Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Allah'a hala inanmıyor musunuz?


Müslüman_

Önerilen İletiler

Selamun aleyküm arkadaşlarım. Ben bir müslümanım. Siz ateistlere bir kaç bilgi vermek istiyorum.

 

Hangi mantıkla hangi husus ile İnkar etmeye calısıyorsunuz gelinde bir burada açıklayın :)

 

Allah kavramı çok geniştir. Allah'ı görmeden inanmak istemiyorsunuz kabul. kıskançsınız sanıyorum. Kimi zaman aklınızdan hayattaki kötü şeylere gücü yetmeyen, Kimi zaman acı çektiren biri olarak görüyorsunuz tanrıyı. Bende eskide böyleydim . Ama topladıgım hakiki bilgiler sayesinde doğru yola kavuştum. Ama Asla ateist olmadım. Şükürler olsun!

 

Size bir hikaye paylaşacağım.:

 

Kafir bir adam varmış. Köyde yaşıyormuş. Her önüne gelen küçük çocuğa ALLAH yok dermiş . Herkezin kafasını karıştırırmış. Bir gün tarlaya giderken Kafasına karga konmuş ve gagalamış. Canı yanmış. O sırada dediği bir çocuk yanına yaklaşıp: '' ne oldu amca'' demiş. Amca da ''kafam acıdı. Kafama karga kondu!''. Küçük çocukta ''acıdımı görebilir miyim?'' demiş. Amca kafasını göstermiş, ''bak '' demiş. Kafasını kanamış. Kafasının kanamasının bir NEDENİ varmış. Nedeni Acı imiş. Kanın nedeni Acı ve karga. ''Acıyı göstermedikçe gerçekliğe kavuşamaz'' gibidir bu durum. Oysa karga ve kan bunun kanıtıdır. Biz insanlarda illede Allah'ı görmek zorunda değiliz. kanıt olarak biz varız. Bu düzeni bu evren nasıl kendi kendine oluşur. Oluşttu diyelim nasıl bu kadar düzenli ve orantılı olabilir ki? BUNU AÇIKLAYIN :)

 

Allah kendini gösterebilir mi? Hayır Allah kendini gösteremez belki öyle bir yetenegimiz olsaydı o zamanda çirkinmiş vs vs diye eleştirebilirdik.Bu nedenle her iki taraf içinde hissetmek en iyisidir. Görmeme karşılıgında Allah'ımız bize Duygu , his ve akıl vermiş. Artık orasına Mantığınız karar versin. Sanıyorum Günahlarınızdan dolayı Allah sizden bu özellikleri almış ve Kendisini buğz etmeme hakkını savunmuştur. Fakat Zorlada olsa gözlerinizi kapatın Allah deyin kalbinizin kiliti açılsın !İnsanların aklını çelmeye devam ederseniz Ağzınız burnunuz yamulacak inşallah. Siz Allah'ın Asıl Hakiki kullarını sınamak için yarrattığı şeytandan başka bir şey olamazsınız. Haliniz acınacak derecede. Umarım Allah sizleri Affeder.

 

LA İLAHE İLALLAH okuyun bunu müslüman olun. Kalbiniz beyaz olsun siyah değil!

 

Bazen doğamızda ve çevremizde hayvanlara eziyetler mevcut. Şimdi size örnek vereceğim,

 

Kurban bayramı. Saçmalık değil mi? Hayvanlar eziyet çekiyor.Kesiliyor kanlar boşalıyor iyrenç hayvanların canı yanıyor? Haşa.

 

***Cevap: Allah'ın her şeyi yaratmasının nedeninin olduğunu savunmuştur. Soğan deri gibi bir şeydir kokar fakat onu kavururuz, canlıdır, bitkidir oysa o. Bağırması gerekir. Oda hücre topluluğu. İşte Allah bu bitkinin kavrulmak ve tüketilmek için yarattığı için ona acı ve hissetme kavramları vermemiştir. Kurban hayvanları da bu sınıftadır. Keçi, inek boğa ve deve hayvanlarıın hisleri olmaz. Sevgileride bulunmaz buna kanıt olarak insanlara yanaşmazlar. Yani Allah boşu boşuna Hayvanlarına eziyet çektirecek değildir. Kanların akması ve kötü manzaralar insanların yani kullarının merhametini öğrenmek için olduğu kesindir.

