Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dinin Iman, Nihilizm'in Ateizm "Tehlikesi"


evrensel-insan

Önerilen İletiler

Insanoglu gorunumlu fenomenin numenal ozu kullanim ve paylasimi insan ve insanligi icerir. Iste bu temelde insanoglunun bu celiskisi onun psikolojisini olusturur.

 

Herkes tarihte insanoglunun karanlik cagini hatirlar. Bu cag dunyayi ve insanligi din ugruna kana bulamis ve din ugruna herseyi mubah kilmistir. Gunumuz dunyasinda bu durum kilik degistirerek devam ederken, 19. yuzyil ile birlikte dunyayi ve insanoglunu yeni bir aklm olarak kana bulayan nihilizm ortaya cikmistir.

 

Bu ikisinin ortak noktasi ya din adina, ya da bireyci akilcilik adina kendilerine insanlikdisi her turlu dusunce ve davranisi mesru ve mubah kilmalaridir. Nihilizmin hiclemesinin getirdigi basta inancsizligin bilincsiz getirdigi ateizm anlayisi ile dinin uygulamalarinin getirdigi iman temelli terorizm gunumuzde dincilik ve emperyalizm olarak el ele yurumektedir.

 

Konuya cok detayli girmeyecegim. Zaten konuya katilim oldukca konu detaylanacak ve yazilanlar daha acik ve net algilanacaktir.

 

Iste dogal zihniyetin bu toplumsal ve bireyci egosal gomlegi her nekadar biribirine ters dusuyor gorunse de insanlikdisi dusunce ve davranislari kendilerine mubah ve mesru kilmakta ve bunun icin, guce otoriteye yonelmekte ve baskalarinin her turlu farkli hak ve ozgurluklerini ellerinden almakta ve bu temeldeki mucadelede birlesmektedirler.

 

Iste bu temelde birey bilinci cok farklidir, hem ben'i hem de toplumsalligi hem kendi hem de turu varligi ve bilinci temelinde kendi birinde birlestirebilen bir insanlik dusunce ve davranisidir. Hem kendine dokundurtmaz, hem de baskasina dokunmaz, hem kendine zarar vermez, hem de baskasina zarar vermez, hem kendi degerlerine saygilidir, hem de baskalarinin degerlerine, hem kendi hak ve ozgurluklerinin bilinc ve farkindadir, hem de baskalarinin.

 

Tum bu temelde ve dusunce ve de davranista insanligi korumak, gelistirmek ve bilince ve de farkindaliga cikarmak adina; ben sahsen bir kisinin bilincsiz ateizminin yine bilincsiz dini yonlendirim ve yaptirim uygulayan dindarlardan daha tehlikeli oldugunu gozlemliyorum. Bu da bilincsiz atilan her adimin "ileri" dahi olsa insanligin aleyhine oldugunun bir gostergesidir.

 

Ustelik butun bu mubah ve mesruluklarin ozentisi ve koruklenmesi basta, emperyalist zihniyetin amacina hizmet etmekte; karsit algilanan her turlu akilci ideolojik inanc dogrulari birbiri ile savasir ve savastirilirken; emperyalist zihniyet parseyi toplamakta ve elini ogusturmaktadir. Bu da onun guc ve otoritesinin her turlu insanlikdisi temeldeki; hukuka, hosgoruye, anlayisa, ve de akla hangi insanlik degerleri geliyorsa, akla hangi toplumlari bir arada farklari ile yasatacak degerler geliyorsa, tum bunlarin emperyalist zihniyetin amacina bir arac olarak kullanildigini gosterir.

 

Oyuzden yasamin en buyuk degeri, insan ve insanlik bilinci ve farkindaligi ve bunun turun biri olan birey eliyle once bireyin kendisinden baslayarak uygulanmasidir. Bu da ancak herkesin numenal yeti kullanimini sorgulamasi ve kendi insanligini hem kendi hem de turu icin degerlendirmesi, irdelemesi ve insanlik icermeyenlerden arinarak numenal yetisini insan ve insanliga yoneltmesidir.

 

Bu konu gunumuzun ve cagimizin en onemli konusudur. Oyuzden gelen yanitlar temelinde derinlik, detay ve aciklik/netlik kazanmasi; en azindan insan ve insanlik icin yola cikmis beyinleri aydinlatacak ve onlara insanin insanlik yolunu gosterecektir.

 

Gunumuzun tum psikolojik bunalimlari, sorunlarinin temelinde de bu celiski yatmaktadir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 yıl sonra...

İslamın matematik yoluyla çürütülemediğini allahın matematik hatası konusunda görmüştük. Müslümanlar için matematik de görecelidir zaman da görecelidir. Batı uygarlığı yoluyla matematiğin ve zamanın göreceli olduğunu öğrenen müslümanlar, batının öğrenme biçiminden yılandan kaçar gibi kaçarak, islamın insanların yaşamına rehber olma şansını engelledikleri söylenebilir. Batı uygarlığı görecelik keşfini teoride ve pratikte doğrulamasaydı, islamın bir çok hükmü, allah'ın insanlara ulaştırmak istediği ayetlerinin, gerçek hükümlerinden farklı olarak hurafe şekillerde tezahür edecekti. Batıdan öğrenilen "bu bilgi zaten quranda yazıyor" muvaffakiyeti, müslümanların islamı doğru anlamalarına imkan tanıyor. Müslümanlar allahı anlamakta, peygamber muhammed'den yararlandıklarından çok daha fazla, batı uygarlığından yararlanıyorlar. Müslümanlar islamı uygulamakta, peygamber muhammed'in sünnetinden yararlandıklarından çok daha fazlasını, ateist bilim adamlarının pozitif çalışmalarının ürünlerinden yararlanıyorlar. Köküne kadar kullanırlarken de utanç duymuyorlar hiç.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

İnsanın kendini yakın hissettiği izm'ler veya dinler insan kültürleri tarafından kurgulanmışlardır, özellikle siyasi çıkar amacı sağlamak için kurgulanmıştır semavi dinler. Yaratıcı'nın insan içinden, insan seçmesi kadar ve dinler arasından son din seçmesi kadar büyük çelişkilerin insani çaba olduğu ortaya çıkıyor. genede müslümanlar, islamı son din olarak kıyamete ulaşacağını iddia ederler. aslında haklılar bir bakıma. Çünkü artık 21 yüzyıl'da yaşıyoruz. biri çıkp gelse, ben size sıfır kilometre din getirdim, hemde kıyamete kadar eskimeyecek dese, kimse ona inanmaz. dini oluşturan toplumsal faktörler yerinde olsa da, dine inanacak olan bireylerin 6 yüzyılda ki gibi ulaşamayacağı kaynak sorunu yok. örneğin internet en kapsamlı bilgi kaynağıdır. Bu saatten sonra gerçek bir paygamber hak bir kitap ile gelse bile kimse onu ciddiye alıp dinlemez 5 dakika. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.