Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bayan iç çamaşırı


Önerilen İletiler

Bayan iç çamaşırı

Saklı ve cazibeli bir butik gibidir kadının iç giyim dünyası.Güzel olma ve şık görünme ritüellerini, hayatının vazgeçilmez kavramları arasında en üst sıralara koyan kadın, Konu kadın iç giyim olunca sağlık ve hijyenin yanı sıra,
bayan iç giyim ile bir ayrıntıdan ibaret olmadığını düşünüp, zerafetinden ödün vermeye yanaşmamıştır. Zira kadın iç giyimde doğru tercih, hem dış kıyafetin düzgün görünümü bakımından, hem de kişinin özgüvenli duruşu bakımından önem arzetmektedir.


Geçen zaman içinde, çağın başdöndürücü hızına ayak uydurmak zorunda kalan giyim kuşamdaki değişiklikler,
kadın iç çamaşırı olunca sağlık ve hijyenin yanı sıra, dizaynına da yansımış, farklı stil ve özgün modellerin ortaya çıkmasına vesile olmuştur. Straplez kıyafetler için askısız modeller, sırt dekolteli gece elbiseleri için tasarlanmış yapışkanlı sütyen bunlara örnek verilebilir.

Emziren anneler için emzirme sütyeni ve çalışanlar için de çıt çıtlı badi ise ihtiyaca uygun hazırlanmış
kadın iç giyim ürünleridir. İç güzelliğin dışa yansıyacağını düşünen kadın sırf bu yüzden alışverişe çıktığında mutlaka bir iç giyim mağazasına uğrayıp , farklı ve çarpıcı yüzlerce seçenek arasından şifonyer çekmecesine itinalı bir kreasyon hazırlar. Gelgelelim iç giyim alışverişinin biraz da mahremiyet kapsamına girmesi kadınların her dilediğini rahatlıkla alamaması gibi elverişsiz bir durumu beraberinde getirmiştir. Neyse ki 20. Yüzyılın sonlarından itibaren gittikçe yaygınlaşan online alışveriş sitelerinin alıcıya mağazaya gitmeden de ürün satın alma imkânı sunması zamanı kısıtlı olanların da derdine çare olmaya başlamıştır. Ve kadın iç dünyasını renkli ve gösterişli yapmaya iç huzuru ile devam etmektedir. Kişiyi kıyafet güzel gösterir, kadını iç güzelliği güzel hissettirir.

Kombinezon;

0000741_yeni-nci-7005-kombinezon-takim.j

Sütyen;

1-Toparlayıcı sütyen;

Toparlayıcı Sütyen; Sarkmış ve büyük olan göğüsleri bir araya toparlamaya ve daha sıkı bir görünüm kazandırıp göğüslerin boyutunu bir beden küçülten sütyen modeline toparlayıcı Sütyen denir. B, C, D cup ve daha büyük bedendeki bayanların kullandığı toparlayıcı Sütyen modelleri, sporcu sütyenler gibi göğüslerin şekil yapısını bozmaz aksine göğüslere verdiği yeni şekil sayesinde göğüslerin elbise altında daha düzgün ve güzel bir görünüm kazanmasını sağlar.

bp-fa53blkb-large.jpg

Toparlayıcı sütyenler gerek kumaş yapısı gerek geniş askıları ile diğer sütyen türlerinden daha rahat ve kullanışlıdır, ayrıca diğer sütyen türlerine göre göğüslerin sarkmasına karşı etkilidir. Toparlayıcı Sütyen modelleri,
küçültücü sütyen ve minimizer sütyen olarakda adlandırılmaktadır.

2-Destekli sütyen;

Dolgulu sütyen, push-up gibi isimlerle de anılan destekli sütyen; göğüs ölçülerinin küçük olduğunu düşünen ya da göğüslerine daha dolgun ve dik bir görünüm kazandırmak isteyen kadınların kulandığı bir sütyen çeşididir.

