Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Türkler'in Anayurtlari


politika

Önerilen İletiler

Aslinda belki,, bu baslik neden gerekti diye soranlar cikabilir.Türkler'in anayurdunun neresi oldugu bilinmiyor mu diye soranlar da cikabilir.Iste bu sorulara cevap anlaminda bu basligi acmayi uygun gördüm.Bazi tartismalarda bilgi noksanliginin olmasi sonucu olarak,Türklere hak etmedikleri yakistirmalar yapilmakta,TÜRK TARIHI inkar edilme durumuna gelinmekte dolayisiyla bu inkar ve yakistirmalarin perde arkasinda cok farkli yaklasimlar sergilenmektedir.

 

Beni yazdiklarima bakarak kimin nasil niteleyecegini umursamiyorum.Cünkü biliyorum ki bu yazinin basligini okuyan bazilari beni farkli bir konuma sokacaklardir.Önemli degil ben bu yazdiklarimla;bilinmeyen, belki bilindigi halde inkar edilen büyük bir milletin tarihini anlatmaya calisacagim.

 

Türk Tarihini veya Türkler'in gecmisini 8-10 asira sigdirmaya calisanlar eger cahil degillerse,okumamislardir okumuslarsa art niyetlilerdir.

 

Türk Tarihi öyle bilindigi gibi 1071 tarihiyle baslayan bir tarih degil M.Ö.7000 yillarina kadar giden bir tarihtir.

 

Türkler Orta Asya'dan gelip Anadoluda ki diger toplumlari kilictan gecirerek topraklarini ellerinden aldi diyenler büyük bir yanilgi icindedirler.Bunlar 1-Tarihi bilmiyorlar,2-Türkler'e karsi iclerinde ki kini bu sekilde tatmin ediyorlar.Tabii ki dünya tarihi savas ve kanla yazilmistir bu gercegi inkar edemeyiz.Bu anlam da Türklerde kan dökmüstür ama Türklerinde kani dökülmüstür.

 

Ben M.Ö.9000-7000 tarihlerine uzanmayacagim.

 

"irk demek,direkt olarak halk veya millet olmayip,su anda varolan bütün insan topluluklari ve hatta tarih boyunca ögrenilen bütün millet ve kavim aileleri cesitli irklarin karisip melezlesmesiyle meydana cikmislardir."NAMI CEM IYIGÜN-TÜRKLERIN TARIHI VE ETNIK KÖKENLERI

 

Büyük tarihci HEREDOT,A göre Türkler M.Ö.3-4000 binli yillarda,Hazar'in batisinda,Kafkasya'da ve Anadolu'da yasamistir.Heredot "Türk dilli iskitlerin o tarihlerde Anadoluda yasadiklarini yaziyor"

 

Bilim adamlarina göre de Türklerin tarih boyunca birkac Anayurtlari olmustur bunlar:

 

Ilk Anayurt-Anadolu,Kafkasya'nin Güneyi,Urmiye Gölü'nün civarlari

Ikinci Anayurt - Orta Asya

Ücüncü Anayurt -Avrasya cografyasi

 

Tarih bunun tanigidir.

 

Ulus olamayan toplumlarin devleti olamaz,bu bilimsel bir gercektir.Kürtler bir ulus olamamislardir.

 

Taninmis Kürt Bilim adami Izady söyle bir yaklasim sergiliyor:Kürtlerin yasadigi heryer onlar icin anayurttur.Bu söze gülmek mi gerekir yoksa düsünmek mi?Yani nerede Kürt varsa orasi onun anavatanidir.Böyle bir yaklasim olabilir mi?

 

 

Türkler bu Anayurtlarinda degisik isimler altinda yasamislar,güclü kavimler tarafindan yok edilmisler baska bir yörede yeniden toparlanip güclenmisler ve Anayurtlarini savunmuslardir.Bugün Türklerin anayurdu olarak bilinen bu cografyalar TÜRK KARSITLARI tarafindan kendi topraklari gibi gösterilmekte ve sanki Türkler onlari kilictan gecirip zorla topraklarini ellerinden almislar gibi yalan ve iftira dolu tarihler uydurmuslardir.

