Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

KUR'AN'DA SAVAŞ AYETLERİ..


İNTERLOCK

Önerilen İletiler

tanrinin kisiliginde sadistlik yoktur

 

seytanin kisiliginde sadistlik vardir ..

 

Kendi yarattığı bir kulunu onarıp onarıp sonsuzlukça yakan bir tanrıya ne denir siz belirleyin.. Kaldı ki tüm bilgiler elindeyken. Yanlışı doğruyu, iyiyi kötüyü kendisi yaratmışken. Kaynak kendisi.

 

Dinamiklik için kendisinin olmazsa olmaz gerekli bulduğu zıtlıklar, insanlar tarafından kullanıldığında neden suçlu oluyorlar? Öyle ya, yanlışlar/doğrular, iyiler/kötüler hani yaşam için gerekliydi? Hani zıtlıklar olmazsa durağanlık, tek düzelik olurdu? Hani yaşam olmazdı? Sonra da gel olmazsa olmaz olarak, yaşamak için gereklik olarak ürettiğin bir zıtlık için sonsuzlukça vücudunu kızgın demirle dağla.. Bu sadistlik değil de nedir?

 

Şeytan olmazsa Tanrı olmayacaktı. Kötü insan olmazsa, iyi insan olmayacaktı. Cennet ve Cehennem de olmayacaktı. Hatta yaşam olmayacaktı. Kötü yapı taşı ise kötü neden suçlu? Bu nalsıl bir mantık?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dostum, inanmak istemediğimi, bilmek istediğimi defaatlerce söyledim anlamadın. İnanmakla bilmenin farkını izah etmiştim ama anlaşılmamış. Ben ne yapabilirim. Bir kez daha araştırmalısın.

 

 

 

Ben de sana saygı duymasam ilk defa senin iletilerini cevaplamam. Sözünü imzam yapmam.

 

Kurallarım ise yanlışlar karşısında evrensel doğruları söylemek.

 

 

evren; evet doğrudur..

fekat ve aceba..

dürüst' müdür?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kendi yarattığı bir kulunu onarıp onarıp sonsuzlukça yakan bir tanrıya ne denir siz belirleyin.. Kaldı ki tüm bilgiler elindeyken. Yanlışı doğruyu, iyiyi kötüyü kendisi yaratmışken. Kaynak kendisi.

 

 

İşte yanlış bilinen birşeyin sonucunu görüyorum..İyilik ve kötülük insanın emrinde olan kavramlardır..Öz ve doğru birşey var burada..İnsan özgürdür..İyiliğide kötülüğüde seçmeye özgürsün..Kaldıki bu sorunun doğru şıkkını bulman önemli..Resmen parlıyor doğru şık benim diyor..Kötülüğü seçersen yandın,iyiliği seçersen yaşadın..Halada Tanrı suçlu sayılıyor :) Tanrı özgür bıraktı ve kılavuzunuda doğru cevabıda söyledi eğer hala üstüne üstün yanlışı işaretleyen insan masum Tanrı suçlu sayılacaksa bence bu mantıklı bir yaklaşım değildir..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Şeytan olmazsa Tanrı olmayacaktı. Kötü insan olmazsa, iyi insan olmayacaktı. Cennet ve Cehennem de olmayacaktı. Hatta yaşam olmayacaktı. Kötü yapı taşı ise kötü neden suçlu? Bu nalsıl bir mantık?

 

dedigin dogru ;

 

kotu yapi tasi neden suclu ?

 

cunku suclu olmasaydi haklilik ve adalet te olmayacakti ..

 

 

ayriyetten seytan olmasaydi tanri da olmazdi diye bisey yok

 

seytani tanri yaratti zaten biggrin.png kibirin, enaniyetin, bozgunculugun ,karmasanin simgesi olarak yaratti

 

kendine tavir almis olarak yaratti .. seytan yaradanina tavir alir ama sirf o yuzden yaratildigini kavrayamaz ..

