Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İslam Ülkeleri İslam Dini nedeniyle geri kalırlar


abdullahabdal

Önerilen İletiler

İSLAM ÜLKELERİNİN İNSANLARI İSLAM SAYESİNDE İÇLER ACISI HALDEDİR.

Madem hak din islam neden Allah Müslümanlara yardım etmez?
Çölleri Müslüman ülkelere bırakmıştır..
Neden Eğitimi olmayan halkları cahil olan Çöl olan Fakir aç ülkeler Müslüman olur.
Bu Ülkeler Müslüman oldukları için mi Çölde yaşamalarına izin verilmiştir.
Bu ülkeler müslüman oldukları için halkları Dünyanın en kötü şartlarında yaşarlar.
Bu ülkeler Müslüman oldukları için halkları Prens Kral veya baskıcı dindarlar tarafından yönetilerek ezilmeleri sağlanır.

Müslüman arkadaşlar kendilerini bi halt sanabilmektedirler.

Bu haritalara bakarlarsa durumlarını daha iyi anlayabilirler..
Siz çölde yaşadığınız için yaşamanıza izin veriliyor..Aslında Müslüman halk yaşamıyor zaten..karnını doyurduğuna şükrediyor..
Müslüman ülkelerde hergün terörle birbirlerini öldürüyorlar..Bugün suriyede;ürdünde,ırakta,Türkiyede,afganistanda terörden kaç kişi ölmüştür bakın bakalım..
Son bir Yılda Mısırda,Irakta Suriyede Türkiyede Silahla Karışıklıklarda kaç kişi ölmüştür buyrun bakın..Düşünün biraz..
Müslümanlar yaşamıyor..Sadece yaşamalarına izin veriliyor lütfedilip..
İki milyonluk israil üfledimi yerine oturuyor hepsi..benim müslümanım kendini bişey zannedip masal dünyasında uyuyor..
kaçtane arap ülkesi halkı Bir balık restoranına gidip balık yemiştir.kaçtanesi Kara şovalye Yükseliyor filmini seyretmiştir..
Somalide yaşayan kaç müslüman 5 yıldızlı bir otelde tatil yapmıştır.
Yaşıyorlar nasıl..Açlıktan ölmüyorsa yaşıyorlar işte..Bu dünyada ne gerek var değilmi?
Gerçek bu..İşte Müslümanlığın İnsanlığa sunabildiği bu..
Bize Müslümanlığı anlatmaya çalışacağınıza ..Göözünüzü açıp Müslümanlığın ne olduğunu görün..
insanlığa yakışan bir şey değil..

1-Tüm Müslüman ülkeleri bir araya getirseniz bir Çin yapmamaktadır.Nufus ,Ekonomi,Toprak bakımdan tamamen durum açıkça görülebilir.
2-Müslüman ülkelere Allahları çok cimri davranmış.Türkiyeyi tablodan çıkarsanız.Tarım arazisi yok denecek kadar az.Yeşillik ve ormanlık arazi ,Sulak alanlar yok denecek kadar az.
3-İşe yaramayan topraklar özellikle Müslümanlarda kalmış gibi genelde çöl ve boş araziler.
4-Yoksulluk ve açlık insanların demokrasiden uzak yaşamaları.hem sosyal hemde ekonomik açıdan yoksul halklar.iyi yaşayan beyler ağalar sınıfı diğerlerine pay yok.Demokrasiyi elde edenlerden de haklarını almak için sürekli gericilik pompalanarak yardım edilmektedir.
5-Eğitim düzeyi,okur yazarlık oldukça düşük.İnsanlar islam diniyle uyutulup kontrol altında tutularak ülkelerindeki sermaye sınıflarına zorluk çıkarmadan hizmet etmeleri sağlanıyor.
6-Nufus ve ülke büyüklükleri savaşlarda önemlide olmayabiliyor.Küçücük israilin Müslüman Arapların tümünün katıldığı üç savaştan galip ayrıldığını hatırlatalım.Kuran ayetlerinde savaşın ben arkanızdayım sizi galip getireceğim diyen Allahın sözünde durmadığı anlaşılmış oldu.
7-Müslüman ülkelerde Nufusun artış oranın yüksek olması tabi ki hala doğum kontrolü günah diyen çağdışı inançlara bağlı olmaları için sürekli insanlara probaganda yapılmasıdır.
8-Araçlarda yol bulmaya yarayan navigasyon cihazıyla tanıştınız mutlaka.Bu cihaz yukarda ki uydular sayesinde çalışmaktadır.Her arabayı üç Amerikan uydusu kesmektedir. Arabalarımız için geçerli olan evlerimiz için de geçerlidir.Bu sistem ABD ordusuna aitken Dünyanın kullanımına verilmiştir.Kimbilir ABD neleri kullanmaya başladı ki bunu hibe ettiler. Avrupa ülkeleri bu sistemi kendileride kurmak istiyor fakat ABD izin vermiyor.

Sayın Müslüman arkadaşlar gerçek bu.Bizi buhale getirip geri bırakan şeyi sanırım anladınız.
Durum bu iken birçokları hala viyana kapılarına dayanıp cariye ve köle kapabileceğini zannetmektedir.Hatta aman nüfusumuzu artıralım diyerek uygar ülkelere köle bulundurmanın heyecanını yaşamamızı isteyenler bile var.Neme lazım uygar ülke daha köle ve boğaz tokluğuna çalışacak insanlar lazım dediğinde.Elimizde mavcut Yok bizde demiyelim.

Hadi teknolojik olarak ileri ABD ye sömürülmemizi zorunluluk olarak görebilirim.Eh be kardeşim Bizden çok geri olan Araplara kültür olarak sömürülmeye devama ne diyelim.

