bu kadar kabuklarına çekildi, pasifize oldular? Hiç din tartışmanın zevki kalmadı. Bir müslüman da çıkıp bir tebliğ yapmıyor ki cevap verelim? Yok, müslümanlar kaplumbağa gibi ellerini ayaklarını kabuk içine çektiler.

 

Duyumlar o yönde ki Pensilvanya'dakinin de canı fena sıkkınmış! Oflayıp puflayıp "niye böyle oldu bu işler?" diye ağlayıp duruyormuş. Beter olsun tabii, takiyeleri, tezgahları ayaklarına dolansın, başını yesin. Ama bir mert olun, bir davanızın arkasında durun be!

 

Takiye ile, hile ile, düzen ile, maskeler takarak gizli ajandalarla, emperyalist işbirlikçilikle işi buraya kadar getirdiniz! Hala mert, hala dobra, hala delikanlı olma zamanınız gelmediyse, hala tırsıyor, hala saklanma, maske takma, tezgah çevirme peşinde oluyorsanız sizde kalıp yok demektir! Keşke hiç bu din tebliği işine kalkışmasaydınız!

 

Bu kadar yılgınlık yaşayacak, bu kadar hız kesecektiniz, bu kadar havadan nem kapmakla moraliniz sıfır olacaktı madem, niye tantanalarla büyük işler yapıyor havaları bastınız? 

 

Beni bile üzüyor müslümanların bu yılgın, bu bezgin, bu moralsiz halleri! Bu kadar çabuk tükeneceklerini hiç sanmamıştım! Bunlar yine mağdur edebiyatından medet umacaklar, bakın şuraya yazıyorum! "Ezildik, baskıya uğradık, itildik, kakıldık" edebiyatları parçalamaya, zır zır salya sümük ağlamalara başlayacaklar yine!

 

Yahu ele geçirmedik bir yer koymadınız, Karun'un servetini ona değil yüze değil, bine katladınız, bir eliniz yağda, bir eliniz balda, satmadık yağmalamadık yer koymadınız! Daha da bu mağdur edebiyatıyla gidecekseniz artık ne diyim! Laf da bitiyor bir yerde...  

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kardeşim, çok şükür günümüzde tam bir şevk ile iman ve Kur'anı tahkiki olarak neşredip, tebliğ eden ve Kur'anın emir ve yasaklarına ittiba eden insanlar var.

 

İkinci olarak, iman ve Kur'an hakikatleri kainata kök salmış..Kur'an bütün temel iman hakikatlerini kainata ve akla bina ediyor..Yani, zerrelerden yıldızlara kadar bütün kainat Kur'andaki iman meselelerini tasdik ediyor..Öyle ise kainatı sarsmayan bir kuvvet, iman hakikatlerini sarsamaz..Madem Kur'anın hükümleri kainata kök salmış, öyle ise, kainatı kaybetmeyen bir fikir, Kur'anın iddiasını da kaybedemez..

 

Elhasıl, bütün kainat Kur'anın iddiasını haykırıyor ve günümüzde milyonlarca Kur'an hadimleri Kur'an hakikatlerini her gün durmadan ve usanmadan ve şevk ile tahkiki olarak ders veriyor ve zaman ihtyarladıkça Kur'an gençleşiyor..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

su an firtina oncesi sessizlik var ;

 

cunku dini hurafe gibi aksettiren ewrim teorisi son 5 yilda perisan hale gelmistir !

 

 

 

benim bu forumda daha 1 yil onceden tartistigim tum evrimceler bana ewrimi savunurlarken ; simdi onlar da anladilar evrimin olmadigini

 

bircogu benimle tartisa tartisa evrimin coktan yikildigini anladi ve teorilerine yeni bir yon vererek onu savunma gayretine giristiler

 

 

bana yari insan yari maymun iskeleti kalintilarini yapistiran kisiler bu fosillerin cesitli hayvanlardan derlenmis aldatmaya yonelik bir hareket oldugunu yine bilimin onayi ile gorduler : ))

 

 

materyalizmin ve ateizmin bilimsel dayanaklarini kaybettiler smile.png) ewrim teorisinin curumesi ile birlikte ..

