Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Allah varmı yokmu? Herkes fikrini yazsın...


metematik

Önerilen İletiler

 Şunu da ekliyim Allah katında geçerli olan dinde islamdır.Müslüman olmayan biriside yetişkin olunca,kendi aklını kullanarak müslüman olabilir.Nasıl olacak öyle kolaymı dinini terketmek diyen varsa,bu o kişinin kendi zayıf imanından kaynaklanan şahsi düşüncesidir.Nitekim dünyada  şu anda günde yüzlerce kişi müslüman olmaktadır,en fanatik yahudi,hristiyan ailelerde yetişmiş bireyler bile kendi dinlerini terk edip müslüman olmaktadırlar,araştırabilirsiniz.yani bu noktadan sonra gözümüzün önünde bu kadar mucize varken,Allah şunu neden böyle yapmış,öbürünü niye hristiyan yaratmış,berikini niye başka bişe yaratmamış tarzı düşünce ve lafların bir anlamı yoktur.Allahın işine karışmayın ne yapıyorsa bir sebebi vardır...ve Allah kesin olarak vardır...

Ayrıca Allah doğmamış ve doğurmamıştır.öncesi yoktur,ezelden ebede kadar vardır...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Allah elbette ki yoktur. Bu, tanrının olmadığından çok daha kolay, açık bir konudur. Tanrının olup olmadığı daha çetrefildir. Ama allahın olmadığı son derece açık ve nettir. Allahı Araplar uydurmuştur. Tıpkı zeusu Yunanlıların uydurduğu gibi. Arada hiç fark yoktur. O Yunan mitolojisi, allah da Arap mitolojisi.

 

Neden çok kolay ve açık, çünkü allahın gönderdiği iddia edilen kuran adlı derlemenin bir tanrı yazdı denilebilecek hiç bir özelliği yoktur. Tamamen ve tümüyle sıradan, ortaya çıktığı çağın bilgisinin bile çok gerisinde bir bilgi düzeyi ile yazılmıştır. İçinde bilimsel tek bir bilgi yoktur. Tümüyle insan haklarına aykırı hükümler ortaya atar. Bunlar o kadar insanlık dışıdır ki, uygulanmalarını aklın ucundan bile geçirmek en büyük geriliktir.

 

Herhangi bir tanrı olsaydı bile, böyle bir şey göndermesi olanaksız olduğundan, allah kesinlikle yoktur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

Ayrıca Allah doğmamış ve doğurmamıştır.öncesi yoktur,ezelden ebede kadar vardır...

 

Yukardaki söylemi mantıksal ve bilimsel düsünürsek evrende dogmayan ve dogurmayan tek zerrecik bile yoktur. Keza öncesinin olmaması da öyle. Böyle uydurma bilgiler ancak masallarda gecmektedir. 

 

Bilgi edineceksek bilgilerimiz doga kaynaklı olmalıdır. Aksi takdirde kisilere has udurma bilgiler olması kacınılmazdır.  

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Yukardaki söylemi mantıksal ve bilimsel düsünürsek evrende dogmayan ve dogurmayan tek zerrecik bile yoktur. Keza öncesinin olmaması da öyle. Böyle uydurma bilgiler ancak masallarda gecmektedir. 

 

Bilgi edineceksek bilgilerimiz doga kaynaklı olmalıdır. Aksi takdirde kisilere has udurma bilgiler olması kacınılmazdır.  

madem doğa dedin doğada ki neslerden örnek vererek berlirteyim Allahın ebedi ve ezeli olduğunu: sen bir çemberin başlangıç ve bitiş yerlerini gösterebilir misin gösteremezsin çünkü çember ve dairenin başlangıç ve bitiş yerleri yoktur.

