Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

……ve Altınkum Didim


didimindex

Önerilen İletiler

……ve Altınkum Didim
 
Tarihte falcılık merkezi olarak ünlenen Didim,  özellikle Altınkum  plajıyla, yerli ve yabacı turistlerin gözde mekanlarındandır. Ege’nin tertemiz Altınkum  plajı ılık ve sığ ve berrak denizi ile tatilcilerin akın akın Didim’e,Altınkum’a  gelmesini sağlıyor.
 
Tarihi Apollon tapınağından başlayan yolun sonunda ne olduğunu merak ederek uzun ve geniş bir yolun etrafında çam ağaçları ve yerleşim yerleri sahile doğru düz inişini T biçiminde karşılayan kıyı bandı Altınkum’un  kalbinin attığı yere ulaşıyorsunuz. Geniş ve upuzun halk plajı olan Altınkum kumsal renk renk güneş şemsiyelerinden adeta görünmez olur yaz aylarında,çevre gezileri için birbiri ardına kalkan tekneler denizde, Altınkum sahil yolunda yürürken  yolun gerisine dizili restoran, kafe, fast-food ve çay bahçelerinde  gün boyu hareketlidirler. Sabahın erken saatlerinde yazlık evlerinden ve otellerden gelenlerle dolan kumsal denizin ve farklı özellikteki kumun zevkini çıkaranlarla adeta örtü gibi kaplanıyor. Altınkum plajının tercih edilmesinin nedenlerinden en önemlisi altın renginde ve hiç içinde büyük taş bulamayacağınız ince deniz kumu,denizinin sığ oluşu ve berrak oluşu özellikle çocuklu ailelerin ilk tercihi sayılıyor. Denizden esen ılık rüzgar sığ denizin çabuk ısınan yüzey suyunu dalgacıklar halinde sahile taşıyınca ılık denizde bebekler bile rahatlıkla yüzebiliyorlar. Tatilini Altınkum da geçirmek ve farklı koylarda ve adalarda denize girmek isteyenler, sabah saat 10.00 da sahildeki tur teknelerine binerek, kişi başı uygun bir fiyat ödeyerek yemekli gezilere katılabilirler. Bu gezilerde  Cennet adaları, Haydar Koy, Çamlık veya Dalyan Koyu, sonrasında denizin ortasında verilen yemek molası. Tekne mönüsünde verilen harika yemekleri yedikten sonra Gümüş Koy, Cennet Koy, Gaye-2 Koyu ve Akvaryum olmak üzere dört koy daha gezilir tabiki her koyda atılan teknenin demir atması ve masmavi berrak denizde yüzme molaları sonrasında Altınkum plajına bronzlaşmış tenleri ile geri dönüyorlar.  Altınkum’un yazın sıcak havası ve denizi kışın ise hiç kar yağmayan ılıman havası İngiliz turistlerin yoğun ilgi göstermesine neden olmuştur.Ayrıca İngiliz turistlerin ev ve yazlık almaya başlamaları Altınkum’un turizmde gelişmesine katkıda bulunuyor. Dev marketler, butikler, mağazaları ile Altınkum-Didim kışın bile turizmin devam ettiğini göreceksiniz. Trafiğe ve araç girişine kapatılan sahil yolu gezintiye çıkanlarla adeta podyuma dönüyor, gün batımını daha manzaralı ve serin olan restoranların ikinci ve teras katları ilgi görüyor. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise gençler, Altınkum daki değişik Disko ve club lerde yerli ve yabancı müziklerle kendilerinden geçiyorlar.
 
 
 
didim_beach_small.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.