 

 

 

Kuran hakli cikti : ))

 

 

 

tarih hep boyle tekerrur etmistir ; Kuran tum hatali ogretilerin ardindan kendini belli etmistir ...

 

 

 

 

dunyanin gunes etrafinda dundugunu iddia eden bilim adami nasil asildi ise ; gunumuzde de toplum darvinizmin butun butun ortadan kalkmasina biraz gec adapte olucaktir ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bu arada hakli bir elestri olmus cunku muslumanlar son derece miskin ve pasif bir hale geldiler ..

 

felsefedeki bir catlaklik beyinlerini uyusturdu .. ama o catlaklik onarildi ..

 

 

elbette ki yeni jenerasyona bakmak gerek artik ... kimse maymundan geldigini inanmiyor ve akilli bir tasarimi sorguluyor ;

 

 

 

 

bi kere mantik olarak insan istese de istemese de bir guc dengesinin icinde yasiyor ; ve tesaduflerin akilli butunleri olusturamayacagini da her gun tecrube ediyor : ))

 

akli berrak kisi noktalari birlestirse zaten yaradan bir denge gucunu hissedicektir  smile.png)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

islam neden iddiasini kaybetti ?

 

 

iddiasini kaybetmedi ; anlayan bilen goren icin hep vardi : ))

 

sadece muslumanlar bilimsel platforma mudahale edebilecek bir bilimsel kanittan yoksunlardi ;

 

 

 

bilimin karanlik caginda c14 deneyi yokken evrime oyle kafayi takmisti ki darvin ;

 

kazilardan cikan kemikleri yari maymun yari insan figurunu olusturucak sekilde birlestirdi ve buna kendi de inandi biggrin.png

 

yillar sonra kemiklerin yasini hesaplayan c14 deneyi ile her kemigin farkli bir yasa ait oldugu ve boylece de darvin ilk darbeyi almis oldu anlasildi ..

 

 

muzelerdeki butun fosiller ; dinozor kalintilari vs fantastik sergiler kaldirildi ve bosluktan din adamlarinin istifade etmemeleri icin

 

darvinizmin propogandasi daha da telkinli bir sekilde yapilmaya baslandi .. bilim her dafasinda kendilerini soka ugratsa da bunu gizlediler ..

 

***

 

islam iddiasini kaybetmedi ; sadece bilim pyasasi atesitlerin fantazi dunyasi ile bi sure mesgul oldu o kadar : ))

 

islam bilim alemine balyoz gibi indi .. semelenmis beyinleri resmen ezdi ; adamlar bunun sakin soku ile daha da sacmalamaya basladilar

 

iste su andan itibaren hersey daha da kolay neden mi ?

 

 

 

 

 

musluman artik bilimi hikmetlice ele aliyor ve tasaduflerin hicbirseye yer vermeyecegini ortaya koyuyor :)) biktiniz mi ? ama bu detay hayati oneme sahip ..

 

akilli yaratmadan bahsedemezsek tesaduflerden bir medet ummaliyiz .. rasgele tuslanan daktilonun film senaryosu yazabilme olasiligindan medet ummaliyiz  : ))

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Müslümanların iddialarını sürdürebilmeleri bilgi yayılıp geniş kitlelere ulaştıkça olanaksız hale gelecek ve yakın bir zamanda islam dini tükenecektir. Şu an bilgi geniş kitlelere ulaşamadığı için takiyye işe yarıyor. Ama bilginin yaygınlaşması takiyeyi, gizleme, süsleme, aldatma ve çarpıtmayı olanaksız kılacaktır.

 

Örneğin şu anda müslümanlar kuranda kısasın hüre hür, köleye köle, dişiye dişi uygulanacağının yazdığını gizliyorlar. Bu Kuran ayetinden müslümanların bile yüzde doksanı haberdar değil. İnsan haklarına tümüyle aykırı böyle vahşi ve ilkel bir ayrımcılığın Kuranda yazdığından haberleri bile yok. Hoca, şeyh tayfası din tüccarı baronlar bu gerçekleri özenle gizliyorlar.

