Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bizi Kabullenemezler


KaRaKuRt

Önerilen İletiler

PROJENİN ASLI GİBİDİR

 

'EY ASLAN!

SIĞAMAYACAĞIN DELİĞE GİRMEK İSTİYORSAN,

YA KUYRUKTAN OLURSUN YA DA KULAKTAN'

BELKİ BÖYLESİ DAHA İYİ, GÖRMEK GEREKİR YANLIŞLARI,ÖZLER OLMUŞUM KAR DOLU, BEREKET DOLU KIŞLARI.İTİBAR ETMEZ, DUYMAZ OLDUM POH POHLARI, ALKIŞLARI.BİR YERLERDEN, BİR YERLERDEN TANIRIM BEN BU BAKIŞLARI...

ÇAVDAR, YULAF, BUĞDAY, ARPA EKMEĞİNİ BIRAKMIŞIM, KREMALI JAMBONLU PASTALARA, PASKALYAYA SULANMIŞIM.BU NASIL BİR KANDIRMACA, NASIL BİR HİKAYE.ANLADIM Kİ MEMLEKETİ PARÇA PARÇA ETMEK GAYE.SONRA TEK DİŞİ KALMIŞ CANAVAR MİSALİ 'GEL YAVRUM SENİ EDEYİM HİMAYE...'

 

KORKULARI SALMAK, KORKUYA VERMEK ORTALIĞI.İNSANLIK ADINA ZİRVEYE ÇIKARMAK ZORBALIĞI VE NİHAYETİNDE BİR AVUÇ ZEHİRLE YAKALAMAK ZOR BALIĞI. ADINA YARDIM, ADINA DİYORLAR HİBE.GEBE KALMANIN, VEFASIZA VEFA BORCUNUN NERESİ İYİ BE!DOMUZDAN KIL KOPARDIM DİYE SAYMA KAR, DİKKAT ET, SONUNDA KALMAYACAKTIR SENDE DOMUZ MİSALİ AR.DİLENCİNİN NE KIYMETİ VAR DİLENMEYENİN YANINDA, SADAKASININ KARŞILIĞINI İSTER ANINDA.DİLENMEKTEN VAZGEÇER DİLENCİ EĞER BİR DAMLA ŞEREF VARSA KANINDA.

 

ALEVDEN BİR ÇEMBER ÇİZİLMİŞ DARALTILIYOR, ÜŞÜMEMEK ADINA ODUN MİSALİ İNSANLAR ATILIYOR. MUTSUZLUK, UMUTSUZLUK UYUŞTURUCU PAKETİYLE MUTLULUK DİYE DİYE SATILIYOR. REFAH SEVİYEYİ YÜKSELTECEKLER İNSANLIK ADINA, HELE BİR TADIN, TADIN DA BAKIN BU ZEHRİN TADINA. BU KADAR KOVALAMACA, OYALAMACA NEDEN, HİÇ BOYUN VERDİ Mİ HELE DÜŞÜN MAZİDE BU MELUNLARA DEDEN.BUNLAR DEĞİLLER Mİ KÜRESELLEŞME, MEDENİYETLEŞME, UYGARLIK ADINA DÜNYAYI MAHVEDEN...

 

NEDEN HALA SIĞINTI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ.DİLENCİLİĞE, UŞAKLIĞA BİZ YAVAŞ YAVAŞ ALIŞIYORUZ. HAYALDE, DÜŞLERDE ÜLKELER, KITALAR AŞIYORUZ.

 

NAMERDİN KAPISINDA DURUYORUZ ELPENÇE, SAHİPKEN BU KADAR DİNAMİK, ATİK NÜFUSA, GENCE. AHH! AH! BİR BIRAKABİLSEK, DEMESEK SENCE-BENCE; NE KADAR GÜZEL OLUR DEĞİL Mİ EL ELE VERİNCE...İNŞALLAH...

 

AŞIK LAKLAK

 

HELAL OLSUN SANA DELETERİOUS...SEVDİM BU AŞIK LAKLAK'I

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 74
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

  • 4 hafta sonra...

Henüz biz birbirimizi hazmedemiyoruz .

Adamlar nasıl bizi hazmedip kabul etsin arkadaşlar

Kolay gelsin

 

sayın pandora bu çok hatalı bir mantık.

 

bu avrupaya olmadığı bir değeri biçmek ve kendimize haksızlık etmek.

 

tahammül avrupa değeri midir? avruap ne zaman tahammüllü ve hoş görülü olmuştur.

