Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Araştırmaya Göre Fazla Kırmızı Et Yiyenler Erken Ölüyorlar


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Çok fazla kırmızı etin zararlı olduğunu defalarca duymuştuk fakat bir türlü kanıtlanamamıştı, fakat bu 100 binden fazla kişiyle yapılan bu araştırma herkesin odak noktası oldu: araçtırmacılar kırmızı etin insan yaşamı üzerindeki etkisine odaklandılar ve haber hiçde iyi değildi...!

 

28 yıllık araştırmaya göre, averaj olarak, her ek doymuş yağlı kırmızı et için erken ölme riskiniz Yüzde 13 daha fazlalaşıyor. Sosisli sandviç, pastırma ve salam gibi işlenmiş et ürünleri özellikle çok tehlikeli bulunmuş. Kırmızı etin panzehiri ise? Daha fazla balık, beyaz et, tavuk, hindi, tam tahıllar ve düşük yağlı süt ürünleri yemekten geçiyor.

 

 

We've heard many times before that too much red meat is bad for us, but this study of more than 100,000 people still got the nation's attention. For the first time, researchers estimated the effect of red meat on a person's lifespan—and the news wasn't good.

 

On average, each additional serving of saturated fat-filled red meat was associated with a 13% higher risk of dying during the 28-year study. Processed meat products such as hot dogs, bacon, and salami were especially hazardous. The antidote? Eating more fish, poultry, whole grains, and low-fat dairy may lower your risk of dying prematurely, the study found.

 

Kaynak: Yahoo

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Evet mantığa uygun. Günümüzde hayvanlar ahırlarda çok yapay koşullarda yetiştiriliyorlar. Suni yemlerle güneş ışığı görmeden hareket etmeden besleniyorlar. Tabi bu şekilde beslenen hayvanların sağlıklı olması düşünülemez. Onları yiyen insanlarda hasta oluyor. Ben hayvansal ürünleri mümkün olduğunca köyümden getirtiyorum. Bulamayınca orvital, yabaani gibi bu işle ilgilenen özel firmalardan etimi sütümü temin ediyorum. Ama bu şekildede kolay olmuyor. Sonuçta en iyi çözüm tükettiğimiz hayvansal ürün miktarını azaltmak. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.