91Hnhoei4pL._UX385_.jpg

3-Dekolte Sütyen

Derin V yaka, derin dekolte vb ön kısmı açık olan kıyafetlerde göğüslere daha düzgün bir şekil verip derin dekoltesiyle de giyilen iç çamaşırını belli etmeyen en ideal sütyen modelidir. Gelinlik iç çamaşırları arasında en çok kullanılan sütyen türü olan dekolte sütyen, özel gecelerde güzelliğinden ve zarifliğinden ödün vermek istemeyen kadınların tercih ettiği bir sütyendir.

4-Emzirme Sütyen

Bayanların doğum sonrası emzirme döneminde bebeklerini emzirirken cırt cırt, takma çıkarma vb özel açılıp kapanma yapısı sayesinde annelerin emzirme işlevini daha rahat ve hızlı hale getiren sütyen modelidir. Emzirme sütyenlerin yumuşak kap , balenli ve dikişsiz ve dantelli sütyen gibi çeşitli modelleri vardır.


hqdefault.jpg

Yumuşak kap emzirme sütyen; en kullanışlı ve rahat olan emzirme sütyen modelidir. Yumuşak kap sütyen pamuklu rahat kumaşı sayesinde gece gündüz her zaman kullanılabilen bir sütyen modelidir.

Balenli emzirme sütyen; daha çok büyük göğüslü kadınların kullandığı bir sütyen modelidir. Sütyenin alt kısmındaki demir veya plastikten imal edilen balenler ve geniş askıları sayesinde göğüsleri destekler ve kadınların sırtta oluşabilecek ağrıların ve sütyen askılarının ciltte oluşturabileceği tahrişlerin önüne geçer. Balenli emzirme sütyenler gece yatarken kullanılmaması tavsiye edilir çünkü sütyende balenler vücuda zarar verebilir ya da sütyen deforme olabilir.

Dikişsiz emzirme sütyen; rahat ve esnek bir kumaş yapısına sahiptir ve göğüslerde destekli sütyen kullanılmış etkisi yapar.

Dantelli emzirme sütyen; kadınların emzirme döneminde de bayan
iç çamaşırı modelleri estetik ve zerafetten vazgeçmeyen kadınların kullandığı bir sütyen modelidir.

5-Sporcu Sütyen

Sporcu sütyen; kadınların spor yaparken kullandığı sütyen modelidir. Spor esnasında özellikle büyük göğüslü kadınlar yaptığı hareketler rahatsızlık verici hatta bazen acı verici olabiliyor ve zamanla bu hareketler sonucu göğüslerinde kalıcı şekil bozuklukları da olaşabiliyor. İşte burada sporcu sütyeni bu durumda bir iç giyim kıyafeti olmakla kalmayıp kadınların sağlık açısından da spor yaparken giydiği vazgeçilmez bir giysi oluyor. Sporcu sütyenler aynı zamanda vücudun hava almasını sağlayan kumaş yapısı ve teri emme özelliğiyle de spor yaparken kullanılması tavsiye edilen bir sütyen modelidir.


Sporcu sütyenler kaplı ve kapsız modellere sahiptir. Kaplı
sporcu sütyen modelleri spor esnasında göğüsleri daha iyi kavraması ve tutması için daha çok C ,D ve daha büyük kap ölçüsüne sahip kadınlar tarafından tercih edilirken , kapsız sporcu sütyenler daha çok A ve B kap ölçüsüne sahip kadınlar tarafından tercih ediliyor

6-Straplez Sütyen

Straplez sütyen; omuz bölgesini açık olan kıyafetler için tasarlanmış bir sütyen modelidir. Straplez sütyen askıları olmayan bir sütyen çeşididir, bu sütyende askı yerine vücuda yapışan silikon şeritler ve sütyenin alt kısmında bulunan balenler vardır.