 

biraz örnekleyelim. avrupa birliğinin lider ülkelerinden ingilterenin kuzey irlanda sorunlu böglesinde katolik ilkokul çocukları protestanlar tarafından otomatik silahlarla tarandı. ve bu gün protestanlarla katolikler bırakın beraber yaşamayı birbirlerine yüz metereden yaklaşırlarsa kan akıyor orada. italya da protestanalr ve katolikler evlenmiyorlar.

şu anda varupanın tüm ülkelerinde ırkçı ve yabancı düşmanı partiler revaçta. avusturyada azılı bir ırkçı olan Haider iktidara geldi ve baskılardan çekinerek istifa etti. Fransada yine fanatik bir ırkçı olan Le Pen'i durdurmak için sağcısından solcusuna tüm aprtiler ittifaka girdi cumhurbaşkanlığı seçimlerinde. İspanya da ırkçı katalanlar baskların siyasi partilerini kapattı. İtalya da küreselleşme karşıtı gençlere zorla karakollarda yaşasın duçe (musolini) marşları söyletildi ve italyan polsi teşkilatının ırkçı yapısı her hafta ap de tartışma konusu. Hollandada kuzey afrikalı ve asyalıalrın kaldığı mülteci kampalrını her gün ırkçı saldırılar düzenleniyor bunalrdan birinde kamp yakıldı insanlar öldü. Fanatik hristiyan tarikatların yönetim mekanizmalarına sızmadığı avrupa ülkesi yoktur. AB her ay artan ırkçılığı dyurdurmak için toplantıalr düzenliyor. yabancı düşmanlığının tescilli temsilcisi ristiyan demorkatlar almanya da yine iktidara geldi. bunlar sadece küçük örnekler tüm avrupa ülkelerinde yabanclara karşı ırkçı bir tavır var. birbirine tahammül ve hoş görü konusunda dünyanın en kötü sicile sahip coğrafyası kıta avrupasıdır. Dünyada skolastik düşünce, faşizm , falanjizm kolonicilik, sömürgecilik gibi kavramların doğum yeri avrupadır. tüm dünyada cinayetler işlemiş devletlere sızmış faşist çekirdek "Gladio'nun" merkezi italyadır.

 

Avrupa devletelrinin başkalarını hoş görüsüzlükle suçlaması, ancak Amerikan Dışişleri bakanı Colin Powell'ın türk hükümetine birol altıntaşın işkencede ölümüyle ilgili hesap sorması kadar samimidir. kendielri tarafından eğitilen işkenceciler, çetelerin yaptıklarını eleştirmek kadar mantıklıdır.

 

mesela insan hakları evrensel beyannamesini imzalayan avrupa devletlerinin neredeyse tamamının o tarihte afrika ve asya kıtlarında vahşet uyguladıkları kolonileri vardı. fransa o belgeyi imzalarken cezayirde vaşet uyguluyordu. ingiltere güney afrikada, hollanda honduras ta vs. birde unutmayalım balkanlarda beraber yaşama konusunda tüm dünyaya örnek oalrak gösterilen yugoslavya halkları avrupanın müdahelesiyle birbirini gırtlaklar hale gelmiştir.

 

Avrupa hoşgörü konusunda hiç bir zaman beyaz sayfaya sahip olmamıştır. Naziler Almanya'da iktidara gelicne onalrın yaptıkları vahşetten kaçan yahudileri kabul eden, kendileri açlık çeksede anadolunun ücra köşeleridne bile yahudi ailerini evlerine kabul edip bakanlar, avrupada sadece türk ulusu olmuştur. hiç bir avrupa ülkesi almanyadan kaçan yahudileri almaya yanaşmamıştır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 11 ay sonra...

Sizle yazmaya başlayalı henüz çok kısa bir zaman oldu.bu yüzden eğer hatalarım varsa şimdiden özür dilerim ve yapıcı eleştirileriniz için de teşekkür ederim.Bizle oynuyorlar demiştim.Evet şimdi devam diyorum.Bir AB meselesi almış yürümüş 50 senedir.Yahu AB AB dediğimiz nedir?Bakın burada açık olmak gerekiyor evet AB bir hırıstiyan kulübüdür ve biz Hıristiyan olmadığımız sürece de orada yerimizin olmayacağı aşikardır biz de Hıristiyan olmayacağımıza göre kim ne derse desin AB bir hayal yada uğruna aziz kabul ettiğimiz bazı değerleri satarak girebileceğimiz bir toplulukyur.Bu işin herkesçe bilinen yüzü.