Dinler işgalle yayılırlar.Bakın Dünya haritasına Müslümanların işgal ettiği topraklar Müslüman. Hristiyanların savaşı götürdükleri yerler Hristiyan.Hristiyanlar ve Müslümanlar Çin ve doğusuna geçemedikleri için orada yoklar.Dinler savaşla esir aldıkları halklara şırınga edilirler.Maalesef Araplara orta asyada yenildiğimiz için Müslümanız.Tarihimizi iyi okuyun gerçekleri anlayın.
Arapların kaç milyon Türk erkeğini köle kaç milyon Türk kadınını cariye yapıp dünyayı onlara zindan ettiğini unutmadan yaşayın.

Bir Türk nasıl Allah la arasında elçi diye bir Arabı kabul eder ve bir Arap a efendim peygamberim der.Bunu aklım almıyor ve utanıyorum.Türklere elçi olmak Araplara mı kalmış.Allah bir elçi gönderecek olsa Türkü göndermezmiydi.Niçin bize bir arabı göndersin.

Bu kadar da saf olmayalım.Madem ahmaksınız hiç olmaz sa Türküm demeyi bırakın!!!
Gerçek ve sapına kadar Türk olanların soyunu kirletmeyin..Arabım deyin çıkın işin içinden..

MÜSLÜMAN ÜLKELERE TEK TEK BAKALIM..
Araplar kendilerini yoksulluk ve insanlık dışı koşullara zorlamakla kalmayıp işgal etmiş oldukları Afganistan.Pakistan.Türkiye,İran gibi ülkeleride kendileriyle beraber insanlık tarihinin karanlık çukurlarına asılıp düşürmüşlerdir.Somali ve afrikada Allah çocukları açlıktan öldürmektedir.

AFGANİSTAN: Yıllardır iç savaş içerisinde,Ülke de yaşamı televizyone çeken İranlılar tarından tanıma şansımız oluyor.Bizim ülkemizdeki 500 yıl önceki şartlar bile oradan daha iyi.İnsanlar yıllardır mutsuz huzursuz.kadınlar evlerinden başını çıkaramaz durumdalar.Röportaj yapan sunucu bayana konuşurlarsa Müslümanlar tarafından öldürüleceğinden korkuyor.

IRAK: Mezhep kavgalarıyla ,ülkeler arası mezhep savaşlarıyla 30 yıldır insanların yaşadığı bile belli değil.hergün yüzlerce insan ölüyor.Kürdistan kurdurulmasının ilk adımını saddam gidiyor ayağına bize yutturdular..Saddam gitti Türkiye kurtuldu masalı..

İRAN:Ülkemizde yıllardır insanlar Kominizm gelecek ve kapalı şartlarda yaşayacağız diye korkuturlardı.İşte iranda 30 yıldır yaşanan komünizmden bile korkunç bir rejim.Dikta ülkelerinden kötü karşı çıkanıda öldürüyorlar.Cumhurbaşkanı bizim ülkemizde sokakta dolaşsa herkes sadaka vermek için çabalar.

SURİYE-ÜRDÜN: Arapların düzgün olan insanlarının mutlu olduğu iki ülke Dindar Müslüman ülkeler bu mutluluğu onlara çok görüyor ve karıştırmak için suud kıralı bara basıyor.Esad gidecek Türkiye kurtulacak masalıyla uyutuluyor insanlar..sıra irana gelecek..sonrada paşa paşa türkiyeye Kürdistan için milyonlarca ölü..

MISIR-YEMEN-LİBYA…Ellerinde silahlarla insanlar görüntülerde hep.Halklarına iyi yaşamı çok görüyorlar.Açlık yoksulluk ve sefalet.Ülkeler çağdaş yaşama kavuşurken..islam adına % 99 çöl olan ülkenin toprakları halklara cezaevi yapılmış oluyor..

AFRİKA MÜSLÜMANLARI: Ne soralım ne söyleyelim çocuklar açlık ve susuzlukla boğuşuyor.Açlıktan milyonlarca insan ölmek üzere.Müslüman ülkelerde kendi probagandasını yapmak için bedava gazete dağıtanlar parayı gazeteye basıyor..Açlıkla boğuşan ülkelere ABD ,Fransa ,İngiltere,Almanya yardıma koşuyor..

TÜRKİYE: 1980 den buyana İşte yukardaki islam ülkelerinin seviyesine indirebilmek için sürekli islam pompalanıyor ABD tarafından.ABD tarafından beslenip oradan fetva verenler var.
Yakında insan hakları ve demokrasiyi özlemle arayacak hale getirdiler. Halkın çoğu işbirlikçi.çoğu vurdumduymaz.çoğu korkak.Çocuklarını düşünmüyor bana ne olanlardan diye başına bir şey gelir diye zavallı durumunda yaşamayı gururuna yedirebiliyor.

İşte İslamınız bu..Hem insanlara hemde ülkelere hayatı zindan ediyor..
Allah neden cehennemle korkutup insanların yaşamlarını çekilmez yapsın ki..
Böyle olmak Allahın işine gelmez..Bu Halkı koyun gibi yöneten Ağa,şeyh,Kral ve sermaye sınıfının işine gelir.

Anlasana be adam!!!! Neden fıransa humeyniyi beslesin.Neden ABD suud kıralını korusun,Neden Fetullahı ABD beslesin!!!

 

Her saniye Kaç müslüman açlıktan ölüyor aşağıdaki kinke bakarak görebilirsiniz.

http://www.worldometers.info/tr/
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

musluman ulkeler ; muslumanligin geregini yerine getiremedikleri icin geri kaldilar ; bu donemi zaten hadisler haber vermistir ..

 

iman zefiyetinden dolayi modern putperestler haline gelen muslumanlar aklen ve zihnen yorgun ve hastalikli hale gelmislerdir ;

 

iman zafiyeti ise dialektik felsefenin insanlara benimsetilmesi ile olusan bir perdelenmedir

 

evrim teorisi ve canliligin tesadufen meydana geldigini insanlara benimsetirsen bunu da bilimsel bir propoganda ile yaparsan ;

 

insanlar bilinc altinda perdelenir tabi .. dini bilim ile bagdastiramayacak bir perde cekilir ..