 

Tanri seytana kiyamete kadar izin verdi o kadar .. kiyametten sonra seytanin gucu aliniyor artik elinden .. yani seytani da sistemine bir dinamik unsuru olarak ekleyen Allahtir ... bunu bilen kisi kiskirtmalara ve gaza gelmez, basa gelen kotu seylerde kontrolunu kaybederek cinnet gecirmeye calismaz ; her daim herseyin Allahtan geldiginin bilincinde olur cesur ve olgun tavirlar sergiler

 

Allahin imtihani cetindir .. herkes o imtihandan gecer ;

 

mallardan ve canlardan eksiltmeyle mutlaka imtihan edecegiz (ayet)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

]Kendi yarattığı bir kulunu onarıp onarıp sonsuzlukça yakan bir tanrıya ne denir siz belirleyin.. Kaldı ki tüm bilgiler elindeyken. Yanlışı doğruyu, iyiyi kötüyü kendisi yaratmışken. Kaynak kendisi.[/b]

 

kendi yarattigi kuluna sonsuz azap eden bir tanri guzeldir .. ama eksiktir

 

cunku sonsuz cennetler ve akla gelebilecek herturlu guzelligi vaadeden tanri ayni tanridir ..

 

o halde kimse kimseyi zorlamiyor ; kim nereye isterse oraya gidiyor .. ; )

 

suclu tanri mi ? insanin kendisi mi ?

 

 

 

isin ledunune girersek ; tanri herkesin nereye gidecegini zaten biliyor ..

 

imtihandan kasit ; kisi kendi kendini iyice bi gorsun nasi biri olduguna kendi gozleri ile sahit olsun !

 

yoksa Allahin merak edip beklemeye zaten ihtiyaci yok ... bizi bize sahit ediyor bu dunyada ... ki hesap gunu biz susalim derilerimiz, ellerimiz konussun ...

 

ozgur irade de kalkiyor hesap gunu ; ) bi cesit hipnoz gucu ile kendimizi inkar edemeden herseyi itiraf etmeye basliyoruz ... biggrin.png

 

yani ayet dogru ; biz susariz, ellerimiz , gozlerimiz bizim yerimize konusur !

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

mesela bu dunyada adam nuh der peygamber demez ;

 

inadina bahanelerin arkasina savunarak biyerlere varmaya calisir

 

kendini bilimsel ve hakli bir konumda sayar ...

 

 

bilinc alti ise bunun farkindadir ve ahirette ki hasap gununde ; aslinda kendinden ustun bi yaraticiyi kabullenmenin nefsine zor geldigini ve kabul etmek istemedigi icin bahanelere sarildigini bilinc alti ona solemeye baslar !

 

yani ust benlige bakilmaz ; bilinc alti onemlidir ..

 

ust benlik ortu gibidir ; sanattir ..

 

dertleri olana nasilsin diye sorulunca iyiyim iyiyim diyerek gecistirdigi bir ortudur ust benlik ..

 

ust benlige asla odaklanilmaz smile.png kimin ne dediginden cok nasil ruh halinde olduguna bakmak lazim ki o hemen gorulur

 

 

 

butun bunlari bize hangi kaynak ogretiyor ?

 

Kurani Kerim ogretiyor ... biz de Allaha hamd ediyoruz ... ilimlerine mashar olmak icin

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dennis, bir tez oluşturuyorsun oluşturduğun tezi kendin çürütüyorsun.. Diyorsun ki; zıtlıklar yapı taşlarıdır(katılıyorum). Ama sonradan da, "şeytan olmasa tanrı yine olurdu" diyorsun. Hani zıtlıklar olmasa yaşam(var olan) olmazdı? Pagan dinler bence daha mantıklı.. Zira bir iyilik tanrısı bir de kötülük tanrısı oluşturmuşlar ki aktivite(dinamiklik) var olsun.

 

Sen şeytana kötülükleri yükle, sonra da şeytanı yaratmaktan aciz kıl kim inanır buna? Şeytan veya insan kötüyü yaparken(yaratırken) suçlu oluyor, ama tanrı kötülüğü yaratırken suçsuz oluyor. Nasıl bir iştir bu?

 

Şeytan olmasa tanrının var olduğu nerden bilinecek? Hep olumlu ile yaşam olmaz diysen sensin. Hatta insan olmasa tanrının var olduğu nereden bilinecek? Bilmek, bilinmek bir aktivite/dinamiklik ise, Tanrının teleffuzu, var olması, insanın var olmasına bağımlı değilmi? Öyleya, var olan bir şey mutlaka alternatifi ile vardır. "O ilktir" tezi de böylece çürümüş oluyor. İlk te alternatifsiz olmuyor..

 

"İlk" bir metafizik Arap buluşudur bence. İlk diye bir şey olabilirmi? Öncesi olmayan ne fikir ne de varlık yoksa, ilk tezi çürümüş olmuyormu?

