Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Cloud computing ile online dosya depolama arasındaki fark nedir?


castbound

Önerilen İletiler

Selam arkadaşlar, sürekli duyduğum bu iki terim arasında bir fark var mı, genelde birçok şirket cloud computing kullanmaya başladı denince, bu şirketlerin dosyalarını online olarak farklı bir serverda depoladığı anlamına mı geliyor yoksa birbirinden tamamen apayrı şeyler mi? Bir de bireysel olarak online dosya depolamada kullanılan siteler belli bir limite kadar ücretsiz yanılmıyorsam, bu ücretli olanlarda paysafecard ile ödeme yapabiliyor muyuz limitin üssünü geçen dosyaları depolamak için? Bir de nasıl oluyor, upload hızı ve download hızı açısından farklı siteler arasında hız farkı da oluyor mu?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

cloud veya cloud computing dersen bunların ikisi de aynı kategori ama anlamları biraz değişik. cloud computing de sen bütün veya bir parçasını internete yüklüyorsun, indiryorsun ve aynı anda orda bırakıp ordakı dosyalarda oynama yapıyorsun. bu şekilde bir kaç kişi birden bile çalışabiliyor aynı dosyalar ile. dropbox ile farkı ne dersen veya filehosting ile... filehosting genelde profesyonel dosya ile ilgili bir işlem. bu dosyaların genelde 24 saat günde ulaşılabilmesini sağlamaları lazım ve bu ücretli olur genelde. ücretsiz olursa bu sefer sana kimse garanti vermez. ne de olsa kimse onun sorumluluğunu bedava üzerine almaz tabiki wink.png

 

cloud yani bulut demek: bunun İçinde dosyaların veya maillerin de var bu şekilde her yerde her an ve senin kendin bilgisayarın olmasa da sen kendi işlemlerini görebilirsin demek. buna da cloud computing deniliyor. cloud da bütün bu bilgileri içeren ama tam neyin nasıl yapdığını bilmediğin bir 'bulut' oluyor.

 

Cloud doğal ölçekteki bir işletim sistemini önyükleme olmadan çok basit görevleri yapma imkânını kullanıcıya veren bir çeşit web tabanlı uygulamalara erişim sağlayarak sadece bir ağ tarayıcısını çalıştıran basitleştirilmiş bir işletim sistemidir. Basitliğinden dolayı Cloud sadece birkaç saniye içinde önyüklenebilmektedir. İşletim sistemi temelde İnternet'te gezinmek için kullanılan Netbooklar, Mobil Aygıtlar PC'ler için tasarlanır. Bulut arka plandaki esas işletim sisteminin önyüklemesine devam ettiği için kullanıcı Bulut'tan esas İS'ne hızlı bir şekilde önyükleme yapabilir.

Bir temel işletim sistemi ile tarayıcıyı birleştirme imkânını uygulamaların ve verinin sabit disk yerine İnternet üzerine "yaşayıp çalıştığı", bulut bilgi işleminin kullanıcısına da sağlar.

Bulut diğer işletim sistemleriyle birlikte kurulup kullanılabilir veya bağımsız bir işletim sistemi olarak hareket edebilir. Tek başına bir işletim sistemi olarak kullanıldığında donanım gereksinimleri oldukça düşüktür.

Şu anda Bulut yalnızca GIGABYTE M912 Touch Scrreen Netbook modeline kuruluyor ama bir gizli beta testi hâlen (Şubat 2009'un başında) yayınlanıyor.

 

umarim biray yardımcı olabildim...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.