 

DÜNYADA VE EVRENDEKİ HER ŞEYİ GÖREN BU ALLAH DENEN VARLIK NASIL OLUYORDA HER ŞEYİ GÖRÜYOR? Haşa.

 

***Cevap: Allah kullarına görmeleri için göz duymaları için kulak , konuşmaları için dil ve ağız vermiştir. Çünkü mükemmel değiliz. Bazı şeyler için bunlara gerek duyarız. Yaratınımız Bunları bize hediye etmiştir. ŞÜKÜRLER OLSUN!!! Fakat Allah'ın işitmesi ve görmesi bizimkiler gibi değildir. Açıklanamaz. Bu kadar ayrıntıya girmek insanın aklını zorlar ve cevap verdiremez. Allah bu nedenle insan beynini sınırlı yaratmıştır. Allah en zeki ve en akıllı yaratan varlıktır.

 

 

 

Gelelim gezengenlere ve dünyaya,ahirete . Ahiret, hesap verilecek yer Araf, cennet cehennem . Nasıl oluyor bu? Yine insan aklını zorluyor bu düşünceler. Çünkü bu kadar Zekaya sahip değiliz.. Sizde zorlamayın zorlarsanız Ateistlige giderseniz şuanki haliniz gibi. Sınırlı zekamızın dışında daha çok kafa karıştıran duraklı bir tempodur. Oraya ulaşırsanız haliniz vahim! Ne demiş Hz.Muhammed,''Üstüne vazife olmayan şeylere karışma''. Yani sonucunu kendin çekersin. Kimse size yardım etmez. Vazifemize sahip çıkacağız! Gezegenlerin patladığı ve kendi kendine oluştuğu dedikodunun aslı yoktur bu bir dedikodudur. Sanki insalar yıllarca yıldızlarla dans etmiş, tanrı gibi konuşuyorlar. Bu dedikoduyu bulanlar ateist bilim adamlarıdır zaten. Bu evren evrimi teorisidir. Kesinlikle yalandır. Hatta ve hatta dünyanın yuvarlak olduğunu ise beynimiz söyler bencede mantıken yuvarlaktır. Bu ateist olan pis insanlar genellikle bilim adamları kendilerini aşmış hadsizlerdir. Evren teorisinde olduğu gibi insanlarında kusurlu yaratılıp maymundan geldiğini savunur. Yani asıl amaç insanın kusurlu yaratılıp sonradan güzelleştiğini savunmaktır. Oysa kanıt olarak plastikten yapılan uydurma maymuna benzer kafa taslarını günümüz insanına yutturmuştur... Günümüz maymunlarının benzerliği ise mutasyondandır. Ama şunu unutmayın Bilim Dinin zıttıdır ve mantıklı bir açıklaması yoktur!!Kuran-ı kerim açıklaması ise yoktur. Ne okuduysanız Allah ve meleklerinin sözleridir. İYİ GÜNLER....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Senin amaçne olacak? Benide mi öyle yapacaksınız?

 

yoo

 

ben diyecegimi dedim ; bi daha diyim

 

yanlis anlama

 

buradaki ateist kardesler kaba tabirle seni 9 dondurup birakirlar ..

 

 

 

cunku fikirlerle degil ; kisilerle ugrasmaktasin ..

 

adamlar isi gucu birakir eglenceye gecerler ..

 

nedense simdiden gorur gibiyim ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle Allah kavramını bir düşünelim..Mesela müslüma diyoruz ama hangi müslüman ? 100 farklı müslüman var..Hal böyle olunca 100 farklı Allah meydana geliyor..Bu halde hiç Allah birdir denilebilir mi ?

 

Birisi vardır sözü düz okur,boş kafaya boş Allah yerleştirir.Birisi vardır Allah'ın çadırlarına mesken kurmuş,ilim ve irfan şarabından kana kana içmiştir..

 

Birisi vardır Allah sanki onu memur kılmış,kendisinin YÜCE ŞAHIS mevkisinde olduğunu sanır..Birisi vardır kendisi memurdur YÜCE olanın emirlerine ve ilmine sarılır..

