Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Windows 8 Başlangıç ekranını özelleştirin


ovasuaritma

Önerilen İletiler

Windows 8 ve Windows RT'de, Windows 7 sürümündeki Başlat menüsüne benzer bir Başlangıç ekranı vardır. Önemsediğiniz tüm bilgiler tek bir yerde toplanır. Kutucuklara hızlı bir bakışla en son haber başlıklarına, gerçek zamanlı güncelleştirmelere ve bilgilere ulaşabilir ya da uygulama, Web sitesi, kişi ve klasörleri açabilirsiniz.

 

 

Başlangıç ekranına ulaşmanın en hızlı yolu:


  • Dokunarak, ekranınızın sağ köşesinden içeri çekin ardından Başlangıç seçeneğine dokunun.

  • Fareyle, işaretçinizi sağ üst köşeye veya sağ alt köşeye götürün, yukarı veya aşağı hareket ettirin ve Başlangıç seçeneğini tıklayın. (Ya da sol alt köşenin üzerine gidin ve göründüğünde Başlangıç seçeneğini tıklayın.)

  • Klavye ile, Windows logo tuşuna basın .

Yani Başlangıç ekranını istediğiniz şekilde düzenleyin ve sık kullandığınız uygulamaları, kişileri ve Web sitelerini öne ve ortaya yerleştirin. Deneyebileceğiniz bazı seçenekler şunlardır.

 

 

Sevdiğiniz kişiler ve yerler için kutucuk oluşturma

 

 

 

Kutucuk, Başlangıç ekranından açabileceğiniz bir uygulama ya da içeriktir (Web sitesi, kişi ya da klasör gibi). Bu yüzden, her gün ziyaret ettiğiniz bir Web sitesi ya da her zaman sohbet ettiğiniz kişiler varsa, bunlara hızlıca erişmek için Başlangıç ekranında kutucuklar oluşturmak isteyebilirsiniz.

Bir Web sitesini, kişiyi ya da klasörü Başlangıç ekranına eklemek için aşağıdaki işlemleri yapın:


  • Uygulamadan bir Web sitesini ya da kişiyi sabitlemek için uygulama komutlarını açın ve Başlangıç Ekranına Sabitle öğesine dokunun veya tıklayın.

  • Bir klasörü sabitlemek için Dosya Gezgini'nde açın, basılı tutun ya da sağ tıklayın ve ardından Başlangıç Ekranına Sabitle'ye dokunun veya tıklayın.

 

 

Uygulama sabitleme veya ayırma

 

 

 

Bilgisayarınıza yüklü bazı uygulamalar Başlangıç ekranında sabitlenmiş olmayabilir. Ancak bunları istediğinizde oraya sabitleyebilirsiniz. Başlangıç ekranında Arama düğmesini açın, komutlarını açmak üzere sabitlemek istediğiniz uygulamayı seçin ve ardından Başlangıç Ekranına Sabitle öğesine dokunun veya tıklayın.

Kullanmadığınız uygulamalar varsa, bunları Başlangıç ekranından ayırabilirsiniz. Başlangıç ekranında bir uygulama seçerek komutlarını açın ve ardından Başlangıç Ekranından Ayır öğesine dokunun veya tıklayın. Bir uygulamayı ayırırsanız bilgisayarınızdan kaldırılmaz, bu yüzden Arama düğmesini kullanarak her zaman bulabilirsiniz.

 

 

Kutucukları yeniden düzenleme ve yeniden boyutlandırma

 

 

 

Bir kutucuğu taşımak için yukarı ya da aşağı sürükleyin ve ardından istediğiniz yere taşıyın. (basılı tutmanız gerekmez.) Kutucukları istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Benzer kutucukları bir araya getirin, tüm sık kullanılanlarınızı gruplandırın ya da işinize yönelik uygulamalar için bir "Çalışma" grubu oluşturun.

 

 

Bir kutucuk grubunu şu şekilde adlandırabilirsiniz:


  • İki veya daha fazla parmağınızla Başlangıç ekranına dokunun ve ardından uzaklaştırmak için parmakları birleştirin. (Fare kullanıyorsanız, Yakınlaştır düğmesine tıklayın.)

  • Adlandırmak istediğiniz kutucuk grubunu seçin ve ardından Grubu Adlandır'a dokunun veya tıklayın.

Bir kutucuk istediğiniz noktaya uymuyorsa, büyütebilir veya küçültebilirsiniz. Başlangıç ekranındaki kutucuğu seçerek uygulama komutlarını açın ve ardından Daha Büyük ya da Daha Küçük öğesine dokunun veya tıklayın. (Bazı kutucuklar yeniden boyutlandırılamaz.)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.