Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Windows 8 internet explorer 10 Web Gezinme Yenilikleri


ovasuaritma

Önerilen İletiler

Web'de gezinin

 

Internet Explorer 10 hem hızlı hem de akıcı. Web'de yapmak istediğiniz her şey bir kaydırma ya da bir dokunuş uzağınızda, anlık duygusu veriyor. Tarayıcı sekmeleri ve denetim düğmeleri yalnızca onlara ihtiyacınız varken görünüyor, diğer zamanlarda sessizce ortadan kayboluyorlar. Siteleri Başlangıç ekranınıza sabitleyerek hızlıca bulun ya da bir siteyi sık kullanılanlarınıza ekleyin ve Internet Explorer'la her yerden erişin. Haberleri çevrimiçi olarak okumayı seviyor musunuz? Desteklenen sitelerde bir sayfadan diğerine rahatça geçmek için hızlı sayfa çevirmeyi açın. Internet Explorer 10 ile, bir sekmeden diğerine hızla geçebilir ve sık kullandığınız sitelere erişebilirsiniz.

 

 

Internet Explorer 10'u kullanmaya başlayın

 

 

 

Internet Explorer 10 ile web'de bir şeylerin değiştiğini fark edebilirsiniz: Daha büyük, daha kalın ve dokunma için en iyi hale getirildi. Sekmelere, düğmelere ve araç çubuklarına artık ihtiyacınız olduğunda kolayca erişebilirsiniz ancak ihtiyacınız yokken sessizce ortadan kalkarlar. Birkaç basit eylemi öğrenerek, yeni tarayıcınızı rahatlıkla kullanabilirsiniz.

 

 

Adres çubuğunuzu bulma

 

 

 

Adres çubuğunuzu arıyorsanız, Internet Explorer'ı açın ve yukarıdan aşağıya kaydırın (ya da sağ tıklatın). Adres çubuğu ekranınızın altında, Sekmeler çubuğu da üstünde görünür. Adres çubuğuna dokunun veya tıklatın, Internet Explorer, istediğiniz siteye anında geçebilmeniz için Sık Kullanılan, sabitlenen ve en sevdiğiniz sitelerinizi görüntüler. Ayrıca, Adres çubuğuna bir web adresi veya arama terimi girebilirsiniz. Yazmaya başlar başlamaz, Internet Explorer daha önce ziyaret ettiğiniz sitelerle, sabitlenen sitelerle ve sık kullanılanlarla ya da sevebileceğiniz sitelerle eşleşen sonuçlar gösterir.

 

 

Giriş sayfanızı değiştirme

 

 

 

Bir ana sayfa ayarlayın, böylece Internet Explorer 10'u her başlatmanızda doğrudan en sık kullandığınız siteye gidebilirsiniz.

Şöyle:


  • Tüm açık sekmeleri kapattığınızdan emin olduktan sonra masaüstünde Internet Explorer'ı açın.

  • Araçlar'a , ardından da Internet seçenekleri'ne dokunun veya tıklatın.

  • Genel sekmesi altında, yeni ana sayfanızın web adresini girin ve Uygula seçeneğine dokunun veya tıklatın.

Yeni ana sayfanızı görmek için masaüstünde Internet Explorer veya masaüstü için Internet Explorer öğelerini yeniden başlatmanız gerekir. Ana sayfanızı istediğiniz zaman değiştirebilir ya da farklı sekmelerde açılacak birden çok ana sayfa ayarlayabilirsiniz.

 

 

 

Not


  • Ana sayfanız yalnızca Internet Explorer her başlatıldığında görünür. Bu nedenle, yeni bir sekme açarsanız, Adres çubuğuna bir web adresi ya da arama terimi girene kadar boş bir sayfa görürsünüz.

 

 

Sekmelerde dolaşma

 

 

 

Sekmeler çubuğu önceden açtığınız web sayfalarına hızlı bakış sunar. Tek dokunmalı denetimler kolayca yeni bir sekme açmanızı, sekmeleri kapatmanızı ya da sekmeler arasında geçiş yapmanızı sağlar. Sekme araçları düğmesine dokunarak veya tıklatarak bir InPrivate sekmesi açın. Ayrıca, Sekmeleri kapat seçeneğine dokunarak veya tıklatarak (bulunduğunuz sekme hariç) açtığınız tüm sekmeleri hızlıca kapatabilirsiniz.

 

 

Sitelerde hızlı sayfa çevirme

 

 

 

İster sabah kahvenizle haberleri okumayı seviyor isterseniz de işten sonra uzun bir makaleyi okuyarak dinleniyor olun, hızlı sayfa çevirme özelliğini açmak bir sayfadan veya makaleden diğerine gitmeyi daha akıcı hale getirir. Diyelim ki hızlı sayfa çevirmeyi destekleyen bir haber sitesinde makale okuyorsunuz. Bir sonraki içerik sayfasına gitmek için sayfayı kaydırabilirsiniz (ya da İleri düğmesini tıklatabilirsiniz).Ayarlar düğmesinden, hızlı sayfa çevirme özelliğini açmak için Internet Seçenekleri'ne dokunun veya tıklatın.

