Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Facebook hesabı olmayanlar psikopat mı?


Radya

Facebook hesabı olmayanlar psikopat mı?  

7 üye oy verdi

  1. 1. Facebook hesabı olmayanlar psikopat mı?

    • Hayır psikopat değil
      4
    • Evet psikopat
      1
    • Bilmiyorum
      2


Önerilen İletiler

Psikologlar, kötü niyetli insanların internet ortamında iz bırakmamak adına sosyal paylaşım sitelerinden uzak durma eğiliminde olduğunu ifade ediyor.

 

Facebook, modern toplumun hemen her bireyinin ha

yatına nüfus eden bir fenomen hâline geldikçe bazı işverenler ve hatta psikologlar, sosyal paylaşım ağına üye olmayanlara ihtiyatlı yaklaşılması gerektiğini savunmaya başladı.

 

Alman Der Taggspiegel dergisi ise işi, ABD’de Batman prömiyerinde silahlı saldırı düzenleyen James Holmes ve geçtiğimiz yıl Norveç’te 77 kişiyi katleden Anders Behring Breivik’in Facebook hesabı olmaması üzerinde bir analoji kurmaya kadar ilerletti.

 

Daha somut seviyede bakarsak, Forbes.com haberine göre dünya çapında birçok insan kaynakları departmanının iş arayan gençler arasında Facebook hesabı olmayanlara şüpheyle bakıyor.

 

İşverenler arasındaki en yaygın kanı, iş başvurusunda bulunan adayın hesabının son derece olumsuz içeriklere sahip olduğu için kapatılmış olduğunu düşünmek.

 

Slate.com teknoloji muhabiri Farhad Manjoo ise yazdığı tavsiye yazısında gençlere Facebook hesabı olmayan kişilerle randevulaşmamalarını tavsiye etti.

 

Muhabir aynı zamanda kötü niyetli insanların internet ortamında iz bırakmamak adına sosyal paylaşım sitelerinden uzak durma eğiliminde olduğunu ifade etti.

 

Psikolog Christopher Moeller ise Facebook kullananmanın kişinin sağlıklı sosyal iletişim kurabildiğinin işareti olduğunu savunuyor.

 

Psikologlar kitlesel katliamlar yapan kişilerin ve seri katillerin gerçek hayatta da diğer insanlardan uzak durduğunu ve pek az arkadaş edindiklerinin altını çiziyor.

 

.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hahaha, neden piskopat olsunlarki ben sahsen hic anlamiyorum su facebook olayindan oyuzdende hic ama hic ilgimi cekmiyor desem daha dogru olur facebooku genelde insanlar foto albumu niyetine kullanmakta yada oyun oynamakta, facebooku kullanmayanlar piskopat olarak gorenler aslinda onlari kullanmalari icin tesfik etmeye zorlamakta. Bazen goruyorum insanlar 24 saatini facebookta yayinliyorlar buda bana gore biraz onlari asosyal yapiyor. FACEBOOK kullanmayan piskopat degildir nasilki kullanan piskopat degilse kullanmayanda piskopat degildir ;)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.