 

Ben gözlerimle gördüm. Bir müslüman topluluk içinde allahın tahtını meleklerin taşıdığını Kuranda yazdığını söyledim, hiç kimse inanmadı. Kuranda böyle bir şey yazamaz dediler. Ayet numarasını verdim, bir kontrol edelim dediler. Aradan zaman geçti, ne oldu baktınız mı diye görebildiklerime sordum. Bakmamışlar bile!

 

Böyle bir şey olabilir mi? Müslüman Kuranında ne yazdığına bakmaktan korkuyor! Yani daha ne yapayım, ayet numarasını veriyorum, tek yapacağı Google'da numarayı yazıp enter'e basmak! Bunu yapmaya ödü patlıyor!

 

Bu dogmatik zihinliler doğal seleksiyona uğrayıp temizlenip gittiklerinde araştıran, sorgulayan, dogmadan tırsmayan gezi parkı gençliği bunların yerini alacak ve islam dinine güle güleyi çekeceğiz... Onu hiç de özlemeyeceğiz. Beyinlerimiz, vicdanlarımız özgürlüğün tadına varacak. Bir daha da hortlamasına asla izin vermeyeceğiz... 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

akilli yaratmadan bahsedemezsek tesaduflerden bir medet ummaliyiz .. rasgele tuslanan daktilonun film senaryosu yazabilme olasiligindan medet ummaliyiz  

Bu kökten yanlış, geçersiz bir varsayım. Akıllı yaratımın antitezi asla tesadüf değildir. Tesadüfün olmadığı taaa ilkçağda büyük düşünür Abderalı Demokritos tarafından ortaya konmuştur. Ondan sonra gelen büyük düşünür Romalı Petronius da bu büyük gerçeği şu sözüyle ortaya koymuştur: "Suam habet fortuna rationem."

 

Türkçesi: "Rastlantının nedenleri vardır." Bu büyük söz determinizmin temelidir. Determinist ilkeye göre her şey kuantum taneciklerden galaksilere kadar nedensellik bağları ile bağlıdır. Bu nedensellik örüntüsünde tesadüfe yer yoktur. Bizim tesadüf dediğimiz olgular sadece hakkında bilgi sahibi olmadığımız konulardır. Her olgu neden sonuç ilişkisiyle bağlıdır. Nedenselliği çözümlediğimiz oranda onun tesadüf olmadığını kavrarız. 

 

Tüm kozmos nedenselliğin yönetimindedir. Tanrının değil. Nedensellik dışı bir olgu yoktur. Yaratım dediğimiz şey nedenselliktir. İslam düşüncesi ise nedenleri tanrının perdesi sayarak bu büyük gerçeği görmezden gelmiştir. Nedenler perde filan değil, bizzat yaratıcıdır.

 

Nedenlerin yaratıcılığının bilinçli tasarım gibi görünmesinin nedeni evrimdir. Evrim iki mekanizmayla işler. Değişim ve seleksiyon. Yani seçilim. İşe yaramayan değişim sonuçları derhal ortadan kalkar ve etkileri olmaz. İşe yarayanlar ise işe yaradıkları için devam ederler. Böylece oluşumu işe yarayan değişimler yönetir. İşe yaramayanlar derhal yok olur.

 

İşte bu seçilim nedenselliği bilinçli yaratıyormuş gibi gösterir. Adına tanrı denen şey, nedenselliktir. Doğa böyle işler. Örneğin dünyamız hayata çok elverişli koşullara sahiptir. Ama bu koşulları hayat var olsun diye kimse ayarlamamıştır. Çünkü sadece Samanyolu galaksimizde 250 milyar yıldız var. Bu yıldızların her birinin hayata uygun koşullara sahip olmayan yüz milyarlarca gezegeni var. Evrendeki galaksi sayısı ise 8 trilyon kadar.

 

Bu kadar çok olasılık içinde hayata elverişli bir tek bizim gezegenimiz bile olsa, bu ayarlama değil, olasılık dahilinde bir seçilim olduğu için dünyamızda biz varız. Yüzlerce trilyon gezegen içinde dünyamız seçilimden sağlam çıktığı için biz buradayız. Bizi buraya kimse koymadı.

 

Dolayısıyla bir tanrıya tapmamız gerekmiyor. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dolayısıyla bir tanrıya tapmamız gerekmiyor.

