Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İZNE ÇIKMAK İSTİYORUM


Önerilen İletiler

  • Admin

"İZNE ÇIKMAK İSTİYORUM"

 

Çalışma hayatının en güzel yanlarından biri de yıllık izni kullanma zamanının gelip çatmasıdır kuşkusuz. Özellikle yaz ayları yaklaştığında izin dönemleri konuşulmaya başlar. Ancak, çalışanların hemen hepsi yaz aylarında izin kullanmak isterlerse, ortaya kimi sorunlar çıkabilir. Dinlenme, çalışma hayatının önemli bir parçası, kariyerde başarının anahtarıdır. Doğru zamanlama ile doğru bir izin dönemi, sizi zinde tutacak ve verimliliğinizi arttıracaktır. Ancak, arkanızda rahatsız bir ortam bırakmamalı, aklınızın işte kalmaması için özen göstermelisiniz. İzin kullanmak kadar izne hazırlanmak da önemlidir.

 

Zamanı iyi ayarlayın...

 

İzne çıkma zamanınız genellikle iki faktöre bağlıdır. İlk olarak siz hangi dönemde izninizi kullanmak istiyorsunuz, ikinci olarak da ofis arkadaşlarınızın size bu dönemde acil ihtiyacı var mı? Zamanı öyle bir ayarlamalısınız ki, hem işlerinizin yoğunluğu az, hem de tatil için uygun bir dönem olsun. İş yerinizde sizin işlerinizi takip edebilecek bir kişinin bulunması da çok önemli bir konu. Eğer belirtilen kişi sizinle aynı dönemde izne çıkmak istiyorsa, bunu kendi aranızda halletmeli, kesinlikle üstlerinize taşımamalısınız. Ayrıca şirkette fazla insanın izin kullandığı dönemde sizin de çıkmanıza izin verilemeyebilir. Bu durumda önceden harekete geçmeli, izin döneminizi iyi ayarlamalı ve öncelik için uğraşmalısınız. En uygun dönemler hiç şüphesiz Temmuz ve Ağustos ayları. Ancak sonbaharda da çok keyifli bir tatil yapmanız mümkündür. Bu nedenle izinden beklentilerinize göre uygun bir dönemde karar kılmanız şart.

 

 

 

İşlerinizi erken bitirin...

 

Şirketinizin size izin için ne yönde süre vereceği değişebilir, fakat siz işlerinizi önceden bitirmeye çalışın. İzin hakkınızı kullanmadan en az 1 ay önce, asgari olarak bir haftalık fazladan çalışın. Bunun için fazladan mesai yapmayı bile göze alabilirsiniz. Bunun planını da iyi yapmalısınız. Haftalık işlerinizi belirli bir sistematiğe göre dizin. Belki izine çıktığınız zaman işlerinizi yapabilecek veya yerinizi doldurabilecek başka bir eleman olmayacaktır. Bu durumda izin kullanmadan önce işlerinizi bitirmek ya da tatildeyken de çalışmak zorunda kalabilirsiniz.

 

 

Tatilinizi iyi planlayın...

 

Bir çok insan senelik iznini kış aylarından itibaren planlar. Mutlaka izininizde nereye gitmek istediğinizi daha önceden belirleyin. Ona göre önceden işlerinizi ayarlayabilirsiniz. Ayrıca otel rezervasyonu, para durumu gibi bazı durumları gözden geçirmelisiniz. En önemli konulardan bir tanesi de mali durum. Kış aylarından itibaren izin bütçenizi düşünmelisiniz. Bu da tabii aldığınız maaşa ve tatil kapsamına bağlı. İzne çıkmadan önce mutlaka harcamalarınızın bir çizelgesini çıkartın ki, sonradan maddi darboğaz gibi kötü durumlarla karşı karşıya kalmayın, tatiliniz zehir olmasın. Eğer her şeyi daha önceden iyi planlarsanız ve uygun dönemde izninizi kullanırsanız, daha güzel bir tatile çıkabilirsiniz.

 

 

Yaz aylarında izin herşey demek değil

 

Yaz aylarında iş yerinizden kopamadınız, izin alamadınız ya da almak istemediniz. Dert etmeyin. Büyük kentlerde de rekrasyon olanakları oldukça fazla. İş çıkışlarında havuzda yüzmenin, geceleri müzik festivallerin, konserlerin, hafta sonları doğa yürüyüşlerinin tadını çıkarabilirsiniz. Üstelik yazın kentler daha tenha olduğu için trafik, gürültü gibi sorunlar yaşamayacaksınız. Komşularınız tatile gitmişse, demoralize olmayın, televizyonun sesini geç saatlere kadar açık tutabileceğinizi, müzik setinizde rahatlıkla müzik dinleyebileceğinizi, evde arkadaşlarınızla parti verebileceğinizi düşünün. Eğer yaz aylarında izin durumunuz yoksa, kendinizi boş yere strese sokmayın. Sonbahar aylarında izin alıp, hem tenha, hem de hesaplı olan Akdeniz'e uzanabilirsiniz. Kış aylarında ise kayak yapmaya gidebilirsiniz.

Kaynak:efeslight.com.tr

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.