 

Müslüman_ kardeş sözüm sana :) ÇAĞIR ALLAH'IN gelsin :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle Allah kavramını bir düşünelim..Mesela müslüma diyoruz ama hangi müslüman ? 100 farklı müslüman var..Hal böyle olunca 100 farklı Allah meydana geliyor..Bu halde hiç Allah birdir denilebilir mi ?

 

Birisi vardır sözü düz okur,boş kafaya boş Allah yerleştirir.Birisi vardır Allah'ın çadırlarına mesken kurmuş,ilim ve irfan şarabından kana kana içmiştir..

 

Birisi vardır Allah sanki onu memur kılmış,kendisinin YÜCE ŞAHIS mevkisinde olduğunu sanır..Birisi vardır kendisi memurdur YÜCE olanın emirlerine ve ilmine sarılır..

 

Müslüman_ kardeş sözüm sana smile.png ÇAĞIR ALLAH'IN gelsin smile.png

 

Denisse bak kardeşim başladılar =))) . omar123 kardeş, Müslümanlarında çeşitleri vardır doğru . Süleymancılar muhemmedciler vs vs . Şimdi sen müslümanları sınıflarımı koyuyorsun biggrin.png Biz bile bilmiyoruz! O resimdeki varya tamda müslüman hacıdır. !!! Allah'ı çağırma yetkim olsaydı elbette çağırırdım muhtemelen biggrin.png AMa şu an şu sanalda ve reelde kendini begenmiş olan siz ateistler şuan kendini tanrı(Allah) sananlarsınız =) Çağırdım seni işte kıskanma yeterki wink.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Boşuna konuşuyoruz buralarda...Yanlış anlamasın kimse,Kafama takıldı son günlerdede,biz ne bilsek bilelim yetmiyor..

 

Bu kitapların hepsini indirmedi mi ? Bu dinleri kuran Allah değil mi ?

 

Tefsirini kendisi yapmalı,din gitmiş elden fatmagül gibi kucaklarda oturuyor..Gel Allah'ım :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Boşuna konuşuyoruz buralarda...Yanlış anlamasın kimse,Kafama takıldı son günlerdede,biz ne bilsek bilelim yetmiyor..

 

Bu kitapların hepsini indirmedi mi ? Bu dinleri kuran Allah değil mi ?

 

Tefsirini kendisi yapmalı,din gitmiş elden fatmagül gibi kucaklarda oturuyor..Gel Allah'ım smile.png

 

Omar yazdıklarının hiç biri anlaşılmıyor =) omar ismi israil ve azeri ismidir. Ömer bey düşündükleriniz ne ateizm e nede islama uyuyor.

 

''Tefsirini kendisi yapmalı,din gitmiş elden fatmagül gibi kucaklarda oturuyor..Gel Allah'ım smile.png'' Bu sözleri hiç yakıstıramadım dogrusu . Din ne demek kucaklarda? Kimi için kıçında kimi zamankucagında olur açık konusuyorum. Bizler için din kalptedir. Adminler anlayışla karşılar umarım burası tartışma platformu . Düşüncelernizi paylasırken dikkatli olun. Ben ateizm e küfr etmedim. Siz tüm dinlerin geneline buğz ediyorsunuz!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Inancsal sorun bence cok iyi algilanmali; birincisi inancsal adindan da anlasilacagi uzre, bilimsel degildir be bilim ile mukayesi hem abes, hem de mantiksal degildir. Cunku bilim sadece soyut teori, hipotez, tez, antitez v.s. den olusmaz; bilimin asil kaynagi pratikteki somut deney, gozlem, bulus v.s. ile evrensel ortaya koyumu ve yalnislanabilr olmasidir.

 

Eger bir yerde birsey belirtiliyorsa ve bu gelecekte bir zamana yonelikse,m bunun sabitligi soz konusudur.

 

Ikinci konuda; tarih bizlere notredamus v.s. gibi, bir suru "kahin" tanistirmistir. Dolayisiyle, insanoglu olan bu tarihi karakterler, adina Kuranda da bir sey olabilecegi dusunulebilir.

 

Bugun Kuran ya da herhangibir dini rehberin, insanoglu disinda bir guc tarafindan yazildigini savunmak, bence bir inanc degil; sadece gercegi gorememek ve bilimin, bilisselligin ne oldugunu algilayamamaktir.

