Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Son günlerde geilşen olayların bir analizi...


Misafir efatalit35

Önerilen İletiler

Ülkenin gidişitina baktığımızda insan panikleyebiliyor ama rasyonel olan,gereksiz heyecanlara kapılmadan sakince bir durum değerlendirmesi yapılmasıdır.

 

Buna girişip bazı değerlendirmeleri not edelim:

 

1-Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafi bölgede hakim siyasi gücün el değiştirerek Kürtlere geçmesine çalışılıyor görünümünü verilmektedir.

 

2-Bu amaç için alınan tedbirler siyasi güç transferinin yetmediği durumlar da bazı bölgelerde nüfus yapısının da fiilen değiştirilmesi yoluna gidilmektedir.Telafer'de bombalamayla Türkmenlerin bölgeden göç ettirilmesi de işte bu nüfus yapısını değiştirme planının bir parçasıdır.

 

3-Türkiye'de durum daha karışıktır.burada düğmesine basılan oyunda pkk propagandasına kanan Kürt grupların kalkışma sürecine girmeleriyle olaylar başlamıştır.

 

4-Amaç bu gibi durumlarda sessiz kalması hiç beklenilmeyen Anadolu Türk'ünün olabildiğince sert tepki vermesini sağlamaktır.Sert tepki almak oyunun en önemli unsurudur,bunu görüp oyunu deşifre etmeliyiz.

 

5-Beklenildiği gibi sert tepki gelirse ülkenin gireceği büyük anarşi ortamına müdahale için dış güçler devrede olacaktır.

 

6-Sert tepki verilmesinin temelleri Anadolu'da atılmaya başlanmıştır.Hemen her il ve ilçede 'ülkeye sahip çıkma' amacını taşıyan spontane örgütlenmeler ortaya çıkmaktadır.

 

7-Türk'ün öfkesinin karşısında kimsenin duramayacağı kesindir ama bu öfkeyi patlatmanın da bir oyunun parçası olduğunu görmeli ve ülkemiz için soğukkanlı olmalıyız.

 

8-Asıl vatanseverlik bu zor dönemden ülkenin mümkün olabildiğince az zararla çıkmasını sağlamaktır.

 

9-Ne kadar üzerimize gelinirse gelinsin,sert tepki vermemek ve müdaafa da kalmak doğru stratejidir.

 

10-Uzun yıllar boyunca tüm tahrik denemelerine rağmen bu topraklar üzerinde bir kardeşlik hatta akrabalık kurmuş insanların birbirine düşman edilmesi dünya tarihinin

bir döneminin sonunu getirir,bu görülsün.

 

11-Anadolu insanının tarihe ve medeniyete karşı bir görevi vardır;o da tarihi sürdürmektir.Bu yüzden aklımızı kullanmalı,oyunu tersine çevirerek bizimle oynamak isteyenlere karşı oynamalıyız.

 

Bütün bu gelişmelerin olabilmesinin şartı devletin devletliğini göstermesi ve

güvenliğini ne pahaına olursa olsun sağlamasıdır.Bu yapılmadığı takdirde toplumda boşluk olmakta,bu boşlukta halkın kendisi tarafından doldurulmaktadır...Devlet nekanizmaını sadece hükümet harekete geçirebilir, bunu yapmadıklaru takdirde olabileceklerden sorumlu olacaklar ve korkarım ki bunun hesabını ileride vermek zorunda kalacaklardır...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.