Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Çocuğunuzun Zeki Olması İçin Yapmanız Gereken İlginç Bir Yöntem


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Çocuğunuzun Zeki Olması İçin Yapmanız Gereken İlginç Bir Yöntem

 

Neden Yüzücüler Sizden Daha Zeki????

 

KidSwim_MH120712_198x158.jpg

 

Avusturalyada bilim adamları 5 yaşın altındaki 7000 aile ile birebir yaptıkları araştırmaya göre erken yaşta yüzme öğrenen çocuklar yüzme bilmeyenlere veya yüzmeyi geç yaşta öğrenenlere göre daha zeki oldukları tespit edilmiş.

 

Erken yüzme öğrenen çocukların matematikte, şekillerde, kağıt kesme ve diğer görsel konularda daha başarılı oldukları görülmüş...

 

İşte makalenin google çeviri ile çevrilen tamamı ve orginal ingilizcesi....

 

Eğer havuzda biraz daha fazla zaman geçirmiş olsaydı Ortaokul aman aman bir şey daha kolay olabilir. Avustralya'dan Yeni araştırmalar erken yaşta yüzmeyi öğretti çocukların daha hızlı sonraki yaşamında öğrenmek çocuklar daha belirli fiziksel ve gelişimsel kilometre taşlarını vurmak olduğunu söylüyor.

 

Üç yıllık süre boyunca, araştırmacılar 7.000 'den fazla çocuk 5 yaş ve altındaki ebeveynler incelemiş ve yaş çocuklar belli becerileri yerine getirmeye başladığı zaman ile korele yüzmeyi öğrendim bulundu.

 

Okul öncesi, erken yüzücüler iyi görsel-motor becerileri (kağıt ve çizim çizgiler ve şekiller kesmek gibi) vardı, ama aynı zamanda (anlayış tarifi, matematik ve yazma becerileri ve okuma gibi) büyük var gibi iyi sayılırdı.

 

Eğer sınıfta öğrendikleri bazı (veya gün için günlük deneyimler), bir havuz ne öğrenmek benzer olduğu ortaya çıktı, kurşun çalışmada yazar Robyn Jorgensen, Ph.D., bir profesör ve kıdemli diyor Eğitim Araştırma Griffith Enstitüsü. Birçok bilişsel ve motor becerileri için önemlidir yüzme lisan ve eylem arasında güçlü bir sinerji var, diye ekliyor. Çocuklar dil duymak ve (örneğin, tekmelerken 10 sayma) vücutları ile bağlantı yapmak için erken yaşta öğrenir.

 

Ve bu da, etkilerini görmek için uzun sürmüyor: araştırmacılar yüzme dersleri bakıldığında, onlar çocukların gözleri hazır ipucu için hazırlık kırpıştırdı bulundu - net - "bir, iki, üç, gidin!" genç çocuklar dili anlamak ve onlar her şeyi açıkça iletişim kuramaz buna bile tepki verebilir ki imzalarım.

 

Sizin hamle: dersler için çocuklar kaydolun - ve onlara gidiyor 'tutmak. Jorgensen çalışmada, daha önceki çocuğun başladı ve uzun yüzme dersleri kaldı, daha büyük kazanımlar, diyor.

 

Ve havuz kendinizi atlamak incitmez: yüzmek egzersiz size zor olabilir böylece egzersiz kadar geçiş yoluyla kendinizi zorlu yararı yanı sıra, su, hava 1.000 kat daha yoğun ilgili. Sen bisikleti olduğu gibi kalori neredeyse her dakika aynı yakarsınız - ama trafik kaçmak ya da elveda eklemlerinizi endişesi öpebilirsin.

 

 

Middle school may have been a helluva lot easier if you had spent a little more time in the pool. New research out of Australia says that children who are taught to swim at an early age hit certain physical and developmental milestones faster than kids who learn later in life.

 

Over the span of three years, researchers surveyed the parents of more than 7,000 children age 5 and under and found that the age kids learned to swim correlated with when they began accomplishing certain skills.

KidSwim_MH120712_198x158.jpg

In pre-school, early swimmers had better visual-motor skills (like cutting paper and drawing lines and shapes), but also fared better as they got older (i.e. understanding directions, math, and writing and reading skills).

 

 

Turns out, some of what you learn in the classroom (or in your day-to-day experiences) is similar to what you learn in a pool, says lead study author Robyn Jorgensen, Ph.D., a professor and senior fellow at the Griffith Institute for Educational Research. There's a strong synergy between language and action with swimming that's essential for many cognitive and motor skills, she adds. Kids learn at an early age to hear language and make connections with their bodies (for example, counting to 10 while kicking).

And it doesn't take long to see the effects, either: When researchers observed swimming lessons, they found that the kids' eyes blinked in preparation for the ready cue -- "one, two, three, go! " -- a clear sign that young kids can understand language and react accordingly even if they can't communicate everything clearly.

Your move: Sign your kids up for lessons -- and keep 'em going. In Jorgensen's study, the earlier the child started and the longer they remained in the swimming lessons, the greater the gains, she says.

And it wouldn't hurt to jump in the pool yourself: Besides the added benefit of challenging yourself through switching up your workout, water is about 1,000 times denser than air, so a swim workout can be tougher on you. You'll burn almost the same amount of calories each minute as you would biking -- but you can kiss dodging traffic or worrying about your joints goodbye.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.