 

Sonucta en onemli nokta; buradaki dialog konusudur. Insanoglu bir tur olarak gelistirdigi dialogu sadece kendi turu icin gelistirmis ve kendi disindaki turleri de bu dialogla algilamistir. Dolayisiyla, dunyada insanoglunun algilayacagi, insanoglu yetili tek bir dialog vardir, bu da insanoglunun dialogudur.

 

Bunun bu sekilde algilanmasi; sadece insan ustunu bir degil; iki cesit yapmaktadir. Sonucta peygamber eger bir insanogluysa; neden sadece o tanri ile dialog kurabilecek yetenege sahiptir de, baska bir kisi sahip degildir.

 

Yani burada, sadece Allah degil; Allah ile insanoglu arasinda dialog bagini gerceklestiren peygamberde insanustu olmaktadir.

 

En azindan, Kuran'in insanoglu tarafindan yazilmadigina inananlar, bu tip bir mistizmin, efsanenin, mitolojinin nerelere varabilecegini de sorgulamalidirlar.

 

Buradaki inancsal sorun, aslinda inancin somut bir veriye dayanmadigini da kanitlamaktadir. Cunku Kuran'in insanoglu yazimi oldugunu algilamak; bu inancin somut destegini de ortadan kaldirir.

 

Tarihte bile, yazilan tum mitolojik, efsanevi, mistik anlatimlar, insanoglu urunudur.

 

Bunun uzerine iyi dusunmek gerekir.

 

Inancin iki boyutu vardir. Allah kavramiyla bu boyutlara bakalim.

 

Birinci boyut Allah'i herhangibirseyle ozdeslestirme boyutudur. Bu dinler acisindan somut degerlerdir, kuran, incil, tevrat, cami, kilise, havra v.s. Ya da dindisi somut degerlerdir, deity, madde, evren v.s. ki bu da genelde; deizm, ve panteizm ile panenteizmdir. Buradaki inanc, kendine gore somut bir taban bulur.

 

Ikinci inanc ise, Allah'a bir canli/insan gibi bir icerik verip, ona bir sey yaptirtma, ondan bir sey bekleme; kisaca onunla inananin kurdugu bag ve iliski boyutudur. Teslimiyet, kulluk, korku v.s.

 

Iste inancin asil sorunu bu boyuttadir. Cunku bu boyut Allah'a bilhassa insanoglunun fiziksel ve dusunsel ozelliklerini yukler. El, ayak, beyin, dusunce v.s. ayrica, kizma, cezalandirma, yazma, korkutma, uyarma, imtihan, v.s.

 

Iste inancsalligin bu sorunu cozmesi demek; yeryuzunde, insanoglundan baska kendi turu icin dialog kuran ve kendi disindaki turleri de kendi yeti ve yapisiyla algilayan baska bir varlik, yada guc olmadigidir.

 

Yeryuzundeki bil kokeninin tek yaraticisi insanogludur ve bu bil kokeniyle, bilimsel olmaktadir. Yani rakibi, alternatifi kendi turu bunyesindedir ve kendi turu disinda boyle bir gorunur rakip alternatif henuz yoktur.

 

Iste inancsal yanasimdaki, bu Allah'a bilhassa insanoglu fizigini ve dusuncesini eklemenin ve bu eklentilere kul olmanin, inancsal soyut disinda somut bir dayanagini hic bir inancli gosteremez.

 

O zaman bunun adi inanc degil; tamamen teslimiyet, kendini dusuncesini yok sayma ve yasam ve iliskilerine hic bir anlam yuklememe demektir. Iste kader ve alin yazisi, takdir-i ilahi, sans, tesaduf, kisaca Allah'a yuklenen her turlu olgu ve becerinin inancsal olarak ta bir somut tutanagi yoktur.

 

O yuzden inancsal yanasan arkadaslar, bu ikinci inanc katagorisini en azindan dusunmelidirler. Cunku buradaki, kisinin kendini yok saymasi demek; insanoglunun tum degerlerini Allah'ina bahsetmesi demektir. Iste dine inanan inanclilarla, dine inanmayan inanclilari bu katagori ayirir.

 

Allahin varligini bir seyle ozdeslestirip, inanmak baskadir. Allah'a bir vucut, beyin, dusunce ve bunlarin yeti ve becerisini vermek baskadir. Ustelik bunlari veren de insanoglunun ta kendisidir, ayni ozdeslestirenin de kendisi oldugu gibi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Konuda hic bir aciklama yapmadan, sedece sorular soracagim. Zaten sorulara yanit geldikce, konu detaylanacaktir.

