Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İşte size hergün sağlığınızı sabote ettiğiniz beş (5) şey


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

İşte size hergün sağlığınızı sabote ettiğiniz beş (5) şey

 

The good news: "Making small corrections to the things you're already doing can have a major impact on your overall health," says Ted Epperly, M.D., the Men's Health family medicine advisor. Here are five mistakes you'll no longer make.

 

Men's Health Dergisinden Doktor Ted Epperly göre, her gün yaptığınız küçük yanlışların sağlığınız üzerinde çok büyük etkisi oluyor. Bu nedenle size 5 şeyi açıklayacağım artık bu yanlışları yapmak zorunda değilsiniz diyor.

 

 

1- Dişinizi fırçalamadan önce ipi kullanmak

Dişinizi fırçalamadan önce diş ipi kullanıyorsanız bu dişleriniz arasında kalan yemek parçacıklarını temizlemesini sağlar. Diş ipi kullanımındaki doğru amaç dişler arasındaki mikroskopik parçacıkları veya dişlere yapışan bu mikroskopik parçacıkları temizlemektir. Bu nedenle kesinlikle diş ipini dişinizi fırçaladıktan sonra kullanınız.

 

2- Ellerinizi yıkadıktan sonra elktrikli el kurutma makinası kullanmak

Yapılan araştırmalara göre bakterilerin belirli bir ısıda hareketlendiği ve bu hareketlenmenin vucutumaz zarar verdiği tespit edilmiştir bu nedenle ellerin yıkandıktan sonra el kurutma makinelerinde kurutulması önerilmiyor artık...

 

3- Vücuduza güneş kremi sürdükten sonra ellerin yıkanması

Kesinlikle vücudunuza güneş kremi sürdükten sonra ellerinizi yıkamayınız. Bunun nedeni ellerinizin vücudunuzdan daha hızlı yaşlanmasına neden oluyor. Güneş ışınları ellerinize vücudunuzdan daha çok etki yapacaktır. Bu nedenle vücudunuza güneş kremi sürdükten sonra ellerinizi kesinlikle yıkamayınız.

 

4- Kontakt Lens saklarken hergün konteynerde kalan solüsyonu dökmeden üstünü tamamlamak

Her gün bu solüsyonu dökmek ve konteyneri temizlemek zorundasınız yoksa lensten dökülen bütün kirler devamlı olarak konteyner içinde kalacaktır. Siz bir örnek vereyim arabanızın yağını değiştirirken üstünü tamamlamıyorsunuz. Eğer üstünü tamamlayarak devam ederseniz birkaç yıl içinde arabanızın yağ bölümü kirli yağla dolacak ve motorunuz bir şekilde duracak çalışmayacaktır. Bu nedenle konteynerdeki solüsyonu her tamizlediğizde yeniden doldurunuz.

 

5- Yaralarda Hidrojen Peroksit kullanmak

Bleach güçlü bir dezenfektan fakat açık yaraların üstüne dökmüyoruz değil mi? Mikropları öldüreceğim diye derinizi öldürmeyin! Kesinlikle Hidrojen Peroksit'i açık yaraların üstüne dökmeyiniz. Veya çok dikkatli bir şekilde sadece yaranın üstüne gelecek şekilde uygulayınız.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.