 

 

 

tanriyi nasil gordugune gore degisir bu ..

 

 

insan ilkeli mantikla once tanriyi asla tapamayacag isekilde tanimlar ve zeki bir elestri getirebildikten sonra da zaten tanimladigi tanriya tapmaz ;

 

 

 

 

 

tapmam icin tanrinin nasil bir tanri olmasi gereklidir ? diye sorarsan

 

 

cevabini da veririsin zaten ; ama o tarif sana inandirici gozukmez ; )) inanamazsin bir turlu .

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tüm kozmos nedenselliğin yönetimindedir. Tanrının değil.

 

 

tanridan kastin nedenselligin de temeli olmadigini nerden anladin ki : ))

 

yoksa tanri senin icin bir gezegende oturmus, dunyayi izleyen ; elinde asasi olan , beyaz sacli bir dede formu mu ?

 

e tabi ki tanrinin elinden bisey gelmez o zaman :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Örneğin şu anda müslümanlar kuranda kısasın hüre hür, köleye köle, dişiye dişi uygulanacağının yazdığını gizliyorlar.

 

kisasta bile bir adalet var degil mi ?

 

hure hur , koleye kole , disiye disi : ))

 

 

 

gunumuzde kisas yerine mahkemeler ve ceza kanunlari var ;

 

ama bu da Kuranda taninmis bir yasadir ;

 

 

 

 

icinizden adaleti ayakta tutan bir topuluk bulunsun (ayet)

 

yani kabileye bakan yonuyle ; sahabe doneminin birkac kisisine

 

devletlere bakan yonuyle de ''yasama, yurutme ve yargiya'' isaret eden olmazsa olmaz bir ayettir

 

Allah bir topluluktan bahsediyor ve bu toplulugun temel vazifesinin adaletin saglanmasi olmasi gerektigini haber veriyor ...

 

 

tam bir modern cag temeli atilmis .. kabile doneminde de olsa onemli bir kurumun faal olmasini istiyor Allah !

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kisasta bile bir adalet var degil mi ?

 

hure hur , koleye kole , disiye disi :

 

Doğrusu dehşete kapıldım. Hüre hür, köleye köle, dişiye dişi kısas yapılabilmesini savunabiliyorsanız, artık savunmaktan aciz kalacağınız bir insanlık suçu kalmaz. Soykırımı da savunursunuz, inanç baskısını da savunursunuz, zorla köleleştirmeyi de savunursunuz, cinayeti de savunursunuz. 

 

Artık savunamayacağınız bir insanlık suçu kalmaz. Hüre hür köleye köle, dişiye dişi kısası savunmak, "foseptik çukuru misk amber gibi enfes kokuyor" demekle, ya da "kömür anamın sütü kadar bembeyazdır" demekle eşdeğerdir. Yok yani, "yanlış anlamışsınız, o öyle değil" filan diye Arapçayı anlayamayacağımız filan savunulsa hadi bir derece, bir tartışma yapılır da, zulmü, ayrımcılığı, köleleştirmeyi, aşağılamayı adalet olarak gösterdiğinizde insanlıktan istifa etmiş olursunuz. 

 

Nasıl hüre hür, köleye köle, dişiye dişi kısası savunabilirsiniz? Hiç vicdanınız yok mu? Hür bir adam bir köle veya kadını öldürdü. Bu ayete göre kısas yapamıyorsunuz!!! Köleyi öldürdüyse, köleye karşı hür var, adamı kısas yapamazsınız. Kısas yapılabilmesi için ölenin de hür olması gerekiyor!!! Ya da köleyi öldüren de köle olacak ki kısas yapabilesiniz!!!

 

Neyi savunduğunuza, nasıl insanlık dışı bir vahşeti savunduğunuza gözlerinizi dört açarak bakmanız yetmez, gözlerinizi faltaşı gibi açmanız da yetmez, bu insanlık dışı vahşet ve ilkelliğin tanımı yok artık!