 

Iki tane uclemimiz var.

 

Birincisi, dogru, gercek, inanc;

Ikincisi; Allah, Muhammed, Kuran?

 

Hangisi, gercek/dogru ve inanctir?

 

Hangi gercek hangi inanci dogrular?

Hangi inanc, hangi gercegi dogrular?

Dogrulama; inanca gore mi/gercege gore midir?

Inanctan mi, gercekten mi, dogrudan mi?, yola cikilir?

Allah'tan mi/Muhammed'den mi/Kuran'dan mi, yola cikilir?

 

Allah'mi/Muhammed mi/, Kuran'i dogrular?

Allah'mi/Kuran'mi, Muhammed'i dogrular?

Muhammed mi/Kuran mi, Allah'i dogrular?

 

Inanc mi, gercegi dogrular?

Gercek mi, inanci dogrular?

Dogru olan, inancin gercegi midir/gercege inanc midir?

Inanc olan, gercegin dogrulanmasi midir/dogrunun gercekligi midir?

Gercek olan, dogruya inanc midir/inancin dogrulanmasi midir?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

omar ismi israil ve azeri ismidir.

 

 

 

Bilmiyorum,doğrudur zaten soyumda yahudi ırkıda var..

 

Müslüman_ kardeş..Bende kimseye küfür etmedimki sen nerden çıkardın..Dediğimi anlamadın sanırım dur açayım biraz..Her gün dini konular tartışılıyor,dolayısıyla yıllardan beri din tartışılıyor..Bir sürü şey bilinmiyor,Daha erişilmemiş birçok sır var,tek bilen Tanrı açıklamayanda Tanrı..Kitabı koruyacağım diyen Tanrı işini beceremiyor.Meallere bak dost..Dine bak,inananlarına bak..100 farklı Allah 100 farklı İslam..

 

Burasının tartışma platformu olduğunu biliyorum,yanlış birşey söylediğimi düşünmüyorum..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Konuda hic bir aciklama yapmadan, sedece sorular soracagim. Zaten sorulara yanit geldikce, konu detaylanacaktir.

 

Iki tane uclemimiz var.

 

Birincisi, dogru, gercek, inanc;

Ikincisi; Allah, Muhammed, Kuran?

 

Hangisi, gercek/dogru ve inanctir?

 

Hangi gercek hangi inanci dogrular?

Hangi inanc, hangi gercegi dogrular?

Dogrulama; inanca gore mi/gercege gore midir?

Inanctan mi, gercekten mi, dogrudan mi?, yola cikilir?

Allah'tan mi/Muhammed'den mi/Kuran'dan mi, yola cikilir?

 

Allah'mi/Muhammed mi/, Kuran'i dogrular?

Allah'mi/Kuran'mi, Muhammed'i dogrular?

Muhammed mi/Kuran mi, Allah'i dogrular?

 

Inanc mi, gercegi dogrular?

Gercek mi, inanci dogrular?

Dogru olan, inancin gercegi midir/gercege inanc midir?

Inanc olan, gercegin dogrulanmasi midir/dogrunun gercekligi midir?

Gercek olan, dogruya inanc midir/inancin dogrulanmasi midir?

 

Bir tanesini cevaplayayım gerisi sen anla..Gerçek olan inancın doğrulanmasıdır..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bilmiyorum,doğrudur zaten soyumda yahudi ırkıda var..

 

Müslüman_ kardeş..Bende kimseye küfür etmedimki sen nerden çıkardın..Dediğimi anlamadın sanırım dur açayım biraz..Her gün dini konular tartışılıyor,dolayısıyla yıllardan beri din tartışılıyor..Bir sürü şey bilinmiyor,Daha erişilmemiş birçok sır var,tek bilen Tanrı açıklamayanda Tanrı..Kitabı koruyacağım diyen Tanrı işini beceremiyor.Meallere bak dost..Dine bak,inananlarına bak..100 farklı Allah 100 farklı İslam..

 

Burasının tartışma platformu olduğunu biliyorum,yanlış birşey söylediğimi düşünmüyorum..