Perde arkası nedir?Tarih çok açıktır arkadaşlar.Biraz düşünelim tarih boyunca atlarımızın nalları altında ezilmiş bir kıtadır Avrupa.Siz olsanız sizi tarihte hep hacamat eden bir ırkın evlatlarını aranıza kabul eder misiniz?Açık yürekli olalım hiçbirimiz etmeyiz.

Biz ne kadar çabalasak ta Kopenag kriterleri bizim standartlarımız ltındada kalsa bizi yine dışlarlar.

Niye dışladıklarını ve neler istediklerini yarına bırakıyorum…

Saygılarımla………

 

Dediklerin gercekle tam bir alakasi yok ve daha cok senin yazindan milliyetcilik akiyo...

tamam avrupa turkleri hacli seferleriyle kendisinin kurdugu bir hristiyan grupla savasti..

turkler viyanayi asla alamadi ve turk cumhuriyeti kurulana kadar osmanli felaket durumdaydi yani kotuuu

avrupa kendi icinde gelisti tuvaleti olmayan sokaklara yapan fransizlar alaturka tuvaleti turklerden calip gelistirdi

batii bizi bilimde ve sanatta gectii biz kendi icimizde gerilerken...

ve simdi senin turkleri beyenmedigin dedigin avrupa simdi turkiyeyi istemiyo sence niyee

senin milliyetciligin onlari pek sarmaz bence cunku

1.turkiye(PSEM)e giren bir ulke yani gelir seviyesi dusuk

okullarda hala ogrencilerden para toplaniyoo

insanlar issiz

egitim bi ise yaramiyo

haha ulkemizde torpil var

bu sartlar altinda niye alsinlarkii.....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

hayal-et arkadaşım. Milliyetçilik öcü değildir.

 

Karakurt arkadaşın yaptığıda milliyetçilik değildir.

 

Artı dikkat edersen AB'nin üzerinde durduğu nokta da . Okullarda para alınıp alınmaması yada kişi başıan düşen gelir falan değil.

 

Limanları rumlara açıp açmıyacağımız, Ermeni Soykırımını tanıyıp tanımayacağımız, Ruhban okuluna izin verip vermeyeceğimiz. Ermenistan sınır kapısını açıp açmıyacağımız. Pkk lılara af çıkarıp çıkarmıyacağımız. Öcalanı yeniden yargılayıp yargılamıyacağımız.

 

Yani AB'nin üstünde durduğu konular bunlar dimi.

 

Artı Unutma Avrupanın bir çok ülkesinde şu an aşırı sağcı partiler hükümette.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

AB içi kof bir oluşumdur ve çökmesine çok az kalmıştır.Bu ülkede hiçbir vatanseverin AB ye girmemizin gerekli olduğuna inandıklarını ve istediklerini sanmıyorum .Bunun aksini düşünen süzme vatan hainidir.Bir ülkenin cumhurbaşkanına kakafoni yapıyor diyen bir büyükelçiye halen persona non grata ilan etmeyen,müstemleke devletleri gibi önüne gelen yabancının sırf AB ye gireceğiz diye şamar oğlanı muamelesine ses çıkarmayan ülke yöneticilerine ve idari kadrolara ne ad verilir onu size bırakıyorum.

 

 

Bu gün gazete de Gazi Erçel in yazısının bir bölümünde kurtuluş savaşından bir anektod vardı buraya aktarmak istedim:

 

1.5 milyon lira hikayesi

Büyük Taarruz öncesi savaşacak askerin postalı yok. Bunun için para lazım. Mustafa Kemal, Maliye Bakanı Hasan Fehmi Bey’e askere postal alınması için 1.5 milyon lira gerektiğini söylüyor. Maliye Bakanı da, o tarihlerde Merkez Bankası’nın görevini üstlenmiş ve Fransızlar’ın yönetiminde bulunan Osmanlı Bankası’ndan bu parayı istiyor.

 

İstemin gerekçesi, Osmanlı Bankası ile Osmanlı Devleti arasında yapılan ve gerektiği zaman avans kullanılabileceğini içeren bir anlaşmaya dayanıyor. Osmanlı Bankası yetkilileri Paris’ten görüş sorup, gelen talimat üzerine Ankara Hükümeti’ne şu yanıtı veriyorlar. “Size 1.5 milyon lirayı vereceğiz. Yalnız İstanbul Hükümeti’ne vereceğimiz bu paradan haberdar olduğuna dair bir yazı isteriz.”