 

Hür köle ve dişinin ayrı kategoride insan sınıfları olarak ele alınmasını da geçtim, bu bile tek başına facia ama, bir de üstelik alt kategori, düşük sınıf diye öldürmek serbest! Kısas yapılamıyor! Anca hür bir adamı öldürürsen kısas var! İnsanlık, akıl ve vicdan diliyorum. Başka da söylenebilecek bir şey yok.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yoksa tanri senin icin bir gezegende oturmus, dunyayi izleyen ; elinde asasi olan , beyaz sacli bir dede formu mu ?

 

e tabi ki tanrinin elinden bisey gelmez o zaman

 

Soruyu kendin sorup cevabını da benim adıma kendin vereceksen tartışmanın bir anlamı var mı? Keşke yanıtımı alsan da örneğin ben, "yok, beyaz saçlı istemem, sarı saçlı mavi gözlü, edeleli pazulu, iki seksen boyunda tanrı isterim" filan desem de öyle fikir yürüteydin!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Doğrusu dehşete kapıldım. Hüre hür, köleye köle, dişiye dişi kısas yapılabilmesini savunabiliyorsanız, artık savunmaktan aciz kalacağınız bir insanlık suçu kalmaz. Soykırımı da savunursunuz, inanç baskısını da savunursunuz, zorla köleleştirmeyi de savunursunuz, cinayeti de savunursunuz.

 

 

adalet var burda ;

 

sen bana ne yaparsan ben de sana aynisini yapabilirim : ))

 

 

bu caydirici bir faktordur : )

 

 

 

ayet var ;

 

size bir kotuluk yapanin cezasi bunun misli iledir ; ancak affederseniz bu sizin icin daha hayirlidir (ayet)

 

ayete iyi bakmak lazim ;

 

affederseniz daha hayirlidir ; ))

 

 

 

hayirlarda yarisin (baska bir ayet)

 

 

 

 

kisasin olmasi caydirma kasti iledir ; Allahtan korkmayan azgin kisiler hep olucaktir ; bunlar aklen tutarsiz davranislarda hep bulunucaklardir ...

 

boyle kisiler icin Allah kisasi serbest birakmis ; biseyin onunu erken kapamazsan o sey zamanla daha da ivme kazanabilir ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Soruyu kendin sorup cevabını da benim adıma kendin vereceksen tartışmanın bir anlamı var mı? Keşke yanıtımı alsan da örneğin ben, "yok, beyaz saçlı istemem, sarı saçlı mavi gözlü, edeleli pazulu, iki seksen boyunda tanrı isterim" filan desem de öyle fikir yürüteydin!

 

 

ben genelde soruyu sorarim ve verecek cevap bulamadiklari zaman kendim cevaplarim

 

 

mesela tesaduflere inanan kisilere soru sorarim ve itinali ve akilli bir sistemde yasadiklarini onlar adina onaylatirim

 

 

onlar ise hala doganin meydana gelmesi icin bir akilli ve dengeli bir kuvvete gerek olmadiklarini savundukca da tesaduflerin basibos karmasalarini onlara ispatlayip ; bunu kabul ettiklerini onlara anlatirim rolleyes.gif

 

tabi centilmence laughing.gif

 

 

ama sana bole bisey yapmadim cnm .. seninki biraz secmece coppy/paste olmus .. muhabbeti ortadan kesmissin : ))

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ben genelde soruyu sorarim ve verecek cevap bulamadiklari zaman kendim cevaplarim

 

 cnm .. seninki biraz secmece coppy/paste olmus ..

 

Böyle cnm lı ccm li muhabbetlere dalarak beni kişisel polemiğe kışkırtmaktan başka elinde çare kalmadıysa çok çaresiz kalmışsın. Bana bu numaralar sökmez. Seninle asla kişisel polemiğe girmem. Çünkü argümanlarım son derece sağlam, seninse elinde çürük bile değil, hiç argüman yok. Tek dayanağın dogmatik inançlar, yani bilgisiz kişilerin yazdığı bir kitabı kutsal kabul etmen. Bu dayanak ise çürük bile değil, aslında olmayan, vehimsel bir hayali dayanak. Aslında boşluktasın, kendini bir dayanağa sahip zannediyorsun. Bu bir halisünasyondan başka hiç bir şey değil.

