Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İslam'da Kuran'ın gezegen ve uzay bilgisi


abdullahabdal

Önerilen İletiler

Misafir Guldumbakbunaa

@democrossiansen ne dediğinin farkında mısın? Bence değilsin, ve evrime inanan insan kesin ve kesin olarak akıl yoksunu,düşünmeyi bilemeyen ve herşeyin tesadüfüne inanan,maymunla kendini bir tutan akılsızca bir görüşe sahipsin.Peki madem maymundan evrildin bi gün maymunla çiftleşsene bi insan filan doğurursunuz sadece? Şahsen evrime inanmak *********** net kesin bilgi öyle birşey yokkk!!!!!!!!!(!) Pardon diye diye anlatmalıydım ama sanırım ben dilimi unuttum (((:

spacer.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tarih 01.05.2016 at 20:20 , hakikad dedi:

 

Dostum bilimle bilim adamını karıştırıyorsun galiba. Mistisizm insanların ilgi alanına girebilir ama bilimin ilgi alanında değildir. Zira bilim yalnızca somut olaylarla yani doğadaki olay ve olgularla ilgilenir. Yani açıkçası insanların doğa üstü uydurduklarıyla ilgilenmez. Bilimsel bilgiler daima somuttur. Her hangi bir bilim adamının sezgisine dayalı öznel bilgisi değildir. Evrenseldir, yanlışlanabilir/doğrulanabilirdir.

 

"Atıp tutan" paylaşımlar yaparken daha dikkatli olalım.

Gercek olan bugün Bilim adamlarinin cogusunun insan soyunun maymundan geldigine inanmadiklaridir.Atip tutarken derken ben atmiyorum tutmuyorumda aynisini ben de sana diyebilirim.yani senin iddianin atmak olmadigini ne ile kanitliyorsun?Insanin maymuna benzemesinden mi,halbuki öyle insanlar varki yanlis anlasilma olmasin ama Domuza benzeyen yüzleri var,yani simdi insan soyu domuzdan geliyor dendiginde bunu nasil aciklayacaksin?Bilimle bilim adamlarini karistirma demissin ben böyle bir hata yapmadim belliki cok acele okumussun yazdiklarimi.

Ve ben yine sözlerimin arkasindayim;bugün bircok bilim insani;kainatin yaratilisinin gercekten büyük bir sanat eseri oldugunu kabul ediyor.Ve diyorlar ki;Bu sanat eserini meydana getiren gücün ne oldugunu kanitlayana kadar biz bir Tanrinin varligina inanmak zorundayiz.Burada yanlis olan nedir?Yanlis olan birseyyok,bilim adamlari görünen sanat eserinin varligini kabul etmekle kalmiyorlar ama bunu hangi gücün meydana getirdiginin gizemini henüz cözmüs degiller.Bilim insanlari durmuyor calisiyorlar arastiriyorlar ama bir yerde bir gücün varligini inkar etmiyor o gücün ne oldugunu cözmeye calisiyorlar.Yani Darwin bir bilim insani olabilir ancak Darwinin iddialarinin illaki kabul edilmesi gibi bir anlayis sakat bir anlayistir.Belki gercekten Tanri yoktur ancak olmadiginin ispat edilmesi gerekir.Ancak o zaman insan soyunun bir hayvandan geldigi konusu tek iddia olarak kabul edilebilir.Karsi iddialari sacma olarak yorumlayip sadece bir kesimin iddialarini dogru kabul etmek  bence objektif degildir.