 

Bu koşulun İstanbul Hükümeti’nin tanınması anlamına geldiğini iyi bilen Atatürk parayı almıyor. Ancak Maliye Bakanı’na emrini veriyor. Bunun üzerine Bakan Hasan Fehmi Bey Osmanlı Bankası’nın Ankara Şube Müdürü Bay Bojet’yi yanına çağırıyor ve diyor ki;

 

“Osmanlı Bankası tarihi anını yaşıyor. Maliye’ye 1.5 milyon lazım. Bizim idaremizdeki bölgede 16 şubeniz var. İstediğimiz parayı vermezseniz şubelerinizin 16’sına da vaziyet eder kasalarınızdaki bütün parayı zabıt mukabili alırım. Düşünmek için sana bir çeyrek saat veriyorum. Git düşün, cevabını ver.”

 

İstenilen 1.5 milyon lira derhal getirilip, teslim ediliyor...

 

AYNI DAVRANIŞ BİÇİMİ GÖSTERİLMİŞ OLSAYDI ACABA BUGÜN YAPILANLARIN ONDA BİRİNE MARUZ KALIRMIYDIK?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 9 ay sonra...

Özgür bir devlet DARBE KORKUSUYLA YAŞAMAZ.MUHTIRALAR NEREDEN GELECEK DİYE DEMİR PARMAKLIKLAR ARKASINDAN BİLE GÖZLERİNİ YUMMAZ.AB HALKIN ÖZGÜR İRADESİNİ MECLİSE TAŞIMASINI SAĞLAYACAK GERÇEK DEMOKRASIYİ VE LAİKLİĞİ ANCAK ÖYLE KAZANILACAKTIR.DÜŞÜNCE SUÇU OLMAYACAK ÇÜNKÜ HERKES DÜŞÜNECEK BELLİ KURUMLARIN KÖLESİ OLMAKTAN ÇIKACAK İNSAN OLMANIN ÖZGÜR OLMANIN TADINI ÇIKARACAKLAR ANCAK ÖYLE BAĞIMSIZIZ DİYEBİLECEKLER.SİLAH NAMLUSU ALTINDA ÖZGÜRLÜK Olmuyor MALESEF...........

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...
bakın adamlar bizi bilmem kaç sene önce kendi rızalarıyla çağırmışlar ama biz gitmemişiz....

atatürk kendilerine sorulan milletler cemiyetine katılacakmısınız sorusuna şöyle yanıt veriyor...

"Biz onlara katılmak için bir talepte bulunmayız.Ancak onlar bizi davet ederse düşünürüz"

açık olan tek şey oraya kendimiz olarak asla giremeyeceğimizdir..

bizi budar soyar yolar belki ancak o zaman alırlar....

avusturyalı bir diplomat şöyle demiş konuşmasında..

"400 yıl önce canımız pahasına türklerden koruduğumuz viyana kapılarını şimdi türklere açamazsınız"....

bu söz yoruma gerek bırakmayan cinsten...

saygılar..........

 

 

PROJENİN ASLI GİBİDİR

 

 

 

'EY ASLAN!

SIĞAMAYACAĞIN DELİĞE GİRMEK İSTİYORSAN,

YA KUYRUKTAN OLURSUN YA DA KULAKTAN'

 

 

BELKİ BÖYLESİ DAHA İYİ, GÖRMEK GEREKİR YANLIŞLARI,ÖZLER OLMUŞUM KAR DOLU, BEREKET DOLU KIŞLARI.İTİBAR ETMEZ, DUYMAZ OLDUM POH POHLARI, ALKIŞLARI.BİR YERLERDEN, BİR YERLERDEN TANIRIM BEN BU BAKIŞLARI...

ÇAVDAR, YULAF, BUĞDAY, ARPA EKMEĞİNİ BIRAKMIŞIM, KREMALI JAMBONLU PASTALARA, PASKALYAYA SULANMIŞIM.BU NASIL BİR KANDIRMACA, NASIL BİR HİKAYE.ANLADIM Kİ MEMLEKETİ PARÇA PARÇA ETMEK GAYE.SONRA TEK DİŞİ KALMIŞ CANAVAR MİSALİ 'GEL YAVRUM SENİ EDEYİM HİMAYE...'

 

KORKULARI SALMAK, KORKUYA VERMEK ORTALIĞI.İNSANLIK ADINA ZİRVEYE ÇIKARMAK ZORBALIĞI VE NİHAYETİNDE BİR AVUÇ ZEHİRLE YAKALAMAK ZOR BALIĞI. ADINA YARDIM, ADINA DİYORLAR HİBE.GEBE KALMANIN, VEFASIZA VEFA BORCUNUN NERESİ İYİ BE!DOMUZDAN KIL KOPARDIM DİYE SAYMA KAR, DİKKAT ET, SONUNDA KALMAYACAKTIR SENDE DOMUZ MİSALİ AR.DİLENCİNİN NE KIYMETİ VAR DİLENMEYENİN YANINDA, SADAKASININ KARŞILIĞINI İSTER ANINDA.DİLENMEKTEN VAZGEÇER DİLENCİ EĞER BİR DAMLA ŞEREF VARSA KANINDA.

