Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ataturk'un Teolojik/Metafizik/Etik Tabani


evrensel-insan

Önerilen İletiler

Bundan sonra beni aklinca her ozdeslestirdiginde bunu senin yuzune vuracagim.

 

cok ozur dilerim kafamdan bisey gecti o anda ve sana 

 

ne bicim Ataturkcusun diye sordum  : )) ben garip bi cevap aldim zaten ;

 

 

ama senin

 

 

 

beni sacma sapan seylerle ozdeslestirdigin cok fazla mesajin da var ..

 

musrik ; dinsiz ; inkarci diye dayrekt hitaplarda bulunmustun bana : )) bireysel etkilemeye yonelik ama sorun degil benim icin ..

 

nasil istersen o sekilde yaklasabilirsin bana ; neticede bazi seyler kayit altinda kaliyor ; kucuk bir arastirma ortaya cikabilecek seyler bunlar .. bunlara takili kalmak olmazdi ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

cok ozur dilerim kafamdan bisey gecti o anda ve sana 

 

ne bicim Ataturkcusun diye sordum  biggrin.png

 

 

 

beni sacma sapan seylerle ozdeslestirdigin cok fazla mesajin da var ..

 

musrik ; dinsiz ; inkarci diye dayrekt hitaplarda bulunmustun bana : )) bireysel etkilemeye yonelik ama sorun degil benim icin ..

 

nasil istersen o sekilde yaklasabilirsin bana ; neticede bazi seyler kayit altinda kaliyor ; kucuk bir arastirma ortaya cikabilecek seyler bunlar .. bunlara takili kalmak olmaz ..

Konu takili kalmak degil; basta bilimsellikten anlamiyorsun ve yazdiklarimdan da anlamiyorsun. Anlamadigin yetmiyormus gibi, aklinda fikir olarak ne varsa, sanki onlar benim dusuncelerimmis gibi yaziyorsun.

 

Basta sunu anla;

 

Ben hic bir degerin ideolojinin inancin v.s. ne yanindayim ne de karsisindayim.

 

Sadece onu insanoglunun sosyo-psikolojik sorunu olarak dile getirim.

 

Dolayisi ile senin aklinda yer etmis sence sana ve inancina karsi olan her bir fikir, ne benim soyledigimdir ne de savundugumdur.

 

Eger bana yanit vereceksen, sadece ne yaziyorsam ona yanit ver.

 

Ne baskalari beni baglar ne de soyledikleri.

 

Umarim anlasilmistir.

 

Ayrica din inanc Allah kuran ayet v.s. inancini da her basliga ayni icerikte lutfen tasima; yoksa kitle okumasi acisindan basliklarin adinin anlam ve iceriginin bir onemi kalmiyor.

 

Eger o sekilde hitaplarim olmus ise onlar duygusal yazilmis hitaplardir ve ozur dilerim.

 

Ayrica ben sana yanitlarimi o temelde senin algi olarak kuran disina cikman ya da kuran algisini kendi kafana gore yorumlaman nedeni ile olabilir.

 

Cunku islam dini YORUMA ACIK DEGILDIR. NE YAZIYORSA ODUR VE ONA TESLIMIYETI GEREKTIRIR.

 

yok, sen bana "ben kuran muslumani degilim" diyorsan; o baska. Cunku Osmanli da TC de hic bir zaman araplar gibi kuran muslumani olmadi, buna mevlanalar da dahil.

 

KURAN MUSLUMANLIGI RADIKAL ISLAM VE SERIATTIR.

 

Turkiye muslumanligi ise KURAN MUSLUMANLIGI DEGILDIR. Basta kimse kimsenin inancini degerlendirmez ve kendi inancini da aciklamaz sadece uygular. Kimse kimseye "islam/musluman/muslumanlik budur-degildir" baskisi da yapmaz. Hatta bir atasozu vardir.

 

"her koyun kendi bacagindan asilir" diye. Diger bir deyim de "kendine musluman" deyimidir.

