Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

gloria

Önerilen İletiler

Her zaman şu soru sorulur:

 

Doğa mı insana hükmeder, insan mı doğaya hükmeder?

 

"Ben şahsen hep doğa insana hükmeder" düşüncesindeydim çünkü doğanın insan tarafından asla alt edilemeyecek güçleri vardır, hani felaketleri düşünün, depremler, volkanik patlamalar, tsunamiler, fırtınalar vs. Hep derler ya doğa verdiğini mutlaka geri alır diye.. Buna hala inanmak istiyorum, doğa verdiğini hiç hesap sormadan geri alsın, gerekirse insanlığı yok etsin. Çünkü benim gözümde üstün olan insan değil, doğanın kendisidir. Doğa yaşam kaynağıdır. Olmazsa yaşayamayacağımız... 

 

Ama görüyorum ki insanın doğaya hükmü, eziyeti de yok sayılamayacak kadar büyüktür, sanki doğa yeniliyor ve birilerinin onu savunması, onun için mücadele etmesi gerekiyor artık. 

 

Bunu anlatmak için daha terminolojik, ağır bir dil kullanabilirdim belki o zaman yazım daha ciddi olabilirdi kimbilir, yani şu yukarıda söylediklerimi hanginiz düşünmüyor, bilmiyor ya da kabul etmiyorsunuz, bunlar basit söylemler ama hayat bazen basittir, basit olmalıdır, anlaşılır... Fazla söze gerek yok, basitçe anlattım...

 

Doğa yok edilemez bir şey değildir, doğa müdahale etmezsek yok edilebilir... 

 

İşte örnekleri:

 

97106810151512705273122.jpg

 

Yıldız Dağı Taş Ocakları Katliamı

 

trakya-nin-kalbine-tas-ocaklari_7956_b.j

 

 

HES++Karadeniz.jpg

 

gedizde_doga_katliami_h24033.jpg

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kızılırmak Deltası

 

Köy muhtarı ile yapılan görüşmede muhtar, kanalın kendi istekleri ile temizlendiğini açıkladı. Su papatyalarının olduğu yere dolgu yapıldığı ve papatyaların yok olduğunun söylenmesi üzerine ise “N`olmuş ki, derdiniz papatyaysa ben size bulurum”  diye cevap verdi.
 

kizilirmak-deltasinda-doga-katliami-papa

 

1351715841.jpg

 

hanonu_hes_.jgp.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Doga ile insanoglu arasinda ters bir oranti vardir. Insanoglu kendi egosal/duygusal ve akilci dusunce ve davranisi ile, dogayi kendi cikari adina kullanmaya calisirken; doganin dogalligini bozmakta ve bu bozulma sonucu, doganin dogal hareketi yerine yeni sartlarin getirdigi hareketi olusmaktadir. 

 

Buna en guncel ornek; kureselk isinmadir. Ozon tabakasindaki deligin git gide buyumesi, teknik olarak silah iceren basta nukleer yapim,larin etkileri v.s. doganin dogal dengelemesini etkilemektedir.

 

Ayrica insanoglu doga ile olan iliskisindeki dogal felaketlere onlem alamamasini one cikaracagi yerde; ekonomik ve bilimum cikarini one cikarmaktadir.

 

Insanoglu doganin bunyesindeki bir parcadir ve onun bu kendi cikari adina doganin dogalligina mudahelesi, aslinda kendi turune de mudaheledir. Insanoglunun egosal/duygusal/duyusal/akilci zihniyetinin guce otoriteye iktidara ve her turlu kendi bunyesindeki savasima yonelen zihniyeti, sadece dogayi degil; kendini de tehdit etmektedir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.