Zıplanacak içerik
LaRsiE_

Evde Kolayca Yapabileceğiniz Sıcak Soğuk İçecekler

Önerilen İletiler

Nesquik

http://www.turkish-m...ord=id&asc=DESC

 

 

Muzlu Milkshake

http://www.turkish-m...ord=id&asc=DESC

 

 

Limonata

http://www.turkish-m...ord=id&asc=DESC

Bu iletiyi paylaş


İletiye ulaşan sekme (kopyala)
Diğer sitelerde paylaş

Yeşil elma nane ve limon kokteyli: Bir adet limonu ve üç adet elmayı katı meyve sıkacağından geçirin. İçine de üç dört adet nane yaprağı atıp karıştırınız.

 

Smoothies: Karpuzu meyve sıkacağından geçirdikten sonra yağsız yoğurt (suyunu koymayın sakın) çilek reçeli ve buz ilave edin. İsteyen başka tatlandırıcı da kullanabilir, bal veya başka reçeller…

 

Çilek, kavun, karpuz kokteyli: Bu malzemelerden oluşan kokteyli bardağınızda ayrı ayrı gözüksün istiyorsanız hepsini tek tek sıkacaktan geçirip çilek reçeli ile tatlandırın. Karışık olarak görmek istiyorsanız hepsini birlikte sıkacağa koyarak çilek reçeli ile tatlandırabilirsiniz.

 

Süt, muz, bal,çilek kokteyli: Çileği ve muzu ayrı ayrı meyve sıkacağından geçirin, soğuk sütün içinde de bal, meyve suları ve buz ekleyerek karıştırın.

 

Kivi, ananas, portakal kokteyli: Kiviyi, ananası ve portakalı meyve sıkacağından geçirdikten sonra buz ilave edin. İsteğe göre portakal reçeli veya bal kullanarak tatlandırın.

 

Şeftali, mango, çilek kokteyli: Öncelikle malzemeleri meyve sıkacağından geçirin sonra bir çay kaşığı kadar zencefil ve tatlandırıcı olarak bal katın. İsteğe göre buz ile serinlik katılabilir.

Bu iletiyi paylaş


İletiye ulaşan sekme (kopyala)
Diğer sitelerde paylaş

Margarita

 

margarita-300x284.jpg

 

2 su bardağı iyi kalite Meksika tekilası

-1 su bardağı Cointreau ya da başka bir portakal likörü

-1/2 su bardağı taze sıkılmış misket limonu (yeşil limon)

-Kaya tuzu

-İri parçalanmış buz

-İnce misket limonu dilimleri (tercihe bağlı)

 

 

Hazırlanışı:

Tekilayı, Cointreau’yu ve limon suyunu bir sürahide karıştırın. Tercihinize göre bir gün kadar buzdolabında bekletin.

İçecekleri servis yapacağınızda bir parça kâğıt mutfak havlusunu dörde katlayın. Küçük bir tabağın üstüne koyduktan sonra suyla bolca ıslatın. Başka bir tabağa : bol miktarda kaya tuzu koyun. Kokteyl bardaklarının ağzını önce ıslak havluya, daha sonra hafifçe tuza batırın.

Yarıya kadar buzla doldurulmuş kokteyl karıştırıcısına, her bir servis için 1/2 su bardağı margarita’lı karışımdan koyun. Karıştırıcının kapağını kapatıp iyice çalkalayın. Hazırladığınız bardaklara paylaştırın. Tercihinize göre her bardağa bir dilim limon koyun.

Tekila seçimi kişiden kişiye değişebilir. Kimileri sıradan, markasız tekila kullanmaya aldırış etmezken, kimileri de özellikli, lezzeti yoğun Afiejo (bekletilmiş) ya da reposada (dinlendirilmiş) tercih eder.

Bu iletiyi paylaş


İletiye ulaşan sekme (kopyala)
Diğer sitelerde paylaş

Frapen

 

20098-ice-coffe.jpg

  • Kahveyi sevipde yazın içemeyenlerdenseniz içinizi serinletecek lezzetli bir tarif.

Malzemeler

 

 

 

• 1 çorba kaşığı nescafe

• 1 su bardağı soğuk süt

• 1/2 çorba kaşığı toz şeker

• 7-8 buz küpü

Hazırlanışı

 

Hazırlanışı:

Nescafe, şeker ve soğuk sütü blendırda karıştırın. Buz küplerini kırarak küçük kristaller haline gelmelerini sağlayın.

Karıştırdığınız sütlü nescafeye buzları ilave edin. Hemen servis yapın.

Frapenizin köpüklü olmasını istiyorsanız basit bir kavanozun içinde 3 dk kadar sallayarak ya da elektronik mağazalarında bulunabilen basit bir köpürtme aleti satın alarak hoş bir görüntü elde edebilirsiniz..

Bu iletiyi paylaş


İletiye ulaşan sekme (kopyala)
Diğer sitelerde paylaş

Blazer

 

16010-alkollu-icecek.jpg

 

 

Malzemeler

  • 4 cl. votka
  • 2 cl. portakal suyu
  • 3 cl. limon suyu
  • 2 damla grenadine (nar şurubu)

Hazırlanışı

  1. Bütün malzemeyi şeykırdan geçirin ve kokteyl bardağına dökün.
  2. Üzerini kiraz ve şeftali dilimleri ile süsleyin,daha soğuk içmek için bardağınızı 5dk. buzlukta bekletebilirsiniz

Bu iletiyi paylaş


İletiye ulaşan sekme (kopyala)
Diğer sitelerde paylaş

İletiniz moderatör kontrolünden geçtikten sonra sitede gösterilmeye başlanacaktır. Eğer buna maruz kalmak istemiyorsanız lütfen hemen bir ÜYE OLUNUZ.

Misafir
İletinizi misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer üye iseniz lütfen GİRİP YAPARAK gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.