 

Soruya cevap veremeyen bile değil, kesin bir gerçeğe karşı hiç bir çaresi olmayan ve işi polemiğe sürmeye çalışan sensin. Benim argümanım son derece açık ve net: İnsanları sınıf ayrımına tabi tutmak ve bu ayrıma dayalı adaletsizlik yapmak, hüre hür, köleye köle, dişiye dişi kısas uygulamak değil allah adı verilmiş hayali bir tanrıya, insana bile yakışmazken, allahtan geldiği iddia edilen bir kitapta bu cümle nasıl yer alabiliyor?

 

Bu ayrımı tamamen bilgisiz ve insanlıktan adaletten habersiz adamların yazdığı apaçık. Sen buna karşı en küçük yanıt ortaya koyamamışken, "cevap alamadım cnm" gibi muhabbetlere sardırma gayretlerine girmen, tamamen aciz kaldığının kanıtı.

 

Buna karşı bir argümanın olması olanaksız. Bu sınıf, statü ayrımını kim yapsa ve bu ayrımcılığa dayalı bir hukuku kim önerse, bu öneri buruşturulup çöpe atılır. Kimse buna metelik vermez. Hür bir adam bir kadını öldürse kısas yapamıyor musun, evet yapamıyorsun bu ayete göre. Gerisi var mı? Yok. Biter yani... Hiç çıkışın yok.

 

Bu kitap allah diye bir tanrıdan filan gelmiş değil, kesin bu. Bu kitabı insanlıktan hiç haberi olmayan birileri yazmış. İki kere iki dört eder kesinliğinde net bu gerçek.

 

Bu gerçeğin bilinmeyişinin tek nedeni müslümanların yüzde doksanının bu tür ayetlerden habersiz oluşları, Kurana körü körüne, okuyup anlamadan inanmaları. Geri kalan yüzde onunun da gözlerini gerçeğe kapatıp görmezden gelmeleri.

 

Durumunuz maalesef bu. Uyanmanızı ve bu dogma virüsünden beyninizi kurtarmanızı diliyoruz.

 

Bir de çok çok klasik bir müslüman numarasına yatmışsın, copy paste iddiasında bulunmuşsun. Kolayı var, bunu kanıtla, nerden copy paste yapmışım göster. Aha ordaki metin, aha senin metnin, kopyası de, bitsin. Bu kadar kolayken niye kopyaladığım kaynağı belirtmiyorsun? Acizlik bu dereceye vardıysa üzücü yani...  

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bana bu numaralar sökmez. Seninle asla kişisel polemiğe girmem.

 

bunu

diyen kisi sen misin ?

 

 

iyi ki girmiyorsun yani polemige

 

 

bu yazdigin hakli oldugundan cok polemik yaratmaya yonelik bir tavir icinde oldugunu gosteriyor, farkedemedin mi ?

 

Böyle cnm lı ccm li muhabbetlere dalarak beni kişisel polemiğe kışkırtmaktan başka elinde çare kalmadıysa çok çaresiz kalmışsın. Bana bu numaralar sökmez. Seninle asla kişisel polemiğe girmem. Çünkü argümanlarım son derece sağlam, seninse elinde çürük bile değil, hiç argüman yok. Tek dayanağın dogmatik inançlar, yani bilgisiz kişilerin yazdığı bir kitabı kutsal kabul etmen. Bu dayanak ise çürük bile değil, aslında olmayan, vehimsel bir hayali dayanak. Aslında boşluktasın, kendini bir dayanağa sahip zannediyorsun. Bu bir halisünasyondan başka hiç bir şey değil.

 

Soruya cevap veremeyen bile değil, kesin bir gerçeğe karşı hiç bir çaresi olmayan ve işi polemiğe sürmeye çalışan sensin. Benim argümanım son derece açık ve net: İnsanları sınıf ayrımına tabi tutmak ve bu ayrıma dayalı adaletsizlik yapmak, hüre hür, köleye köle, dişiye dişi kısas uygulamak değil allah adı verilmiş hayali bir tanrıya, insana bile yakışmazken, allahtan geldiği iddia edilen bir kitapta bu cümle nasıl yer alabiliyor?

