Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Sonbahar yorgunluğuna karşı doğru beslenme ve bol yürüyüş...


redpants

Önerilen İletiler

Sonbahar yorgunluğuna karşı doğru beslenme ve bol yürüyüş...

 

Baharda yaşanan stresi azaltmak için özellikle B vitamini içeriği yüksek olan kepekli gıdaların tüketimini arttırmak şarttır. Bahar aylarında meydana gelen ani sıcaklık ve basınç değişiklikleri insanlar üzerinde yorgunluk ve stres gibi etkiler oluşturabilmekte, özellikle kadınların metabolizmasını ve hormonlarını etkileyebilmekte ve bu durumdan kurtulmanın en kestirme yolu da doğru beslenme ve bol yürüyüşten geçmektedir.

 

Baharda yaşanan stresi azaltmak için özellikle B vitamini içeriği yüksek olan kepekli gıdaların tüketimini arttırmak şarttır. "Kepekli gıdalar kilo kontrolü açısından da faydalıdır. Kepeklı gıdalar tokluk hissi verip midenin geç boşalmasını sağlar ve iştah kontrolünde yardımcıdır. Bu besinlere örnek verecek olursak kahverengi pirinçtir. Yapılan araştırmalar, beyaz ve kahverengi pirinçten oluşan bir garnitürün öğünlere leziz bir aroma ve besleyici öğelerden daha fazlasını kattığını göstermektedir. Gıda Teknolojisi Uzmanları Enstitüsü (Institute of Food Technologists / IFT) Yıllık Toplantısı’nda açıklanan araştırma sonuçları, beyaz ya da kahverengi pirincin, hem yemekten zevk almaya hem de kalorileri kontrol etmeye çalışan kişiler için son derece önemli olan doygunluğu ve tokluğu sağladığını kanıtlamaktadır. Pirinç, kilo vermek ya da sağlıklı bir beslenme düzenini korumak için mücadele eden milyonlarca insan için akıllıca bir seçimdir. USA Rice Federation’a göre yarım bardak pişmiş pirinç, sadece 100 kaloridir. Pirinç genellikle sebze, meyve, yağsız et ve fasulye gibi sağlıklı besinlerle yendiği için, sağlıklı, dengeli bir beslenme düzeni sağlamaya yardımcı olabilir.

 

Günde iki litre su içmenin de yararlarına değinmeden geçmemeliyiz., "Suyun vücudumuza yararlarını saymakla bitiremeyiz. Kabızlığın önlenmesinden tutun da, yapay bir tokluk hissi sağlamasına kadar pek çok faydası vardır. Aynı zamanda su, mevsim değişikliklerinden dolayı vücutta oluşabilecek ödemin atılmasına da yardım eder"

Özellikle bu aylarda öğünlere dikkat edilmesi gerekmektedir "Günde en az 6 öğün yemek yiyin ve her öğünden önce mutlaka bir bardak su için. Mutlaka güne başlarken kahvaltı yapın. Bu sizi gün boyu daha zinde tutacaktır. Yarım saat yürüyüşü on dakikalık bir egzersizle tamamlamayı alışkanlık haline getirin. Vitamin ve mineral ihtiyacınızı preparatlardan değil de bahar da taze yetişen sebze ve meyvelerden karşılamak daha sağlıklı olacaktır."

 

Bir avuç kuruyemiş tüketmenin yararlarına da değinelim "Kuruyemişler enerjinizi arttırır. Bunların dışında her öğün sofrada taze hazırlanmış salata bulundurun. Kızartma ve hamur işlerine sindirim sisteminizi yorup kilo aldırarak vücudunuzu hantallaştıracağından dolayı ara verip sebzelere ağırlık verin. Günde bir bardak süt ve bir kase yoğurt tüketin"

 

"Tuz ve tuz içeriği yüksek olan gıdalardan uzaklaşın" Tuz vücudunuzun su toplamasına neden olabilir. Yemeklerin lezzetini arttırmak için baharatları güvenle kullanabilirsiniz. Özellikle bu dönemde zayıflamak ve formda kalmak için size sunulan şok diyetlere inanmayın. Bu tür yöntemler yaşam kalitenizi yavaş yavaş düşürebilir ve sağlığınızı bozabilir. En uygun beslenme şekli yeterli ve dengeli, kişiye özel ve bir diyetisyen tarafından hazırlanmış beslenmedir "

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 7 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.