 

 

gelismis ulkeleri de goruyoruz ; puro icip kadin ceviren ; duzensiz gelir dagilimi ile pervasizlasan bir haldeler ;

 

zaten yakin tarihte ne kadar somurgeci ve katliamci olduklarini da biliyoruz .. tum bunlar dialektik felsefenin ruhu perdelemesi ile meydana geliyor ..

 

dunya tarihine yon veren olaylar donemin hakim zihniyeti dogrultusunda cizilir ; bunu anlamak istemiyorlar ..

 

darvinin teorisinin populer oldugu donem; 2. dunya savasini baslatmistir ;  somurgeciligi tesvik etmis ve guc savasina her ulkeyi zihnen ve bilimsel bir kuresellikle hazirlamistir !

 

bunu farkedebilmek gerek ; hicbir icraat onu mecbur kilicak bir fikir sistemi olmadan meydana gelmez ! hele hele bilimin tesviki isin icindeyse !

 

 

tek sikinti bu netice hemen sonuc vermez- uzun dusunmek lazim ; darvinin ektigi evrim teorisi nasil ki 2. kusakta sumbullendi ise ; onu yikinca da 2. veya3. kusakta dinin nuru filizlenicektir .. bugun foton cagindan hepimiz haberdariz ; ve bu cag oncesi evrim ve materyalizmin ilmen yikilmasi tesaduf degidlir !

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

musluman ulkeler ; muslumanligin geregini yerine getiremedikleri icin geri kaldilar ; bu donemi zaten hadisler haber vermistir ..

 

iman zefiyetinden dolayi modern putperestler haline gelen muslumanlar aklen ve zihnen yorgun ve hastalikli hale gelmislerdir ;

 

 

Burada söylediğine göre Dünyada tek müslüman kalmadı yok demekki..

Kandırılmış zeki olmayan geri kalmış ülkelerde yaşayan insanlar var.

 

Cübbeli sarıklılarda Muhammedin icad ettiği cep telefonunu görmek güldürüyor insanı..

Ya deve yerine arabaya binmeleri..dahada komik..

 

Birde İnternet ve bilgisayara girmeleri yokmu şu müslümanların..

Hey ya ..lazım bişey olsaydı Muhammed icad ederdi kardeşim niye kullanıyorsunuz..

Materyalist bilimin icadlarınıoriginal.gif

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Burada söylediğine göre Dünyada tek müslüman kalmadı yok demekki..

Kandırılmış zeki olmayan geri kalmış ülkelerde yaşayan insanlar var.

 

ewt ; ilim cinde bile olsa alinmali ; bilime tesvik olmali .. uretken olunmali ..

 

Ama Kurana uymuyorlar ; bu da zaten haber verilmis .. ummeti parca parca olacagi bir donemin olacagi bildirilmis ..

 

muslumanlik tarihinde hicbiz zaman bu kadar hurafe ve gizli dinsizlik olmamasti .. o donem bu donem .. ahir zaman !

 

 

Cübbeli sarıklılarda Muhammedin icad ettiği cep telefonunu görmek güldürüyor insanı..

 

 

:D

 

Ya deve yerine arabaya binmeleri..dahada komik..

 

o donemde de ateistler vardi ; onlar da o donemde deveye binerlerdi :D

 

devrin sartlari icinde bakmak lazim ..

 

 

Birde İnternet ve bilgisayara girmeleri yokmu şu müslümanların..

 

tabi ki giricekler :D

 

internetten de Allahin varligi ve darvinizmin curudugu surekli yayiliyor ..

 

Hey ya ..lazım bişey olsaydı Muhammed icad ederdi kardeşim niye kullanıyorsunuz..

 

icatlar Allahin eli iledir ;

 

cep telefonu da bilgisayar da Allahin izni iledir ...

 

onemli olan bunu en iyi sekilde degerlendirmektir !

 

 

Kuranda madem ki dunya hayatini en verimli sekinde degerlendirmek gerekiyor ;

 

bunun icinde hepsi var  ;

 

 

bos konusmak telefon konusmalarinda da gecerli :D bos islerle ugrasmak internette facebookta sabahtan aksama duran kisiler icin de gecerli : ))

 

 

Materyalist bilimin icadlarınıoriginal.gif

 

 

 

materyalist bilim yoktur bilimin kendisi Allahin tekelindedir ;

 

 

bunu darvinizmi yikan ateist bilim adamlari kendi kendilerine farkettiler :D

 

 

200 den fazla darvinis bilim adami bilime tarafsiz baktiklari icin darvinizm ve materyalizmin gecersizligini kendi gozle ile gorduler ..

 

 

bilimsel bulgulari ateistler de bulmus olsa Allahin dedigi yone bir isaretler silsilesi ortaya cikiyor : ))

 

 

 

 

 

OLAY BU : )

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kızılderililer de bilim Manitu'nun tekelinde diyorlar.

 biggrin.png

 

ilahi meraba

 

isimlere takili kalma da neye inaniyosan inan cnm .. kizilderililer Manitu' yu nasil tanimliyor ?

 

Allah'in kendine verdigi genel bi isimdir Allah ; Arapcada da ilah demektir ... 99 tane isminin tecellileri oldugu icin hepsini kapsayan ismi ile Allah diyoruz o kadar ...

 

 

Hangisine inanayım? Neden?

 

 

hic farketmez ; Aklin yolu bir ;

 

sen o yola sagdan cikarsin; baskasi soldan cikar ; yollar ayni kapiya cikar ..

 

Allah akilla bilinir .. benim mantik hatasi ya da akilsizca yada cildirmis bir tavir takindigimi gorduysen (ki gormussundur)

 

inanmamakta haklisindir cnm a aa laughing.gif  

 

 

 

 

 

tek sorun dini hurafelerle ve batilla karisik bir temelde tanimliyorsun ..