ALEVDEN BİR ÇEMBER ÇİZİLMİŞ DARALTILIYOR, ÜŞÜMEMEK ADINA ODUN MİSALİ İNSANLAR ATILIYOR. MUTSUZLUK, UMUTSUZLUK UYUŞTURUCU PAKETİYLE MUTLULUK DİYE DİYE SATILIYOR. REFAH SEVİYEYİ YÜKSELTECEKLER İNSANLIK ADINA, HELE BİR TADIN, TADIN DA BAKIN BU ZEHRİN TADINA. BU KADAR KOVALAMACA, OYALAMACA NEDEN, HİÇ BOYUN VERDİ Mİ HELE DÜŞÜN MAZİDE BU MELUNLARA DEDEN.BUNLAR DEĞİLLER Mİ KÜRESELLEŞME, MEDENİYETLEŞME, UYGARLIK ADINA DÜNYAYI MAHVEDEN...

 

NEDEN HALA SIĞINTI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ.DİLENCİLİĞE, UŞAKLIĞA BİZ YAVAŞ YAVAŞ ALIŞIYORUZ. HAYALDE, DÜŞLERDE ÜLKELER, KITALAR AŞIYORUZ.

 

NAMERDİN KAPISINDA DURUYORUZ ELPENÇE, SAHİPKEN BU KADAR DİNAMİK, ATİK NÜFUSA, GENCE. AHH! AH! BİR BIRAKABİLSEK, DEMESEK SENCE-BENCE; NE KADAR GÜZEL OLUR DEĞİL Mİ EL ELE VERİNCE...İNŞALLAH...

AŞIK LAKLAK

 

Bunlardan gayrı söz söylemek düşmez bize...

Asıl olay 'sence-bence' de.Onlar hallediyor şimdi içimizdekileri , biz içimizdekileri halledememişken!

Artık dilenci olmayalım. Ne uğruna?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bunlardan gayrı söz söylemek düşmez bize...

Asıl olay 'sence-bence' de.Onlar hallediyor şimdi içimizdekileri , biz içimizdekileri halledememişken!

Artık dilenci olmayalım. Ne uğruna?

 

Sen kalbinin içinde hala bir umut sakla.Fakat kimseye söylemeden.... :)

 

 

Herşeyinde boş ve anlamsız olduğunu düşünmekte gerekmez.

Tam bir yön çizmişken hayatınıza bir de bakmışsınız ki herşeyi kaybetmişsiniz.!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Herşey boşa değil ama onlar bizim kendi içimizde halledemediklerimizi halletme yoluna gidiyorlar diyorum ben...

Bu uğurda da biz halloyoruz kriterlere uyacağız diye...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Herşey boşa değil ama onlar bizim kendi içimizde halledemediklerimizi halletme yoluna gidiyorlar diyorum ben...

Bu uğurda da biz halloyoruz kriterlere uyacağız diye...

:clover:

kriter dedikleri şey kıvamına getirmekten başka şey değil.

Avrupalıyla Asyalı karşılıklı eşitliğe dayalı alışveriş dışında birlik oluşturmaz.

Avrupa'nın gerçekleri ve çıkarıları ile Türkiye'nin gerçekleri ve çıkarları çatışıyor bu durumda ortaklık kurulmaz. Her millet ve her devlet öncelikle kendi gerçeği ve kendi çıkarı için mücadele eder. Güçlü bir Türkiye Avrupa Birliği için tehlikelidir. Bu gerçeği göz ardı etmezler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Onu anlayan varsa bizede anlatsın.

 

Bu seçimin neyin seçimi olduğuda tam anlaşılamadı. Bir yandan iftar çadırlarında milyonlarca insan karnını doyuruyor bir yandan işsizlik artıyor ama bir yandan ekonomi düzeliyor bir yandan sosyal devlet anlayışı genişletiliyor hangisi gerçek Türkiye anlamadık.

 

Ya bunca insan bedavacı oldu ya fakir dahada fakirleşti.

Ya bu seçimlerde Akp'ye oy verenlerin hepsi zengin.

 

Avrupa Birliğine karşı olanlarda demekki çoğunluk değilmiş.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

herkese slm

ne ab nede abd hiç bir şey görüldüğü gibi değil.

