Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Emperyalizmin "Korkusu"


evrensel-insan

Önerilen İletiler

Tarihin bundan sonraki asamasinda; emperyalist zihniyetin; diyalektik kendi ve anti emperyalizminin isleyememesinin tek bir korkusu kalmistir.

 

O DA, INSANOGLUNUN; EMPERYALIZMIN; HER TURLU VE BIRBIRI ILE SAVASTIRAN IDEOLOJILERINE, INANCLARINA, TEORILERINE, ORGUTLENMELERINE, KURUM VE KURULUSLARINA, EGITIM-OGRETIMINE v.s.sahip cikip, savunup, onun icin savasip, ayrilip, kutuplasip her turlu kaosu korumasi yerine; kendine, insanligina insanlik dusunce ve davranisina, yasam ve iliskisine sahip cikmasidir.

 

Kisaca; emperyalist zihniyetin sona ermesine yol acacak olan; "ben insanim, insan gibi yasamak; iliski kurmak istiyorum. Kendi turum arasindaki/bunyesindeki; her turlu savasa son veriyorum. Bundan sonra; kendimi tum farklarimi da; koruyarak, insanligin, butunlugu, beraberligi, birlikteligi icin yasamaya adiyacagim; benim bireysel cikarim; insanligin, butunlugunun de cikaridir. Bu iki cikar birlestirilmeden surdurulen yasam; insanlik yasami degildir.Benim yasamim, bana ait; bu duzene ya da sisteme ait degildir.INSANLIK DISI YASAMA SON" TEMELINDEKI FARKINDALIK VEBILINCIN BILISSELLIGIDIR.

 

Iste, bu BILISSELLIK emperyalizmin; korkulu ruyasidir. Bu ruya gerceklesmesin diye de; elinden geleni ardina koymamaktadir. Iste, emperyalizmi diyalektik olarak kendi ve antisi butunlugunde ve karsitliginda algilayarak non emperyalist olmak demek; bu ruyayi gerceklestirmek demektir. Bu da,ilk insanoglundan itibaren suregelen bu duzenin sistemin sonu; ve gelecegin ufku demektir.

 

Isteyenler, buna "KIYAMET" diyebilir. Insanoglundan, insana gecis kiyameti.

 

Bu konu ve kavram anlam ve icerik olarak insanoglunun zihinsel ve davranissal insanlasmasi adina cagimizin ve gelecegin en onemli konusudur.

 

Cunku emperyalist zihniyetin asil amaci insanoglu tarihini o karanlik cagin teslimiyetine tekrar gommek ya robotlar ya da cemaatler olarak itaatkar kilmak ve kendi hakimiyetini guc otorite temelinde kalicilastirmak ve bu kaliciligi dogallik ve bilimsellik kisvesi altinda saglamak amacindadir.

 

Insanoglu ya kendi kendini yok edecektir, ya da her yonuyle insanlasacaktir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kisaca, soyle aciklayabiliriz. Insanoglu dusuncesinin evrensel kokeni, ilk insanoglunun dogal dusuncesinin; tanrisi ve tanrililigina; evrensel temelide; ronesans sonrasi; tanrisi ve tanrisizligina,maddeligine fizikselligine v.s. yani emperyalist zihniyete aittir.

 

Korkusu ise; temel, yani tanrililik veya tanrisizlik degil; koken tanridir.

 

Yani, insanoglu dusuncesinin tanri korku ve kavramindan arinmasi ona yasam ve iliskisinin duzenlenisi ve sistemlenisinde ihtiyac duymamasi ve bu ozelligini de; ihtiyac duymadigi tanriyi; bir bolucu, ayirici, erksel ve cikarci bir arac olarak kullanmamasidir.

 

Sonucta; insanoglunun dogal dusuncesi tanrisal dusuncedir. Bu dusuncedirki; insanoglunu, erksel, ayrimci, bolucu, savasci, kutuplayici v.s. kilar.

 

Bu yapinin karakterininde Erkeksel oldugunu, soylemeliyim. Cunku, erkeksellik karakteride; tanriyi-tanrili veya tanrisiz- bir arac olarak kullanmaktan gecer. Tanri, dusuncesi; bir erkeksel karakter sonucudur.

 

Bu metafizigin bir ayagi da insanoglunun maddeselligi, niceligi v.s. temelli mal ve meta degerine esitlenisi ve ustelik bunlar icin kullanilisi ve harcanisidir.

 

Ustelik insanoglu butun tarihi boyu birbiri ile kulluk ve kolelik mallik ve metalik temelde carpistirilmis ve savastirilmistir. Bu savaslari saglayan da yine insanoglunun her turlu dogal/fenomenal zihniyetinin etik, ideolojik inancsal degerleridir. Yani insanoglu yasami ya dunya otesine ya da dunyevi bir degere tercih ettirilmistir.

 

Buna en guzel ornek, Churhill'in bir cumlesidir. "Bir damla petrol, bir damla insan kanindan daha degerlidir." Iste emperyalist zihniyetin dogal/fenomenal olarak insanogluna bictigi deger, budur.

 

Kisaca emperyalist zihniyetin korkusu, insanoglunun kendi varliginin bilisselligine varmasi ve insansal/evrensel zihniyete zihin ve yasam degeri olarak ulasmasidir. Cunku ancak o zaman insanoglu degerler ugruna savastirilamayacak, bir guce kul edilemeyecek,madde olarak degerlendirilemeyecek; ve insanoglunun bilisselligi on plana cikacaktir. Bu da yeni bir insanlik ve yeni birzihniyet ve her yonuyle yeni bir duzen/sistem yasam iliski kurumlasma cagdaslik v.s. demek olacaktir.

 

Maddelesmek mi/kullasmak mi/tanrilasmak mi ve bunlara mazur kalmak mi? teslim olmak mi? yoksa;

 

Insanlasmak ve evrensellesmek mi?

 

Iste bir kisinin birey bilisselligi ile vermesi gereken karari budur.

 

Eger kendimize insan diyorsak; secim gayet aciktir. Yok indirgemeci/determinist olarak madde, kul kole mal ve meta ya da maymun, bitki,gen v.s. diyorsak; emperyalizme teslim olmusuz demektir.

 

Burada bir filmden bir sahnede artist soyle bagiriyor "Iam not a number, I'm aman."

 

Ben bir numara degilim, ben bir adamim"

 

Ya insaniz ya da degiliz, karar her okurun.

 

Her iki konudada; insanlik icermeyen ve insanligi temel almayan-insanlik disi bakis acisi- bu erkeksel karakterin bir urunudur. Buna atasal veya babasal da; denebilir. Cunku, disi ayrimi; sadece fizikseldir. Dusuncenin yapilanisinda ve karakterinde disi icerigi yoktur.O sadece, karsitlik ve butunu tamamlayici bir oge olarak; erkekselligin karakterinin; olusumsal sekillenisidir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.