Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Erdoğan'dan Balyoz yorumu


tm_haberci

Önerilen İletiler

Erdoğan’ın 16 yıl önceki TSK planı!..

 

“Balyoz davası’nda kamu vicda­nını yaralayan kararlar tartışılır­ken, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) tamamen çökertilmek

istendiğine ilişkin tartışmalar da bü­yüyor…

 

Çünkü “Balyoz” denilen da­vada yargılanan 324 muvazzaf ve emekli askerin büyük bölümü çok ağır cezalara çarptırıldı… Hem de “terörist” suçlamasıyla!..

 

Bu karar; Milli Görüş zihniye­tinin, Cumhuriyet’i kuranlardan rövanş almak için TSK üzerinde baskı yaptığına ilişkin toplumdaki yaygın kanaati ne yazık ki daha da güçlendirdi…

 

İşte tam da “Balyoz” kararının “hukuki garabet” olarak tartı­şıldığı şu günlerde, çok ilginç bir video, internette izlenme rekorla- n kırıyor…

 

Siz de Google’da, “Tayyip Erdoğan orduyu tasfiye edeceğiz” diye yazarsanız videoya ulaşabilir­siniz…

O şaşırtıcı videoyu izleyen herkes aslında TSK ile ilgili tasfi­ye planı ve hedeflerinin çok eski­lere dayandığını bir kez daha anlı­yor…

 

Bu video, 1996 yılında Ah­met Altan ile Neşe Düzel’in Kanal 6′da hazırlayıp sunduğu “Dina­mit” adlı tartışma programındaki çok çarpıcı bir bölümü içeriyor…

 

Biliyorsunuz, Neşe Düzel ne kadar tartışmalı ve tuhaf şahsiyet varsa onlara mikrofon uzatıp rö­portajlar yapıyor… Konuştuğu ki­şiler de genelde Cumhuriyete, Atatürk’e, laikliğe, rejime saldın- yor!..

 

Ahmet Altan ise Cumhuri­yet’le ilgili ne varsa hepsine savaş açmakla yükümlü gazetesini yö­netiyor… Ne ilginçtir ki Altan, bir zamanlar yere göğe sığdıramadığı AKP’yi bugünlerde “baskıcı bir statüko partisi” diye tanımlıyor!..

 

İşte Altan-Düzel ikilisinin sun­duğu o Programın konuğu döne­min İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski RP milletvekili Hasan Hü­seyin Ceylan… Konuklardan biri de şimdiki AKP milletvekili Meh­met Metiner…

 

‘İktidara geldiğimizde!..’

 

Bakınız; paylaşım rekordan kıran videoda, Başbakan Erdoğan ikti­dara geldiklerinde orduyla ilgili ya­pacaklarını tam 16 yıl önce nasıl anlatmış:

 

“Bir gerçeği ortaya koymak istiyorum; aslında orduyla ilgili ka­naatleri, ordunun şu arıdaki at­mosferi içerisinde etüt edersek bir yanlışın içerisine gireriz. Ayaklarımızın yere değmesi lazım. Ordudakilerin hepsini buna katmıyo­rum. Bizim Refah Partisi olarak orduya bakışımız bu; yani biz or­duyu Demoklesin Kılıcı gibi hür iradenin tepesinde sallanır olarak görmeyeceğiz ve geldiğimizde de göstermeyeceğiz… Çünkü bu ülkede hür irade hakim olacaktır, silah değil.”

Ne kadar ilginç değil mi?.. “Demoklesin Kılıcı” diye nitele­nen orduya bu ilginç konuşmadan tam 16 yıl sonra “balyoz” darbesi vuruldu…

 

Tayyip Erdoğan doğrusu, ka­fasına koyduğunu yapan büyük bir siyasetçi!!!.. Hatta askerden, siyasetçiden gazeteciden, köşe ya­zarından bile çok daha öngörülü.

 

Baksanıza Erdoğan sözünde nasıl da durdu!!!.. Tam 16 yıl ön­ce TSK ile ilgili kafasına koyduğu plan, büyük ölçüde, adım adım nasıl da gerçekleşti!!!… Hem de herkesin gözleri önünde!!!..

Haaaa!!! “Hak hakim” oldu ” mu işte o çok ama çok tartışma­lı!!!..

