Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

KUR'AN'DA SAVAŞ AYETLERİ..


İNTERLOCK

Önerilen İletiler

"ayhan aytaç yazar/efendi:

 

makale:(...7 temmuz 2012)

 

"herksin barışdan sözettiği ahirzaman?"

 

e-uzu:

 

...isra 58'de şöyle der rabbimiz:"kıyametten kısa bir süre önce yerle bir etmiyeceğimiz kent ve kasaba (...veya medeniyet?) kalmıyacaktır?" bu ayet diğer ceaatlerindergilerinden daha çok ömer öngütün ashabül-ihvanının dergisi "hakikat"te zikredilmektedir.doğrusu bu çok ilginmi çekmiştir.daha doğrusu ben bu ayeti ilk kez bu dergide net anlamış oldum.şeyh ömer öngüt gerçekten marifet anlayışı çerçevesinde ezberbozucu çok tesbitler ve tefsirlere parmak basmıştır.yine onun ashabül-ihvanının bir özelliğidir ki 72 fırka-i dalleye ilmen cihat açmaktır.bunu tersinden yorumlarsak bektaşiler 72 milleti bir nazar ile değerlendirirken hatta mehdi zuhur edinceye kadar onlara bir tolerans tanırken ki, bu tıpkı yahudilerin mesih inancındada mevcuttur.talmuttaki inanca göre mesih gelecekti ve tanrının oğulları ve sevgilileri diye adlandırılan seçkin yahudilerin dışında tüm insanları helak edecekti.belki eski ahit kutsal stratejisi bunu içeriyordu.şayet o yahudiler gerçekten meryem oğlu isayı o beklenen mesih kabul etmiş olsalardı ki bu onların son şansıydı.ve nitekim kurandada geçer "biz allahın resulü meryem oğlu isa mesihi öldürdük?" demeleri yüzündenki lanetlenmektedirler.rabbimiz neden kızıyor bunlara dikkat buyurun.gerçeği söyleyerek bunu yapıyor olmalarıdır."allahın resulü" diyorlar bu doğru? "meryem oğlu" diyorlar bu tabirde doğru tanrının oğlu demiyorlar? ve "nasıralı isa mesih" diyorlar buda doğru o gerçekten bir mesihti ama hakikatte şeytanın başını ezecek olan ahirzaman nebisi değildi öncü mesihti zira şeytanın başını mekkede hz.ümminebi ezmişti.bu veda hutbesinde mevcuddur? "şeytan bu topraklarda hakimiyetini ve tesirini ebediyyen kaybetmiştir?" kısmı bunun ispatıdır.ve zaten mehdide onun için kabeye sığınacaktır ki ibrahim peygamberin duası ona yetişir o şöyle dedi:"burayı müminler için emin bir yer kıl ya rabbi?"...gerçi turandursun gibi ateistler bu kısım için alay ederler ama biz onun vesveselerinden rahmana sığınırız? not:erdoğan aydın islam hakikatleri adlı kitabında bir alaycı söylemi vardır güyiya nemruta akıl verir? hani ayette geçerya ibrahim nemruta der: benim rabbim güneşi doğudan doğuruyor sen batıdan doğur bakalım? ve nemrut burda susar cevap veremez? ama bakın burda bir akıl danışmanı var erdoğan aydın diyor ki ben nemrutun yerinde olsaydım (...nemruttan çok nemrutçu?) derdimki ibrahime senin rabbin bu sefer güneşi batıdan doğursun? o zaman ibrahim susardı? ve bende ayhan aytaç olarak ona diyorumki:"elbette rabbimiz kıyametin büyük alametleri kapsamında güneşi batıdan doğuracaktır? ama bunun sana bir yararı yoktur çünki cennetin tevbe kapısı ebediyyen kapanmış olacak ve sende hakettiğin cehennemi enediyyen boyluyacaksın?" şimdi konu nerden nereye geldi? ama bunu seviyorum dostlar :) çünki aklıma geldikçe yazıyorumki yazılmadık söylenmedikl birşey kalmasın.ve bu dudumda vesvesecilere karşı bir anti-vesvese komsepti oluşmuş olsunda münkir ve münafıkların gerçek yüzleri daha çabuk anlaşılıversin.