 

Tanrı parçacığı higgs bozonu %99,9 kanıtlandı. Higgs bozonu ilk te olamaz, Tanrı(yaratıcı) parçacığı da olamaz. Aktivitesi için mutlaka bir alternatif parça gerekli. Kaldı ki olmalı diyorlar zaten bilim adamları. Hiç bir şey tek başına aktivite sağlayamaz. Tanrılık aktivitesi bir başka varlığa bağımlıdır. Varlık olmazsa tanrı da olmaz. İşte bu bir sonsuzluktur.

 

"Tanrı ilktir" tezini beynimize kazımışlar. Bu doğru değil. Bir soyut fikir. Orta çağ fikri. İlk olamaz. İlk bilimin değil, soyut felsefenin buluşu.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

evren; evet doğrudur..

fekat ve aceba..

dürüst' müdür?

 

Bu soruyu şu şekilde sormak mı daha doğru olurdu? smile.png Veya soruyu daha anlaşılır şekilde sormak gerekiyor? Cansızların(evren'in) "dürüst"lüğü nasıl ifade edilebilir ki?

 

evren; evet gerçek tir..

fakat ve acaba..

doğru' mudur?

 

Doğru insanlara, gerçek ise var olana ait bir kavramdır. Yani birisi soyut diğerisi ise somuttur. Bir başka deyişle doğru bize ait, gerçek ise doğaya.. (gerçekleri ifade eden insan fikrine/diline "doğru" diyoruz)

 

NOT: Her ne kadar "gerçek" soyut bir kelime olsa da(insan üretimi), fiziksel algılamayı ifade etmekte. İsim(kelime) önemli değil. Kelime ile ifade edilmese bile maddeyi algılama gerçekliği var.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dennis, bir tez oluşturuyorsun oluşturduğun tezi kendin çürütüyorsun..

 

iste tam oyle durumlarda ; yakalamam gereken yerden yakalamaya calisiyorum :)

 

 

 

Diyorsun ki; zıtlıklar yapı taşlarıdır(katılıyorum). Ama sonradan da, "şeytan olmasa tanrı yine olurdu" diyorsun

 

ewt ; hz adem cennetteyken seytan yoktu ilk basta ...

 

olumden sonra da seytanin etkisi kalkiyor .. kiyametten sonra ise seytan komple Allahin katina cekiliyor ...

 

yani negatif enerji mi dersiniz ne dersiniz bilmem ama; salt bir suur boyutuna gelciliyor insan olumun ardindan

 

yani seytan uzaklasiyor ..

 

Sen şeytana kötülükleri yükle, sonra da şeytanı yaratmaktan aciz kıl kim inanır buna? Şeytan veya insan kötüyü yaparken(yaratırken) suçlu oluyor, ama tanrı kötülüğü yaratırken suçsuz oluyor. Nasıl bir iştir bu?

 

ewt ; hayir da ser de Allahtandir

 

biri sana kotuluk yaparsa Tanriyi degil o kisiyi cezalandirirsin ya da effedersin ... ama o kotulugu de yaratan Allahtir

 

ve sen uzun vadede iyi ki bole bi kotuluk gormussun diye sukredersin ; ) cunku sana ya affetmeyi ya da gucunu adilce gostermeyi ogretmistir ... ya da sana biseyler katmistir ... herseyde uzun vadeli bir hayir vardir ..

 

ayet ;

 

olur ki hosunuza gitmyen birsey sizin icin hayirlidir ve olur ki hosunuza giden birsey sizin icin serdir

Allah bilir de siz bilmezsiniz (bakara suresi)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Şeytan olmasa tanrının var olduğu nerden bilinecek?

 

yanlis olmus ;

 

seytan ve tanri ancak hristiyanlikta ya da musevilikte iki zit taraf gibi lanse edilir

 

islamiyette seytan Allaha denk bir gucte degildir ... Allahin kasten yarattigi ve haber verdigi bir guctur ;

 

Allah bir oyun masasi kurmus ortaya, oyunun adi imthan ve nimetlerin degerini bilmek ; kurallari ise seytanin telkinleri ve nefsin kivrimlarina cokmesi .. insanda enerji cakralari vardir da diyebilirsin biggrin.png

 

Hep olumlu ile yaşam olmaz diysen sensin.

 

olur niye olmasin ; cennet hep olumlu ..

dunyadaki en olumsuz gorunen olaylardan bile olumlu sonuclar cikarmaya alisan bi kisi zamanla olumsuzluklarin tamamini

bunyesinden atar : )

 

ask acisini bile sever tongue.png kimisi katil olurken , o kisi ask acisi ile zamanla mevla olur smile.png sevilmeye en layik en gorkemli bir hale gelir ...

