Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

En Büyük Sevdamız, ATATÜRK


tülvent

Önerilen İletiler

Ölümsüzlük 10 kasım 1938 tarihinde bir Türk tarafından bulunmuştur...bayrak-turkiye-kucuk.gifkalp.gif

 

 

68318503502066334194323.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

137628.jpg

 

 

Anıtkabir'de Başbakansız Tören!

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yıldönümünde Anıtkabir’de düzenlenen törenle anıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yurtdışında olduğu gerekçesiyle katılmadığı törende Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anıtkabir Özel Defteri’ne “Türkiye, idealleriniz ve fikirlerinizden güç alarak yükselişini sürdürmektedir” ifadelerini yazdı.

 

Anıtkabir’deki törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, siyasi partilerin temsilcileri, bürokratlar ve diğer devlet erkanı yer aldı. Tören Cumhurbaşkanı Gül’ün başkanlığındaki heyetin Aslanlı Yol’dan yürümesiyle başladı.

 

Sağnak yağmur altında gerçekleştirilen törende Cumhurbaşkanı Gül, Atatürk’ün mozalesine kırmızı-beyaz karanfillerden oluşan çelenk koydu. Atatürk'ün 74 yıl önce ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05'de “ti” sesi ve sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Bu sırada gönderdeki Türk bayrağı da yarıya indirildi.

 

 

-TÜRKİYE’Yİ MUASIR MEDENİYET SEVİYESİNİN ÜSTÜNE TAŞIMAK, MİLLETİMİZİN EN ÖNEMLİ İDEALİ-

 

Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Cumhurbaşkanı Gül, Anıtkabir Özel Defteri’ne şöyle yazdı:

“Türkiye, idealleriniz, fikirleriniz ve Cumhuriyetimizin kazanımlarından güç alarak dinamizm içerisinde yükselişini sürdürmektedir. Nitelikleri, her alandaki performansı, gelişme potansiyeli ve sahip olduğu güç unsurlarıyla Türkiye, parlak bir geleceğe kararlı adımlarla yürümektedir. Milletimiz bu özgüvenle ileriye bakmakta, ortak hedeflerde kenetlenerek, modern, demokratik, müreffeh Türkiye’yi hep birlikte inşa etmektedir. Türkiye’yi muasır medeniyet seviyesinin üstüne taşımak, aziz milletimizin daima en önemli ideali olacaktır. Ebediyete intikalinizin 74. yıl dönümünde sizi saygı ve rahmetle anıyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

 

 

-BAYRAKLAR YARIYA İNDİ-

 

Devlet töreninin hemen ardındanAnıtkabir'in avlusunda Atatürk'ün 10. Yıl Nutku kendi sesinden yayınlandı. Askeri ve sivil erkanla öğrenciler Atatürk'ün mozolesinin önünden saygı geçişi yaparak, çiçekler bıraktı.

 

Kalabalık nedeniyle Anıtkabir'e girmek isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Bayraklar, Büyük Önder Atatürk'ün 74 yıl önce ebediyete intikal ettiği saat 09.05'den itibaren güneşin batışına kadar yarıya indirildi. (ANKA)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

29 Ekim kutlamaları sırasında yaşanan gerilimli günlerin ardından 10 kasım Anma törenlerinde farklı uygulamalar ve anma törenlerindeki farklılıklarla Atatürk'ün ölümünün 74. Yılı anma törenleri için 10 Kasım 2012 ilklerin yılı oldu.

 

Ankara'da Anitkabir çevresindeki yollar trafiğe kapatıldı, 10.00'a kadar halkın Anıtkabir'e girişine izin verilmedi. İstanbul'da "Ata'ya Saygı Zincir"i, İzmir'de ise "Canlı Atatürk Portresi", oluşturuldu. Ceylanpınar'da tören Suriye 'den gelen savaş sesleri eşliğinde yapıldı.