 

 

Bence her din tartışılmalı ve düşünülmeli zaten. Aynı noktaya takılma lütfen. Düşünüyorumda Atatürk ne iyi insanmış. Neden biliyor musun? Bu islam devletini bize armağan ettiği için. Bizler gerçek mülsümanlar mıyız kardeşim? Ben gerçek bir müslüman mıyım hayır. Hepsi lafta aslında biliyor musun? Bize bu devleti bırakan Atatürk, bu islam devletini vermeseydi bizlerçoktan avrupaya göç etmiş, yahudi hristiyan olmustuk. Hiç aklımızdan islam gelir miydi? Sanmıyorum. işte padişah ve Kurucunun sevabı. Birazda dinin içinde devlet var. hepimiz ailemizden müslüman olduk. Keşke kendim öz bir şekildede bulup olsaydım diyorum içimden bende full Türk değilim. :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

 

Bir tanesini cevaplayayım gerisi sen anla..Gerçek olan inancın doğrulanmasıdır..

 

Iste bu gercek olarak dogrulanan inanc, sadece aklin kendini ona inandirmasidir. Bilimsel ve bilissel bir icerigi yoktur.

 

Gercek insanoglu yapilandirilmisligidir. Ayni senin yapilandirdigin gibi. Bilimsel olan ise, gercek degil; olgudur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir tanesini cevaplayayım gerisi sen anla..Gerçek olan inancın doğrulanmasıdır..

 

 

Kardeşim Bizce

Doğru olan Kuran-ı kerim

Allah ise tamamen gerçektir.

Muhammed ise doğrudur .

 

O kadar baglantılı ki birbirine . Allah kuran ı kerimi dogrular kuranı kerim muhammedi. Tartışılmaz nokta :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Iste bu gercek olarak dogrulanan inanc, sadece aklin kendini ona inandirmasidir. Bilimsel ve bilissel bir icerigi yoktur.

 

Gercek insanoglu yapilandirilmisligidir. Ayni senin yapilandirdigin gibi. Bilimsel olan ise, gercek degil; olgudur.

 

Bildiklerimiz eksik,bilgimiz ve bilginiz eksiktir..Yanlış anlama çok açık birşey söyledim aslında..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kardeşim Bizce

Doğru olan Kuran-ı kerim

Allah ise tamamen gerçektir.

Muhammed ise doğrudur .

 

O kadar baglantılı ki birbirine . Allah kuran ı kerimi dogrular kuranı kerim muhammedi. Tartışılmaz nokta smile.png

 

Dost :) Sana bir dindaş tavsiyesi..İslam'ı öğrenmek için İslamdan çıkacaksın..Eğer bir din adamının peşinden gidiyorsan dediğimi boşver duymamazlıktan gel :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Iste bu gercek olarak dogrulanan inanc, sadece aklin kendini ona inandirmasidir. Bilimsel ve bilissel bir icerigi yoktur.

 

Gercek insanoglu yapilandirilmisligidir. Ayni senin yapilandirdigin gibi. Bilimsel olan ise, gercek degil; olgudur.

 

 

''Gercek insanoglu yapilandirilmisligidir'' İnsanoğlu o kadar geniş bir kavram ki , insanogluna tam anlamıyla yapılmış dogurulmuş ve fiziki olarak bakmak cidden çok yanlıs.

İnsan aklını ve zekasını kendi eline alıp oynayamayacagı gibi ruhu'da akıl ve zekadan başka bir şey olamaz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dost smile.png Sana bir dindaş tavsiyesi..İslam'ı öğrenmek için İslamdan çıkacaksın..Eğer bir din adamının peşinden gidiyorsan dediğimi boşver duymamazlıktan gel biggrin.png

 

Hoppala ben İSLAM'ı neden öğrenmeye calısayımki? Ben zaten müslümanım ve bunu ogrendim =) . Ben sizi anlamak istiyorum. Dindaş derken ? . !

 

''..İslam'ı öğrenmek için İslamdan çıkacaksın'' derken! zaten islami öğrenmeye calısan sizler zaten islamda değilsinizdir ki. Dini öğrenip tutulur. Yada anlamsız ve bilgisizce la ilahe illallah dersen o ayrı. O zaman bu fikri kafasına koyunca müslümanlıktan çıkar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

 

 

Kardeşim Bizce

Doğru olan Kuran-ı kerim

Allah ise tamamen gerçektir.