 

...isra 58'den önce isa peygamber bunu 12 havarisine bahsetmiştir.bir havari ona tapınağı göstererek ne güzel tapınak demiş? ve isa şöyle cevap vermiş* birgün gelecek taş üstünde taş kalmıyacaktır.ve hatta şöyle der özetle:"herkesin barışdan sözettiği zamanda yıkım gelecek ve taş üstünde taş kalmıyacaktır."...ve ekliyor? o gün baştakiler sona sondakiler başa geçecek. evde beş kişi olacak ikisi üçüne muhalefet edecek.anne kızından kız annesinden baba oğlundan oğlu babasından gelin kaynanasından kaynana gelininden bir bir uzaklaşacaktır.ve şimdi öyle değilmi? baba evladından anne kızından kaynana gelininden kaynata damadından köşe bucak kaçmıyorlarmı.ve yine hadislerde sıla-i rahimin yok olacağını haber vermiyor mu o muhbir-isadık? işte tüm bunlar aslında şeytanın tüm ümmetler üzerinde ki misyonunu tamamlıyor olmasına dayanıyor.sebe halkına bakın 19 kabileden sadece biri kurtuluyor 20de bir? ve ümmet 73 fırkaya ayrılıyor ehlisünnet velcemaat kapsamında nitekim o nebi (saa) benim ümmetim 73 fırkaya ayrılacak diyorda ehlibeytim demiyor? ama ne diyor ehlibeyt ümmetimin müminleri için nuhun gemisi gibidir ahirzamanda ki o geminin kaptanıda hiç kuşkusuz hz.ulul-emr mehdi aleyhisselamdır? imam-ı rabbani sıla hazterleri bunu çok güzel anlatmıştır...hem ehlibeyt hemde ashabın durumu açısından.şöyle ki:"ehlibeyt ümmetin kurtuluş gemisi iken gökteki yıldızlar olan ashabı-ı kiramda bu geminin rotasını belirleyen bir istikamettir?" ve ekliyor? ehlibeyt sevgisi ehlisünnetin sermayesdir? ve sıla hazretleri birçok mektubunda "...aleyhi ve alihi?" diyerek ehlibeytede bol salat göndermiştir. ve şu tembihi hepimiz için takdire şayandır? o derki:"eğer ehlibeyt aşıkları sekir halinde ehlibeyt düşmanlarına sövgü ve lanet ederlerken isim vermemiş olsaydı bizde onların tarafında olurdukda birlikte söver birlikte lanetlerdik...şimdi dün gece ebubekir sifil ve arkadaşı "ilm-i hal" programlarında farkında olmadan bu deme gelmişte ehlibeyt sevgisi firkir deryasında yüzmektedirler.bu güzel gelişme ama birde şu muaviyeye hz.bırakıpta şöyle deseler ne iyi olur? "...biz ne zaman muaviyeye hazret çeksek sanki üzerimize bir irin akıtılıveriyor?" ...işte şimdi bildiniz? öyle isa tevbe istiğfar ile rabbinizden af dileyinde hidayethanemiz olan ehlibeyte sevgi ve muhabbetle mehdi gelinceye kadar sahip çıkalım vesselam :)

 

...incil-i şerifin son 27.kısmında bir metinde şöyle der:"dünyanın sonlarında iktidarı bir saatliğine şeytana vereceğim?" rabbül-alemin? ve o bir saat ki şeytanın ve zürriyetinin fani cennetleri olan dünyadaki final zamanıdır (...test of time?) bir tarafta şeytan üçkeni (şeytan deccal süfyan kolalisyonu) stratejisi diğer tarafta rahman üçkeni (rahman mesih mehdi koalisyonu) stratejisi hz.resul diyor ki:73 fırkaya ayrılacak ümmet 72 si deccalin tarafında 1ride mehdinin tarafında olacak? burdaki deccalden kasdedilen islam deccali olan süfyan olabilir? nedir sana süfyanı bildiren şey? o sahte mehdidir yalancıdır? çünki şuna dikkat önce süfyan sonra mehdi sonra deccal sonra mesih sahnede yer alır? cafer-i sadık derki:"yemenin sana kentinde o gözlerinden uyku akan adam (...süfyan?) ortaya çıkmadıkça bizim kaimmehdimiz zuhur etmez? ve diyelimki o başsüfyan yemene gitse ve deseki bu ümmetin başına bir halife gerektir? işte o süfyanlığını yere göğe ilan etmiş kaimmehdi 24 dabbetülarzı (23 aralık 2012'de ortaya çıkması beklenilen Quetzalcoatıl:tüylü yılan veya Quetzalcaan:kutsal-caan?) harekete geçirir?