şimdi sana daha farklı bi örnek anlatayım. diyelimki teknoloji ve tıp çok gelişti ve ölen insanların bedenleri üzerinde çeşitli çalışmalar yaparak ölen insanın tıpatıp benzeyen bi canlı meydana getirtiklerini varsayalım(bu arada ölen kişi sensin ve senin bedenin üzerinde çalışmalar yapılmakta) ve diyelim senin bedeninden 5 ülke hadi 10 ülke olsun birer parça alarak seni yeniden yarattıklarını düşün. ve sen ölmeden önce 1 iken öldükten sonra 10 kişi oldun ve 10 farklı ülkede aynı anda yaşatılıyor oldun. peki bu 10 kişiden hangisi sensin. 1 insan aını anda 10 ya da 20 kişi olabilir mi. tüm bu kişiler aynı duygu düşünce ya da inanca ve zevklere mi sahipler.hayır: bunların hiçbiri sen değilsin çünkü seni sen yapan ve bedenine hükmeden ruhundur. ruhun tektir buna biliçte diyebilirsin. sana ait olan ve seni sen yapan. peki tıbbın ortya çıkardığı ya da sana göre yaratıldığı o insanlar neyin nesi: cevap: gelişmiş fiziksel benzerlik gösteren ve yine gelişmiş bi beyni olan(zihinsel kapasite) yarı canlı (et ve kemik ama ruhsuz) birer robottan ibaret olacaklardır.Peki seni Allahın varlığı konusunda inkara gütüren şey ne. anlantılanların seni ikna etmemesi mi. peki seni iknanı ne üzerine kurdun. Allahn varlığı konusunda anlatılanlar seni ikna edemiyor yada inandıramıyorsa çok basit bi cümlelerle şöyle diyeyim. dünyayı ya da her ne oluşturduysa Allah odur. sen ona büyük patlama diyorsun ben Yüce Allah diyorum. sen tesadüf diyorsun ben yine Allah diyorum. yine söylüyorum evreni kim yarattıysa Allh odur. bu büyük patlama da olabilir bi elektriksel güçte olabilir. herneyse kendiliğinden olmayan tesadüfü olmyan bilinçli ebedi ve ezeli olan Allah.(99 isminde ne olduğu olan ALLAH)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

Allahın varlıgının en büyük kanıtı biz insanlarız .insan beynidir. Geçmiş ten günümüze kadar milyarlarca insan gelip gitti ve milyarlarca sının ismini dahi bilmiyoruz peki bu kadar kişi nin vvar olması nın amacı ne? bu kadar kişinin dünya hayatinda yaşadığı herşey öldüğünü an bitti mi ?yapmapın lütfen hiçbir şey buvkadar basit değil inanmanin da ötesi bu şey tanrı yani ALLAH var...ben bu son iki yıl daki tecrübelerim sayesinde kesinlikle inanıyorum ve bu sözüm siz inanmayanlara inansan ne kaybedersin.o gün geldiğinde hz.Muhammedin doğru söylediği ni görünce ne yapacaksın bence ölüm sana gelmeden önce , çok geç olmadan... yani kendine yazık etme

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

ALLAH ın varlığını tek cümlede anlatayım. 

 

ALLAH ın varlığının delili YARATILMIŞLARDAKİ ŞUUR TESADÜFÜN ŞUURSUZLUĞUNUN YARATABİLECEĞİ BİRŞEY DEĞİLDİR.

 

bu cümlenin anlaşılması için örnekler veriyorum.

 

1- HÜCRE içindeki DNA SENTEZİNDEKİ ÜSTÜN AKIL ve HATA GİDERİCİ ŞUUR.

2- KUSURSUZ YARATILIŞ CANLILARIN TÜMÜ SİMETRİK ve GÜZEL dir 

3- GENETİK PROGRAMLAMA daki ŞUUR un YARATILIŞTAKİ adımların izlenmesindeki ŞUUR neyin önce neyin sonra yapılmasındaki ÜSTÜN AKIL.

