Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İŞ YERİNDE ZOR BİR GÜNÜN ÜSTESİNDEN GELMEK


Önerilen İletiler

  • Admin

İŞ YERİNDE ZOR BİR GÜNÜN ÜSTESİNDEN GELMEK

 

İş hayatı insan hayatının vazgeçilmez bir parçası haline geldiğinden bu yana, insanlığın mevcut iş koşullarını daha iyi bir hale getirme çabası bitmedi. İş yerinde olup bitenler, çalışan insanların hayatının hemen her anını etkileyecek güce eriştiler. İşi işte bırakıp akşam eve tertemiz bir zihinle dönmek çoğu zaman mümkün değil. Özellikle de kendini işine büyük bir bağlılıkla adayan kimseler için. Hal böyleyken, iş hayatındaki zor saatlerin üstesinden gelmek, bu saatleri daha çekilir ve kolay kılmak için de çaba göstermek gerekiyor.

 

Küçük Molalar: İş yerinde çok yoğun bir gün geçiriyorsanız, öncelikle küçük molalar vererek kendinize biraz zaman ayırmanız gerekiyor. Bu, yoğun günler için tam bir hayal olsa da, sigara molası gibi zamanlarda biraz dinlenme ve neşelenme fırsatı yakalamak mümkün. Lavaboda, üzerinize başınıza çeki düzen vermek, saçınızı düzeltmek, ellerinizi, yüzünüzü yıkamak da bazen "sakin bir kaç dakika"yı size sağlayabilir. Bu tür zamanlarda gözlerinizi kapatıp bir kaç dakikalığına zihninizi boşaltmayı deneyebilirsiniz. Hatta mümkünse açık havaya çıkabilirsiniz. Ofiste mümkünse, pencere açmak da size iyi gelebilir. Düzgün soluk alıp vermek insanı hem bedensel, hem de ruhsal yönden rahatlatır. Küçük molanız sırasında iş dışındaki bir yakınınızı arama fırsatı bulmanız da çok iyi olacaktır. Mümkünse sizi neşelendirecek birini arayın ve bir kaç dakika da olsa sohbet edin. Telefon açmak mümkün olmuyorsa, iki satır mail yazın ve kendinize iş dışında da bir hayatınız ve çevreniz olduğunu hatırlatın. Bu şekilde iletişim kuracak birini tanımıyorsanız, internette bir kaç eğlence sitesine girip kafanızı dağıtmayı deneyebilirsiniz.

 

Teknoloji: Teknolojiden yararlanın. İşteki yoğunluğunuzu hafifletecek teknolojik ilerlemeleri izleyin. E-mail alışverişini kolaylaştırmak için mutlaka Microsoft Outlook, Lotus gibi programlardan yararlanın. Bilgisayarınızı virüslerden korumak için çeşitli güvenlik programları kullanın. Gerekiyorsa bilgisayarınızın ve internet bağlantınızın hızını arttırmanın yollarını arayın. Elektronik ajandalar ve uyarı sistemleriyle herhangi bir görevi atlamadan çalışmanıza tempo kazandırın.

 

Not Almak, Liste Yapmak: Mutlaka not alın ve sıralama yapın. Yoğun bir gün demek, yorgunluk demek. Yapacağınız şeyleri küçük notlar halinde sıraya koyun. Listeler bu durumda en iyi yardımcınız olacaktır. Yapacağınız şeylerin listesini elektronik ortamda da saklayabilirsiniz, küçük post-it'lerle bilgisayarınızın monitörünün çevresinde de bulundurabilirsiniz. Mantar panolar, yazı tahtaları da bu tür notları tutmak için idealdir. Ofisinizde bu tür notları saklamak için kendi çözümlerinizi geliştirin, notlarınızın her daim görebileceğiniz bir yerde bulunmasına da özen gösterin.

 

Ofis Ortamı : Yoğun günler hata kaldırmaz. Hatasız kul olmaz ama hataların sayısını azaltmak da elinizdedir. Öncelikle kafanızı yoracak şeylerden kaçınmalısınız. Masanızı, ofisinizi derli toplu tutmanız bu açıdan iyi bir çözüm. Etrafta gözünüzü yoracak, kafanızı kurcalayacak ıvır zıvırlar asla bırakmamalısınız. Bir de yoğunluk ve acele içinde elinizin, kolunuzun takılacağı şeyleri kaldırmalısınız. Çekmecelerinizi düzenli tutmak da aradığınız bir şeyi, doğru zamanda bulmanızı sağlayarak yoğun iş günlerinde hayatınızı kurtaracaktır. Ofis ortamınızın iyi havalandırılmış, yeteri kadar ışıklandırılmış ve sizi rahat ettirecek kadar düzenli olmasına dikkat edin.

 

Ertelemeler : Kimi zaman yoğunluk sırasında bazı özel işlerinizi ertelemeniz gerekebilir. Profesyonelliğin şartlarından biri de budur. Özel görüşmelerinizi aza indirgeyip işinize doğru bir biçimde konsantre olmalısınız. Bu, kimseyi ihmal etmeniz anlamına gelmez. Arkadaşlarınızla hafta sonu için plan yapmak için yapılacak telefon görüşmelerini, yoğun bir Pazartesi günü, akşam saatlerine ertelemeniz dünyanın sonu değil. Dikkatinizi dağıtacak özel görüşmeleri, haberleşmeleri yoğunluk sırasında rafa kaldırmayı bilmelisiniz. Aksi takdirde ne o görüşmelerden, ne de işinizden beklediğinizi bulamayabilirsiniz. Bir de yoğun iş ortamındaki gerginlik ve stresinizi iş ortamı dışındaki bir takım insanlara aktarmamanız sizin açınızdan iyi olacaktır.

 

Beslenme : Diyelim ki, gerçekten zaman darlığı çekiyorsunuz ve öğle yemeğine bile çıkamadınız. Ne olursa olsun beslenmenize önem vermelisiniz. Böyle durumlar için mutlaka ofisinizde, masanızın çekmecelerinde atıştıracak ve sizi tok tutacak bisküvi, çerez, çikolata gibi ürünler bulundurun. Kan şekerinizin düşmesi çalışmanızı da zorlaştıracaktır. Şekerlemeler, çikolatalar, bir yandan çalışırken atıştırabileceğiniz yiyecekler, sizi bir süreliğine tok tutacağı gibi neşelendirecektir de. Masanızda kolay ulaşabileceğiniz bir yerde mutlaka su bulundurun, gün içinde yeterli düzeyde sıvı almaya özen gösterin.

efeslight.com.tr

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.