Straples sütyen en çok özel gecelerde giyilen kıyafetlerde ve gelinliklerde kullanılan bir iç giyim kıyafedir. Straplez sütyen kullanımında kadınların en büyük problemi sütyenin kayıp düşmesi ya da vücudu tahriş etmesi , bu gibi durumlar için tanınmış markaların ürünleri tercih edilmesi tavsiye edilir.

7- Büstiyer

Büstiyer vücudu şekillendirme ve vücuda daha düzgün bir görünüm sağlamak amacıyla tasarlanmış bir iç giyim kıyafetidir. Büstiyer vücutta korse gibi bel bölgesini sıkılaştırdığı gibi destekli sütyen gibi de göğüslerin daha dik ve toplu görünmesine yardımcı olur ama korse kadar vücudu sıkıştırmadığı gibi destekli sütyen kadar da göğüslerde dolgun bir görüntü sağlamadığı da yadsınamaz bir gerçek. Şimdilerde büstiyerler sadece
bayan iç çamaşırı olarak kullanılmıyor , dış giyim kıyafeti olarak büstiyer modelleri de mevcuttur ve özel gecelerde kadınlar tarafında kullanılan birbirinden farklı desen, renk ve işlemelerde büstiyerler mevcuttur.

Dikişsiz külot;

Tamamen dikişsiz kumaş teknolojisi ile üretilen dikişsiz külot modelleri, iz yapmayan iç çamaşırı kullanımında fayda sağlamaktadır. Özellikle hamile bayanlar, dikiş izi rahatsız etmediği için rahatlıkla kullanabilmektedirler. Ayrıca dikişsiz külot modelleri, kıyafetlerde iz yapmadığından dolayı günlük kullanıma uygunluğu son yıllarda bayanların dikişsiz külot modellerini tercih etmelerinde en önemli etkenlerden biri haline gelmiştir.

korse;

Günümüzde, bir beden daha küçük görünmek isteyen bayanlar korse modelleri tercihlerinde hem korse hemde iç çamaşırı özelliği olan korse modellerini tercih edebilmektedirler.


Hamilelik sonrası oluşan fazla kilolardan dolayı bayanlar doğum sonrası korse modellerini tercih etmektedirler. Özellikle dikiş izi belli olmayan dikişsiz korse kumaşı teknolojisi ile üretilmiş hamilelik sonrası korse modelleri, hamilelik sonrası hassas olan cilde zarar vermediğinden dolayı rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Göbeği olan bayanlar bel bölgesini bir beden daha ince görünmesi için karın bölgesi için özel olarak üretilmiş bel korse modellerini tercih etmektedirler. Bayanlar iç çamaşırı tercihlerinde kullanmış olduğu korsenın belli olmaması için elbise altından belli olmayan dikişsiz korse modellerini rahatlıkla tercih edebilirler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...
  • 3 ay sonra...

Bence kalite olarak iyi ama daha kışkırtıcı ve çekici ürünler sunan fransız markaları var.Mesela agent provocateur, chantal thomass aklıma gelenler.Bir de herkesin bildiği victorias secret var, artık secret olmaktan çıktı yani:) Gerçi mağaza fiyatları inanılmaz yüksek oluyor ama internette bazı alışveriş sitelerinde iyi indirimlere denk gelirsen çok güzel ürünleri olabiliyor.Zaten öyle bir indirim denk gelince alabildiğin kadar alıcaksın, hepsini kullanmasan da zamanla kullanırsın çünkü iç çamaşırında bile o geçtiğimiz sezonun ürünleri deyince fiyatlarda inanılmaz bir değişiklik oluyor.Zaten online alışverişe yatkınlığın varsa, şöyle bir bakın derim.Bu arada eğer ki ilk defa falan online ödeme yapıcaksan,kredi kartın da yoksa dert değil.Ön ödemeli kartlar var,mesela ben paysafecard kullanıyorum online ödemelerde.Çok da memnunum.Aklına takılan birşey olursa sorarsın.Yardımcı olabildim umarım.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 yıl sonra...
  • 3 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.