Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

BAHÇE MOBILYALARINIZI YAZA HAZIRLAYIN


Ela Çetin

Önerilen İletiler

bahce-mobilyalari-280x189.jpg

 

Havaların ısınmasıyla birlikte akşam saatlerinde dış mekanlarda daha çok vakit geçirildiğinden, yaz arifesinde bahçemobilyalarının da elden geçmesinde yarar var. Genellikle okaliptüs ve tik gibi çok sert ve hava şartlarına karşı yüksek dayanıklılık sunan sert ağaçlardan üretilen bahçe mobilyaları, böylece hava şartlarına ve güneş ışınlarına karşı daha dayanıklı hale gelir. Bahçe mobilyalarının bakımında kullanılan tik yağı ahşap yüzeyler tarafından derinlemesine emilerek, mobilyanın iç kısımlarına kadar etki edecektir. Ayrıca ahşabın yüzeyinde herhangi bir film ya da leke bırakmaması, tik yağının bahçe mobilyalarının bakımı için ideal bir madde haline gelmesini sağlamaktadır.

Bahçe mobilyalarında suya ve rutubete karşı yüksek bir direnç oluşturmak için tik yağı kullanımından önce temizleme, zımpara ve bazen de koruyucu madde uygulanması, mobilyalırın hem çok daha dayanıklı hem de çok daha şık bir görünüme sahip olmasını sağlayacaktır. Ahşabın yapısını bozacak kadar kuvvetli kimyasallar kullanmaktansa doğal içeriği ile yüzeylerde herhangi bir deformasyona neden olmayacak tik yapı kullanmak çok daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.

Tik yağı ile bahçe mobilyalarınıza bakım yapmadan önce dikkat etmeniz gereken, ahşap yüzeylerin tüm lekelerinden ve tozdan arındırılmış olmasıdır. Bu nedenle ilk aşamada nemli temiz bir bezle tüm mobilyayüzeylerini iyice temizlemeniz ve ahşap tamamen kuruduktan sonra uygulamaya geçmenizde yarar var. Ayrıca şayet mobilyalarınızın üzerinde eski boya ya da vernik kalıntıları varsa, bunları da uygun bir ahşap zımparasıyla tamamen çıkartmanız gerekecektir. Mobilyalarınızın yüzeyindeki tüm vernik ve boya kalıntılarını zımpara ile kazıdıktan sonra yine nemli temiz bir bez kullanarak tüm talaş tozlarını temizlemeyi de unutmayın.

Mobilyaları kullandığınız bölgenin hava şartları çok sertse ve ahşap yüzeyler yoğun rutub

ete maruz kalıyorsa Solvent bazlı koruyucu maddeler uygulayarak tik yağı sürmeden önce ekstra dayanıklılık da sağlayabilirsiniz. Mobilyalarınıza tik yağı sürerken mümkün olduğunca ahşap yüzeyindeki gözeneklerin ve çizgilerin gidiş yönüne doğru fırça yardımı ile uygulama yapmaya gayret edin. Böylece ahşap yüzey tik yağını çok daha hızlı bir şekilde emecektir. Ayrıca tik yağını bol bol sürmekten de kaçınmayın çünkü ahşap tüm yapı kısa süre içerisinde emecektir. Ahşap yüzey tik yağını tamamen emdikten sonra dilerseniz fırça yardımı ile birkaç kat daha tik yağı uygulayabilirsiniz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.