 

Ayrica ve bu temelde herkesin muslumanligi inanci teslimiyeti de kendinedir. Beni de kisilerin kisisel teslimiyeti degil; genel ve zihinsel kavramlarin teslimiyeti insan haklari evrensel hukuk ve hak ve ozgurlukler ve de bilimsellik bilissellik ve bilgisellik adina ve de insanoglunun zihinsel insanlasmasi adina ve de insanoglunun bu kavramlar ile ilgili yasamlarinin iliskilerinin duzen sistem ve kurumlasmalarinin sosyo-psikolojik sorunlari adina olan ilgilendirir ve bu sorunu da dusunce ve bilgi olarak dile getiririm.

 

Dolayisiyle ben yazilarim da genelde kisiye ve degerlerine degil; dusunceye yanit veririm. Kisiye yonelmek ozeldir ve kitle platformunun yazi dile ve uslubu degildir. Birebir iliskide gecerlidir.

 

Halbuki burasi birebir yazisma olarak gorunse de tum okur ve yazar kitlesine aciktir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yok, sen bana "ben kuran muslumani degilim" diyorsan; o baska. Cunku Osmanli da TC de hic bir zaman araplar gibi kuran muslumani olmadi, buna mevlanalar da dahil.

 

 

Kurandan feyz aldilar .. hatalari ve eksiklikleri oldu : ))

 

Kuran modern bilimden guzel ahlaktan ve en azili kafirlerden tut ta

 

en metafizik olum ve otesi cennet ve cehennem gibi konula kadar herkese hitap ediyor mu ona bak : )

 

 

 

 

senin yaptigin su

 

 

Kuran ona degil buna degil ; e kime ? Kurandan isteyen istedigini alabiliyor olsa bile onun faydasini gorur zaten sen rahat ol : ) ben senin niyetini en bastan anladim da neyse : )

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

KURAN MUSLUMANLIGI RADIKAL ISLAM VE SERIATTIR.

 

 

seriat vardir ewt ;

 

ama ilim ve guzel ahlak en acil konudur ;

 

 

 

seriate gelene kadar ; darvinizm ve materyalizm var ;

 

 

seriat en kolayi ; hapis ne icin var ? herkesi iceri sokma merakindan mi ? sadece caydirma kasti ile ;

 

 

sariat ne icin var ; ofke gudenler icin mi ? sadece caydirma kasti ile .. olay bu .. seriati gene yobazlardan ogrenmissin : ))

 

 

Allahtan sakinmayan miskin irz dusmanlarinin; insanlarin kendi yaptirimlarindan sakinmalari son care olarak kuranda vurgulanmistir ; yoksa muslumanlar cok sikitiya duserlerdi ! affetmek daha acil ama teroristler icin artik seriat kanunu farz olmustur ! terorist fitmecidir !

 

 

yobaz = anti Kuran ! yobaz = insanlarin dini duygularini somuren ! o da esittir ikiyizlu

 

 

 

 

ikiyizlu ve sinsi insan = munafik !   en temel seyleri kabul etmedin ki ilk gunden beri

 

 

 

 

 

 

yobazin bozuk bilgisayarina Kuran Windowsu kursan onu iki gunde cokertir ! illa cokertir !

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Etmiyor ve etmesi de mumkun degil. Cunku;

 

Kuran cagdisidir.

Kuran evrensel degildir

Kuran tum insanoglunu dunya yerlesimi ve inanci ve dini olarak kapsamaz.

Kuran bilimsel degildir.

Kuran bilissel degildir.

 

Ayrica;

 

Kuranin yazari bir insanogludur.

Allah kuran ile sinirlidir.

Allah dunyadaki insanoglu tarihindeki milyonlarca aklin yarattigi ilahlasrdan sadece bir tanesidir ve sadece islama hitap eder.

Hic bir inanir ya da musluman Allah adina yazamaz konusamaz. Sadecekendi beyni algisi bilinci ile yazar ve konusur.

Bu yuzden de hic bir inanitr ve de musluman ayni gorusu savunmaz ayni ayetten ayni anlami cikarmaz kendi aklina yatan ne ise ona inanir ve iman eder,.