 

 

 

Web'de sık kullandıklarınız

 

 

 

Internet Explorer 10, sık kullandığınız siteleri nasıl izlemek istediğinizi seçmenize izin verir, böylece bu sitelere daha hızlı erişebilirsiniz. Sık kullanılanlarınızı saklamanın ve düzenlemenin üç yolu var:


  • Başlangıç Ekranına Sabitle. Anında erişim ve bildirimler için siteleri Başlangıç ekranınıza sabitleyin.

  • Sık kullanılan yap. Siteleri sık kullanılanlara ekleyin, böylece Internet Explorer'da her yerden kullanılabilirler.

  • Uygulamayı edinin. Bazı sitelerin, içeriğin tadını çıkarabilmeniz için size yeni yollar sunan, yükleyebileceğiniz uygulamaları vardır.

 

 

Sevdiğiniz siteler: Sabitlenenler ve sık kullanılanlar

 

 

 

Bir siteyi sabitlemek Başlangıç ekranınızda bir kutucuk oluşturur, bu kutucuk da o siteye tek dokunmalı erişim sağlar. Bazı sabitlenen siteler bildirimler gösterir, böylece yeni içerik kullanıma sunulduğunda bilginiz olur. İstediğiniz kadar siteyi sabitleyebilir, bunları yönetimi kolay gruplar şeklinde düzenleyebilirsiniz. Adres çubuğundan, Siteyi sabitle öğesine, ardından da Başlangıç Ekranına Sabitle'ye dokunun veya tıklatın.İzleyeceğiniz çok fazla site varsa, bir sık kullanılanlar listesi oluşturabilirsiniz. Sık kullanılanlarınıza bir site eklediğinizde, Adres çubuğunda ve masaüstündeki Internet Explorer'da sık kullanılanlar listenizde görünür. Adres çubuğundan, Siteyi sabitle , ardından da Sık kullanılanlara ekle seçeneğine dokunun veya tıklayın.

 

 

Sitenizin bir uygulaması olup olmadığını öğrenme

 

 

 

Bazı web siteleri size kendi uygulamalarını edinme seçeneği sunar. Tıpkı sabitlenen bir site gibi, bir web uygulaması da sitenin içeriğine anında erişim sağlar ve bu içeriği kullanma deneyiminiz için yeni bir yol sunar. Internet Explorer'daki sitelerle yan yana görüntülemek için bir uygulamayı yaslayabilirsiniz. Uygulama almak için, Adres çubuğundan Sayfa araçları seçeneğine, ardından da Bu site için uygulama al'a dokunun veya tıklatın.

 

 

 

Internet Explorer 10 ile kendinizi korumaya yardımcı olun

 

 

 

Sosyalleşme, alışveriş yapma, ders çalışma, paylaşma, işleri halletme; tüm bunlar büyük olasılıkla gün içinde web'de yaptığınız ve kişisel bilgilerinizi diğer kişilere sunan şeyler. Internet Explorer 10, daha iyi perde arkası güvenlik ve gizliliğiniz üzerinde daha fazla denetimle sizi korur.

 

 

Gezinmenizi daha gizli tutun

 

 

 

Bilgisayarınızın ve bilgilerinizin daha fazla korunmasını sağlamak için yapabileceğiniz birkaç basit işlem var.InPrivate Gözatma. Tarayıcılar, deneyiminizi geliştirmek için arama geçmişiniz gibi bilgileri saklar. Bir InPrivate sekmesi kullandığınızda, normalde yaptığınız gibi gezinebilirsiniz ancak parolalar, arama geçmişi ve web sayfası geçmişi gibi bilgiler sekmeyi kapattığınızda silinir. Sekme araçları düğmesine ve Yeni InPrivate sekmesi'ne dokunarak veya tıklatarak yeni bir InPrivate sekmesi açın.

Gözatma geçmişinizi silin. Ayarlar düğmesinden, Internet Seçenekleri'ne ve Sil'e dokunun veya tıklatın. Bu işlem siz gezinirken toplanan web sayfası geçmişini, kayıtlı tüm parolaları, geçici dosyaları ve çerezleri temizler.

 

 

Güvenle gezinme

 

 

 

SmartScreen Filtresi ve İzleme üst bilgisi Internet Explorer 10'da kolayca etkinleştirilebilir. İzleme üstbilgisi. İzleme üstbilgisi, web'de gezinirken sizi izlemek için kullanılan, siteye ziyaretinizle ilgili bilgileri toplamamasını tercih ettiğiniz web sitelerine bir sinyal gönderir. Sitelerin İzleme isteklerine nasıl yanıt vereceği veya bunları nasıl yorumlayacağı o sitelerin gizlilik uygulamalarına bağlıdır. SmartScreen Filter. Bir site şüpheli görünüyorsa, bu siteye hesap veya kişisel bilgilerinizi vererek uygulama indirmemeniz gerekir. Ancak bazen, bir sitenin yasal olup olmadığını anlamak zordur. SmartScreen raporlanan kimlik hırsızlıklarını teşhis etmenize ve ayrıca uygulama indirme konusunda bilgiye dayalı kararlar vermenize yardımcı olur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.