 

e hani kotu bir sey olunca Allah sucluydu ; bak ; kotuluk zannedilen sey uzun vadede insani yuceltti . bunu tecrubeli insanlara sor bana degil biggrin.png

 

 

Hatta insan olmasa tanrının var olduğu nereden bilinecek?

 

sen simdiki zaman ve sonraki zamana takmissin kafayi biggrin.png

 

Allah katinda zaman yok ; tek bi an var ve hersey o tek bi anin icinde durmaktadir ;

 

yani ; Allahin oncesi ve sonrasi nasildi diye dusunulemez ;cunku zamani zaten Allah yaratmistir ... biz zamana yenik dussek bile

 

ruhumuz zamansizdir ; ruhunu bilen Allaha zaten aciktir .. Allah ta hep var, onceden de vardi demek anlamsiz :D

 

 

Bilmek, bilinmek bir aktivite/dinamiklik ise, Tanrının teleffuzu, var olması, insanın var olmasına bağımlı değilmi?

 

insanin var olmasina bagli olan sey insanin kendi yarattigi seylerdir ; supurge, bilgisayar, tost makinasi vs

 

insani yaratan guc insana bagli degil biggrin.png

 

 

 

Tanrı parçacığı higgs bozonu %99,9 kanıtlandı.

 

o parcacigi yaratan Allahtir ...

o zaman insan doguran kisi de yaraticidir ; insanlari yaratir biggrin.png her anne yaraticidir biggrin.png

mantik ayni mantik ;

 

Allah bi parcaciga bi ozellik varmis o kadar ... hepsi bu biggrin.png

 

 

 

Tanrılık aktivitesi bir başka varlığa bağımlıdır. Varlık olmazsa tanrı da olmaz. İşte bu bir sonsuzluktur.

 

tanrilik aktivitesi bir baska aktiviteye baglidir demek Allaha sirk kosmak demektir biggrin.png

 

Allah zaten butun sistemi ayakta tutarken birbirinden farkli sistemleri ayni sistemin icine sokarak indirgenemez ve taklik edilemez aklini ortaya koymustur ;

 

yildizlar; doga olaylari, galaksiler, insanlar, bitkiler, su donusumu, tatsiz topraktan cikan tatli meyveler, dogal denge vs her yaratilan zaten tek bir yaraticinin hakim oldugu akilla ortaya cikmistir ..

 

sen de diyosun ki felanca parcacik icin tanrinin alternatifi gerek ....

 

 

yahu o felanca parcacik zaten Allahin yarattigi en ufak orneklerden biri biggrin.png sadece dogru bilimsel teshisi koymak istemiyorlar ateist bilim adamlari biggrin.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evren Tanrıdır desek ne olur smile.png yada Tanrı çok büyük bir enerjidir..

 

Omar senin de tanrıya giydirmediğin pek sıfat kalmadı.. Sadistlikten tutta taaki maddeye enerjiye kadar. Aslında yok birbirimizden farkımız. Sen de bizdensin.. smile.png

 

Haklısın da.. Doğa yaratıyor işte bundan iyi tanrı mı olur?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

iste tam oyle durumlarda ; yakalamam gereken yerden yakalamaya calisiyorum smile.png

 

Zaten başka yerden yakalayamazsın ki.. Maddesel, pozitif, somut olanı olmaz sende. Mutlaka masal olacak.. Hem de Arap masalı.. Başka kültürlerinki de olmaz asla.. Kepek yapar.. smile.png

 

Şöyle;

 

ewt ; hz adem cennetteyken seytan yoktu ilk basta ...

 

olumden sonra da seytanin etkisi kalkiyor .. kiyametten sonra ise seytan komple Allahin katina cekiliyor ...

 

:) :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Zaten başka yerden yakalayamazsın ki.. Maddesel, pozitif, somut olanı olmaz sende. Mutlaka masal olacak..

 

smile.pngsmile.png

 

masal demisken ;

 

masal olmayan gercek bisey soleyebilirsen

 

onun masal ve oyun ve sus ve tecelli ve sanat eseri ve yansima oldugunu hemen ispat ederim ; )

 

o yuzden yazamiyosun ya biggrin.png

 

 

 

dunyanin butun fizik kurallari ozunde metafizik bir platforma kurulmustur ... fizik var ewt ; su kaynar, yagmur yagar, mevsimler degisir

 

ama butun bunlar metafiziktir ... butun anilar eskir yasam devreden devreye girer ..