 

M.S.43 yili civarinda eserini yazan Latin cografyaci Pomponius Mela,Azak'in kuzeyindeki ormanlik alani "TURCAE"diye anar.Cahiliye devrinin bircok Arap gezgini ve cografyacisi,Türklerle birlikte Rus ve Kafkas halklarinin yasadigi bölgeleride icine alan genis cografyayi "Diyar-i Türk,Arz-üt Türk veya Bilad al-Türk"olarak tanimlamistir.Kadim Türkler ise,kendi yurtlarini genellikle"Türk-ili"veya "Türk-eli"seklinde adlandirmislardir ki bugün de Türk nüfusun cogunlukta bulundugu Kuzeybati Irak bölgesine "Türkmen-eli "denmektedir.

 

6.Yüzyil Bizans kaynaklarinda Orta Asya icin "Türkiye(TURCHIA)tabiri kullanilir.Henüz bu tarihlerde Anadolu'da KÜRT adina rastlamiyoruz. ki bu da cok dogal bir seydir.Cünkü Kürt milleti diye bir millet mevcut degildir.Bunu ben degil o zaman ki yerli yabanci tarihciler söylüyor.

 

Burada Türklerle ilgili irk konularina girmek istemiyorum cünkü hem baslik irkla ilgili degil hem de Türk Irkina giris yapinca bu cok uzun ve karmasik bir sürecide beraberinde getirecektir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Asagidaki sorular benim degil,Amerikali bir arastirmacinin kitabindan alinmistir:

 

-Tarih yeniden mi yazilacak?

-Kadim Türkler insanlarin atalari mi?

-Onlar bin yasina kadar yasayarak ,uzun yasamanin sirlarini ögrenmislermiydi?

-Tüm dinler onlarin TENGRI dininden mi türedi?

-Hz.Ibrahim,Hz.Musa,Hz.Isa,Hz.Muhammed ve Buda Türk müydü?

-"Isik dogudan gelir "ne anlama geliyor?

-Türkler gelecekte, insanoglunun kurtulusunda nasil bir rol üstlenebilirler?

 

Ey Dünya Insanlari,Hepiniz Türksünüz,DNA'lariniz bunu kanitlayabilir

Kayip bir uygarligin Sirlari Dünyayi nasil degistirebilir.

 

Gene M.Matlock'un Hermes Yayinlari'ndan cikan bu eserini merak edenler okuyabilir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türklerin Anadolu'ya gelis tarihini 1071 ile baslatan Batili ve Bati yandasi tarihciler aslinda tarihede ihanet ediyorlar.

Anadolu'da,M.Ö.15.000 yillarinda bile Türklerin yasadigi tespit edilmis ve Türkler tarafindan anayurt olarak kabul edilmis oldugu belgelenmistir. ,Ortaasya'dan yapilan göclerle Anadolu Türklerin anayurtlarindan biri olmustur.

Altay Türkleri ALT-TAI kelimesinden türemis ve Altayli sekline dönüsmüstür.Amerika'ya göc eden Altayli'lar M.Ö 3000'de BERING'ten yürümüslerdir.

 

Türkler tarih boyunca hep ayni seyleri yasamislar,gittikleri yerlerde devletler kurmus fakat bir süre sonra yerli budunlara(halklar)karismislardir.

 

Dünyanin en eski uygarligi Türklerdedir ve tüm dünya uygarliklarinin olusmasina katkida bulunmustur.

 

Türkler gittikleri hersere uygalik götürmüslerdir.8.Cumhurbaskani Özal'in AB'ne yaranmak icin;"Bizi Türk oldugumuz icin AB'ne almiyorsaniz biliniz ki bizde Türklük adina hicbirsey yoktur.Sahip oldugumuz medeniyeti tamamen Yunanlilardan aldik.Oglumun EFE olan adi bile Yunancadir dolayisiyla bizi AB'ne almamaniz icin bir neden yoktur"demesi gibi icimizde Türk uygarligini bilmeyen,kabul etmeyen,bizi Batililarin gözüyle görmeyi onur haline getiren ihanet odaklarinin olmasi Türk Tarihini ve medeniyetini yok edemez.Anadolu bir Türk yurdudur ve bilinen tarihi ile 15 bin yila sigan bir uygarliga sahiptir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.