4- SPERM in YUMURTAYI bulmasındaki ŞUUR, ÜRETME HÜCRESİNİN VÜCUD HÜCRESİNİN YARISI OLMASINDAKİ ŞUUR ve BİRLEŞMESİNDEKİ VE AYRIŞMASINDAKİ ŞUUR, YUMURTA DÖLLENDİKTEN SONRA BAŞKA SPERMİN GİRİŞİNİ ÖNLEMESİNDEKİ ŞUUR

5- ENZİMLERİN işlevlerine göre fabrikada üretilmesindeki ŞUUR ENZİMLERin reaksiyona göre üretilmesi ile CANLI kusursuz oluyor. aksi halde ölüyor.

6- HORMONLARIN belirli yerlerde etkin olması tanınması ve AMAÇLI üretilmesi.

7- CİNSEL ZEVK üremenin motoru. ARZU ŞEHVET

8- DENGE ORGANI

9- BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ

10- FOTOSENTEZ ve MİTOKONDRİ deki reaksiyonların terslerinin İCADI. bitkideki kloroplastta olan reaksiyon hayvan hücresinde tersini yapan MİTKONDRİ de İCAD edilmesindeki ŞUUR

11- ZEHİRLİ CANLILARIN ZEHİR İCADI

12- İNSANIN SAHİP OLDUĞU AKIL

13- DENETLEYİCİ DÜZENLEYİCİ ENDOKRİN SİSTEM ŞUURUN ta kendisi

14-vücud SICAKLIĞININ KORUNUMU

15- BÖBREKLERİN SU ARITMASI VE SU İHTİYACINA GÖRE ŞUURLU ÇALIŞMASI

16- KARACİĞERİN ZARARLILARI İMHA ETMESİ

17- KANDAKİ ŞEKER VE BESİNLERİN DEPOLANMASI VE GEREKTİĞİNDE ÇÖZÜLMESİ

18- İNSÜLİN VE GLUKAGON HORMONU tersi işlevde çalışması

19-tansiyon KAN BASINCININ DÜZENLENMESİ

20- KANIN PIHTILAŞMASINI SAĞLAMAK

21- NEFES BORUSUNUN TASARIMI HAREKETİ mümkün kılar

22- solunum sistemindeki hareketli SİLLER ile tozu dışarı atılması ve abdest ile temizlenir

23-kadınlar yumurtalarını doğarken sahip olur ve bunları yıllarca KORUR.kraliçe ARI bir kez çiftleşir ve spermleri YILLARCA saklar ve teker teker PETEĞE bırakacak ŞUUR da üreme sistemi YARATILMIŞtır.

24- yaraların iyileşmesi onarım. UYKU hormonu ve UYKUDA YENİLENME  . yenilenme, depolama, iyileşme, koruma, ....gibi kelimeler ŞUUR a ait kelimelerdir.

25- RESEPTÖRLER alıcıların İCADINDAKİ ŞUUR hormonları tanıyan RESEPTÖRler hormonları hedefe ulaştırır.

26- DÖLLENMİŞ YUMURTA HÜCRESİ 300 FARKLI hücreye yaratılış süresi içinde DÖNÜŞÜR. birkaç hafta içinde.

27- SİNİR SİSTEMİNİN OMURGA DAN DÜZENLİ DAĞILIMI

28- KAN DAMARLARINDA GERİ DÖNMEYİ ENGELLEYEN DAMAR içi kapakçıklar

29- yemek LOKMALARINI yutarken EPİGLOT un kapanması

30- geri kazanım şuuru ALYUVARLAR 120 gün sonunda parçalanır ve tekrar kullanılır. nasıl bazı minerallerin saklandığı gibi

31- İDRARI torbada toplar SPERMİ testiste saklar. safra suyunu saklayan torba vardır.

32- mide asitini nötralize eden sıvının bağırsaktan salgılanması

33-PEPSİNİN aşama aşama üretimi ve HCL ile etkin olması

34- eklemlerlerin TASARIMI ve üstün hareket kabiliyeti ve EKLEM SIVISININ sürekliliği

35-proteinden, yağdan ve karbonhidrattan ENERJİ üretmenin aşamalarını BİLMEK

36-KULAK TASARIMI ve 2 göz ve 2 kulağın işlevselliği

37-sivrisineğin hem UYUŞTURUCU hem pıhtılaşmayı önleyici salgıyı üretmesi ve bunu hortumuyla enjekte edecek tasarımda KILIFI olan HORTUMA sahip olması. KILIFI olan KILIÇ gibi.