1940 lerde baslayan büyük ortadoğu projesinin altında ki sebeplerdir tamamen oyalama politikasıdır.

buyuk israili kurmak isteyen yahudiler su an abd dahil, dunyayı nasıl olurda bu oyuna surekliriz hesapları yaparken biz ne yaparsa bize karsı cıkamazlar hesapları guduluyor. butun dunya bir sekilde natoya dahil ediliyor ama amac buyuk israil. oyunlarını bozan tek bir ulke var butun dunya devletlerinin gözunu uzerinde oldugu evet benim ulkem. bizede ab olayı ve hiç bir zaman guclenenememe yi bir şekilde karısıklarlıklarla

ekonomini bozulması ve abd ye gebe kalma kalıyor.

maddi olarak zor durumda olan ulkem tabi nezaman isterseler ekonomiyi bozuyorlar. gebelikten kutulamıyor.IMF ye borcumuzu tek kalemde silebilirken olmaz tek kalemde bor olmaz biz böle anlasmadık taksittaksit ödenecek olurya ekonomi bozulursa faizler artacak.

Ermeni soykırımına bizi lekelemek için akıtılan para bizim yıllık ekonomiz kadar.

colanın 1996 temmuzdan sonraki gelirim israil ordusuna dediği gunden itibaren musluman kanı içiyoruz. naptık birey olarak burda yazmaktan baska.

hangisi olursa olsun (cola adı patentlidir) vergisi patent parası ödenir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

50 yildir ankara antlasmasindan beri avrupa birligi ile iliskiler icindeyiz , su anda yaklasik 27 üye devlet var , yeni genisleme surecindeki butun devletler arti romanya ve bulgaristanin toplam nüfusu türkiye kadar neredeyse , biz avrupa birligine esas olarak ekonomik olarak girmek istiyorduk simdi olayin ekonomik acidan buyuk bir kazanc getirecegini sanmiyorum , bu genislemeyi baslatan almanyada fransada esas amac arka bahcelerinde olan eski demir perde ülkerini pazar yapmak veya kendi ülkerinde isgücü pahali oldugu icin polonya cek cumhuriyeti gibi ülkelerde isletmerini kurup daha cok kar elde etmek .

türkiye ile ongorulen olasi uyelik suresi 15 yil , bu cok uzun bir süre daha yeni aday ülkeler ab ye katilacak ekonomik acidan darbogaz yasayan ab yeni katilimlarla daha sikintiya girebilir , ayrica ab anayasasi üzerinde tartisiyorlar daha kesin bir sonuc alinamasada , bu nedemek ülkelerin teker teker egemliklerini ab nin organlarina kurumlarina devretmeleri demek , egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir diyen cumhuriyetimizde devlet adamlari bunu bilmiyorlarmi , herseyi halka soralim diyen simdiki hükümet niye avrupa konusunda hic referandum düsünmedi veya bundan hükümetler icinde ayni sey gecerli.Zaten ab nin cogu ülkesinde bize karsi catlak sesler var , kopenhag kriterlerini tamamlasan bile bizim önümüzde kibris sorunu , simdi gündeme gelen ermeni soykirim iddiaalari , yakinda pontus rum soykirimi cikar bunun gibi ek bir cok sorun gelecek onumuze bunlarida halletigimiz varsayilsa bile fransa en sonunda ben halkima soracam ayni sekilde hollanda ve bunun gibi bir cok ulke ayni seyi yapabilir yani uzun lafin kisasi bizim ab hayalimiz benim gorusume gore sadece hayal gerceklesmesi cok zor bir olaydir , ucu acik muzakerelerde gorulen olay ozel bir partnerlik iliskisidir ama zaten bu ozel iliski su anda yokmu gümrük birligine ab ye üye olmadan önce girmisiz istenen ithal mal kolaylikla geliyor yani , dis ticaretteki acik bu yuzden meydana gelmedimi?

Ülkemizin basina basiretli politikacilar gelirde artik yeni dünya düzeninde ikinci sinif bir ab yerine kendi ayaklari uzerinde duran ekonomik acidan guclu bir türkiye olur .

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 yıl sonra...

Bu haber cok taze oldugu icin ne kadar dogru ne kadar yanlis diye bir iddiada bulunmasamda haberin gercek oldugu yönünde sezinlemelerim var.

 

Almanya'da "INSAN HAKLARI KONULU BIR SEMINER"esnasinda tuvalete gitmek icin konusmaci prof.dan izin isteyen bir Türk ögrenciye,prof.aynen su cevabi vermis."Siz Türksünüz sizin burada hicbir hakkiniz yoktur"

Eger bu iddia gercekse cok cok vahimdir.Bu sözü söyleyenin irkci veya Türk karsiti olmadigini kimse ileri süremez.

