Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İŞ SEÇENEKLERİNİ ARTTIRMANIN YOLLARI


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

İŞ SEÇENEKLERİNİ ARTTIRMANIN YOLLARI

 

Hiç başka birinin kariyer hayatına bakıp iç çektiğiniz ve o kişinin yerinde olmak istediğiniz oldu mu? Hiç yaptığınız işin sizi yansıtmadığını ve başka da bir iş kolunda çalışma şansınızın bulunmadığını hissettiniz mi? Hiç keşke başka bir dalda eğitim alsaydım ve başka bir iş kolunda çalışsaydım, diye hayıflandınız mı? Oysa çağımızda bu tür konuları dert etmeye gerek yok. Teknoloji iletişimi ve eğitimi daha kolay hale getirdi. Uzak diyarlarda iş sahibi olmanız da mümkün, yeni iş kollarına atılmanız da...

 

Eğitimde Çeşitliliğe Önem Vermek

 

Aslında iş seçeneklerinin zenginliği için üniversite günlerinde kolları sıvamak lazım. Pek çok üniversitede, masterların ya da double major'ların önemi yeterince anlatılmaz. Oysa aynı anda iki programın lisans eğitimini almak ya da lisans eğitimi sonrası farklı bir branşta master yapmak, kişiye daha fazla yetenek, bilgi ve iş seçeneği sunar. Diyelim ki işletme eğitimi alıyorsunuz ama psikoloji ile de ilgileniyorsunuz. Üniversitenizin olanakları doğrultusunda işletme derslerinin yanı sıra psikoloji departmanının da derslerine girmeye başlayabilirsiniz. Ya da uluslararası ilişkiler okuyorsunuz ama güzel konuşma, belagat gibi konulara meraklısınız. Üniversitede uluslararası ilişkiler okurken, profesyonellere yönelik güzel konuşma kurslarına katılıp geçerli sertifikalar alabilirsiniz. Ya da İngiliz filolojisi eğitimi alıyorsunuz ama gözünüz çeviride. Çevirmenlik alanında kariyer yapmak için mütericm tercümanlık bölümlerinde master yapabilirsiniz. Yani, kariyer seçeneklerinizi arttırmaya başlamanın en uygun zamanı üniversite yılları...

 

Üniversitede mühendis okuyan ama pazarlamaya yatkın kişiler, üniversite sonrasında gidecekleri kurslar ya da katılacakları pazarlama programlarıyla bu alanlardaki yetenekleri geliştirebilir ve belgeleyebilirler. Böylece mühendislik ile birlikte yürütebilecekleri bir pazarlama müdürlüğü türünden işi rahatlıkla üstlenebilirler.

 

Yabancı Dil Öğrenmek

 

Yeni iş seçenekleri için bir başka anahtar da yabancı diller. Türkiye'yi ele alalım. Ülkemizdeki çokuluslu şirketlerin bir kısmında o şirketlerin içinde çok geçerli olan dilleri bilmek büyük bir avantaj sayılabilir. Japonca, Rusca, İspanyolca, Almanca gibi diller kimi zaman size yepyeni iş kollarının kapısını açabilir. Zaten İngilizce bilmek günümüzde iş hayatında yadsınamaz bir artı. Ama İngilizce'nin yanında bir yabancı dil daha biliyorsanız, iş alanlarınız genişleyebilir. İthalat, ihracat, uluslararası nakliyat gibi alanlarda çalışan şirketlerde farklı konumlarda iş sahibi olabilirsiniz. Üstelik yeni yabancı diller, yeni ülkeler demek. Türkiye dışında da iş sahibi olmak gibi bir hayaliniz varsa, yabancı dil sizin için gerçek bir can simidi olabilir. Sadece günümüzde çok geçerli olan İngilizce, Almanca, Fransızca gibi diller değil, daha az kişi tarafından bilinen İtalyanca gibi dilleri de öğrenmek, CV'nize ayırdedici bir özellik katacaktır. Dil öğrenmek için hiç bir zaman geç olmaz, iyi bir dil kursuna gidip, evde de çalışmalarınıza ağırlık verirseniz, bir yıllık bir sürede gerçek bir ilerleme kaydedersiniz.

 

Yeni Kombinasyonlar Yaratmak

 

Yeni iş seçenekleri için iş kollarınızı genişletecek farklı kombinasyonlar deneyebilirsiniz. Örneğin biyoloji ve pazarlama eğitimi almış kişiler, çeşitli ilaç firmalarında kariyer yapabilirler. Basın yayın eğitimi ile filoloji eğitimini birleştirenler, medya kuruluşlarında farklı görevlerde çalışabilirler. Gerek lisansüstü programları, gerekse çeşitli sertifika programları ile kendiniz için yeni kombinasyonlar oluşturabilir, kendinizi geliştirirken, kariyer seçeneklerinizi de arttırabilirsiniz. Yeteneklerinize göre, farklı alanlarda yetkinlik sağlamak size yeni kapılar açacaktır. Böylece yeni iş kollarında da şansınız artacak ve fazla talibi olan pozisyonlara atanmanız kolaylaşacaktır.

Kaynak: efeslight.com.tr

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 yıl sonra...

Paraya giden yol:

Son günlerde pek çok yerde, “yüksek gelir”, “para kazanmanın kolay yolu”, “oturduğunuz yerden para kazanın” mesajlarına muhatap olmuşuzdur hemen hepimiz. Gerek iletişim kanallarının gelişmesi, gerekse reklam ve pazarlama tekniklerinin yaygın bir biçimde kullanılır olması, böylesi bir akımı getiriyor beraberinde.

Bütün bu karmaşanın içinde unutulan bir nokta var oysa ki; “para”, bir değişim aracıdır sadece. Ortada paranızla alabileceğiniz bir ürün yoksa hiçbir işinize yaramayacaktır elinizdeki banknot desteleri. Herkesin kolay para kazanmanın yolunu aradığı bugünlerde, asıl mucize işte burada:

Para kazanmanın birinci kuralı; ortaya birşeyler koyun, kayda değer, paraya değer, birilerinin “evet ben buna bu parayı vermeliyim” diyebileceği birşeyler. Kaliteli çalışmalar yapın,reel ya da hizmet sektörü olsun. Birşeyler yapmalı, mutlaka birşeyler. Ama kalite kokan, ama değerli, ama özel, ama etkileyici birşeyler. “şunu bir an önce bitirip şu kadar para kazanayım” kokmayan, altında emek, zeka, enerji, sevgi olan birşeyler.

Yaptığı işi önemseyen, işine saygı duyan, ürettiği malın muhtemel sahiplerini, yerine getirdiği hizmetin olası kullanıcılarını o ürünü, o hizmeti kullanırken hayal edebilen insan, hakkettiği karşılığı alır mutlaka. Hayattan birşeyler istemeye hakkı olabilmesi için insanın, hayata birşeyler katabilmesi, kendinden birşeyler vermesi gerek, yaşamın, doğanın dengesi için.

Hiç ama hiç unutmamak gerek, “para” sadece bir değişim aracıdır, ortada paraya değen birşeyler yoksa, elinizdeki banknot desteleri ne açlığınızı, ne susuzluğunuzu, ne ulaşım, iletişim, barınma gereksinimlerinizi karşılayamaz.

Birileri emek verip ekmek üretmezse, sabah kahvaltısında ekmek arası banknot yemeye bile razı olsanız, para yetmez bunun için.:) Ayşe Nazmiye Uça

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.