Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İŞ YERİNİZDE SOSYAL İLİŞKİLER


Önerilen İletiler

  • Admin

İŞ YERİNİZDE İLİŞKİLER

 

Haftanın neredeyse %70'ini çalıştığımız iş yerindeki insanlarla geçiriyoruz. Haftanın 5-6 günü, en az 45 saat onlarla aynı ortamı paylaşıyoruz. İş arkadaşlarımız bu bağlamda bizim bir ikinci ailemiz bile sayılabilir. Dolayısıyla ikinci ailemizle geliştireceğimiz diyaloglara ve ilişkilere büyük özen göstermeliyiz. İş yerinizdeki yoğun tempoyu, sıkıntılı saatleri, yorgunlukları dengeleyecek olan bu ilişkilerdir, dolayısıyla yaptığımız iş kadar, iş arkadaşlarımızla olan ilişkilerimiz de oldukça önem taşır...

 

En yakın iş arkadaşınızla...

 

En yakın iş arkadaşınız, en yakın arkadaşınız değildir belki, fakat iş yerinde herkesin mutlaka öyle birisine ihtiyacı vardır. İşlerimizde zorlandığımız anda, moral depolamamız gerektiğinde yada işleri başka birisinin üstüne yıkmak istediğimizde onlara gerçekten çok ihtiyacımız vardır. İş arkadaşlarımızla aynı zamanda özel hayatımızda da samimiysek, o zaman ortaya çıkan dostluk gerçekten mükemmel olur. Çünkü iş yeri kadar sıkıntılı bir yerde, her zaman iyi bir dosta ihtiyacınız olacaktır.

 

 

 

Patronunuzla...

 

İş yerinizde bir üst mevkide bulunan herkes sizin patronunuz sayılır. Yani bir iş yerinde birden fazla patronunuz olabilir. Bunların hepsiyle farklı şekilde ilişkiler kurarız fakat en önemli şey burada saygı ve mesafe faktörüdür. Patronlarınıza karşı saygı demek aslında onlarla kurduğunuz mesafeyi de gösterir. Yani kısacası patronunuzla olan ilişkilerinizi iyi kontrol altında tutmalısınız. Patronunuzla bir konuyu konuşurken laubali olmamalısınız fakat ilişkinizi samimiyet ile resmiyet arasında bir çizgide tutmayı da becerebilmelisiniz.

 

 

Departmanınız dışındaki insanlarla ilişkiler...

 

Eğer büyük bir şirkette çalışıyorsanız şirkette mutlaka farklı departmanlar vardır. Çok departmanlı şirketlerde insanların hepsi birbirlerini tanımak zorunda değildir ve hatta bir sene bir şirkette çalıştıktan sonra yüzünü ilk kez gördüğünüz bir iş arkadaşınız çıkabilir. İş dostluğu her ne kadar departman içi kalsa da, başka birimlerdeki insanlarla anlaşmak ve onlarla ilişkiler kurmak da oldukça büyük önem taşır. Şirkette yeni tanıştağımız her insana karşı yakın davranmalı ve onlarla olan diyaloglarımızı geliştirmeye çalışmalıyız. Bir iş yerinde ne kadar çok dostunuz var, o kadar çok krediniz var demektir.

 

 

Çalışanlarımızla...

 

Eğer bir şirkette patronsanız yada pozisyonu sizden küçük insanlarla çalışıyorsanız, unutmamamlısınız ki bu durumda da saygı faktörü oldukça önemlidir. Bilgisayar çağında yaşadığımız şu günlerde patron-çalışkan ilişkileri önceki senelere oranla daha samimi hale gelmiştir çünkü. Bu hem motivasyon açısından çok önemli, hem de çalışanın da size göstereceği saygıyla doğrudan ilgilidir. Patron olsanız bile çalışanınıza her zaman gereken ilgiyi göstermelisiniz. Onunla zaman zaman bir dost ilişkisi bile kurabilirsiniz yalnız bunu kendi lehine çevirmemesine dikkat etmelisiniz. Her zaman, her yerde koltuğunuza göz diken insanlara rastlayacaksınız, bunlarla hiç ilişki kurmamak yada ilişkiyi belli seviyede tutmak en doğru çözüm olacaktır.

Kaynak:efeslight.com.tr

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.