Neyse bu konuyu burda noktaliyorum cunku bu baslik din ya da inanc basligi degil sadece Ataturk'un kendi algisinin ve yaptiklarinin degerlendirilmesi.

 

Ben simdi "kurandaki kadina yonelik ayetler" diye bir baslik acacagim. Istiyorsan orada ayetleri KADINA TANINAN HAK VE OZGURLUKLER INSAN HAKLARI VE EVRENSEL HUKUK olarak degerlendiririz.

 

Kuranin kadina nasil bu hak ve ozgurlugu tanimadigini erkege her yonuyle kadini peskes cektigini kadinin erkek ile nasil ve neden esit olmadigini KURANIN SADECE ERKEKLERIN LEHINE BIR KITAP OLDUGUNU ve erkek sovenist, sexist ve kadin uzerinde baskici hakim ve onder olarak nasil yonlendirildigini her yonu ile ortaya koyariz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben simdi "kurandaki kadina yonelik ayetler" diye bir baslik acacagim. Istiyorsan orada ayetleri KADINA TANINAN HAK VE OZGURLUKLER INSAN HAKLARI VE EVRENSEL HUKUK olarak degerlendiririz.

 

 

Mutlaka ac ;

 

ben de sana basta en guzel ornek hz. Muhammed SAV ile ideal bir muslumanin nasil olmasi gerektigini iyice anlatayim da

 

 

kadina hakim olma cabasi ile ezik yobazlari mi yoksa Allah yolunda cani ile mali ile cehd edenlerin mi kadina layik erkekler oldugunu anlatayim .. .

 

 

 

 

 

islamda kadini yaz ben de sana islamda bir erkegi anlatayim ;

 

islamdaki guzel ahlaki imani ve tevekkulu ile bir erkegin nasil olmasi gerektigini de iyice bilmek gerekiyor !

 

 

 

 

 

sana gore islamda erkek kadina cektiren ve buna hak sahibi olan erkektir ya hani ..

 

ben sana Kuran geneli ile o kadinlarin layigi olan erkekleri de bir anlatayim : basta Peygamberleri ve onlarin orneklerini ...

 

 

ben sana burda iddia ediyorum ;

 

Kadin Kuranda Mumin ve hakikat uzerine olan bir erkek ile tam anlami ile koruma altina alinmistir ! en guzel sekilde Kadina hitap vardir Kuranda ..

 

 

 

 

 

bu konulara deginmek nasip olmadi ama girelim bu konulara da  :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayin evrensel sanirim radikallikle Kur'ani karistirmis.Biz Kurandaki islamdan bahsederken onlar Kurani radikal ve cagdisi gösterme cabasindalar bu da gösteriyor ki;BIr kesim Islam denince yasanan Islami anliyor ve Kuranin ne demek istedigini kaale bile almiyor.Yani baz olarak gercekten Kur'an degil kisiler aliniyor.Ben Evrensel'in yaklasimindan bunu cikardim cünkü mantikla bagdasmayan bir yaklasim adeta nefret kokuyor anlatimlardan.

 

Kuran,Evrensel'in iddiasinin aksine tüm insanliga hitap eder sadece belirli bir kesime degil.

 

Sayin Evrensel ayni zaman da Islam kelimesi ile neyin kastedildigini eger bilincli degilse bilmeden yazmaktadir.Buna da ben sahsen kisinin kendi görüsleri olarak bakiyorum.Yani bilimsel olan hicbir yani yoktur.Evrensel bu iddialariyla ayni zamanda kendi inandigi bilimi ve bilim adamlarinida inkar ediyor.

 

Kurandaki ayetlerin anlattiogi bilimsel vurgulamalar  1400 yil önce bildirilmistir,müspet ilim Kurandaki bu vurgulamalari son 100-150 yil icinde kesfetmistir. Ayrica 1400 yil önce Kuran gibi bir kitabi eger bir insan yazmissa  o insan cok biligili bir insanmis demektir.

