Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Windows 8 Arama, paylaşım, ayarları değiştirme ve daha fazlası


ovasuaritma

Önerilen İletiler

Windows 8 veya Windows RT içinde nerede olursanız olun, düğmeler arama, bağlantı ve fotoğraf paylaşma, cihazları bağlama ve ayarları değiştirme gibi en sık yaptığınız işlemleri yapmanıza yardımcı olur. Düğmelerle yapabilecekleriniz, Başlangıç ekranında olmanıza veya bir uygulamayı kullanmakta olmanıza bağlı olarak değişebilir; bu yüzden keşfetmeye başlayın.

Beş düğme Arama, Paylaşım, Başlangıç, Cihazlar ve Ayarlar her zaman ekranınızın sağ tarafında bulunur. Bunlar şu şekilde açılır:


  • Dokunarak, sağ köşeden içeri çekin ve ardından istediğinize dokunun.

  • Fareyle, işaretçiyi sağ üst ya da sağ alt köşeye taşıyın ve ardından yukarı veya aşağı hareket ettirerek istediğinizi tıklayın.

Bunlarla şunları yapabilirsiniz:

 

Arayın. Her şeyi arayın. Örneğin, sadece içinde bulunduğunuz uygulamanın içinde arama yapabilir (Posta uygulamasında belirli bir iletiyi bulma gibi), başka bir uygulama arayabilir (Internet'te bir şey arama) ya da bilgisayarın tamamında arama yapabilirsiniz (bir uygulama, ayar ya da dosya için).

 

Paylaşın. Kullanmakta olduğunuz uygulamadan ayrılmadan dosyaları ve bilgileri tanıdığınız insanlarla paylaşın ya da bilgileri başka bir uygulamaya gönderin. Annenize fotoğrafları e-posta ile gönderebilir, Facebook durumunuzu güncelleştirebilir veya not alma uygulamanıza bağlantı gönderebilirsiniz.

 

Başlangıç. Başlangıç ekranınıza ulaşın. Ya da zaten Başlangıç ekranındaysanız, bu düğmeyi son bulunduğunuz uygulamaya geri dönmek için kullanabilirsiniz.

 

Cihazlar. Kablolu ve kablosuz olarak bilgisayarınıza bağlı tüm cihazları kullanın. Bir uygulamadan çıktı alabilir, telefonunuzla eşitleyebilir ya da çektiğiniz en son videoyu televizyonunuzda yayınlayabilirsiniz.

 

Ayarlar. Uygulamalarınızın ve bilgisayarınızın ayarlarını değiştirin. İçinde bulunduğunuz uygulamaya ilişkin ayarların, yardımın ve bilgilerin yanı sıra genel bilgisayar ayarlarını (ağ bağlantısı, ses düzeyi, parlaklık, bildirimler, güç ve klavye) da burada bulabilirsiniz. Windows içinde nerede olursanız olun bu bilgisayar ayarları aynıdır, ancak uygulama ayarları her uygulamada farklıdır. Ayrıca bilgisayarınızın ayarlarını değiştirmek için şu öğeyi seçin: Bilgisayar ayarlarını değiştir. Burada kilit ekranı resminizi değiştirebilir, bildirimleri yönetebilir ve başka işlemler yapabilirsiniz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.