 

 

Anıtkabir Yolları Kapalıydı

 

Törende Atatürk'ün mozolesine çelenk konuldu ve saygı duruşunda bulundu. Aynı anda tüm yurtta sirenler çaldı, bayraklar yarıya indirildi.

 

Bazı sivil toplum örgütlerinin Ankara'nın çeşitli yerlerde toplanma kararı alması neden gösterilerek Anıtkabir'e giden yollar trafiğe güvenlik gerekçesiyle kapatıldı.

 

Bu nedenle Ankara'da sabah erken saatlerde mesai günü olamamasına karşın trafik sıkışıklığı yaşandı. Ankara'da trafikte sıkışan araçlardan saat 09.05'te yüksek volümlü korna sesi yükseldi.

 

Anıtkabir'e girişlere saat 10.00 itibariyle izin verildi.

 

 

Kadıköy'de "Ata'ya Saygı Zinciri"

 

İstanbul'da Kadıköy sahilinde bir araya gelen vatandaşlar 09.05'te el ele tutuşarak yaklaşık 6 kilometre uzunluğunda "Ata'ya saygı zinciri" oluşturdu.

 

 

Dolmabahçe Sarayın Harem Bölümü 71 numaralı odasında Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu odaa düzenlenen anma töreninde 74 yıldır askerler nöbet tutuyordu. Bu yıl bir ilk yaşandı ve Dolmabahçe'de saygı nöbetini asker yerine iki polis memuru tuttu.

 

 

İzmir'de Atatürk Portresi Oluşturuldu

 

İzmir'de de 10 Kasım anma törenleri için bir ilk yaşandı. 2 bin 400 kişi ile oluşturulan canlı Atatürk portresi, 200 metre yükseklikten görüntülendi. Konak Belediyesi'nin katkıları, fotoğrafçı Cumhur Aygün'ün organizasyonunda gerçekleştirilen etkinlik yoğun ilgiyle karşılandı.

 

 

Bir Yanda Silah Sesleri Diğer Yanda Anma Töreni

 

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesindeki 10 Kasım törenleri ise sınıra sıfır noktadaki Suriye'nin Rasulayn bölgesinden gelen çatışma sesleri eşliğinde yapıldı. Tören Ceylanpınar Kaymakamlığı'nın önündeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.

 

Ceylanpınar'da 8-9 Kasım günleri çatışmaların artması nedeniyle okullar tatil edilmişti.

 

Tören sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ceylanpınar Kaymakamı İbrahim Cenet, çatışma yoğunluğunun azaldığını Pazar günü gelişmelere göre okulların açılıp açılmayacağına karar verileceğini açıkladı. (HK)

 

Not: Paylaştığım hiç bir resmi kabul ettiremedim başka resimler denedim, ama yine yeni ekleri istemedi ve o nedenle konuyla ilgili o harika resimleri paylaşamadım, üzgünüm.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 9 ay sonra...
  • 2 ay sonra...

Yarın 10 Kasım, Atatürk' ün Ölümsüzlük Yıldönümü!

Ata' mızı alıp götüren o puslu sonbahar gününden bu yana 75 yıl geçse de, O' na olan sevgi, saygı, bağlılık ve minnetimiz taptaze duruyor. O içimizde yaşarken, her gün daha bir artan hayranlık ve sevgiyle hatırlıyoruz O' nu!

Yarın siren sesleri sessizliği delip geçerken o yüce şahsın anısı önünde özlem ve saygı ile çarpan kalplerimizin sesi duyulacak yalnızca. O' nu ve büyük olmanın ne demek olduğunu anladığımız...

Sonsuzluğa göçüp ışığından yoksun bırakmış olsan da bizi, devrimlerinin ışığıyla aydınlanacağız.

Her 10 Kasım sabahı, hayatı durdurup ölümsüzleşen insan, varlığımızı borçlu olduğumuz sana, Türk olmaktan duyduğum gurura ve cumhuriyetimizi yaşatacak güce kadeh kaldıracağım yarın! Ruhun şad olsun!

 

 

1382247_616219618442125_1893445704_n.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.