 

 

 

 

halbuki Kuranda tum yonetim sekilleri vardir ; buraya cok taktiniz

 

hz. Yusuf doneminde modern hapisaneler vardi mahkemeler yapilirdi ; hz. Musa doneminde gocebe hayatlar ; Hz. Suleyman doneminde kuresel dunya rejimi hakimdir ..

 

Peygamberimiz doneminde de o sartlara uygun caydirici agirlikli bir yonetim sekli daha uygundu ; caydirici yani kirbac, sopa vs ..

 

ama bu demek degil ki onlar eski kafaliydi ...

 

 

 

 

su an bir dunya savasi cikca ve savas stratejisi olarak tum teknoloji sirketlerini imha etseler ; dunyada hizli bir gerileme baslar .. savas yillarca devam etse goruruz ki teknoloji ilerleyedebildigi gibi gerileyedebiliyor da...

 

savas insanlarin cogunu yok etse  ve en sonunda zorbela bitmis olsa gorursun ki kabileler yeniden kurulur ve sistem yeniden seriat sistemi ile baslar .. cunku pratiktir ve gereklidir ...

 

 

kimse ileriki tarihlerde neler olucagini bilemez !

 

2. dunya savasini cikaran zihniyet nasil ki evrim teorisi idi ; 3. dunya savasi icin de benzer bir akim ekilebilir ve o tohumlar yillar sonra sumbullenebilir .. bunu bilemeyiz ..

 

 

 

ama Kuranda her yonetim sekli vardir ; Sebe Melikesi Belkiz da kadin bir onderdi ve ekibi vardi ; danistay kurulu vardi ...

 

 

 

 

Kuran herseyin en guzel aciklamasi ile inmistir ve her cografyaya gore ornek verilmistir ; seriat ta yonetim sistemlerinden bir sistemdi o kadar  bunu abartmaya gerek yok !

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

uzun lafin kisasi modern cagda da eski cagda da tek bir acil ihtiyac vardi ;

 

 

ADALET

 

 

gunumuzun modern adaleti bile tartisiliyorken ;

 

 

gecmis topluluklarin Adaleti saglama bicimleri elbette ki adil kisiler ile oldugunda bu makul hale gelmistir

 

seriat ta, modern mahkemeler de adaleti ayakta tutmaya yonelik tekniklerdir ; onemli olan bunu adil bir sekilde yerine getirebilmektir ..

 

hz. Yusuf doneminde hapisaneler ve mahkemeler vardi, ki o donem Kurandan cok daha onceki bir devirde yasanmisti .. gunumuzde bakiyoruz ayni yontem .. saniklar huzura getiriliyor ve yargic adaleti sagliyor .. Kuranda her yonetim sekli vardir ...

 

kisasa kisas yontemi adaletin inceligini vurgulamak icin harika bir yontemdir ..  kaldi ki Allah intikam ve ofke ile hareket etmeyi de yasaklar ... yani ayette dedigi gibi ;

 

 

size kotuluk yapanin cezasi bunun aynisi iledir (kisas yontemi) buna ragmen affederseniz sizin icin daha hayirlidir (ayet) 

 

baska bir ayette hayirlarda yarisin der ; Peygamber tek bir haksizlik icin bile kisas uygulamamisitir .. ve dusmanlarinin cogu onun dostu olmustur .. hayirli olmustur yani .. Kuran kusursuzdur !

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 7 ay sonra...
  • 8 ay sonra...

Bu laflarinla islam dininden çıkmış bulunuyorsun müslüman mezarligina gömülmek senin için değil. Müslüman olmayanlar öldükten sonra hicbir zaman cennete giremiyecekleri için bu dünyada zenginlik zevk sefa keyif silah üstünlüğü ile yaşıyorlar verimli topraklarda,her toprağın bir faydasi vardir petrolde çölden çıkar verimli toprağın ürününü satin alir baliklari satinalir tonlarca. kurani kerimi de inkar etmişsin sen yaratıcıyıda, sozlerinden belli dinsizsin sen.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

İlk olarak "sayesinde" kelimesi olumlu anlam içeriği belirttiğinden, bu kelimeyi kullandığınız bir cümleyi olumsuz bir ifadeye bürüyemezsiniz.Teziniz bu basit teknik hatayla iç tutarlılığını kaybetmiştir.

"Batılı ülkeler katil ve sömürgeci olduklarından refah içindedirler." kalıbını kendi cümlenize uyarlarsanız, belki -en azından- şekil yönüyle anlamlı bir beyanınız olur ve ciddiyete muhatap görülür.

 

Şimdilerde mütekellim bulmak ne zor...

Saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 8 ay sonra...
Misafir mesut bagdad

tum soyledikleriniz dogru. ama! seni yaratan benide yaratmistir... bunu unutmaman lazimki iki tanri yoktur. seni, beni, herkesi ve herseyi yaratan yuce allahtir, ve muhammed [sva] onun kulu ve resuludur. biz muslumam olarak ustumuze dusen vazifelerini yapamadigimizin kanitidir soyledikleriniz. katiliyorum...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İslam Ülkeleri İslam Dini nedeniyle geri kalırlar

 

 

 

 islam ulkeleri islamin gerekliliklerini yerine getirmede cekimser kalmaya basladiklari icin geri kaldilar 

 

 islamda FAiz haramdir ! ama bakiyoruz faiz milletin belini bukuyor !

 

 islamda malinin 40 ta 1 ini hibe etmen emri vardir ama bakiyoruz komsusu acken tok yatan kisi yemeginin geri kalanini yine kendine sakliyor !

 

 

 

batilasalim derken batinin kendini oldurmeyen zehri bizi perperisan ediyor farkinda degiliz !

