Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Halkin Direnisindeki Hak ve Ozgurluk Algisi


evrensel-insan

Önerilen İletiler

Birey olarak kendi hak ve ozgurlugunu talep etmek
Birey olarak baska bireylerin hak ve ozgurluk taleplerine destek vermek
Birey olarak her bir bireyin hak ve ozgurlugunu savunmak
Birey olarak herhangibir bireyin/zumrenin/ v.s. ideolojik inancsal, etik, etnik, dini mezhepsel, politik ve izmsel dogrusunun kendi hak ve ozgurlugunu baskasina dayatmasina, zorla/baski ile kabul ettirmesine kendi dogrusuna biat ettirmesine karsi cikmak.
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Taksim Plaformu'ndan Gezi Parkı açıklaması: Yegane koşul diyalog


Taksim Platformu bir açıklama yaparak sorunun çözümü için yegane çözümün diyalog ve müzakere olduğu değerlendirmesi yaptı

T24

Taksim Platformu, Gezi Parkı eylemlerinin 11. gününde bir açıklama yaparak "haklı mücadeleye gölge düşürecek her türlü çabadan uzak durmaya devam edileceğini" duyurdu.

Taksim Platformu'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Taksim Gezi Parkı'nda 11 gün önce meşru taleplerimiz için başlatılan masum ve barışçı protesto gösterimiz güvenlik güçlerinin ölçüsüz güç kullanımı ile engellenmek istenmiştir. En temel demokratik hakkımızın yasadışı şekilde ve hiçbir demokratik ülkede örneği görülmedik oranda şiddet kullanılarak bastırılmaya çalışılması, protestomuzun geniş halk yığınları nezdinde destek bulmasına sebep olmuştur.

Meşru taleplerimizi savunurken dışlayıcı bir dile başvurmamaya, kimseye ayrımcı bir gözle bakmadan anlamaya çalışmaya ve şiddetten uzak durmaya büyük özen gösterdik. Bundan böyle de haklı mücadelemize gölge düşürecek her türlü eylemde bulunanları uyarma ve aramıza mesafe koyma gayretimizi sürdüreceğiz. Hangi yol ve yöntemle olursa olsun hiç kimseye, hiçbir gruba, hiçbir anlayışa ve hiçbir inanca karşı şiddeti, ayrımcı ve dışlayıcı davranışı, hakareti, küfrü kabul etmiyoruz ve böyle davrananları şiddetle kınıyoruz, suçluyoruz.

Demokratik bir siyaset ortamının oluşumu için son derece önemli gördüğümüz bir arada yaşama deneyimini tehdit edebilecek her türlü eylemi son derece tehlikeli ve elde edilen barışçıl ilişkileri tahrip etmeye yönelik olarak görüyoruz.

Sonuç vermediğinin görülmesine rağmen günlerce sürdürülen yasalara aykırı polis şiddeti sorumlularının görevden alınmasının, cezalandırılmasının, şiddetin dinmesini ve barışçıl bir müzakere ortamının oluşmasını sağlayacağı inancındayız.

Sorunun çözümü için hala yegâne koşulun, diyalog ve müzakere yolunun açılması olduğu inancımızı tekrarlıyoruz...

Taksim hepimizin!"

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Amac saptirilabilir buna karsin iktidar geregini yaparak diyalog yolunu secer ve bu saptirmanin önüne gecebilirdi,hükümet bunu yapmamak bir yana basbakan sanki hicbirsey olmamis gibi yurt disi seyahatine ailecek cikti.Bu bir sorumsuzluk örnegidir ve bu örnekle basbakan acik acik bir ic savas durumunda da ülleyi terkedebilecegi mesajini vermis oldu.

 

Reyhanli da 52 kisinin katledilmesinin ertesi gini ayni basbakan,Obama'sinin kollarina kostu.Bu nasil bir basbakanliktir bu nasil bir sorumsuzluktur.

 

Basbakan bütün bunlar yetmiyormus gibi seyahat dönüsü havaalaninda bir miting tertip ettirdi.Normal sartlarda Istanbul Valisi'nin bu mitinge müdahale etmesi gerekirken vali basbakanin valisi oldugunu milletle hicbir ilgisinin olmadigini kanitladi.

 

Ic Savasi körükleyen,isteyen AKP'nin basindaki adam ve onun etrafindaki dalkavuklar cemberidir.AKP disinda hicbir kesim bir icsavas cigirtkanligi yapmiyor.Biz yüzde 50'yi evlerinde zor tutuyoruz diyen bir basbakan ic savas cigirtkanligi yapmaktadir.Yani biz istersek o yüzde 50'yi sokaga cikartiriz demek istemis aba alitndan sopa göstermistir.Aslinda bu basbakanin ülkenin makus kaderinden silinip gitmesi ancak bir ic savasla mümkündür.Gercekleride söyleyebilme mertligini gösterebilmeliyiz.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşlar direnişte amaç saptırıldı,her kesimden gruplar katılıp menfaatlerini dillendiriyorlar...Neredeyse iç savaş çıkacak...

Bence bu konuda endiseye gerek yok. Cunku halk direnisi neyi neden ve nasil yaptiginin ve yapacaginin farkinda ve bilincinde olma acisindan niteliklidir.

 

Herhangibir sivil hareketin ustune surulecegi durum ancak diktatoru, tahtindan eder.

 

Cunku burada sadece ulkemizde degil; tum dunyada destek bulan ve ilklere imza atan bir halk direnisinden bahsediyoruz.

 

Bu halk direnisinin cagdas ve aydin niteligi, bugun dunyanin gelismis ulkelerinin bile halkina bir isik yakmistir.

 

Bu halk hareketi hic kimsenin hafife alamiyacagi kadar dunya tarihine damgasini vurmustur, hem de her alanda.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu cagdas ve aydin tavira karsi basbakan ve etrafindaki körükcüler ve bindirilmis kitalar dün gece Atatürk Hava Limani'nda ne kadar cagdas ve aydinlikci olduklarini belgelediler.

 

Atatürk Hava Limani'nda gördügümüz manzara cok acik bir manzaradir.Bu manzaranin anlami;Diktatörle birlikteyiz mesajinin tüm Türkiye ve dünyaya verilmis olmasidir.

 

Basbakan Erdogan,takindigi tavirla diktatör oldugunu ispat etmistir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.