 

 

M FARAÇ

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hedef neden TSK?

 

Aslında bana kalırsa bu soruyu sormak “abesle işti­gal”değil mi? Balyoz davası acaba sadece hukuk dev­letinin yok sayılması anlamına mı geliyor, yoksa bu ka­rarın altındaki imzalar 88 yıllık Türkiye Cumhuriye­ti Ulus Devleti’nin ortadan kaldırılması için mi atıldı?

 

Bağımsız bir ulus devletinin dışişleri bakanı nereden cesaret alarak ya da hangi uluslararası projenin uy­gulanmasında ‘Ulusalcılarla ve ulus devletle uğraşmanın zamanının geldiğini” söyleyebilir. Sayın Dışişleri Ba­kanı artık beyninin arkasındaki gerçek fikri söylüyor; ulus devleti yıkacaklar, ulusalcıları yok edecekler ve federasyona geçecekler. Bundan kim memnun ola­cak?

 

- Elbette önce federasyon fikrini savunan ve bu ne­denle PKK terörünü kucağında büyüten ABD.

- Sonra yıllarca önce Sayın Demirel başbakanken ve Bay Kohl’un Demirde söylediği gibi Şu ulusalcılıktan ve üniter yapıdan vazgeçip ille de federatif sis­teme geçilmesini öneren” Almanya’nın da içinde bu­lunduğu federasyon aşığı AB ülkeleri.

 

 

Yıllar önceki bir diyalog

 

Sizlerin kafasında var olduğunu bildiğim önemli bir soruya bir anıyla başlamak istiyorum.

 

Sayın 9. Cumhurbaşkanı Demirel ile Washing­ton da bulunuyorduk. Demirel Beyaz Saray’da baş­kan Clinton’la konuşmuş ve oteline dönmüştü. Cumhurbaşkanının Amerikan Başkan’ın bütün ıs­rarlarına rağmen;

 

“İran’ı terör ihraç eden ülke olarak ilan etmekle kanıt istemesi üzerine toplantı Clinton için pek verimli geçmemişti.”

 

O akşam Demirel’in kaldığı otelde Rahmi Turan, ben, Sebahattin Önkibar, Türk ve Amerikan diplomatlarıyla konuşuyorduk. Ortaya şöyle bir soru attım:ABD acaba TSK’yi Or­tadoğu’nun bekçisi ve kendi askeri gibi kullanmak mı istiyor?” Şaşırdılar ve şöyle dediler:

 

Bunu da nere­den çıkardınız? Bu Beyaz Saray’ın aklından geçmez!”

Önce Lozan sonra Montreux

 

Balyoz davasında mahkûm olanlara bir bakınız. Ço­ğu TSK’nin bağımsızlıktan yana generalleri, Dahası çoklukla deniz kuvvetlerinin yetenekli subayları. Ne­den aklınıza “niçin denizciler” sorusu gelmez ki? ABD işin başından beri -Montreux’yü yok sayarak- Rusya’nın da hoşuna gideceği umuduyla boğazlarımızın ar­dına kadar açılmasını ister.

 

Deniz Kuvvetleri komu­tanı rahmetli i Oramiral Güven Erkaya’dan beri Türk Deniz Kuvvetleri bu düşünceye karşıdır hatta Irak Harekâtı sırasında Amerikan gemilerinin boğazlan kul­lanarak İstanbul üzerinden Karadeniz’e çıkmasını ön­lemişlerdir ve Montreux Lozan gibi delik deşik edi­lememiştir. Deniz Kuvvetlerinin vatansever mensupları tepeden tırnağa bu vatan görevini sürdürüyordu.

 

Peki, bunların böylece karasularımızı ve boğazlan koru­masına daha ne kadar izin verilecekti? 2008 yılında başlayan Ergenekon operasyonu gerisindeki BOP’dan güç alarak paçaları sıvadı. 21 Eylül 2012′de açıkla­nan Balyoz karan bırakın hukuki ya da siyasi olma­yı açıktan görünen bir “teslimiyet” kanıtıdır.

 

Artık Lozan’ı deldirdik, hiç değilse Montreux’yü deldirmemek için ulus olarak harekete geçmenin ve demokratik direnme hakkını kullanmanın zamanı değil mi?

 

K. ALTUĞ

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.