Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

1) SEFİLLER – VİCTOR HUGO

Fransız edebiyatının en uzun cümlesi, Victor Hugo'nun Sefiller isimli kitabında yer alıyor. 823 kelimeden oluşan cümle, kitabın 3. bölümünde yer alıyor ve 3 sayfaya yakın sürüyor.

 

2) GADSBY - ERNEST VİNCENT

Ernest Vincent’ın 1939 yılında yazdığı “Gadsby” isimli kitap tam 50.110 kelime içeriyor.  İlginç olan bu değil tabii ki; ilginç olan bu 50.110 kelimenin içinde tek bir "e harfinin olmaması...  E harfi içermeyen 50.110 kelime! :unsure:

 

3) TOM SAWYER’IN MACERALARI – MARK TWAIN

Mark Twain'in 1987 yılında yazdığı eseri “Tom Sawyer’in Maceraları” adlı kitap aynı zamanda dünya edebiyatında daktiloda yazılmış olan ilk kitaptır.

 

4) SHERLOCK HOLMES – SIR ARTHUR CONAN DOYLE

Efsanevi roman Sherlock Holmes’un yazarı A. Conan Doyle geçim sıkıntısı çeken bir göz doktoruydu ve bir gün günlük ihtiyaçlarını karşılamak üzere yazarlık yapmaya karar verdi.  Kendisi şu an tüm zamanların en iyi yazarlarından bir olarak kabul edilmektedir. Doktorluktan iyi para kazanabilseydi muhtemelen  bugün “Sherlock Holmes” olmayacaktı.

 

5) SAVAŞ VE BARIŞ – LEO TOLSTOY

Leo Tolstoy’un yazdığı “Savaş ve Barış” isimli eserin yazıldığı yıllarda henüz matbaa makinesi kullanılmamaktaydı bu nedenle eserin el yazmasını Tolstoy’un eşi yedi kez elle yazarak kopyaladı. Bu arada Tolstoy'un soğuk bir kış gecesinde Astapova Tren İstasyonunda soğuktan donarak öldüğünü biliyor muydunuz?

 

6) GÜLİVER’İN GEZİLERİ -  JONATHAN SWIFT

İngiliz edebiyatının önemli isimlerinden Jonathan Swift, “Gulliver’in Gezileri” isimli kitabında Mars'ın iki uydusu olan Phobos ve Deimos’u tam boyutları ve dönüş hızlarıyla yazdı. Gökbilimciler isimleri kitapta geçen bu uyduları kitabın yazılışından yaklaşık 100 yıl sonra keşfettiler.

 

7) KUMARBAZ – DOSTOYEVSKI

Dostoyevski, kumar borcunu ödeyebilmek için “Kumarbaz” isimli eserini yirmi beş günde yazdı. Acelesi yüzünden romanı kendi eliyle yazmayan Dostoyevski, Anna Grigoryevna isimli bir stenograf tuttu ve   daha sonra Grigoryevna ile evlendi.

 

8) LOLİTA – VLADİMİR NABOKOV

Rus asıllı Vladimir Nabokov’un Paris’te İngilizce yazıp yayımladığı “Lolita” adlı roman 12 yaşındaki bir kız çocuğuna ilgi duyan orta yaşlı bir adamın öyküsünü anlatır. Kitap müstehcen olduğu gerekçesiyle Fransa, İngiltere, Kanada, Yeni Zelanda, Güney Amerika ve Arjantin’de yasaklandı. Amerika’da ise ilk üç hafta içinde 100.000 kopya sattı. Bu çok ciddi bir başarıdır.

 

(Burcu Saçkan'dan aktarma yapılmıştır.)

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.