 

 

 

 

 

yahu birine 100 lira borc verince onu 120 lira olarak geri almak nedir ! sen bunu yaparak milletin zaafindan kar ediyorsun ! uzun vadede de milleti bu zaaflara mecbur birakiyorsun !

 

ekonomiyi bu kara para batirmaktadir ! faize kaptirilan para piyasayi rahatlatan ve ekonomiyi canli tutan para dongusunden surekli  manupule edilmektedir !

 

Kuranda ekonomiyi canli ve toplumu maddi yonden bereketli tutabilicek butun tedbirler alinmistir !

 

Acilara din degil dinsizlik sebep olmustur !

 

 

onun da ozunde insanlari dunyalik telasina dusuren asil sey ise iman zafiyeti ve ahiretlerinin kayba ugratilmasidir ! 

 

insan ahireti hesabina katmadi mi yolunu sapitti demektir .. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...
  • 2 hafta sonra...

islam dini işlevsiz bir din. gerçek olsaydı insanlara yararı olabilirdi

ama gerçek olmadığı için her yaştaki insanalara zarar veriyor.

Dinleri işlevli ve islevsiz dinler olarak mı ayırıyorsun? Arap Islam ya da Osmanlı Devletleri için ne diyeceksin peki? Onlar zamanlarının en ileri toplumları idi. Din yine Islam idi.
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

osmanlı hiçbir zaman ileri toplumlardan biri olmadı. ileri toplum dediğin buluntu yapar, eser bırakır. osmanlıdan kalan eserler camiler hanlar hamamlar, başka ne var? ne zaman akıl ile kas gücü eşitliği bozuldu, osmanlı tarihe karıştı o zaman. çünkü osmanlı akıl yürüten bir toplum değildi. halkı müslüman, sarayı belirsiz idi. müslümanlar osmanlı içinde cahil idiler. okuyan ve memur olanlar genelde ermeni ve yahudi azınlıklardı. osmanlı, saraya muhalefet etmesinler diye Türkleri de okutmazdı. Türkleri yaknızca savaşta önplanda tutardı. askeri uçak, tank, tüfek icadından sonra osmanlı savaş kazanamadı. bunda en etkin pay, islamın ganimet-yağma kültürüdür. osmanlı ticareti savaşlarda kazanılan ganimet-yağma temelli olmasından ötürü yitirilen savaşlar osmanlıyı sarstı. Dinin ayetlerini, devletin yürütme işlerinde kullanmasaydı osmanlı pekala başka bir tarih bırakabilirdi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ileriden anladığım zamanına göre sözü geçen askeri güç olarak diğerlerine söz geçirebilen devletti. Zamanının geri devleti ise nasıl Viyana'ya kadar gidecek?

 

Islam tarihinde Ibn-i Sina'yı, Ibn-i Rüşd'ü, Farabi'yi falan ne yapacağız peki. Bu adamların ortaya çıktığı toplum da Islam toplumu değil miydi?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Viyana'ya kada gitmesi askeri güçtü tabiki, onunda kaynağı ganimetti. müslümanlar teknolojik yenilik yapabilen toplumlar olmadılar. bak bakalım kimi gösterebilirsin? manyetik füze yapan amerika,  balistik füze yapan çin, nükleer füze yapan rusya... kaç tane islam ülkesi var, göster bir tane bunlarla yarışabilen!

 

islam alimlerine gelince... İbni Sina tek Tanrı'ya inanan ve Muhammed'ın elçiliğini görünürde kabul eden bir bilim adamıydı, bunun aksini apaçık iddia etmesi, kendi ölüm fermanını imzalaması demekti ama gerçekte İbni Sina agnostik karaktere sahipti. İslam dinini çok iyi bilen bir kişi olarak kafirliğini ilan ettiği takdirde başına gelecekleri haliyle çok iyi biliyordu. Oysa İbni Sina İslam'ın saçmalıklarını görerek otobiyografisinde ölümden sonraki yaşam hakkında görüşlerini şu şekilde dile getirmiştir "Ölümden sonraki yaşam, dinlerden öğrenilen bir kavramdır. Ölümden sonraki yaşamın gerçekliliğini kanıtlamak için dini dogmalara inanmak ve peygamber sözlerini kabul etmek mümkün değildir." (Ibn-i Sina ve Teoloji" by Arthur J Arberry) 

"İbni Sina nın Allahın huzurunda ölümden sonra dirilip hesap vermeye inanmadığını bazı diğer felsefe tarihçileride yazmaktadır. Ona göre Hz Muhammed bedevi Arapları medenileştirmek isterken bu amaçına ulaşabilmek için cesedlerin ölümden sonra yeniden dirileceği esasını ortaya atmıştır." (İslamda Felsefe Tarihi, T. S. Boer, sy. 102)

İbni Sina bu sözleri ve düşünceleri yüzünden diğer bir islam alimi olan El Gazali tarafından kafir ilan edilmiştir. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tarihi olayları olguları kendi şartları içinde değerlendirmeliyiz. Osmanlı bir dönem ileride idi. Başka bir dönem geride kaldı. Bir dönemin zihniyeti sadece dinle belirlenmez. Bir sürü etken vardır. Burada faturayı sadece dini anlayışa kesmek doğru ya da bilimsel değildir.

Ibn-i Sina değerlendirmen de böyle. Gazali onu görüşleri nedeniyle tekfir etmiştir.

Ama bazılarına da sahip çıkmıştır. Tekfir etmek dinden sapmalarini ortaya koymaktir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İslâm dünyasını geri bırakan maddî ve manevî sebepler nelerdir? 