 

Kuranin cagdas olabilmesi icin herhalde;yemek tarifi gibi   anlatilmasi olarak görüyor Sayin Evrensel.Bugün bilim bile herkesin anlamayacagi bir dille yazilir ve anlatilir.O zaman biz bilime cagdisi dememiz gerekiyor.Bilim adami olmak icin bilimi tahsil edeceksin Kurani anlamak icinde birseyleri calisman gerekir.Yoksa Hiristiyanalr incilide ne anlatilmak istendigini 7den 70e kadar herkes anliyor mu?

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu baslik ve konusu kuran ya da islam degildir. Eger bu konuda degilde yukaridaki mesajda bahsedilen konuda yazismak isteniyorsa, ya ilgili boluymde ilgili bir baslik acilir, ya da aciulmis basliklarda konu dile getirilir ve tartisilir.

 

Evrensel-insan lakapli yazarin din ve teolojik olarak tanrinin varligi ve de ozel bir din ve iman/inanis olan islam'a Allah'a Kuran'a Muhammed'e nasil bir bakis acisi ile yanastigi yukaridaki mesajda dile getirilmisse, bu tamamen bir yanlis algilamadir.

 

Evrensel-insan lakapli yazarin, adi gecen ozel din inanc ve iman konusunda; hem genel bir evrensel-insan zihniyeti vardir, hem de birey olarak kendi gorusu vardir.

 

Bu temelde TC tarihinde ve mevlanadan gelen dinsiz ve tanrili gelenekte; topraklarimizda ve tarihte seriat ve radikal islam cihad ve terorizm ve de islami iman ve inanc baskisi mudahelesi baskasinin imanini inancini degerlendirme ve "islam muslumanlik budur/bu deguildir" icerikli bir yonlendirim ve yaptirim ne kimsenin hakkidir ne de ozgurlugudur.

 

Anadoluda islam ve muslumanlik her zaman sadece kisinin tasavvufunda kalmis "ibadette gizli, kabahatte" soylemi yasatilmistir.

 

O yuzden adi gecen ozel din felsefesi ile ilgili yazismak isteyenler olursa, bunu evrensel-insan hem zihniyet hem de bireysel gorus olarak sadece dusunce bazinda yaspabilir. Cunku evrensel-insan lakapli yazar, kimsenin kendine kisilik kimlik degeri yaptigi ve yasamina iliskisine tasidigi dini ve metafizik degerlerine yonelmez ve bunlari onun hak ve ozgurlugu olarak degerlendirir.

 

O yuzden evrensel-insan lakapli yazar ile bu konuda ya da kavramda yazismak isteyenler konu ve kavram ile ilgili bir baslikta bunu yapabilirler. Kimsenin de evrensel-insan lakapli yazarin ustelik yanlis algilayarak kendi algilariyla onu sanki o oyle imis gibi degerlendirme hak ve ozgurlugu yoktur.

 

O yuzden yukaridaki mesajda bulunan her turlu anlam ve icerik sadece yazarini baglar, evrensel-insan lakapli yazari baglamaz. O yuzden de "hayir evrensel-insan oyle demiyor/boyle diyor" temelli bir yazi dili ve uslubunu gereksiz ve bir polemik olarak algilar. 

 

Evrensel-insan lakapli yazarin ne dedigi ortadadir ve yukaridaki mesajdaki yapilan yorum ile de bir ilgisi yoktur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

tamam da evrensel insan lakapli yazari biz acikca yanitladik

 

 

konuyu actigi mesajindan itibaren 


 

Neden soylemlerini once sunni ve kurd temelinde ele almisken, 1925'ten itibaren "cark etti?

 

politikayi iyi uyguladi da ondan ;

Din ve Diyanet isleri bakanligi kuruldu ve Kuran Turkceye tercume edildi ! bu basli basina yeterlidir : ))

Ataturk taraf tutmak istemedi ; ozellikle de hristiyan ve musevilerin oldugu toplumun lideri olarak din islerini ozellikle ayri bir kulvardan yurutmek icin ozel bakanlik kurdu ; din ve diyanet isleri : ))

 

 

 

bilindigi gibi Laiklik ilkesi vardir ;

 

din islerindeki Allahin KULLARI ile devlet islerindeki devletin VATANDASLARI ayni kisiler olmak zorunlulugu kalkti ..