 

ve insanin basina nelerin geldigi degil ; o seylere karsi tavrinin ne oldugu ona kar kalir ...

 

imtihanin sirri .. ve basina gelicek butun guzel seylerin anahtari budur !

 

hosa giden en guzel seyde kibirlenmesi ona kalir ; hosuna giden o sebep kisa surede masallasir ! yalanlanir .. dunya yalan derler hep akillilar biggrin.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Doğaya hep "ben" olarak bakarsan dediklerin doğru. Her hangi bir ben, doğar, yaşar, ölür ve anıları masal kalır. Ama diğer canlılar sonsuzlukça var olur. Fiziksel aktiviteler hep devam eder. Masallar da bir gün yok olacak ama, madde asla yok olmayacak. Zira madde yok olursa var/yok kavramları da masallar da olmaz. Her şey maddeye ve onun dinamizmine bağlı..

 

Neyse gün ışıyor. Sabah sporuna çıkmam gerekiyor. Hadi sen de camiye çık.. Allah'ın kabul etsin. smile.png

 

Günaydın..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Doğaya hep "ben" olarak bakarsan dediklerin doğru. Her hangi bir ben, doğar, yaşar, ölür ve anıları masal kalır. Ama diğer canlılar sonsuzlukça var olur. Fiziksel aktiviteler hep devam eder. Masallar da bir gün yok olacak ama, madde asla yok olmayacak. Zira madde yok olursa var/yok kavramları da masallar da olmaz. Her şey maddeye ve onun dinamizmine bağlı..

 

Neyse gün ışıyor. Sabah sporuna çıkmam gerekiyor. Hadi sen de camiye çık.. Allah'ın kabul etsin. smile.png

 

Günaydın..

 

Maddelerdeki yüceliği görüpte Allah'ın fark etmemek mümkün mü smile.png Hala dediğim anlaşılmıyor..Allah büyük bir enerji Evrendeki enerjinin birebir kendisidir demek yalan bir fikir olmaz...Yoktan var olmayan tek bir şey var oda enerji biggrin.png

 

Bu öyle bir kuvvet ki maddelerdeki şu özellikleri belirliyor

 

- Kütle

- Hacim

- Eylemsizliktir.

 

Bu öyle bir kuvvetki kimyasal reaksiyon örnek verecek olursak aynı bunun gibi yüce bir kuvvetlede bir sopa yılan oluyor :)

Dahada kelimeler yetmez hala bilimin dine ne kazandırdığını anlamıyorsunuz

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Omar senin de tanrıya giydirmediğin pek sıfat kalmadı.. Sadistlikten tutta taaki maddeye enerjiye kadar. Aslında yok birbirimizden farkımız. Sen de bizdensin.. smile.png

 

Haklısın da.. Doğa yaratıyor işte bundan iyi tanrı mı olur?

 

Yazdığım mesajı ben Allah'ın sadist olmadığı yönünde yazdım..Aklıma şu namaz kılmayın hikayesi geldi..Hani adama sorarlar sen niye namaz kılmıyorsun adamda Kur'anda namaz kılmayın yazar der..Gösterdiği ayetide "sarhoşken namaz kılmayınız" sadece namaz kılmayınız olarak algılaması gibi.. kahkaha.gif

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"Çatışmak ve savaşmak iyi bir şeydir" diye bilir miyiz?

 

Gerekçesi ve amacı ne olursa olsun savaşın bir insanlık suçu olduğunu hala kavrayamadığımız taktirde kendimizi hangi kategori içinde tanımlayabiliriz?

 

İster din, ister sömürü, ne adına olursa olsun savaşların temelinde çıkar çatışması ve paylaşımda yaşanan haksızlıklar söz konusudur.

 

Kendimizi tanımladığımız yer ve onun getirdiği ilişkiler, yaşanmış ya da yaşanacak olan savaşlara taraf olmamalıdır. Eğer oluyorsa ya da olmak zorunda kalıyorsak, kendimizi, içinde bulunduğumuz ortamı ve ilişkilerimizi sorgulamanın zamanı çoktan gelmiş demektir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"Çatışmak ve savaşmak iyi bir şeydir" diye bilir miyiz?

 

asla diyemeyiz

 

 

Gerekçesi ve amacı ne olursa olsun savaşın bir insanlık suçu olduğunu hala kavrayamadığımız taktirde kendimizi hangi kategori içinde tanımlayabiliriz?

