Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Part-Time İşler: Nasıl Seçmeli?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Part-Time İşler: Nasıl Seçmeli?

 

Part time ve yaz işleri ekstra gelir, yeni referanslar ve iş deneyimi kazanmak ve belki de hepsinden daha da önemlisi kendiniz ve kariyeriniz hakkında daha fazlasını öğrenmek için çok iyi bir yol. Özellikle üniversite öğrencileri, part time işlerden farklı kazanımlar elde edebilirler. Part time iş olanaklarının arttığı yaz aylarına girmeden önce, bu konudaki çarpıcı önerileri gözden geçirmenizde yarar var.

 

Part time iş arıyorsunuz. Size bir miktar para kazandıracak olan ilk işe girmek istiyor da olabilirsiniz, mevcut kariyer alanlarında yeni bir yer edinmek de. Part time iş, mevcut iş olanaklarını araştırmak ve değişik iş çevrelerinde deneyim kazanmak için çok iyi bir yol. Kariyer amaçlarınızla bağlantısı olmayan bir iş bile sizin insiyatif ve sorumluluğunuzu kanıtlamaya yarayabilir. Dünya çapında yapılan bir araştırmaya göre insan kaynakları yöneticilerinin %89'u yeni mezunları işe alırken iş deneyimini üniversite başarısı kadar önemli buluyorlar.

 

Bir part-time veya yaz işini nasıl bulabilirim?

 

İş ilanları: Part time iş ararken gazete ilanlarından ya da internet sitelerindeki ilanlardan yararlanabilirsiniz. Ama bu tür ilanları gözden geçirmeden önce hangi tür işlerde çalışmak istediğinizi ve bu işten ne tür bir kazanım elde etmek istediğinizi belirlemenizde yarar var. Önünüze çıkan çeşitlilikten etkilenmemelisiniz. Bunların hepsi sizin hedeflerinizle örtüşmeyebilir.

 

Kampüs çevrelerinde: Kampüs çevrelerinde üniversite öğrencilerine yönelik pek çok iş olanağı görmek mümkün. Öğrenci asistanlığından departman sekreterliğine pek çok iş olanağını araştırmakta yarar var.

 

Reklamı yapılmayan işler: Part-time ve yaz işlerinin çoğu için hiçbir zaman eleman ilanı verilmez! Bu nedenle ilgilendiğiniz işverenleri bulup onlara direkt olarak çalışma talebinizi iletmek de iyi bir iş bulma yolu olabilir. Bir özgeçmiş hazırlayın ve çalışmak istediğiniz yerlere özgeçmişinizi yollayın. Genellikle ilan verilmeyen işler arkadaşlar, aile ve tanıdıklar aracılığıyla bulunur. Bu nedenle yardım için onlara başvurmakta tereddüt etmeyin. Bildiğiniz herkese bir iş aradığınızı söyleyin, sadece sorduğunuz için bulabileceğiniz iş sayısı sizi şaşırtabilir.

 

Nasıl başlamalıyım?

 

İlgi alanınızı belirleyin: Yeteneklerinizi geliştirmeye yarayacak ve potensiyel iş olanaklarını tanımanıza yol açacak bir iş, genelde part-time ve yaz işlerinde bulabileceğiniz en iyi senaryo. Eğer kendiniz hakkında daha çok şey öğrenmek ihtiyacı duyuyorsanız bir kariyer rehberiyle konuşmayı düşünebilirsiniz.

 

İşverenleri arayın: Bir organizasyon hakkında daha çok şey bildikçe onlar için çalışmanın sizin için iyi bir deneyim olup olmayacağını anlayabilirsiniz. Öğrenebileceğinizin hepsini öğrenmek, yeteneklerinizi bir işverenin ihtiyaçlarıyla birleştirme şansınızı artırıyor. Başlamak için işverenlerin web sitelerine bakmak, işverenlerle broşürler ve yayımlar için bağlantıya geçmek veya organizasyonda çalışan biriyle konuşmayı düşünebilirsiniz.

 

Özgeçmişler, açıklayıcı mektuplar ve müracaat formları: : Birçok part-time ve yaz pozisyonları sizin bazen bir özgeçmiş hazırlamak yerine müracaat formları doldurmanızı gerektirir. Müracaat formlarını eksiksiz ve dikkatlice doldurun, bazen işverenler sizin direktifleri izleme yeteneğinize bakarlar. Eğer özgeçmiş isteniyorsa, yetenekleriniz ve eğitiminizi mümkün olan en etkili biçimde iletmeye çalışın.

 

İşi aldıktan sonra ne yapacağım?

 

Kutlayın! Size yardımcı olan herhangi biriyle bağlantıya geçin ve başarınızı bilmelerini sağlayın. Çalışmaya bir kere başladıktan sonra bu işin size ekstra yetenekler kazandırmak, beğenileriniz ve beğenmediğiniz şeyleri öğrenmek ve iş referanslarınız geliştirmek için bir basamak olduğunu hatırlayın.

Kaynak:efeslight.com.tr

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.