38-bukalemunun ve mürekkep balığının üstün kamuflajı ve diğer canlıların kamuflajı

39- YUMURTA ve TOHUMLARIN içerğinin HAZIRLANMASINDAKİ ŞUUR.

40- APOPTOZ PROGRAMLI HÜCRE ölümü ile zararlı hücrelerin imhası

41- KÖK HÜCRELER ile hasarlı hücrelerin yerine üretim

42-fallop tüpünün olgunlaşan yumurtayı yakalaması

43- bitkilerin savunma sistemi DİKENLER ve HAYVANLARIN BOYNUZLARI

44-MADDENİN YARATILIŞINDAKİ TASARIM  CANLILIĞI ve tüm kimyasal reaksiyonları mümkün kılan bir YARATILIŞtır. suyun tasarımından. tüm  maddenin etkileşimindeki çalışmasını mümkün kılan MADDENİN yapıtaşlarının etkileşimi YARATILIŞINA bağlıdır.  yani gördüğümüz dünya ancak maddenin bugünkü TEMEL YAPI TAŞLARININ YARATILIŞI ile mümkündür. yani burada bir ŞUUR olmasaydı SONUÇ CANLILIK olmazdı. 

 

bunlara daha binlercesi eklenebilir. yeterki zaman ayırıp araştırma ve bilimsel bilgiye ihtiyaç vardır.

 

birde TESADÜFÜ bilmek gerekir. TESADÜF ŞUURU OLMAYAN ARKASINDA İRADE OLMAYAN bir kavramdır.

İRADE olmaksızın İCRAAT olamaz.

İRADE ALLAH ın iradesidir. 

İNKARCI ALLAH a düşmanlık edendir. gerçekten arayan olsaydı günümüz bilgisi ile bulamaması imkansızdır. sadece ALLAH a boyun eğmek istemeyen bir NEFİS sahibidir. BENLİĞİNE esir olmuş kişi ALLAH a boyun eğemez.

 

GERÇEĞİN DÜNYAYA HAKİM OLMASI ve dünya DARWİNİST KAFİRLERİN elinden kurtulması dileğiyle.

 

DÜNYAYI CENNETE ÇEVİRECEĞİZ HEP BİRLİKTE düşmanlıkları bırakalım yeter.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Allah elbette ki yoktur. Bu, tanrının olmadığından çok daha kolay, açık bir konudur. Tanrının olup olmadığı daha çetrefildir. Ama allahın olmadığı son derece açık ve nettir. Allahı Araplar uydurmuştur. Tıpkı zeusu Yunanlıların uydurduğu gibi. Arada hiç fark yoktur. O Yunan mitolojisi, allah da Arap mitolojisi.

 

Neden çok kolay ve açık, çünkü allahın gönderdiği iddia edilen kuran adlı derlemenin bir tanrı yazdı denilebilecek hiç bir özelliği yoktur. Tamamen ve tümüyle sıradan, ortaya çıktığı çağın bilgisinin bile çok gerisinde bir bilgi düzeyi ile yazılmıştır. İçinde bilimsel tek bir bilgi yoktur. Tümüyle insan haklarına aykırı hükümler ortaya atar. Bunlar o kadar insanlık dışıdır ki, uygulanmalarını aklın ucundan bile geçirmek en büyük geriliktir.

 

Herhangi bir tanrı olsaydı bile, böyle bir şey göndermesi olanaksız olduğundan, allah kesinlikle yoktur.

ALLAH ın olmadığını ispat etmen için bir canlıyı önce kendin yaratmalısın senin TESADÜFÜN bir İĞNE dahi YAPAMAZ ki

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 9 ay sonra...

Arkadaşlar Lütfen allahın var olup olmadığını tartışalım.