 

Bu ayrımı tamamen bilgisiz ve insanlıktan adaletten habersiz adamların yazdığı apaçık. Sen buna karşı en küçük yanıt ortaya koyamamışken, "cevap alamadım cnm" gibi muhabbetlere sardırma gayretlerine girmen, tamamen aciz kaldığının kanıtı.

 

Buna karşı bir argümanın olması olanaksız. Bu sınıf, statü ayrımını kim yapsa ve bu ayrımcılığa dayalı bir hukuku kim önerse, bu öneri buruşturulup çöpe atılır. Kimse buna metelik vermez. Hür bir adam bir kadını öldürse kısas yapamıyor musun, evet yapamıyorsun bu ayete göre. Gerisi var mı? Yok. Biter yani... Hiç çıkışın yok.

 

Bu kitap allah diye bir tanrıdan filan gelmiş değil, kesin bu. Bu kitabı insanlıktan hiç haberi olmayan birileri yazmış. İki kere iki dört eder kesinliğinde net bu gerçek.

 

Bu gerçeğin bilinmeyişinin tek nedeni müslümanların yüzde doksanının bu tür ayetlerden habersiz oluşları, Kurana körü körüne, okuyup anlamadan inanmaları. Geri kalan yüzde onunun da gözlerini gerçeğe kapatıp görmezden gelmeleri.

 

Durumunuz maalesef bu. Uyanmanızı ve bu dogma virüsünden beyninizi kurtarmanızı diliyoruz.

 

Bir de çok çok klasik bir müslüman numarasına yatmışsın, copy paste iddiasında bulunmuşsun. Kolayı var, bunu kanıtla, nerden copy paste yapmışım göster. Aha ordaki metin, aha senin metnin, kopyası de, bitsin. Bu kadar kolayken niye kopyaladığım kaynağı belirtmiyorsun? Acizlik bu dereceye vardıysa üzücü yani... 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hiç bir tanışıklığı olmayan kişiye cnm diye hitap etmek polemik girişimidir. Neyse, nerden kopyaladığımı da kanıtlayamadığına göre, polemik girişimin başarısız.

 

Şimdi sadede gelelim. Hiç tanrı olan bir varlık, kısası hüre hür köleye köle, dişiye dişi uygulama önerisinde bulunur mu? Allahın bunu söylediği iddiası, allah diye bir tanrı olmadığını, bunu ancak bilgisiz kişilerin söyleyebileceği gerçeğini kesin şekilde ortaya koymuyor mu? 

 

Konu bu. Bu konuda bir şeyler söyleyememişsin hâla. Söylediklerin işte kısas caydırıcıymış filan. Burada kısası konu etmedik. Burada konu ettiğimiz, kısasın hüre hür, köleye köle, dişiye dişi uygulanması söylenerek bir insanlık ayıbı ayrımcılığa ve adaletsizliğe imza atıldığı. Hür bir adamın kısas korkusu olmadan bir köleyi veya kadını öldürmesinin serbest bırakılması. 

 

Böyle bir şey olabilir mi? Hür bir adam hür bir adamı öldürürse kısas edilecek, ama bir kadını öldürürse kısas edilemeyecek. Bir köleyi öldürürse kısas edilemeyecek. Böyle bir öneri yüz kızarmadan, yerin dibine geçmeden, utanıp sıkılmadan nasıl ortaya atılabilir? Bundan insan olan insan bile utanır. Değil ki allah dediğiniz bir tanrı böyle bir şeyi nasıl söyleyebilir?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hiç bir tanışıklığı olmayan kişiye cnm diye hitap etmek polemik girişimidir.

 

 

ahahha biggrin.png

 

ben sana ''cnm'' diye hitap etmedim

 

ben ''cnm'' kelimesini kullandiysam, sana hitaben degil ; uslubumun kendi kendime yetiyor olmasindan kaynanklanan bir vurgu belki bir ahengti o en fazla

 

ve sen

 

 

amma takinti yaptin rolleyes.gif

 

 

polemik girişimin başarısız.

 

 

 

mutlu-dis1.png sahsen gerekli gorursem polemik te yaparim : )  

 

 

ben sana baska bisey soliyim ;

 

sen polemige suruklenmeye son derece acik birisin ..