Muhammed ise doğrudur .

 

O kadar baglantılı ki birbirine . Allah kuran ı kerimi dogrular kuranı kerim muhammedi. Tartışılmaz nokta :)

 

Yani bir kisir dongu. Ciracinin sahidi bozaci.

 

Buradaki ilk sorun. Bilimsel olarak kuran'in insanoglu disinda baska bir fenomen eliyle yazilamayacagidir.

 

Ikinci sorun insanoglunun yani muhammed'in baska bir guc ile olan dialogunun bilimsel olmamasidir.

 

Ucuncu sorun, Allah kavrami ve ona verilen her turlu anlam ve icerigin insanoglunun bir akilciligi oldugudur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

 

Bildiklerimiz eksik,bilgimiz ve bilginiz eksiktir..Yanlış anlama çok açık birşey söyledim aslında..

 

Konu "eksiklik" degil; bilginin epistemolojisidir. Yani bilgi bir nokta degil, virguldur ve insanoglu hangi donemde olursa olsun, bilgisi sadece o donemin getirdigidir. Iste o yuzden bilgi degisken ve yenilenebilir. Epistemoloji zaten bilginin siniri demektir. Onemli olan ise bilgiden kopmak ve inasncsalligin sabitligine ve sahipligine sapmak ve de bilimsellige karsi cikmak ve inanci mat eden bilimsellige karsi inatla ayak diremektir. Galile ornegi gibi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Konu "eksiklik" degil; bilginin epistemolojisidir. Yani bilgi bir nokta degil, virguldur ve insanoglu hangi donemde olursa olsun, bilgisi sadece o donemin getirdigidir. Iste o yuzden bilgi degisken ve yenilenebilir. Epistemoloji zaten bilginin siniri demektir. Onemli olan ise bilgiden kopmak ve inasncsalligin sabitligine ve sahipligine sapmak ve de bilimsellige karsi cikmak ve inanci mat eden bilimsellige karsi inatla ayak diremektir. Galile ornegi gibi.

 

Ben sizden farklı düşünüyorum..Neye inandığını bilmeyen adamların bilime karşı çıkmaları zaten din ile bilim savaşını başlatmıştır..Bilse zaten inanmaz,inansa zaten bilmez..Evrensel... Dİn bende inanç değildir..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Konu "eksiklik" degil; bilginin epistemolojisidir. Yani bilgi bir nokta degil, virguldur ve insanoglu hangi donemde olursa olsun, bilgisi sadece o donemin getirdigidir. Iste o yuzden bilgi degisken ve yenilenebilir. Epistemoloji zaten bilginin siniri demektir. Onemli olan ise bilgiden kopmak ve inasncsalligin sabitligine ve sahipligine sapmak ve de bilimsellige karsi cikmak ve inanci mat eden bilimsellige karsi inatla ayak diremektir. Galile ornegi gibi.

 

Galilebu kişilerin kökeni ne biliyor musunuz aslında :D Onların hepsi gerçekte müslümandır :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

 

 

''Gercek insanoglu yapilandirilmisligidir'' İnsanoğlu o kadar geniş bir kavram ki , insanogluna tam anlamıyla yapılmış dogurulmuş ve fiziki olarak bakmak cidden çok yanlıs.

İnsan aklını ve zekasını kendi eline alıp oynayamayacagı gibi ruhu'da akıl ve zekadan başka bir şey olamaz.

 

Ne anlamda "genis" Burada onemli olan insanoglu kavramsal bilgisinin yine kendi turu tarafindan algilanmasidir.

 

Ayrica insanoglu numenal yetisini de pekala sorgulayarak degistirebilir. Yani dogumdan itibaren verilen her turlu degeri sorgular. Yoksa teizm ile beslenen bir beyin, nasil anti ya da non teist olabilirdi?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

 

Ben sizden farklı düşünüyorum..Neye inandığını bilmeyen adamların bilime karşı çıkmaları zaten din ile bilim savaşını başlatmıştır..Bilse zaten inanmaz,inansa zaten bilmez..Evrensel... Dİn bende inanç değildir..

 

Din, toplumsal bir olgudur. Inanc olan dinin getirdiklerinin uygulanma nedeni olandir. Ayrica bilim de inanc olmaz. Bilim gozlem ve olguya dayanir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.