Benim fikrime göre ;

Şu anda içinde bulunduğumuz evren çok karmaşık ama bir okadar da düzenli bir yapıya sahip. Bu mükemmel düzen , yıllardır insanın kafasını kurcalamıştır." Bukadar mükemmel bir evren nasıl kendi kendine var olur?Bu harika düzeni ancak bir veya birden fazla yaratıcı yaratmış olabilir."

 

Elbetteki kendi kendine var oldu demek , saçma . FAKAT;

 

Allahın var olduğunu iddia edenler "HARİKA EVREN" i göstermektedirler. Eğer Allah olsaydı , "HARİKA EVREN" den daha "HARİKA" bir varlık olacaktı,öyle değil mi?

 

Şimdi Soruyorum;

 

" 'HARİKA EVREN' nasıl olurda kendi kendine var olur" diyen dinciler

"HARİKA EVRENDEN" daha "HARİKA" olan Allah nasıl olur da kendi kendine var olur?????

Hayırlı günler Güzel kardeşim. Öncelikle Kainat denildiği gibi vardır ve mükemmel bir düzen ile varlığına devam etmektedir. Fakat sonsuz değildir... Mükemmellik kavramı 2 farklı manada aynı anda kullanıldığı için kullandığımız cümlelerde karmaşa meydana gelmektedir. Kainat tabikide Allah' ın kemaline yakın değildir ve olamayacaktır. Kainatdaki "Mükemmel düzen" e sahip olma sıfatı Allah' ın "Mükemmel Düzenleyici" sıfatından gelmektedir. Yoksa Kainat zatında ve özünde hakiki mükemmellik sahibi değildir. Allah mükemmeldir ve mükemmel olma sıfatı ile kainatı mükemmel bir şekilde idare eder. Yoksa kainat Allah(cc) dan bağımsız bir varlık değildir ki kendi kendine bir düzene sahip olsun... Allahın varlığı hakkında ise Kelam Kozmolojik Argüman, Hassas ayar Argümanı ve Ahlak argümanı gibi türlü deliller getirilebilir... Araştırmak gerek...
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...
Misafir isimsiz insan

Şimdi kardeşim deistlerin inancına göre bir yaratıcı var ama allah yada vb..tanrı diy3 anlatılmıyor şöyle sorum olacak eğer allah varsa ve allah gerçekten en büyükse neden o kadar insan madur kalıyor,neden onca insan açlıktan oluyor ben de bunu anlayamadım aynı zamanda islam inancına göre ilk insan adem ile havva ise neden 4 tane kan grubu var

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 yıl sonra...
Misafir İNSAN VE HAYVAN

EVREN ÇOK ESKİ bizden önce bu gezegenlerde ne yaşandı bu dünyaya kim gelip gitti ne gibi araştırmalar yaptı ve neler bıraktı ve geri gelecek mi kim bu varlık ya da varlıklar.

şöyle bir bakınca onların en büyük eseri bizler olduk dünya ve diger canlılarla uyumsuzuz sürekli gelişen Zeka ve yok edilen Dünya VE İNSAN

#Herkesdeki düz mantık şudur

Tanrı biçok galaksi gezegen yıldız yarattı 8-10 varlık yarattı sonra bunlara bana tapın dedi sonra kıyamet koptu herkes herşey yok oldu #The And 

Aslnda evren çok eski olduğu için atalarımızı tanımıyoruz bizi sürekli gözetleyen bir varlık olduğunu zannediyoruz.

Gerçek olan şu bir yaratıcı var bize DNA sını eşleyen bizi hayvandan insana çeviren.

Çünkü Tek Çıplak Varlık İnsandır Başka kıyafet giyen canlı yoktur.

ZEKA olmasa birer hayvanız Diğer bütün özelliklerimiz hayvanlarla Birdir

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...
  • 10 ay sonra...

Allah var mi? Yok mu?

Allahin varligini yoklugunu tartismadan önce bazi sorularin yanitlanmasi gerekir bunu da yanitlayacak olanlar,Allah vardir diye kelleyi koyanlardir.

