Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Spiritüel İnsan Kimdir?


Önerilen İletiler

  • Co-Admin

Bilgi çağ Spiritüel Realitesi'nin insanı olmak öylesine kolay ve yapmacık uygulamalarla olamaz. Spiritüel Realite'nin İnsanı, her şeyden önce vicdanlı ve elçi, yani toplumcudur. Kendi varlığını toplum varlığında bulan ve kendinden önce başkalarını düşünen ve bunu her koşul ve yerde kanıtlayabilendir.

 

Spiritüel İnsan, maddi düşkünlüğü yok etmiş, kişiliğini yüksek yardımlaşma, dostluk ve hizmet ile yeni baştan düzenlemiş ve ışıtmış kişidir. Çıkar duyguları körelmiş, ard düşünce ve amacı olmayan, karşılıksız verebilen ve bilgi ile sevebilen kişidir.

 

Spiritüel İnsan, Yıkıcı değil, yapıcıdır. Hak ve liyakat esaslarına göre hareket eden, düşünendir. Yarımın bütünden ne çok olduğunu bilir ve bunu yaşantılarının doğal davranışı edebilmiştir. Çalışkan temiz ve bilgilidir. Erdem ve ahlak onun temel meziyetleridir.Özveri duyuları çok güçlü ve bunu her zaman uygulayabilendir. Dürüst ve hakbilirdir.

 

Doğruluk yolunda, sayısız ve sonsuza değin kötülük ve eğrilik köylerinden kovulmayı göze alabilirse de, amaç oralardan gitmek değil, oraları doğru ve dürüstleştirmek olduğunu bilerek, bunun mücadelesini verir. Anlamsız bir hoşgörüye gerek olmadığını bildiği için, doğruluğun savaşçısıdır, fakat savaşı yakıp yıkmadan ve can yakmadandır. Çünkü böylesine savaşmak, sürekli galip gelmenin biricik yoludur. Ve çünkü yenilemeyecek tek güç, ışık bilgeliktir.

 

Bu konu, işte böylece yazmakla bitmez bir enginliktedir ve bu enginliğin engin insanlarıdır bizim tanımlamaya çalıştığımız Spiritüel İnsan. Salt bir sevgiye dayalı Spiritüel İnsan olmak yetersizdir. Ancak Göksel Bilgiler'e dayalı Spiritüel Insan olmak yeterlidir.

 

Salt bir vicdan'a dayalı Spiritüel İnsan olmak yetersizdir.

 

Ancak, makul vicdan'a dayalı Spiritüel İnsan olmak yeterlidir.

 

 

Bilgili olmalıdır, Bilinçli olmalıdır. Bulunçlu olmalıdır. Akıllı olmalıdır. İdrakli olmalıdır. Zeki olmalıdır. Çalışkan olmalıdır. Muhakemeli olmalıdır .. Toplumcu olmalıdır. Erdemli olmalıdır.

 

Bilgi Çağ insanı olmalıdır, özetle.

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben, yukaridaki basligi "sosyo-psikolojik birey" olarak degistireyim.

 

Bunun ana nedeni "spiritula, yani ruhsal" sifatinin bilimsel bir sifat olmamasi, insan kavraminin da olacak olan insanoglu turunun birini degil; tumunu kapsamasi ve insanoglu turu birinin almasi gereken birey bilincinin de tursel hedefi olmasidir.

 

Bunun ana nedeni bu bireyin, toplumsal nicelik ile sosyal nitelik arasindaki en onemli farki, yani insanoglunu bir mal/meta ya da kul/kole olarak algilamama farkini, aksine zihniyeti olan ve her turlu zihin faaliyeti olan, bilinc sahibi ve sorgulayan bir beyin sahibi olan olarak algilanmasini ve toplum bunyesindeki her farkli sosyo-etigin ancak bilinc ve farkindalik ile algilanabilecegini ve icsellestirilerek, saygi temelinde algilanabilecegini gostermek icindir.

 

Ayrica buradaki basska bir ana nokta da, sosyo-psikolojik bilinc ve farkindaligin getirdigi antiayrimciligin, sosyo-politik olarak dayatilan tek yonlu cikarci yonlendirim ve yaptiriminin getirdigi mikroayrimciliga ve bu tekligin diger farklar uzerindeki hakimiyet ve ustunlugune tum toplumun farkli sosyo-etik degerlerinin farkinda olarak ve kucaklayara,k  karsi verilecek, her turlu insan haklari evrensel hukuk ve hak ve ozgurlukler mucadelesini  tum toplumu kapsayacak sekilde bunlari ihlal etmeden icermesini de bu duzey bilissellige sahip bireye eklemek gerekir.   

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.