 

 

 

bu dinde de boyle olmalidir ; modern medeniyetlerde de zaten boyledir smile.png

 

bu da, dinin bilime olan uyumunun yaninda modern medeniyetlere olan destegini de ortaya koyar .. biz de bunu yobazlarin gozune sokmak icin vurgularz ..

 

 

 

sen bakma Ataturk super zeki idi ; Kuranda bir catlaklik ve bir batil gorse idi yasaklamaktan cekinmezdi ! hurafelere acimadigi gibi Kurandaki cogu ayete de acimazdi ! ama Kurani oldugu gibi birakti : ) dikkatli bak !

 

dindardi Ataturk ! Allaha inaniyordu ; her aksam Kuran okutuyordu ; gunlugunde var  ; hafizlari vardi arapca izahlari tek tek danismistir ! Kurani iyice ogrenip bilmistir ...

 

Kurani dinde temel almistir ! hak din olarak islamiyeti bilmistir ! klasik yaratici degil Allahi bilmistir !

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ataturk deyince bunu bilicez ; kisisel imani ve derinligine mudahale edemeyiz ;

 

neticede bir liderdir ve kisa surede tum turkiye genelinde cok kolay bir yaptirim gucune sahip olmustur ; istese idi Kurani komple yasaklatamaz miydi ? Kuran nur sacmasa ; anca yaradana layik bir hitap ile hitap etmese ;

 

bu kadar etkileyici olmasa ; sadece bir insan uydurmasi olsa Ataturk bi kere kendisi inanmazdi ve kolaylikla yasaklardi ..

 

 

hem de oyle bir kivrak zeka ile yasaklardi ki, oyle tedbirler birakirdi ki geriye 2. nesilde is bitmis olurdu ;

 

ama bakiyoruz dini tertemiz bir hale getirmek icin ne gerekiyosa yapmis ! butun tabulari bizzat yikmis, Allahin evliyalar dolusu savabina mashar olmus ; bircok kisiye temiz iman nasip olucak sekilde temizlemistir islami !

 

akillica ele almak gerek Ataturkun nurunu : )) super mubarek olaganustu bir akilla yaratilmis ; hizir gibi de yetismis .. hayatinda garip bir mucizeler silsilesi hakim ..

 

Allahin gizli bir hamlesidir Ataturk en nihayi sekli ile .. harikalara vesile olabilicek bir tilsim ve heybet ehlidir ! her bakisi her sozu her hamlesi tarih klasigidir !

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ataturkun ickisini elestiren zircahil kisiler turemistir ! merak etmesinler cunku; Allah bir gunahi bir sevapla ortecegini ve razi olacagini soyluyor !

Ataturkun amellerine iyi baksinlar ! bir insanin hayati sevap olur mu ?

 

 

 

milyonlarca insani ozgurlugune kavusturmus

 

imanlarini hurafelerden temizlemis bu zat

 

milyonlarca insanin manevi duasi ile hala acik bir amel defteri birakmistir !

 

 

 

oyle isler ile oyle acik bir sevap kapisi birakmistir ki kendine ; bizim hayatimiz boyunca kildigimiz namaz ;

 

onun amelleri yaninda sinirlandirilmis kalirken ona olan dualar, minnet borcu ve helal edilen haklar hala devam etmektedir ;

 

 


 

 

 

bu insanlarin bas ortulu olan birkaci ataturku elestirmisti tv de ..

 

bas ortusune degil ama beyin ortusu olan zavalli kizcagizlar yobaz zihniyetin cetin gorunumlu, tipik ofke noberleri geciren kalitesiz insanlar ... iiiii cumleyi bile bitittirmedi biggrin.png curusunler

 

 

Allah akillarini acsin ; acmicaksa curutsun Allah !

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Daha once vermistim. Ataturkun bu konudaki pragmatisizmini gormek istiyorsan; 1925 oncesi soylemlerine bakabilirsin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.