Bu sorulardan birisi,yani bence benim kafamdan gecen düsüncelerden bazilari:

- Bu kadar fakirlik, bu kadar yoksulluk,bu kadar esitsizlik,bu kadar adaletsizlik varken Allah nerede?

-  Dünyanin yeralti yer üstü tüm zenginliklerini tekelinde toplamis olan kücük bir zümre var.Dünya nüfusunun, bu kücük zümreyi cikartirsak genel nüfusun yüzde 99'u yoksulluk ve fakirlik icinde bir hayat sürdürmeye calisiyorlar.Cogusu acliktan suszluktan hayatini kaybediyor.

Dünyanin zenginliklerini kücük bir zümrenin elinde tutmasi Allahin emrimidir.

Biz zenginligi istedigimize veririz."SEBE 36"

Hani diyorlar ya,bu mantiga dayanarak:Allah zenginligi herkese vermez,zenginin zenginligi kendisi icin degil yoksula yardim icindir!

Peki bu gercekten öyle mi?

Bugün Allahi en cok ananlar,mevcut siyasi rejimi istemeyip Allahin yasalari ile yönetilelim diyenler,arkalarinda binlerce mürit kendileri pahali (Kafir)araclari ile gezenler,Bir damla ter dökmeden maddi zenginlik icinde yüzenler bu Allahin ayetine ne kadar uyuyorlar.

Ülkemizden bir örnek verelim:

Bugün devleti yöneten güc sahibi kisi,her tarafa istedigi kadar para ve zenginlik dagitan irade sahibi,neden asgari ücretin azligi ve fiyatlarin alabildigince yüksek oldugu bu ülkede ezilen emekcilere cömert olamiyor?Buda mi Allahin emri?Yoksa Kader mi?

Urfa'da ÖZAK iscileri,günlerdir bir direnis icerisindeler.Cünkü bagli olduklari sendika isveren yanlisi yani SARI SENDIKA oldugu icin bu sendikadan ayrilip baska bir sendikaya gecmek istediklerinden isten cikarildilar.

Bu ÖZAK denilen firma da 11 yillik calisanlar hala asgari ücretle calistiriliyorlar.

Bu tesiste kadinlar hakarete ugruyor,taciz ediliyor ve zoraki fazla mesai yaptiriliyor.

Jandarma bu emekcileri abluka altina almis,fabrika cevresine hatta o sokaga bile sokmuyor.Biber gazlari ile emekciler taciz ediliyor.Jandarma ellerinde sopalarla bu emekcilere saldiriyor.peki Allah varsa bu zulüme neden dur demiyor.Neyi bekliyor,yani öldükten sonra huzuruma geleceksiniz o zaman ben sizin hakkinizi alip size verecegim.Bunu mu diyor Allah.Yani sen bu dünyada azap cek,aclik cek,zulüm cek ben öbür dünyada onlarin hakkindan gelecegim.Bu mudur ilahi denilen Adalet?

Eger ilahi adalet olsaydi,yukarida benim profilimdeki o bebek cansiz olarak deniz kenarinda yatmazdi,Allah ona acimadi.

Parmagimdaki yüzükten baska bir servetim olursa bilin ki caldim diyen kisi,saraylarda yasarken cocugunun beslenme cantasina ekmek koyamayan,meyve koyamayan cikolata koyamayan aileler var.Gücleri yetmedigi icin ,kislari palto ve battaniyelerin altinda yasayarak gecirenler var.Bu mudur Allahin adaleti.Eger bu Allahin adaleti ise ben o adalete karsiyim.22 yildir,kendini müslüman göstererek,etrafina devlet düsmani tarikat ve cemaatleri alarak devleti soyan devleti yikmak icin her yolu deneyen kisi eger halka cektirdigi zulmün hesabini yasarken vermiyorsa öyle Allahlik olmaz.Bu keyfi bir Allahliktir.

saygilarla

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.