Ayrica Kurandaki ayetler konusunda bilmiyorum hangi kariyere sahip olunarak sacma olduklari ileri sürülmektedir.Kurani bir Kuran karsitinin aciklamasi ile degil bunun üzerinde hayatini harcamis olan din bilimcisi insanlarin anlattiklari ile tartismak gerekir diye düsünüyorum.Yani seviyeli bir tartisma.Insanlarin maymundan olduklari tezini savunurken bitkileri hangi bilim dalinda tartisiyorsunuz.Ayrica insan soyunun maymundan gelmedigini bilimsel olarak kanitlayan bilim insanlarida var onlari ne yapalim.Maymunun biolojik yapisi ile insanin biyolojik yapisinin tamamen biribirine zit oldugunu iddia eden bilim insanlarini Darvinci degiller diye  kabulmü etmeyecegiz.Eger bilim sizler icin cok önemliyse o zaman sadece tek yanli bilim insanlarini degil bu konularda calismalar yapan tüm bilim insanlarini dinlemeniz gerekir.Bence dogru olanida budur.Bilim insani derken din adamlarindan bahsetmiyorum müspet ilim isiginda calismalar yapan ve maymunla insanin hicbir baglantisi olmadigini gerek biyolojik gerek kimyasal olarak ortaya koyan bilim insanlarindan bahsediyorum.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...
Tarih 21.06.2013 at 20:45 , democrossian dedi:

Hiç bu kadar anlamsız bir iddia duymamıştım. Süleyman uçak yapmış da pilotu da kuş muymuş? Kendi niye uçurmuyormuş uçağını? Bu kadar uçuk iddiaları neye dayanarak ortaya atıyorsunuz çok hayret verici doğrusu. 

 

Böyle uçuk ve anlamsız iddiaları dinden başka hangi konuda ortaya atsanız herkes aklınızı kaçırdığınızı kesin olarak bilir. Ama din konusunda ortaya attığınızda bir suskunluk olur. İddianın arkasında evreni yarattığı iddia edilen bir allah var çünkü! "Ne kadar büyük yalan söylerseniz, inanılma şansı o kadar artar" demiştir bir ünlü kişi. Bir başkası da "tarihteki en büyük yalanlar, en fazla kişinin inandığı yalanlardır" demiştir. 

 

İşte dindarları da alabildiğine uçuk, olabilmesi olanaksız iddiaları pervasızca ortaya atmaya sevkeden bu suskunluk. Bu suskunluk kırılmadığı, ateistler "bu olamaz, akla bilime, insanlığa, her şeye aykırı" demedikleri sürece din insanları aldatmaya, sömürmeye devam edecek.

 

 

Bu tamamen efsane. Böyle bir şey olmamıştır. Çünkü olanaksızdır. Statik elektriği bu şekilde asla kullanamazsınız. Bir kalem pil bile aydınlatmada binlerce voltluk statik elekrikten daha kullanışlıdır. Tesla asla ve asla statik elektrikle şehir filan aydınlatmamıştır. 

 

ateizm asıl bilimle çakışır ünlü felsefeciler izafiyet gibi teorilerden sonra köşeye çekilmişlerdir çünkü ateistler isac newton kurallarını benimser onlara göre evren çarşaf gibidir ve başı sonu yoktur peki genişleyen bir evren var ise ve bu big bang ile kanıtlandı fizikçilerin çoğu da bunu kabullenir diyelim e o zaman ateizm in kabul ettiği evren sonsuzdur kuramı batıyor sicim teorileri de bunu batırıyor böylece ateizm ile bilim tamamen çakışıyor asıl ateizm kurguculuk ve hayalciliktir unutma ki eğer zeka ve zeki insanlardan bahsediyorsan ki zekiler sana göre ateist einstein yaşamının son saatlerinde bile eline bir defter alıp tanrının zihnindekini ve bu evreni çözmeye çalışıyorum diye notlar düşmüştür buna bakarsak ne dersen de evren sonsuz olmadığına ve başlangıcı olduğuna göre ve bu tesadüfen imkansız olduğuna göre ki bunların hepsi bilimsel bilgi olduğuna göre maalesef ateizm ve felsefe hayal olmaktan öteye geçemez farkındaysan seninle dinci gibi konuşmuyorum istediğin kadar dini bilgin olsun bilim bilgin yok ki senin hani dincilere bilimden uzaksınız diyip tüm dinleri enine boyuna bilen senin bilim bilgin çok az çünkü biraz bilim bilsen zaten çoğu fizik teorisinin newton ın yaptıkları dışında ki newton ın merkür hesaplamaları ve izafiyet hesaplamaları çökmüştü zaten sen newton cı bir ateist ben ise einstein cı bir inanır oluyorum gibi bir durum çıkıyor ortaya :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.