Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Cep telefonuna gelen mesajlara dikkat!


Önerilen İletiler

  • Co-Admin
Cep telefonu operatörlerinin tüketicilere gönderdiği bilgilendirme mesajları faturalı hat kullanıcılarını mağdur ediyor. Operatörlerinin kendilerine sunduğu belli paketleri kullanan tüketiciler paketlerin yüzde 80 ve 100’lük kullanım sonrasında gelmesi gereken mesajların günler sonra geldiğini mesajların güncel olmadığını iddia ettiler.

 

Cep telefonu kullanıcıları paket aşımı sonrasında gelen yüksek tutarlı faturalardan dert yandılar. Gelen şikayetler sonrası inceleme yapan Şikayet Portalı Şikayetvar yüksek faturaların gsm operatörlerinin kullanım miktarı hakkında verdikleri mesajların gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Güncellik bilgisi sağlanmak koşulu ile kotanın yüzde 80’ine ve yüzde 100’üne ulaşıldığında, kısa mesaj veya internet ekranına gönderilecek bilgilendirme mesajı kanalı ile abone kalan kotası hakkında uyarılıyor. Fakat dikkat edilmesi gereken bir nokta bu mesaj yüzde seksenlik kullanımı doldurduğunuzdan sonra da gelebiliyor.Gelen bilgilendirme mesajlarında bu en az iki günlük kullanım bu süreye dahil olmayabilir deniliyor. Fakat tüketici bu uyarıyı fark etmeyince faturalar kabarıyor. İşte yaşanılan mağduriyetlerden bazıları şöyle:

 

Kota Bittikten Sonra Mesaj Geliyor!

 

“İki aydan bu yana gelen faturalarımı incelerken şok geçiriyorum. Bana ayın 11'nde konuşma hakkımın bittiğine dair mesaj gönderilmesine rağme, konuşmalarım yaklaşık 10 gün öncesinden itibaren faturalanmaya başlanmış ve bu faturalanan tutar 58 TL. Yani bana 11nde dakikanız bitti deniliyor fakat çok daha öncesinde bitmiş ve faturalama işlemi bile yapılmış. Nasıl bir hizmet anlayışıdır bu? Şuan ki güncel faturam ile ilgili olarak ise kotamın dolduğu bildiriliyor. Bir önceki faturamda kotam bittikten bir gün sonra haber verilirken güncel faturamda tam 3 gün sonra haber veriliyor. Bu 3 günün faturası ne kadar biliyor musunuz? 136,25 TL. Buna ek olarak ayın 24'nde dakikalarımın bitmiş olduğuna dair bilgilendirme mesajı göndermenize rağmen 19-24 Haziran arAsında konuşmalarımdan 6,68 TL ücret kesmişsiniz.”

 

Faturalı Hat Kullanıcısı Tepkili!

 

“Faturalı hat abonesiyim ve her ay 21 TL ödüyordum. Dakikalarımın yüzde 80'ni ve tamamı dolunca operatörden uyarı mesajları gönderiyordu. Bu ay her 2 uyarı mesajı da gelmemesine rağmen faturam 63 TL olarak geldi. Müşteri hizmetleri mesajın yollandığını söylüyor; fakat mesajın gelmediğini kesin olarak biliyorum. Mesaj gönderilmiş diye hemen kesip atıyorlar ve 8 saat sonra haksız bir ücret alınmamıştır diye mesaj yolluyor. Nedense son mesajları geliyor ama dakikalarımın dolduğuna dair uyarı mesajı gelmemesine rağmen 63 TL fatura kesiliyor. “

 

Mesajlar Güncel Değil!

Faturalı hat kullanıyorum. 1000 dakikası 29-30 TL civarı, ama ne hikmetse hiç bu rakamları ödemek nasip olmadı. Hesap kesim tarihi her ayın 15'inde. Normalde 1000 dakikalık konuşmanın yüzde 80 nini tamamlayınca uyarı mesajı geliyor. Ayrıca yüzde 100 ünü tamamlayınca da uyarı mesajı geliyor ama hiçbir zaman zamanında geldiğini görmedim. Şu ana kadar her şeye sabır dedim lakin bu gece yarısında yaşadığım olay tam bir rezalet. Gece saat 05:11 de arka arkaya 2 mesaj geldi. Mesajların içeri aynen şunlar: ‘Sayın abonemiz kamu tarifenizdeki 1000 dk her yöne limitinizin yüzde 80 kısmı dolmuştur.’ Diğer mesaj: ‘Sayın abonemiz kamu tarifenizdeki 1000 dk her yöne limitin yüzde 100 kısmı dolmuştur.’Kimi zaman 35 TL kimi zaman 100 TL ödediğim oldu. Para kazanmak bu kadar kolay mı? Neden insanlardan haksız kazanç sağlıyorsunuz? 02 Mart 2012 de 1000 dk hakkımın yüzde 80 kısmının bittiğinden, 08 Mart 2012 tarihinde 1000 dk hakkımın yüzde 100 kısmının bittiğinden neden 15 Mart 2012 tarihinde haberim oluyor? Tam da hesap kesim tarihinde ve üstelik gecenin saat 5'inde? Lütfen yaptığınız hatayı telafi edin yoksa hakkımı yasal yollardan arayacağımdan emin olabilirsiniz.”

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.