 

ewt ... insanlik sucu

 

 

İster din, ister sömürü, ne adına olursa olsun savaşların temelinde çıkar çatışması ve paylaşımda yaşanan haksızlıklar söz konusudur.

 

elbette

 

 

 

 

savasla ilgili butun ayetler savunma savaslarini kastetmektedir ..

 

savaslardan sonra bircok ulke ve kabile musluman olmustur !

 

savaslarda bile teblig yapiliyorsa iste buna kutsallik denir ..

 

 

 

simdi uzerinde gecelim ;

 

muslumanlar savaslarda hep az kisiydiler .. 2000 e karsi 313 ...

 

hep savunma ve direnc agirlikli savastilar ... koleleri serbest biraktilar, ganimetlerini iade ettiler

 

'hendek' savasindaki gaye dusmani cukura dusurup hucum gucunu dagitmakti !

 

baris antlasmalarindaki toleranslar da cabasi ! hatta Hz. Ali ra nin o muhtesem tavrini herkez bilir ; dahasi cocuk ve yaslilari devirerek ilerlerdi ... iste buna asalet denir !

 

 

kurandaki en hikmetli cikarim sudur savasla ilgili ;

 

hz, Suleyman dunyanin en guclu ordularina sahipken, asla saldirmiyor ; bakin amerika gibi SALDIRMIYOR !

 

iyi ki bi fuzem oldu diye irak gibi de saldirmaya can atmiyor ..

 

ikna ve sanatin gucu ile hareket ettigini goruyoruz ...

 

iste bu herseyi anlatir ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yazdığım mesajı ben Allah'ın sadist olmadığı yönünde yazdım..

 

İnsanın aklına hemen şu gelir vahşi yaşamı böyle yapan bir Tanrı'nın kişiliği tabiki sadistliktir..

 

:) :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

niye mesajı komple okumuyorsun..İnsanın aklına gelen o fikrin yanlış olduğunu söylemek için açıklamasını yaptım..

 

Peki Omar dostum özür diliyorum. Ama "tabiki" diyerek altını çizmen bana bu tezi onaylıyor gibi gelmişti.. Biraz daha açık yazmalısın. "Bu yanlıştır" ibaresi koyabilirdin.

 

"İnsanın aklına hemen şöyle yanlış bir fikir gelir. 'Vahşi yaşamı böyle yapan bir tanrının kişiliği tabiki sadistliktir.' " denilebilirdi.. smile.png

 

Neyse, ben bu tabloyu bir kez daha çizeceğim. Bir baba düşün çocuğun odasına karnını doyursun diye bir vahşi hayvan sokuyor. Biz bu babaya ne diyeceğiz? "Yaşamda iyi de olur kötü de" diyip bu tezimize insanların inanmasını mı sağlayacağız?

 

Tanrı böyle bir yaşam oluşturmuş mu? Yukardan vahşi hayvanların insanları parçaladığını seyrediyormu? Tarihte kaç vahşi hayvan kaç milyon insanı parçalamıştır?

 

Bu olayda çocuğunu parçalatan babaya sadist diyoruz da, kulunu parçalatan tanrı babaya ne diyeceğiz? Diyeceğimiz belli; "tanrı iyisini yapar(onun sadistliği iyidir)"

 

Misaller size basit gelebilir. Verilecek onlarca misal var. Mesela cariyelerin sex aleti olarak kullanılması.. Daha neler, neler.. Senin mantığın kabul ediyor ama benimki etmiyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

savasla ilgili butun ayetler savunma savaslarini kastetmektedir ..

 

savaslardan sonra bircok ulke ve kabile musluman olmustur !

 

savaslarda bile teblig yapiliyorsa iste buna kutsallik denir ..

 

 

"Savaşınız", haksızlığa karşı değil, Arap törelerinin insanlığa yaygınlaşması içindi.. Kaldı ki sen de yukardaki yazınla bunu açıkça itiraf etmişsin.

 

Diğer itiraf:

4/76: İman edenler tevhid, inkâr edenler de tâğût yolunda savaşırlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"Savaşınız", haksızlığa karşı değil, Arap törelerinin insanlığa yaygınlaşması içindi.. Kaldı ki sen de yukardaki yazınla bunu açıkça itiraf etmişsin.

 

Diğer itiraf:

4/76: İman edenler tevhid, inkâr edenler de tâğût yolunda savaşırlar.

 

acikca itiraf mi etmisim biggrin.png

 

ahahahaha ;

 

meraba; tabiat anan cizirtini vericek :)

 

daha ne diyim sana biggrin.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.