 

Bu habere dayanarak aslinda yazmak istedigim seyler var.

 

Gecenlerde Belcika'da yasanan böyle bir olay oldu.Flaman'larin Baskani acik acik kendisine sorulan ve dünyanin en cirkin in sanlari kimlerdir sorusunu"TÜRKLER"diye cevaplandirmis.Soruyu soranin"SIZ ASIL CEVABIN BU OLMADIGINI BILIYORSUNUZ DEGIL MI "demesine karsin Flaman Baskani"EVET AMA TÜRKLERE HAKARET ETMEK SUC DEGILDIR YAHUDILER DESEYDIM EORUN OLURDU"demistir.Dikkat edin;"TÜRKLERE HAKARET SUC DEGIL"diyor adam.GERCI ÖZÜR DILEDI AMA CAMLAR KIRILDIKTAN SONRA.

 

Bir Alman'in veya bir Belcikali'nin Türklere hakaret etmesini ben aslinda pekte önemsemiyorum daha dogrusu dogal karsiliyorum.Türkler kendi ülkelerinde hakarete ugrayanlar ve Türklerin ülkesinde "TÜRKLÜGE HAKARET ETMEK SUC DEGILDIR"diye de yasa cikarilmistir 301.madde cercevesinde cünkü Ermeni,PKK ve ne kadar Türklül karsiti yazar cizer takimi aydin kirintisi var ise onlarin ve AB'nin dayatmalari ile Türklüge hakaret etmek suc kapasami disina alinmistir.Ben asil bunlardan hesap soruyorum ALMAN'DAN BELCIKALI'DAN DEGIL.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 11 ay sonra...

Sizle yazmaya başlayalı henüz çok kısa bir zaman oldu.bu yüzden eğer hatalarım varsa şimdiden özür dilerim ve yapıcı eleştirileriniz için de teşekkür ederim.Bizle oynuyorlar demiştim.Evet şimdi devam diyorum.Bir AB meselesi almış yürümüş 50 senedir.Yahu AB AB dediğimiz nedir?Bakın burada açık olmak gerekiyor evet AB bir hırıstiyan kulübüdür ve biz Hıristiyan olmadığımız sürece de orada yerimizin olmayacağı aşikardır biz de Hıristiyan olmayacağımıza göre kim ne derse desin AB bir hayal yada uğruna aziz kabul ettiğimiz bazı değerleri satarak girebileceğimiz bir toplulukyur.Bu işin herkesçe bilinen yüzü.

Perde arkası nedir?Tarih çok açıktır arkadaşlar.Biraz düşünelim tarih boyunca atlarımızın nalları altında ezilmiş bir kıtadır Avrupa.Siz olsanız sizi tarihte hep hacamat eden bir ırkın evlatlarını aranıza kabul eder misiniz?Açık yürekli olalım hiçbirimiz etmeyiz.

Biz ne kadar çabalasak ta Kopenag kriterleri bizim standartlarımız ltındada kalsa bizi yine dışlarlar.

Niye dışladıklarını ve neler istediklerini yarına bırakıyorum…

Saygılarımla………

 

Bence öncelikle sorulması gereken Avrupa Birliğine girmenin ne gibi yararları olacağı. Bunun yanında bizden neler götüreceği. Burada gelenek, görenekten ziyade, ekonomiden bahsediyorum. Avrupa tarımsal anlamda Türkiye'ye kıyasla çok geride. Buradaki dayanağımsa Avrupa gezilerim sırasında marketlerde karşıma çıkan manzaralar. Neredeyse her ürün farklı ülke veya ülkelerden ithal edilmişti. Bu da demektirki Türkiye ye bu konuda çok ciddi bir ihtiyaç olur. Fakat eğri oturup, doğru konuşalım, sanayi alanında karşımıza dünyanın belki de en büyük mühendislik devi Almanya ve tabi ki ekonomik gelişimini fazlasıyla tamamlamış İngiltere ve Fransa olacak. Bu da Türkiye ye sanayi malzemelerinin ithali artacak ve çok, çok kolaylaşacak demektir. Ve bu yerli sanayi üretimini durma noktasına ve hatta bitme noktasına bile getirebilir. Belki bir yılda olacak şey değil ama bu birliğe giriş de kısa vadeli bir durum değil. Osmanlıyı kendi pazarına giren çok sayıdaki yabancı mallar ekonomik olarak bitirmişti. Ayrıca şu Avrupa'nın düşmanlığı meselesi... Avrupada Türklere düşman olan millet çok değil. 3, 5 tane. Ama insanlar bizi yanlış tanıyor. Çünkü Avrupa'ya giden insanımız bizi yanlış tanıtmış. Bizi Araplar gibi zanneden çok, çünkü medya bu yönde yayın yapıyor. Buna dur diyen de yok. Çünkü oradaki insanlarımızın kendilerince yarattıkları o dışlanmışlık duygusu, onların böyle şeylere ses çıkarmamasına neden oluyor.