 

...toparlıyoruz? bütün starteji uzmanları ortadoğu merkezli 3.dünya savaşına kenetlenmiş durumda.ve ilkkez bu kadar sıcağı sıcağına savaşın hal tercimesi üzerinde yaman meraklı takipteler.gerek psikoljik harp gereksede parapsikolojik olsun.ama gerçek bilgiye kutsal stratejiye sahip olanların simge ve semboller remiz ve rumuzlar ile sanal veya siber ne anlarsanız içde dışta gerçek anlamda ruhumuzda ve bedenimizde gerçekleşecek kesin bir savaş ve kesin bir zafere doğru ışık hızında ilerliyoruz.kim kazanacak derseniz onu rabbimiz şöyle müjdeliyor? "muhakka ben ve resullerim kazanacağız?" bunun ahirzamandaki batın tefsiri şudur? "mehdi ve 313 kişi kazanacaktır?" allahı mehdi temsil ediyor 313 kişide 313 seçkin resulün gavs ve kutup imam ve veli makamlarının varisi ahirzaman gerçek erenleridirler...niyazi mısri şöyle tanımlar:rahman ve rahimden kasdedilen hasan ile hüseyindir?" öyle ise; "hasan ve hüseyin olan mehdi" çıkıyor karşımıza rahman hasan bu dünyada birleştirici unsur.hüseyin rahim ahiret ehliyle hemhaldir.mehdi allahın gölgesi zillullahtır ahirzamanda...ve allah derki bizim onlara son sözümüz şu olucak:"kaçacak yeriniz neresi?" peki allah bunu nasıl dillendirecek? tabiki mehdi ile mehdi onlara diyecekki:"kaçacak yeriniz neresi?" ve onlarda bunu tasdiken derki:"kaçacak yerimiz yok?" ben söyliyim:"onların kaçıp sığınacakları yer cehennemin derin karanlıklarıdır vesselam :)""

– .................................................?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 yıl sonra...

İlk başta şöyle cevap vermek isterim..Bilmeyen bir adama bu savaş ayetleri göstermek aynı güzel bir filmin küfürlü,şiddetli sahneleri bölüp filmi izlemeyen bir adama "bak ne sadist bir film" demek gibidir..

.

.

.

Umarım anlatabilmişimdir..Sağlıcakla kalın

Allah ha aşağı "intikam sahibi mi?"  "...Allah mutlak güç sahibi, intikam sahibi değil midir? ..." YOK BÖYLE ŞEYLER KENDİ RÜYANIZI YAZIP OKUMAYIN? TÜM İLAHİ DİNLER "ilahi" İNSANIN FELFEFİ OLARAK ÜRETTİĞİ BİLMEDİĞİNDEN KORKMA İNANCIDIR. İSADAN ÖNCE İNSANLAR DİNSİZDİ DEĞİL Mİ? EVET. O ZAMAN YILDIRIMA AYA GÜNEŞE de tapmıştı korkuları büyüdükçe ve aklı erdikçe hep daha bilinmeyene taparak. TANRI DA ALLAH TA YOKTUR. AKLIN KADAR DIR HEPSİ AKLIN YOKSA ONLAR YOKTUR, ÇOK AKIN VARDSA YİNE YOKTUR. KIT AKILLILAR İÇİN BİRİLERİ ONLARI İDARE EDERCESİNE VARDIRLAR.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 6 ay sonra...

Savaş istiyor, kadınları 2. sınıf gösteriyor, işkenceci, kindar, el ayak kesiyor, gizleniyor, insan yakıyor, onarıp onarıp tekrar yakıyor, istediğin kadar cariyeyle yatmayı öneriyor, akıl almaz doğa olaylarından bahsediyor, kuşları karıncaları savaştırıyor, insanları eşit yaratmadığını söylüyor, bazılarını sakat yaratıyor, babasına asi olacak diye çocuk öldürüyor vs

 

kuran ayetlerine o dönemin şartları öyleydi demek müslümanlarda cevap refleksidir, bu da kuranı pragmatizm fikirlerinden oluşan bir siyaset ve arap tarihi kitabı yapar. dünyada iken insana yarar veren faktörlere islam cevap veremiyor. islam hem siyasi hem sosyal boğuşma nedeninden başka bir şey değil artık. sadece Türkler için değil, Araplar için de islam sorunsal fikirler yumağıdır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.