 

tabi kabul etmek istemeyebilirsin .

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

 

Böyle bir şey olabilir mi? Hür bir adam hür bir adamı öldürürse kısas edilecek, ama bir kadını öldürürse kısas edilemeyecek

 

 

sen bahsettigin ayetleri vermeden kendi yurumun uzerinden elestirmeye calisiyosun

 

 

ilgili ayetleri ver de anlatalim acik acik ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Google'da daha hüre hür yazdığın anda ayet gelir. Bilgiye bu kadar kolay ulaşılan bir teknolojik çağda ayak sürümek iyi niyetle bağdaşmaz. Ama ben yine de yazayım:

 

"ey inananlar kısas size yazıldı hüre hür köleye köle dişiye dişi" (Kuran 2/178)

 

Bu ayeti o günün Arap egemenlerin Kurana yazmalarının nedeni, "karımızı döveriz, kölemizi döveriz, bir yeri kırılır, sakatlanır veya ölürse şimdi bize kısas mı uygulanacak?" diye düşünmeleridir. Bu durumlarda kısastan kurtulmak için bu ayeti yazmışlardır.

 

Şimdi düşünün. Hindistan'da kısas olsa. Fakat kısas ancak kast sınıfları içinde uygulanabilse. Üst sınıftan biri alt sınıftan birini öldürdüğünde kısas yapılmıyor olsa. Ne dersiniz? Eser yağarsınız. "Bu ne ilkellik, bu ne vahşet, bu nasıl adalet" diye değil mi? Söylemediğinizi koymazsınız. Nasılsa sizin dininiz değil. Veryansını verirsiniz.

 

Ama kendi kutsal saydığınız kitapta bu ifade apaçık yazdığında görmezden gelir, savsaklar, inkar edersiniz. İşte bu da dogmatik olmanın en alasıdır. Dogmatiklik böyle bir şey. Kendi gözündeki çöpü görmez, elin gözündeki çöpe mertek der.  

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kisasta bile bir adalet var degil mi ?

 

hure hur , koleye kole , disiye disi : ))

 

Böyle bir insan farklılığının ADALET olmadığını artık yeni ergenler bile biliyor.

 

Ama bunu hala savunan ortaçağ insanlığının son örnekleri, maalesef ve ne yazık ki halen var.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Böyle bir insan farklılığının ADALET olmadığını artık yeni ergenler bile biliyor.

 

Ama bunu hala savunan ortaçağ insanlığının son örnekleri, maalesef ve ne yazık ki halen var.

 

Biz bu müslümanları çok şımarttık. İnanca saygı adı altında, Kuranlarında yazan tüm insanlık dışı ifadeleri yüzlerine vurmadık. Ama artık yüz vere vere iyice çizmeyi aştılar. 

 

Artık bu ülkede şu: "Türkiye'nin yüzde doksandokuzu müslümandır" safsatasını yıkma zamanı geldi. Birileri çıkıp açıkça "ben müslüman değilim" demeli. Bunu artık mutlaka yapmamız gerekiyor. Bunlar açılan kredinin de hoşgörünün de limitini çoktan aştılar. 

 

Çok değil, ülke nüfusunun yüzde onu islamdan çıktığını açıkça beyan etse, nüfus kimliklerindeki din hanesini boş bıraksa, bu ülkede olabilecek en büyük devrim olur. Bundan daha büyük bir devrim olmaz yani. 

 

Bu şekilde giderek insanlık, uygarlık liginden sürekli küme düşmekten kurtulamayacağız. Herkesi islam dininden çıkmaya çağırıyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Artık bu ülkede şu: "Türkiye'nin yüzde doksandokuzu müslümandır" safsatasını yıkma zamanı geldi.

 

Bu yüzde doksan dokuzu zaten dini bilmiyor ki. Hepsi farklı farklı din uyduruyor. Örnekte görüldüğü gibi hepsi ezberci. Dini layıkıyla bilen zaten dinden çıkar. Bilmedikleri için bilinmeyene inanmaktalar.

 

O yüzde doksan dokuzunun kimisi korkudan, kimisi rant için, kimisi de ana baba geleneği için dini kabullenmiş olanlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.