 


 


1- GİRİŞ VE AMAÇ : Dünya tarihinde benzerine rastlanmayan, Asr-ı Saadet olarak isimlendirilen ve insanlığa yaşayabileceği en mükemmel, müreffeh dönemi yaşatan, Çin Seddinden Avrupa’nın ortalarına kadar üç kıt'aya hükmeden ve asırlarca coğrafyasında yaşayan farklı etnik, din ve kültüre sahip, insanlara barış, huzur ve saadet getiren İslâm dininin mensupları olan Müslümanlar ve İslâm Dünyası, neden ve nasıl, hangi sebeplerle dünyanın en karışık, sürekli savaş ve kaosla çalkalanan bir bölgesi haline gelmiştir. Neden geri kaldık ve İslâm Dünyasını geri bırakan maddî ve manevî sebepler nelerdir? Bu çalışmamızda bu sorulara cevap aramaya çalışacağız.


2- İSLÂM ÜLKELERİNİN EKONOMİK, SOSYAL VE SİYASAL YAPILARI


Genel bakış


Yeryüzünde değişik ülkelerde yaşamakta olan 1,5 milyar dolayında Müslüman bulunmaktadır. Müslüman ülkelerden 57’si bağımsız iken halen bağımsızlık mücadelesi veren üç ülke bulunmaktadır (KKTC, Filistin ve Çeçenistan). Müslüman ülkelerin % 90’ı Sünnî’dir.


Etnik yapı olarak, çoğunun Asya ve Afrika kıtalarında olmalarının etkisiyle buradaki halklardan oluşmaktadır ve çok renkli bir görünüm arz etmektedirler. Müslümanların çoğunluğu Araplar, Türkler, Kürtler, Farslar v.s. ırklardandır.


Siyasal yapı


İslâm ülkelerinin birçoğu, geçen yüzyılda bağımsızlığını kazanmış ülkelerdir. Nitekim Osmanlı Devleti’nden sonra dünyada sadece Türkiye, Afganistan ve İran olmak üzere üç bağımsız ülke kalmıştı. Zamanla hepsi bağımsızlıklarını kazanmışlardır. Şu anda 57 bağımsız İslâm ülkesi bulunmaktadır.


Birçok İslâm ülkesinde çok partili parlamenter sistem uygulanmakla birlikte muhalefetlerin etkinliği yoktur. Ancak çok partili demokrasinin bütün İslâm ülkelerinde aynı düzeyde uygulandığı söylenemez. Bazı ülkelerde görünüşte çok partili bir sistem olmasına rağmen, ülke diktatörlükle yönetilmektedir. Diğer bazı ülkelerde de demokratik parlamento ile birlikte krallık göze çarpmaktadır. Bir kısmında da sadece krallık vardır. Ortadoğu ülkelerinin çoğu etnik yapılarından dolayı istikrarsız bir siyasal yapı arz etmektedirler.


Ekonomi


İslâm ülkelerinin büyük bir kısmının ekonomisi, sömürgecilikten kısa bir süre önce kurtulmuş olması, iç barışın sağlanamamış olması, eğitime yeterli önemin verilmemiş olması ve savaşlar gibi sebeplerden dolayı kötü durumdadır.


Genelinde, tarım sektörü ekonominin itici gücü olmasına rağmen, bölgede hammadde üretimi de oldukça yüksektir. Bütün olarak incelendiğinde, dünyanın pek az ülkesinde bulunan yeraltı ve yerüstü kaynaklarına sahip oldukları görülür. Bu ülkelerin sahip oldukları kaynakların dünya üretimi içindeki payını şöyle sıralayabiliriz.


Dünya petrol üretiminin % 70’i, kauçuk üretiminin % 70’i, uranyum yataklarının % 39’u, kalay üretiminin % 52’si, şekerpancarı ve şekerkamışı üretiminin % 31’i, doğalgaz üretiminin % 51’i, fosfat üretiminin % 41’i, bor yataklarının % 67’si.


Bunun dışında Malezya, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Fildişi Kıyıları ve Maldivler gibi turizm ve eğitime verdikleri önem sayesinde ekonomileri iyi olan ülkeler de bulunmaktadır.


Çoğu İslâm ülkesinin GSMH’ si 1000 $’dan daha aşağı seviyededir. Ekonomisi kötü olan ülkelerin, genel olarak tarım ve hayvancılıkla uğraştığı göze çarpmaktadır. İslâm Konferansı Örgütü üyesi ülkelerin ekonomileri 2004 yılında yüzde 5.7 büyümüştür. Bununla birlikte, dünya nüfusunun yüzde 22’sini oluşturan İslâm Konferansı Örgütü üyesi ülkelerin, dünya gayr-ı safi gelirinden aldığı pay % 5, dünya ticaretinden aldığı pay ise yalnızca % 8’dir.


Milletlerarası verilere dayanılarak yapılan hesaplamalara göre dünya petrol rezervlerinin % 64,51’i sekiz körfez ülkesinde bulunmaktadır. 1990’lı yıllara girmeden önce British Petroleum tarafından yapılan bir araştırma sonucuna göre 1988 yılı üretimi esas alınır ve yeni petrol kaynaklarının da keşfedilemeyeceği varsayılırsa İran, Irak, Abu Dabi ve Kuveyt’in petrol rezervlerinin en az 100 yıl, Suudi Arabistan’ın ise 95 yıl hiç zorlanmadan ihtiyaçlara cevap verebileceği belirlenmiştir.


Eğitim


İslâm ülkelerinin geçmişine baktığımızda eğitim bakımından zirveye ulaştıkları ve asırlarca lider olduklarını görürüz. Avrupalı ülkeler tarafından takip edilmiş ve örnek alınmışlardır. Bilim, san’at, edebiyat ve eğitimde en önde yer almışlardır. Ancak bugüne baktığımızda, eğitim sisteminin gelişmiş olduğu söylenemez. Bazı ülkelerde hâlâ zorunlu eğitim sistemine geçilemediğinden dolayı, kız öğrenci sayısının oldukça düşük olduğu göze çarpmaktadır. Modern anlamda eğitimin genellikle şehirlerde yoğunlaştığı, bilimsel usullerden mahrum oldukları ve teknik okulların azlığı dikkat çekmektedir.