 

Neyse sonuca gelirsek bence bizden götürüsü, bize getirisinden fazla olacağından girmemiz daha hayırlı olur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Avrupa Birligine girmek icin gerekli olan kriterleri kabul etmedigimiz sürece Türkiye AB üyesi olamaz.Bu kriterler Türkiye'nin bölünmesi yani SEVR'i tekrar kabul etmesi gibi maddeleri icermektedir.Zaten Erdogan'in Tunceli olaylari icin özür dilemesi kendisine AB tarafindan dayatilan kriterlerden birisinin kabul edilmesinden öte baska birsey degildir.Erdogan Avrupa'da kendisine karsi olusan kuskulari gidermek icin bu cikisi yapmis ve kendini affettirmeye calismistir.Ilerki günlerde erdogan'dan diger dayatilan kriterlerle ilgili cikislar görebiliriz.

 

Avrupa'nin tarihi fasistlikle doludur,yabanci düsmanligi Avrupalilarin genlerinde vardir.Son aylarda Almanya'da ortaya cikarilan ve 8 Türk bir Yunan vatandasinin katledilmesi olayinda Alman Anayasayi Koruma Örgütü'nün nasil isbirlikci oldugu ortaya cikarildi ama eger gencecik bir polis memurunun öldürülme olayi olmasaydi isin icinde bu cinayetler asla aciklanmayacakti.Alman istihbarat birimleri ile onlara ajanlik veya taseronluk görevi yapan yerli ve yabanci isbirlikciler bu cinayetleri Türkler birbirini öldürüyor diye Alman kamuoyuna aktarip hicbir siyasi yani yoktur diye cilaliyorlardi.Polisin yanisira Yesillerden sözde yabanci dostu olan Joscka Fisher bile bunlari Türk'ün Türk'ü öldürmesi olarak veriyordu. Bu forumda bile Almanlari yere göge sigdiramayip Türklere agiz dolusu hakaretler yapan PKK yandaslariyla azmi mücadele ettik.

 

Bizi AB'ne kabul etmeleri ancak onlar gibi olmamiz, Sevr'i kabul etmemiz Atatürk'ü ret etmemiz ile mümkün olabilir,yine de pek emin degilim ama belki diyorum.Zaten Mümtazer Türköne gibi sicilli bir Atatürk karsitinin Atatürk Dil ve Tarih Kurumuna atanmis olmasinin amaclarindan biride onu kendi kurdugu kurum tarafindan saf disi biraktirmaktir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Onlar zaten Türkiye'deler,girmeleri diye birsey yok.Bugün Türkiye'nin ekonomisi onlarin elindedir yani onlar varsa Türkiye var yoksa Türkiye yoktur,Erdogan'da yoktur.Sizin onlar Türkiye'ye girsinler demeniz sanirim sadece bir espriydi?

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiye AB kriterlerini tümüyle yerine getirdikten sonra Türkiye'yi AB'ye almayacak babayigiti görmek isterim. Ama Türkiye'nin girmeye niyeti yok. Girecek adam hic bir seyi mana etmeden yapilmasi gerekenleri yapar ve yüzünün akiyla yasar. Demokratiklesme, kendi halkiyla barisma, hukuk devleti, azinliklar hakki, din özgürlügü,....... Bunlari yapmamakta Türkiye bayagi direndi ve halada direniyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiye SEVR'i kabul etmedigi sürece AB'ne giremez.Bosuna kriterler diyerek AB'ni zemzemle yikamayin.AB önce aynaya bakip bizden istenen hangi özgürlügün onlarda oldugunu ispatlasin. Cünkü eger AKP bölemezse Türkiye'yi kimse bölemez.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...

Avrupa birliğine bizi kabul etmeleri özellikle istemiyorum. Çünkü onlar zaten bize pazar olarak bakıyorlar. Bu pazarda bizim onları kabul edip etmeme gibi bir tercih hakkımızın olması gerekmektedir.

 

AB sürecinde bizi kurtar sofrasındaki koyuna benzetmelerinide özellikle konıyorum. Bizler geçmişi ile barışmadığımız sürece bu tip yaklaşımlar hep olacaktır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.