Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Atatürk Orman Çiftliği


Radya

Önerilen İletiler

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 10 ay sonra...

AKP'nin talana açtığı Atatürk Orman Çiftliği arazisinin bir bölümünün ABD'nin Ankara Büyüklçiliği'ne tahsis edildiği ortaya çıktı.

Şevket Yaman'ın haberine göre, Ankara’nın güneydoğusundan kuzeybatısına kadar uzanan ve Mustafa Kemal’in vasiyetinde yaklaşık 52 bin dekarlık bir araziyle hazineye “emanet edilen” Atatürk Orman Çiftliği'nin bir bölümünün, canlı bomba saldırısının ardından daha güvenli bir yere geçilmesi gerekçesiyle ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne tahsis edildiği bildirildi.

Şubat ayının başında düzenlenen bombalı saldırının ardından elçilik binanın çevresindeki güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkaran ABD Büyükelçiliği'nin “daha
güvenli” bir alana geçmek için Türkiye'den arazi talebinde bulunduğu, Türkiye'nin ise AOÇ arazisinin içindeki bir bölümü ABD'ye önerdiği belirtilidi.

Ankara Mimarlar Odası Başkanı Ali Hakkan'ın veridği bilgiye göre; Ankara'nın Çukurambar semtindeki 6 bin 400 metrekarelik alan AOÇ tarafından 1983 yılında GAzi Üniversitesi'ne devredilmişti. 2010 yılına kadar boş kalan arazi ticari tesis kurulması için TOKİ'ye devredildi. TOKİ de sözkonusu araziyi ABD büyükelçiliği'ne tahsis etmek için anlaştı. Tahsis edilen arazi; Ankara Eskişehir yolu üzerinde; Marriott Otel, Armada Alışveriş Merkezi, AKP, NATO Kongre merkezinin bulunduğu bölge içinde yer alıyor. Bölge, arsa değeri açısından Ankara'nın en gözde yerleşim yerleri arasında bulunuyor. Ali Hakkan, "AOÇ, tüm mücadelemize rağmen ABD'ye peşkeş çekiliyor. Bunun bilgisini aldık. Ciddi bir mücadele kampanyası yürüteceğiz. AOÇ'ye karşı yürütülen ideolojik öfkenin boyutunu bu satış gösteriyor" dedi.

Atatürk Orman Çiftliği'nin bazı bölümleri bir süre önce yapılaşmaya açılmış, arazi içinde yeni Başbakanlık yapılacağı iddiaları gündeme gelmiş ve bu durum oldukça tepki çekmişti. AOÇ'deki katliam Sayıştay raporuna da yansımış, raporda AOÇ'nin, kamu kurumlarına ve özel kişilere parça parça dağıtıldığı ifade edilmişti. Çiftlik arazisinin yüzde 40'ının küçüldüğü belirtilen raporda, arazilerin bir bölümünün geri alınması gerektiği ifade edilmişti.

( haber.sol.org.tr )

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.