İKÖ tarafından organize edilen başlıca uluslararası İslâm üniversiteleri


* Nijer İslâm Üniversitesi (Niamey-Nijer)


* Uganda İslâm Üniversitesi (Uganda)


* Malezya Uluslararası İslâm Üniversitesi (Malezya)


* Bangladeş İslâm Üniversitesi (Bangladeş)


3- İSLÂM DÜNYASININ BATI İLE KARŞILAŞTIRILMASI VE İSLÂM DÜNYASININ GERİ KALIŞ SEBEBLERİ


Tarihte, başta Asr-ı Saadet olmak üzere, birçok dönemde bütün dünyaya örnek olabilecek bir medeniyet sunmuşken, neden sonradan Batı karşısında geri kalmışız? Yazılan kitaplar Kur’ân’a ayna olması gerekirken gölge haline gelmiş, dinî ilimler ve dünyevî ilimler gibi bir ayrıma gidilerek, kâinat ulemânın gündeminden çıkarılmış ve felsefe ehline bırakılmıştır. Ayrıca dünyevî ve uhrevî ayırımdan yola çıkarak dünyayı fen ve felsefeye, ahireti ise ilahiyata ait gören ve pozitivist izler taşıyan bir tasnife gidilmesi de sorunun temelini teşkil etmektedir.


Günümüz İslâm dünyasına baktığımızda ekonomik, siyasî, sosyal ve kültürel yönden geri kaldığımız bir gerçektir. Geri kalma sebeplerini birçok yönüyle değerlendirmek mümkündür. Biz burada ekonomik, sosyal, siyasal, eğitim, kültürel, psikolojik ve fert bazında bir değerlendirmeye tabi tutacağız.


Ekonomik faktörler


Çalışma isteği ve kazanma arzusu zenginleşmede iki önemli saiktir. Bizi maddeten geri bırakan sebepler;


- Çalışma meylinin ve şevkinin kırılması,


- Dünyanın, ahiretin tarlası olması gerçeğini idrak edemeyişimiz,


- Tevekkül sırrının yanlış anlaşılması; gayret ve çalışmanın sonunda olması gereken tevekkülü, işin başında yaparak tembellik etme,


- “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” hadisini anlamayan bazı adamlar ve vaizler, çalışma meylini ve şevkinin kırılmasına sebep olmuşlardır.


- Geçim kaynağı olarak asıl olan; san’at, ziraat ve ticaretin terki ile memuriyet ve askerlik ile iştigal etmemiz: Özellikle Osmanlının son zamanlarında Müslümanlar memuriyet ve askerliğe rağbet göstermiş, ticaret ve san’at gayrimüslimlerin eline geçmiştir. Günümüzde dahi insanların teşebbüs ruhları körelmiş, bunun sonucu olarak tembellik ve rahatlığa düşkünlük ile memuriyete yönelmişlerdir. Oysa memuriyet, hamiyet ve hizmet için olmalıdır. Memuriyeti sadece geçim kaynağı ve menfaat için yapmak bir nev’î dilencilik ve çingeneliktir. Memuriyet ve askerliğin bize münhasır kalması, neslin etrafa saçılıp dağılmasına ve servetin zayi olmasına sebep olmuştur


Sosyal Faktörler


Toplum tabakaları arasında meydana gelen isyanlar, çatışmaya sebep olan görüş ayrılıkları ve ihtilâllerin insanlığın gelişimine bir engel olduğu gerçeği inkâr edilemez. Tabakalar arasında uçurumlar, yüzyılımızın en yıkıcı akımları olan sosyalizm ve komünizmin doğmasına da sebep olmuştur. Yardımlaşmanın en güzel örneğini oluşturan zekât ve diğer yardım vasıtalarının yerleşmesi ile bu olumsuzluklar ortadan kalkabilir. Böylece zenginle fakir arasında köprü teşkil edilerek toplumsal barış sağlanmış olur.


Bugünkü bankacılık sisteminin temelinde “Sen çalış, ben yiyeyim.” anlayışı yatmaktadır ve bugünkü Batı medeniyetinin ekonomik temeli bankacılık sistemine dayanmaktadır. Bankalar aracılığı ile insanlar tüketime özendirilerek, ahlâksızlaştırılmakta, bataklığa sürüklenmektedir.


Fransız İhtilâli ile dünya geneline yayılan ve İslâm dünyasına da sirayet eden ırkçılık mânâsındaki menfi milliyetçilik, Avrupa’nın parçalanmasına sebep olduğu gibi İslâm dünyasının da parçalanmasına sebep olmuştur.


Kişisel faktörler


Cehalet, bunun sonucu olarak da dinde ayrılıkların ortaya çıkması, kötü ahlâk ve davranışları doğuran fakirlik ve toplumsal birliğin bozulması, kin ve ayrılıkların ortaya çıkması gibi üç temel hastalık, toplumların geri kalmalarına sebep olmuştur.


Ümitsizliğe kapılma, kendini üstün görme, nefsini düşünüp başkasını düşünmeme, başkalarının tembelliğini kendine mazeret gösterme, işi başkasına bırakma, rahatını fazla düşünme, Allah’ın vazifesine karışma gibi davranış bozuklukları da kişinin, dolayısıyla toplumun geri kalmasına sebebiyet vermektedirler.


Bugünkü medeniyet harikaları, Allah’a şükrü gerektiren bir nimet olması gerekirken, insanları heva ve heveslerine tabi kılarak tembelliğe, gelenek ve adetlerle gerekli olmayan ihtiyaçları zorunlu ihtiyaçlar haline getirerek kanaatsizliğe ve iktisatsızlık yoluyla sefahate, israfa, zulme ve harama sevk etmiştir.


Siyâsî faktörler


İslâm âleminin geri kalmasında, siyasî olarak antidemokratik ve baskıcı rejimlerin iktidarda olması önemli bir sebeptir. Baskıcı rejimlerde insanların fıtrî kabiliyetleri de körelir. Birçok Müslüman ülkenin son zamanlara kadar Batının sömürgesi altında olduğu da bir gerçektir.


Psikolojik ve manevî faktörler


1. Yeisin (ümitsizliğin) yayılması, (Ümitsizlik Müslümanların kalbine yerleşen çok dehşetli bir hastalıktır, Batılıların Müslümanları sömürge altına almalarında önemli bir etkendir. Aynı zamanda insanları kendi menfaatlerini düşünmeye sevk ederek yüksek ahlâkı öldürür.)


2. Doğruluğun ölmesi,


3. Adavete (düşmanlığa) muhabbet edilmesi,


4. Müslümanları birbirlerine bağlayan manevî bağların bilinmemesi,


5. İstibdat (baskıcı rejim) arzularının yayılması,


6. Himmetin şahsî menfaate hasredilmesi.


 


 


 


 


Soruna cevap alamadıysan lütfen bilmemi sağla bu internet bilgisayar fazla anlamıyorum ayrıca lütfen günümüzün her türlü manevi ve maddi derdine deva olan günümüz için ilaç olan risalei nuru oku sana demiyorum ki nurcu ol sana demiyorum ki tarafsız olarak oku SADECE OKU taraflı oku nefretle oku istediğin şekilde oku sorununa cevab bulursun 


Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ya da şöyle desek Osmanlının ileri olduğu dönemde Batı kapitalizminin manifakturu sanayi devrimi ortaya çıkmadı. Batı geri olduğu için aydınlanma çağına girmediği için kısacası feodal çağda kilise baskısı altında izlediği için Osmanlı ilerideydi. Çünkü merkezi yönetimi çok güçlüydü ve saltanat sermayeyi tek elde toplamış güçlü oldular kurabiliyordu. Fatih'in ilim adamları ile Sohbetleri olurdu. Acaba Ibn-i Sina'yı tekfir etmesinden dolayi Gazali'nin değil onu savunan Ibn-i Rust'un yanında yer alsalardı durum çok mu farklı olurdu? O Rüşd ki Batı onunla skolastigini kurdu. Hayır olmazdı. Dostum motor ekonomi. Marks haklı. "Boşuna din geri bıraktı" tezini savunmaya çalışmayın. Altyapı üstyapıyı belirliyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Ne alakası var!? Gâvur olunca terakki mi edecekmişiz?sleep.png

Fen ilimleri ve dini ilimler beraberce okunmalı.  Ne gavur olalım ne de yobaz.

Biz tembellikten geri kalmışız. Cehalet, zaruret ve ihtilafı giderelim gerisi gelir.

 

Küfrün fikir bazında tutunacak dalı olmadığından bunu yapıyor.

İnsanların İslamiyet ile arasına perde koymak için İslamiyet'i gerilik ve terörle ilişkilendiriyorlar.

Buna uygun olmayan örnekleri  gidermek için fitne ve gerektiğinde savaş çıkarıyorlar. Her toplum kesiminin öncelikleri ve hassasiyetleri farklı ama sonuçta (subliminal mesajlarla) televizyon karşısında bu günlere hazırlandığımız için rolümüzü hemen kapıyoruz. Kötülüğe farkına varmadan güç veriyoruz. Netice, ayrışmış toplum kesimleri, anarşi, terör.

 

Ortalık sakinleşse... insanlar insanca konuşmaya başlasa insanlıktan ne kadar uzaklaştıklarını anlayacaklar.

Ebedi ömür bu kısa ömürle kazanılıyor. Yazık oluyor insanlara.

 

Allah'a binlerce şükür olsun İslamiyet nimetini verdiği için original.gif

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 ay sonra...

ne yalan söyleyeyim senin düşündüklerini bende düşündüm. islamı layığı ile yaşatamıyoruz. yaşatmıyorlar. müslüman ülkelerde çıkardıkları kargaşa savaş ile beslenip, bunun sayesinde güzel bir hayat sürüyorlar. adamların geçim kaynağı sattıkları silahlar. birde beğenmediğin çöl dediğin arab ülkelerinde çıkan petrolü illegal yollardan yağmalıyorlar. afrikada dalki aç dediğin müslüman kardeşlerimizin rıskı olan elmas, pırlanta kaynaklarını talan ediyorlar, sömürüyorlar. ve bir çook bunun gibi örnek var tabii.

Ama sınav dünyasındayız...  onlar dünya hayatında oyalana duruyorlar öteki tarafı unutuyorlar. dünya hayatının geçici menfaatleriyle belki bu dünyada iken cenneti yaşıyorlar. (tabi gerçek cennetle kıyaslanamaz)  müslümanlarıda hor kaba barbar ilkel görüyorlar. öyle gösteriyorlar onlara. asıl onları aldatıyorlar.

Sınav dünyası dedim ya en büyük sınav tabikide cennet adaylarının olacak . bir insanın karnı tok,sırtı pek derdi tasası olmaz sa herkese gülücükler saçar. haram denilen işlerin hiç birine yanaşma gereği bile duymaz. zorluklara tabi tutulan sınanan insanın gerçek karakteri meydana çıkar.

 

AYET AÇIK NET. dünya hayatını isteyene dünya hayatını veririz. ahiret hayatını isteyene ahiret hayatını veririz. diyor Yüce Allah.  asıl hayırlı olan yer ahiret hayatı. keşke anlasalardı diyor. Yüce Allah. Dünya hayatına kapılanlar öteki taraf için hiç bir hazırlık yapmayanların yeride cehennemdir, orası varılacak ne kötü yerdir. diyor.. 

 

ALİ İMRAN-196 Hakikati inkâr ederek (dünyevî - bedensel zevkler içinde) yaşayanların refahı seni aldatmasın. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.